Затваря ли се прозорецът към Европа за руснаците?

Пълната забрана за издаване на шенгенски визи за руски граждани би била не само незаконна съгласно правото на ЕС, но и неоправдана от етична гледна точка

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Руските терористи нямат право на свободно движение в Свободния свят!

Само украинските:)) Дефиниция на фашизъм: лишаваш някого от права, заради принаежводн към лада, нация, етнос, език, религия.

Да си умират от мизерия в рая на путкин. Никакви рушисти не трябва да влизат в ЕС

Какво толкова се мисли? Затваряй Рашистие в обора и да си се развиват и продължават да поддържат Путлер! Нали всичко им е наред и са най-великите, ами тогава да си стоят в Раша и да не се смесват с простолюдието!!!

В Германия има огромна руска и турска общност. Много от тях са семейства. Турците не веднъж са показвали на Германия сплотеност в протести, а няма човек на земята , които да не припознава Германия с Мерцедес и БМВ, но и с 3 милиона избити евреи и 30 милиона избити руснаци. Дефакто, удар по руснаците е равносилно на обида към евреите.

Ами ти Вероятно си от Израел или Русия,или си Рода на Ленин/Сталин.

Всеки гледа в ЕС така да накаже руснаците, че другите да пострадат повече! Тия дето нямат туристи искат да спрат визите! Ние пък можехме да си спрем газа и да ги разбием всички холандски шенгенски мошеници, но Киро няма мозък как да спечели от евро двуличието!

Имаш мозък в излишък, направи партия.

Първа стъпка - спиране на визите. Втора стъпка - русифилите в Русия. всички от чистата раса да се съберат в Русия. Да построят рая на земята... Начело с възкръсналия дедо Путлер.

Не става! Децата и внуците на русофилите са наказани да учат и живеят на Запад. Да се отвратят и да поемат на Изток.

Глупаци ЕС затваря границата руснаците затваря тръбите с газа BSF фалира и де е Киро на кирия...

Докато не се махне онази маймуна урсула,ес ще се разпадне под диктовката на краварите!!!

за ЕС и НАТО се чака на опашка от желаещи , ватнико прост :))) разпадал се бил......то тъй навремето чакахте да рухне гнилият Запад , ама да ти кажа ли кой умря ??? Позна , СССР !!! А сега да ти кажа ли кой е по-вероятно да се разпадне ???

Като сме в НАТОто къде са самолетите дето ги платихме Ватнико прост Чакали на опашка ха ха..

Разпадът на Русия, благодарение на хунтата на Путин е в ход. За съжаление ...

Не ги мислете братта руси!!!Те са си добре

По голямата част от Русия е в Европа! За какво става въпрос! Затова че някои страни се изолират от Русия. Това си е техен проблем!

Мюнхаузенчо, колко имаш по география?

За населението става дума географче.

ЕС е вреден за вашето (ментално) здраве. И не ми разправяйте че шизофренията не била заразна.

Така мислиш ти. Но руснаците на тълпи бягат от хубавата Расия именно в лошия ЕС... Защо ли? Не, не питам теб! Едно, че си кон с капаци, друго, че не искам да напрягаш двете си мозъчни клетки, за да не ти избият бушоните!

По интереното е че бягат в България ! Руснаците са най голямата емигранска общност в България хахахахах ама е нормално нашета минимална заплата е по висока от тяхната срено и то преди воината ! Няма изобщо да говоря че тука се диша по свободно от краи време

Ако това стане то скоро ще има денацификация на ЕС или подобно на WW II v.2.

Смешник :) Те с една Украйна не могат да се справят :)

тъй ли....денацификация викаш :))) само напомням, че година и половина ( от септември 39-та до юни 41-ва руснаците и нацистите са били практически съюзници , скрепено и документално с пакта Рибентроп-Молотов през 40-та година) . Имат си хубаво сътрудничество , търговско и военно , даже си спрятат и един общ военен парад в полски град.

Разбрах, че в Европа е гадно , а в Раша - хубаво! тогава защо ревете, че на руснаците нямало да им дават визи за Европа? Ми да си седят у дома, на хубаво! Защо да страдат по тази пуста Европа?

Че и страдащите по руските беди да вземат да идат на хубаво в Сибир!

А ти що не стегнеш челядта и право къди слънчева Аляска на тихо, спокойно и топло...?!

