БСП: Затвор и за банкери, укривали информация

Затвор от 5 до 10 г. и глоба от 10 000 до 30 000 лв. за банкери, които не предоставят информация за дейността и състоянието на трезора, да предвижда НК.

Обратно в новината

Коментари - БСП: Затвор и за банкери, укривали информация | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По смисъла на този проект за закон като обвиняеми могат да бъдат привлечени Искров , Орешарски и Чобанов !! Всички в купом твърдят, че банка КРЕДИ АГРИКОЛ БЪЛГАРИЯ в която ще бъдат налети милиарди от държавния бюджет е собственост на КТБ, а не на частна фирма регистрирана във Франция както е според ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР !! КОЙ Е СОБСТВЕНИКА НА ИЮБ Холдинг САС е въпрос на който трябва да отговори шефката на финансовото разузнаване от ДАНС ПАЛИЦЕ Е ДЕЙСТВИЕ НА ЕДНА ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА ПРИ КОЕТО СЕ ЗАЛИЧАВА ЕДНА ФИНАНСОВА ПИРАМИДА КАКВАТО БЕ КТБ ЗА ДА СЕ ОБРАЗУВА НОВА ФИНАНСОВА ПИРАМИДА КАКВАТО Е КРЕДИ АГРИКОЛ СЪС СОБСТВЕНИКА Й ФИРМАТА ФАНТОМ ИЮБ Холдинг САС!!!! ОРЕШАРСКИ, ИСКРОВ И ЧОБАНОВ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ПОДВЕДЕНИ ПОД ОТГОВОРНОСТ !!!

КОЙ ВЗЕ КРЕДИТИТЕ ОТ КТБ? КОЙ ОТКРАДНА ПАРИТЕ? БНБ СПИ ЛИ? ПРОКУРАТУРАТА СПИ ЛИ?

КОЙ ВЗЕ КРЕДИТИТЕ ОТ КТБ? КОЙ ОТКРАДНА ПАРИТЕ? БНБ СПИ ЛИ? ПРОКУРАТУРАТА СПИ ЛИ?

Господа, вносители на това предложение са 5-ма депутати от БСП-коалицията, а не БСП. Това не е само разграничаване на управата на БСП от тях и предложеното им. Това е важен факт - БСП вече не е политически субект, а разпокъсана слабосвързана групировка без единно управление. Предполагам и очаквам от свързания с досегашната БСП-управа спекулативен бизнес, натиск върху зависимия електорат за запазване на БСП и обезличаване на вътрешната опозиция. Опорните точки са 1. "лявата" партия да се запази за десните си господари 2. като "слугинска" им, 3. с принудена подкрепа на зависимия електорат. Вече съм цитирал това, но отново: "Социализмът е продължение на феодализма и реакция на прогресивните капиталистически производствени отношения".

А за партийната каста, която крие кридополучателите и бърка в бюджета, за да им плати дълговете, колко години затвор се полага?

Тези банкери, които "не предоставят информация за дейността и състоянието на трезора" да не би да се появиха от нищото?! БСП защо спа досега? Този нов закон няма да върне нещата с КТБ назад във времето. Защо политиците не говорят нищо за длъжниците към банката? Те кога ще се издължат? Ако се приеме закона за длъжностно лице, което не предостави информация или тя е невярна, това ще важи ли за Искров и прокурора, за депутатите и президента? Защото целият скандал е политически и тръгна от такава невярна информация. А ГЕРБ като гласуваха закона за разпространители на слухове за банките, сега ще го върнат ли, след като лидерът им се извини и посипа главата си с пепел?!

Г-н Стоилов ,молим Ви не говорете повече ГЛУПОСТИ/неща които няма да направите/,а по-добре отговорете на въпроса: Къда е "Атака"? Защо ТЕ Ви напуснаха?Защо ТЕ не искат повече да Ви подкрепят? Има причина нали? Кажете я г-н,другарю Стоилов!

