Затварят част от бул. "Константин Величков" в София

Има и променени спирки на градския транспорт, съобщиха от Столична община

Обратно в новината

Коментари - Затварят част от бул. "Константин Величков" в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ммм да, заминаха скоростните ленти по този булевар. И сега с такъв преоритет ще литнат трамваите, че няма накъде повече. Страно, а дали не е най-добре ако са си изнесени на отделно както е от Княжево до Руски паметник. Като че ли се движат най-бързо, по този начин. Имат си собствени острови и не пречат на колите в техните ленти за движение. Но не, трябва да забие трамвайните лини в средата на булевардите, и да караме всички да се съобразяват с тях. Да видиш, как 200 или 500 автомобил в посока, се чувстват заложници на два трамвая, които се влачт.

"Въвежда се организация на движението", разбирай "липса на такава" ...

Поредните МАЛОУМЩИНИ на Столична община. Строят препятствия по платното...

за да не могат сеянете да си карат къде искат

Не знам, кой, как и кога реши, че изграждането на острови на всички трамвайни спирки по "К. Величков", ще облекчи по някакъв начин трафика там. Точно обратното. Всеки който минава от там вече знае за какво става въпрос. От и без това безумно организираният за движение булевард в зоните на тези спирки вече изядоха по една лента във всяка посока. За тези които не знаят за какво иде реч обяснявам простичко. Четири лентов булевард с трамвайни линии по средата. Разрешен за движение на всичко (тирове, самосвали, бетоновози и всякаква друга строителна техника). И сега по една лента аут заради спирките. Просто гениално. Честито да ни е.

това е поста от страницата на Спаси София по темата. Целта не е да се облекчи тряфика /напротив/, а да се приоритизира трамвая за да се ползва градски транспорт. Спаси София 18 юли в 11:16 ч. · Представяме ви първия от общо шестте нови спиркови острова, които през лятото ще бъдат изградени по бул. Константин Величков. Радваме се, че след многогодишни убеждения и дискусии, Столичната община най-накрая реши да вземе мерки за повишаване на безопасността и комфорта на пътуващите с градския транспорт. Очакваме този проект да е само първата стъпка и зам.-кметът по транспорт Евгени Крусев (@Транспорт за София) да представи амбициозна програма за изграждането на още перони до края на мандата си. В София има десетки спирки, които не са обезопасени, заради което пътниците влизат в конфликтни ситуации с автомобилите. Изграждането на спиркови перони е само една от необходимите мерки, които спешно трябва да бъдат взети, за да може трамвайният транспорт да бъде чувствително ускорен. Заедно с тях, ограничаването на трасетата и приоритетното пропускане по кръстовищата ще направят трамваите в София по-бързи, редовни и предпочитани. Настойчиво призоваваме общината да координира с КАТ поставянето на камери по протежението на цялото трасе, които автоматично да глобяват нарушители. Без стриктен и постоянен контрол цялото упражнение по обособяване на трамвайното платно ще бъде напразно. Също така очакваме да бъдат поставени спиркови навеси на всичките новопостроени островни спирки. Преди повече от 3 години представихме нашия план за подобряване на скоростта на трамваите в София чрез ограничаване на трасетата по булевардите Константин Величков, Христо Ботев, Александър Стамболийски, Мадрид, Кн. Ал. Дондуков и Витоша. Това ефективно решение не изисква голям финансов ресурс или продължителен ремонт, а решителност от страна на управляващите. Радваме се, че макар и с няколкогодишно закъснение, първото от набелязаните от Спаси София трасета се сдобива с ограничители. Оттук нататък Столичната община ще трябва да си постави амбициозни цели за наваксване на закъснението.

Ами да, общо взето вече няма да можете да продължите от лентата за ляв завой направо (пример: Симеон и К.Величков, посока Сливница). Знам тежко е, но го приеми, така или иначе няма как да обитаваш две ленти с едно МПС по едно и също време. А идиотската измишльотина "тука има, тука нема" по отношение на левите завои не я коментирам въобще.

Сега пък почна Графа и още една година оттам никой няма да може да мине...Аз не знам хората с бизнеси там сигурно фалираха

Луди умора нямат, затварят улици за година. По Графа не се работи в събота и неделя, трамваите 18, 10 и 6 не свързват Лозенец с града, пълен хаос, дезорганизация, безотговорност. София е в ръцете на непрофесионалисти, корумпирани тъпанари, начело със самоковската даскалица по руски. Те трябва да бъдат изритани от общината, защото не могат да управляват София и са корумпирани, грабят софиянци с цени на транспорта, с цветни зони, с боклука, с продажби на общински терени, раздешителни за строжи,... софийската община е мафиотско гнездо.

Да се чудиш къде да вървиш като сега на графа...после след година като махнат оградите, пак същото

Ми сега как роми, врачанци, перничани и други герои на Толкиен, колонизирали СофЕаТА ще стигат за кафе до съргалото им - ВитУшка?

Аре бе провинциятаааа - я си защитете столицата. Малко повече хейт и минуси му праскайте на туа градски. Каде ше форсирате сега 3те 30 ходишни голфа на семейство?