че страдат?

Сороските мастии са толкова тъпи и ментално увредени, че карат само по болните си фантазии, които приемат за истини и повтарят като папагали до откат...

Ако ЕС се поддаде на брътвежите на един наркоман ще докаже за пореден път, че не просто не е световна сила, а е световно недоразумение!

То ЕС, веднъж вече се подаде на кремълският лилипут, че ще получава евтин газ. Сега му идва нанагорно.

И получаваше. И благоденстваше. Дааа. Точно с руския газ и с руския петрол. Щото те РЕСУРСИ НЯМАТ. Имат само едни надути човки, но както казва древната мъдрост Гордостта предхожда падението.

Зеленски е много по дребен от Путин! Дребен е колкото Хитлер, Наполеон и нашия гном!

че одим у Азия

И да не се връщате от Азия!

Голям праз! Не всичко е пари и консумация.

Това да го кажеш на руските орки че заплатите им са по 17 000 рубли около 350 лв средна заплата не минималана

Хахаха Затова пълнят скъпите и лъскави хотели по Европа, пък ти си броиш стотинките и висиш пред компа на изтрънбушения диван у вас...хаха Нашенски нещастници...

Бе то е така, ама на руснаците много им харесват парите, консумацията и розите! Сериозно ще ги заболи, като ги отрежат от лъскавия европейски стандарт...

Те тебе отрязаха, ма ти искаш руснаците да ги заболи... Бахти и нашенските злобари и мастии...

Такива забрани и ограничения не са ли малко анти демократични и против евроатлантическите ценности? Нали специално Германия прокара наредби за мигрантите, че подобни дейности ще се считат за нарушаване на човешки права? Или както обикновено за ЕС за всичко си има изключения, докато същевременно се развява знамето на равенство за всички!? ахаххахахах Хем забрана за всички руснаци хем изразена подкрепа към активистите. Хей вярно активистите! Нищо ей сега ще се прокарат промени така че на такива и журналисти да се дава свободен пас докато другите ще духат супата. Брей колко демократично! А нещо за забрани за китайци и бивши жители на Северна Корея? След като и там са на диктаторски режими? Или трябва да са във война с нация на територията на Европа за да се правят подобни забрани? Само с глупости могат да се занимават тези хора! То не са спиране на визи, но желание за премахването на хора от руски произход от териториите на ЕВропа!?!? Социализмът бил лош и комунизма ужасен, А демокрацията при която ще се изселват хора поради желанията на чужди лидери на които никой нищо не дължи с какво е по-добре?

Идеални са си!!!

Идеални за неолиберал фашизма...

Вариант на заглавието, който ми се струва по-удачен: Европа си спуска отнова желязната завеса. Нищо не е забравино окончетелно.

Не господин ушанка :) желязната завеса първата я спусна СССр Белинкста стена я изгражда СССР защото. хората започват да бягат от тяхния Берлин дори и да стрелят по тях ! И всъщност запада никогане е спирал техни си граждани да ходят където си поискат даже има пример в Тошкова България правеха специялни курорти за западняци да носят долари за българи беше забранено и знаеш ли защо Защото сокчето там беше в долари а соц заплата беше 50$месечно по официялен курс на черно 20$. на МЕСЕЦ А бабите в ТКЗС изкарваха месеца с 10$ Ако знаеха как ги дерът от съветите щяха да изядът Тошко тъпото с парцалите

Добре де, а сега пак ли желязната завеса първата я спусна СССр?

А нашето проруско правителство , начело с путинофила Радев дали има мнение ?

"Пълната забрана за издаване на шенгенски визи за руски граждани би била не само незаконна съгласно правото на ЕС, но и неоправдана от етична гледна точка, обяснява пред Би Би Си Сара Ганти,..." Естествено, ЕС прибра активите на Русия и забрави за тях. Редно е щом ще спира визите на руските граждани да освободи и върне държавните активи, ама гювечът не се изпуска. Мръсно западноевропейско лцемерие! И после дрънка едни големи приказки за свобда и демокрация.