Някой вярва ли ви,доказали се престъпници,през 25 годишния преход?Помните ли,че в последните часове на "Тройната коалиция"през 2009г.приехте"Закон за амнистията"за да предпазите извършителите на престъпления извършени преди 1-ви юни 2008 г.който закон няколко пъти се отхвърляха исканията на ГЕРБ за отмяна.Така спасихте шефовете на 9-те фалирали банки откраднали 17,6 млрд.лв.без лихвите.Спасихте на Моника мъжът В.Йосифов и 3 млрд.и 980 млн.лв.потънаха.Вие сте най-голямите крадци и виновници за днешното състояние на страната ни.Лидера на вашата партия,също може би се е облажил с 21 млн.долара,за които на баща му Дмитрий беше образувано дело.Вие сте най-голямите престъпници,свикнали да живеят като търтеи.Замлъкнете!Банкерите са ваши.Кой предложи Искров във последните минути на управлението на тройната коалиция,когато завзехте всички възлови постове,за да блокирате работата на следващото правителство?Сега направихте същото.Прошка няма да има.Идва Видов ден,от който трудно ще се спасите.Вземете пример от Хамстера и отидете след парите си зад граница!

Някак си това "мнение" вменява една "правилност" от страна на ГЕРБ и вменение, че банкерите били на тези, а те горките не са на никого, просто политиците са техни. И да не забравяме, че някои банки добиха нечувана мощ по време на управлинието точно на ГЕРБ

Вкарвате същия текст и в следващия парламент, ама дали ще можете да го наложите без ДПС и АТАКА? По-добре се разберете с АТАКА и играйте заедно, за благото на народа!

Само да попитам - това, дето ни се случва през последната една година ли наричаш "благо"?! Защото споменатите от теб политически сили една година тясно си партнираха, но нищо благо за народа не произлезе от това партньорство!

а то от предишните години такива добрини се пръкваха, че ни засипа едно благоденствие

пълни простутии си написал...

Какви 5-10 най малко 15-20години. За заплатите които вземат най малко 300-500 хил.лв. глоба за неупражненконтрол. Стига заплатаджии, нека местата им се заемат от образовани и работещи специалисти. Целия управителен съвет вън от БНБ.

Samo конфискуване на имустеството сте оправи Балгария! За такава Партия ни требва. с

Мая Манолова: Кандидатирах се, защото не искам лидерът на БСП да бъде "посочен", той е посочен преди 2-3 години, чакаха Серго да стане нещо в ЕС, ама офшорките развалиха замисъла, кукловодите, какъв ще го играе Сержа сега, ще има нов комисар, по чистотата в Брюксел.

глобата от 10 -30 000 при положение че крадат вече милиярди а не милиони ...

Банкери, окривали информация от кого? Защото не вярвам да може да се укрива информация от банквоия надзор, а и да може, със сигурност има предвидени санкции за това. Чудят се в момента как да натикат василев в затвора, белким заеме местата, които се полагат на всички тях!!! и то по възможност преди да ги е прочел публично - кой политик за колко пари се е продал. Като почнем от станишев - като най-социален, милия:)

Василев някаква жертва невинна ли се явява сега? Горкият... Те като са се продали, кой ги е купувал?

Това е добре. Нека кажат после как ще се спазва. Защото те са царе на лъжите и неизпълнение на обещанията си, впрочем каквито са и всичките партии в РБ.

Те хубаво го предлагат, но кой ще го приеме. Единственото нещо което този парламент ще приеме, е оставката на кабинета. Така че какво друго ще мине?

ако кажеш за банката нещо , затвор ! ако не кажеш , пак затвор ! изводът стой далече от банките !

Глупости! Като реша да си направя влог примерно в ПНБ (Първа Надеждна Банка) и попитам касиерката "банката пред фалит ли е", тя и да иска, няма да може да ми даде вярна информация. И друго: сещам се за много предприятия (например от родната хидравлика), за които шефовете им казваха, че са обречени "социалистически мастодонти". Смениха шефовете им и сега предприятията са стабилни. Ако шеф на банка каже "тя ще фалира", сменят го и новият намери начин да я изправи на крака, първия трябва ли да бъде съден?

Затвор за всички крадливи лъжци, лицемери и прочие задкулисни далавераджии!!!

Лихвата е кражба, защото тя не е доход за извършена полезна работа, а възнаграждение за лентяйство. Работата на един банкер-лихвар се изчерпва единствено с това да нагласи лихвения си часовник, за да може касата в неговата банка непрекъснато да звъни.

Иво бей, ти си готов за шериата!

БСПинозните започнаха с предизборния популизъм с надеждата да си вдигнат очаквания отчайващ резултат с 1, 2%-та!? А къде спахте досега бре, другари близо 25 г., та не приехте такъв закон? Колко банки фалираха през периода 90-97-ма година? Абсолютни гьонсурати!

