Затварят АМ "Марица" заради неовладян пожар

Усложнена е обстановката и в гората на панагюрското село Елшица. В Средна гора пламъците обхванаха вили в старозагорското село Пъстрово

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Времето е сухо,опасно и трябва много да се внимава,къде и как се пали огън или се изхвърля фас. Обикновено,не се случва. Пожарната е допотопно оборудвана.Разчита се на професионализъм и себеотдаване от страна служителите. На доброволци и военни.Както няма санитарни хеликоптери,така няма и такива за борба с пожарите. За самолети да не говорим.От толкова много крадене в годините-за жизнено важни неща,все не остава. Да събираме капачки.

Има такива и Ми-17 и Кугарите стават.

Факт е,че стават.Но не им е това предназначението.Има специализирана техника за борба с пожари от въздуха. Тя носи по-големи количества вода от тях.Мисълта ми е,че твърде,твърде много е похарчено тук и там.А основни нужди за борба със стихии,злополуки,извънредни ситуации,не са покрити.Събирането на капачки за бебешки линейки,е само малка част от тази картинка.

А къде е онзи голям специалист, натруфен като фазан с едни големи жълти звезди и ширити, главен комисар Николай Николов. На времето тичаше като луд да се снима там където има бедствие и да е рамо до рамо с другия пожарникар-премиер. Не че ще има полза от него, то и преди нямаше, достатъчно е да му се прочете биографията, образованието, и начина на възходящото получаване на звездите по пагоните.На всички нива на държавните институции стоят безполезни, дори вредящи и корумпирани индивиди.

От служебното правителство?Защо сега не протестират?Или Мунчо забрани протестите?