*88888

''...и да освободи и върне държавните активи,...'' И как така вашата русия има РУСКИ ДЪРЖАВНИ АКТИВИ в държавите от ЕС, които тя нарича нацисти и иска нашето УНИЩОЖЕНИЕ, а.. Пълни пропагандистки РУСКИ тъпотии... ЗАЩО РУСИЯ ТЪРГУВА С ЕС ИЗОБЩО, А- да не би, за да получава ПАРИ В ЕВРО....ЗАЩО РУСИЯ ДЪРЖА ЧАСТ ОТ ДКЦ-ТАТА СИ В ЕВРОПЕЙСКИ БАНКИ- нали уж европейците сме били такива, онакива, РУСНАЦИТЕ НИ МРАЗИТЕ И В ЧЕРВАТА, НО ХАРЕСВАТЕ КАЧЕСТВОТО НА ПРОИЗВЕЖДАНИТЕ ОТ НАС СТОКИ. Руски педерасти...

По-полека, че ако не бяха тия "руски педерасти", още щеше да мяташ шалвари из Анадола, като забулена кадъна. И в паспорта ти нямаше да пише "българка", щото нямаше да има такава държава. Докато западните педерасти са подкрепяли поробителя ни, "руските педерати" са умирали за една чужда свобода на едно неблагодарно племе... Срам ме е, че си част от него, не заслужаваш да се наричаш българка ! Такава омраза към Русия може да се обясни само с ментални отклонеия, непознаване на историята ни, сатанински сороски НПО-та или наследени предателски гени.

За което и сме си платили, не съвсем доброволно две влакови композиции злато... мислиш, че на "царя-освободител" му е пукало, че ще умрат 200 000 войници, при положение, че взема толкова пари ли? И целта му далеч не е била да освобождава каквото и да е, а да получи сухоземен коридор до Босфора и Дарданелите... да, просто в конкретния момент са ни съвпаднали интересите, но това не променя, че по настояване на Русия, Левски е съден и екзекутиран като обикновен престъпник... няма да коментирам всичкото зло, което България е видяла от лицето игнатиев, на когото и централен булевард е кръстен сега... може би трябва да попрочетеш и други книжки освен излизалите в България между '45 и '90, които са доста далеч от обективната истина

Ти ли ги товари лично влаковите композиции със злато, бе мушморок? Айде, отивай и ти да мреш, пък аз ще дам на майка ти един златен пръстен... Само идиоти ли пишат тука ?

Не! Никакво освобождаване на активи!!!

Вън руските варвари от Европа!

Много се пениш.

Подкрепям! Войната вече не е Путлер срещу Украйна, а Мужикистан срещу Украйна! Имаха 6 месеца от началото на войната, а преди това 20 години да си го свалят от власт и да го обесят някъде. Сега вече са просто съучастници, затова бай-бай. Ракета където и да е в Мужикистан = ракета по Путлер.

Да попитам пещерните русофоби, които пишат коментари тук (те са една шепа хора) - как точно етническата омраза към всички руснаци съответства на толерантността и отричането на дискриминацията и езика на омразата? Що за "европейци" сте вие?

Напротив!!! Мнозинство сме и се надявам да ви изчистим или ЕГНто ви да си вземе своето и по естествен път да изчезнете. Само когато скъсаме пъпната връв с ПРоссия един път за винаги, България ще тръгне нагоре. Неизбежно е и ще трябва да го приемете този ФАКТ.

Абе само да скъсате пъпната връв с Русия и ще поемете към небето, нямай съмнение... Аман от безмозъчни и продажни идиоти, които се надяват ФАЩ да ги направят богати хахаха

Абе каква Европа?? За тях само мизерията , да си ходят в Самара, Казан, Уфа, Сургут, Красноярск, Иркутск. Там е мястото на свинечовеците.

Точно така! Само цигани, негри и обрязани маймуни са добре дошли в гейропата.

И ти къде ги видя тия?? Ама и те са по добре от свинечовеците.

Личи ти, че крака ти не е стъпвал в Европа и не си излизал от панелката навън....Но плещиш тъпотиите си... Цяла Европа мяза на гето, все едно си в Африка и арабска кочина едновременно, ма наш Сульо още не разбрал и не вярва...

Коги свалиха чалмата на дядо ти, и му нахлюпиха калпак, хубави бяха ....

Това са само руски лъжи. никога не са искали да ни освобождават, а дори и тогава са убили повече българи от турците. Знаем как руснаците освобождават, сриват всичко пред себе си.

Да, по време на руско-турската ОСВОБОДИТЕЛНА война сме били избивани и от турците ,и от руснаците! Шизофреник.