Защо не се приеха промените в ЗАКОНА ЗА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА И ДОГОВОРИТЕ приети на първо четене? Вижда се чии интереси защитава НС! 10 годишен срок има даже в Наказателния кодекс. За длъжниците обаче няма срок - МАФИОТИ такива!

с този проектозакон, България би станала пример по демократичност. Никъде в Европа няма закон, който да презследва укриването на информация за поети рискови операции от банките, което е пълно безумие. Съмнявам се, че ще мине, но дори и опита да се прокаре е впечатляващ. Никога няма да преглътна финансирането на ллойд от данъкоплатците, когато в същото тримесечие, управата си раздаде милиарди като бонуси....

БATKO

Според одита на KPMG банка ЦКБ си е съвсем в ред и изобщо не е фалирала. Временната ликвидност, поради масирано теглене на депозити не означава фалит. Сега обаче искат умишлено да я фалират. Защо и кой обаче организира удара? Отговорът беше даден в предаване по БНР в събота, но поръчковите медии едва ли ще го разпространят. А именно. Ударът е подготвен на среща на Плевнелиев, шефа на БНБ и главния прокурор. Чия поръчка обаче е изпълнявал Плевнелиев? В предаването стана ясно, че чуждите банки отказват да обслужват военни фирми, защото се страхуват от удари. Затова парите на българския ВПК са се намирали в българската ЦКБ. Оттук нататък всеки може да се сети кой има интерес да унищожи конкуренцията в лицето на българския ВКП. А покрай него и доста други български фирми. Не случайно и другият радетел на американските интереси и враг на българския бизнес Иво Прокопиев иска КТБ да фалира и покрай нея и фирмите които имат там пари.

абсолютно! хората не могат да проумеят, а и повечето не са чели одит докалада, нито баланса, които са публикувани публично... Повече от ясно е, че някой се опитва умишлено да предизвика фалит на банката, като цялото общество си затваря очите и се вълунва само и единствено от избори.

Г-н Стоилов, този път Ви подкрепям изцяло! Направете го!

натискаме бутончето "PrtSc", отпечатваме и припкаме пред Позитано да чакаме Избранника да ни помилва по главата с изплезен език и размахана опашка!

А ЗАЩО СПАХТЕ ПРЕЗ ТЕЗИ 16Г. НА УПРАВЛЕНИЕ или така ви изнасяше ,но сега нали гърнето се спука запяхте друга песен , руски мекерета , ще мислите ли някога за България ...?

бе сладък? И няма значение какво предлага БСП-то, важното е, че щом е от тях, значи е гадно, така ли? Ей с такива лумпенски разбирания сме се докарали на сегашния хал и няма измъкване...

Лумпена си ти. Къде видя човека да пише за БСП? Просто пита къде спаха до сега този и другите политици. но не ти съответства на опорните точки, нали?

Винету пом презумпция е мутра, на него му приляга. Но на вас УЖ не ви приляга, поне ан публичния образ, който се опитвате да градите. ОпитваХТЕ, защото отдавна само най-безнадеждните носталгици се държат за крайчеца на прояденото от алчност червено знаме;))

АЛО, БСП-то, ВИЕ НЕМОЖАХТЕ ДА ВКАРАТЕ ТЕКСТ В НАКАЗАТЕЛНИЯТ КОДЕКС, ЗА РАБОТОДАТЕЛИ, КОИТО НЕПЛАЩАТ ЗАПЛАТИ И ОСИГУРОВКИ ДА БЪДАТ НАКАЗВАНИ, ТА СТИГНАХТЕ ДО БАНКЕРИТЕ!!!!!?????АЙДЕ ХОЛАН, ЗНАЕМЕ СЕ!

ти в колко медии и колко пъти ще копираш това мнение?

Пак другите да са виновни, а не вие, дето ги тикате към престъпления чрез Данса си...

ктб отвориха ли

АМА НАДАЛИ!

Абе,МЪнияки-всички те знаят,че си един плашипутак и нищо повече!

ОТ КОЯ ПАРТИЯ ЩЕ ПРАЩАТ В ЗАТВОРА ТОЗИ ПЪТ И ПАК ЛИ ЧИСТАЧКИТЕ СА ВИНОВНИ?

Какъв хубав юридически термин "изопачавам"... Чудя се само, каква ли е легалната му дефиниция?!???

тълкувам

Затваряне на БСП, ДПС, АТАКА, ББЦ и всички партии, свързани с Путин.

Не само свързани,но и добре финансирани!...

А ГЕРБ защо го пропускате? Или ви се яде постна пица.