ама тия българи са били с цвят "патлижан"

Руснаците да го духат , да си седят в кенефа. Кенефа е любимото място и на русофилите. Къде са тръгнали тия примати из Европа? Фашистите да си стоят във фашистката колония.

Клоуни

ЕС отдавна приема с предимство приматите от запазащите ислямски държави и нашите наследници на майка индия

Твоята любима Русия нещо напоследък все с араби гледа да се прегръща.

... и ти ревнуваш?

И кой ти го каза?

Денис Корбко, гнусна укро нацистка пача, плюя на теб и всички вас като ви видя из Европа. Тъпаци подвластни на сатаната, държавица Украйна ще си направите в Галиция, другото се казва Русия!

ама надали.Галиция поляците си я имат за тяхна.И се чуда как още не са си я взели.Окрайна ще си е около Лвов и Киев.Другото...

Светът би бил по добро място без мразещите и пръскащите слюнка ......

Простаци. Русия открай време е в Европа. Нещо повече, това е най-важната страна в Европа.

Русия няма нищо общо с Европа,това е страна на азиатски варвари и жесток терор !Страната където главорезите на кадиров убиват политическите опоненти на бункерния плъх,свободни журналисти и граждани...Всичко това, под одобрението на мнозинството крепостни !

По скоро прозорци и врати на ЕС за към Русия са затворени. Тъпи и прости европейци

Спирането на издаване на визи за руснаци,е неизбежно! И кокото по скоро,толкова по добре. Нямат място в свободния свят,хората избрали и подкрепящи путин и кървавата му война срещу украинския народ! Невиждания геноцид извършван от руснаците в Украйна ,ще бъде осъден в нов Нюрнбергски процес!

Дир, а законно и етично ли е да нахлуеш в чужда държава, да убиваш, унищожаваш и грабиш,!?

Всички мюсюлмански нашественици правят същото в европейските държави.

Но арабско-африканската измет са приветствани и обгрижвани от същите тези еврогейски управници... Що жени и деца изнасилиха, удушиха, заклаха, що мъже наръгаха, но дума не дават да се продума срещу тях, все за толерастия повтарят, все език на омразата им се привижда, расизъм и ксенофобия... Но руснаците им се видяха опасни...бели, синеоки, образовани хора... Верно, нищо общо с облещените и кръгли кратуни на чуждоземните мангалести нашественици, неграмотни и жестоки...

Незаконно е. Е и? Какво общо има това с пътуванията на обикновени семейства или млади хора по света? Те да не би да са въоръжени?

Никакви рушняци в Европа!!! Рушнячеството трябва да се преследва от закона! Трябва да има забрана да бъдеш рушняк!

Точно така! Само цигани, негри и обрязани маймуни са добре дошли в гейропата!

А да бъдеш идиот, за това трябва ли да има забрана?

Маринка падна! Турците започнаха военна операция по отстраняване на подкрепящите от САЩ терористични елементи в Сирия. Руснаците продължават да напредват. Става все по интересно.

Кюрдския народ терористи ли са?

в на майка ти дивия :)

От това най-много ще ги заболи мужиците прости! Те дават мило и драго за всичко западно.

До 22 плюс ли да дам или минус?

Тези ще спускат нова желязна завеса. Не се учудвам никак. Западна Европа била расистка винаги, това им е генът. Не друг, а те са завладели и ограбили континенти, избили са местното население и са им ограбили ресурсите и труда. Използвали са робски труд столетия. Това са откачалници, мислещи се за богове и че всичко им принадлежи по право. Виждат фиаското си и като змията се спускат да кълват, но ще бъдат бити и турени на мястото им. Азия и Африка са в състояние да ги изядат без даже Русия и пръста си да мръдне, те са едни мъртви места, едни тлеещи руини, от които животът си е отишъл.

Желязната завеса я пуснаха твоите комунисти. Именно те забраняваха всякакви контакти със запада.

Ами на "моите" комунисти децата им са соросоидни хюмнета. Явно съм прав за увредения ген. Такива откачалки ще вършат простотии до свършека на света.

Гледам и ти си с такъв ден защото се възползваш от свободата на словото в демокрацията за да хвалиш тоталитарна Русия. И именно твоите комунисти са нагледното доказателство за продажността на всички слугуващи на Русия.

Пък всички напират натам, а не си стоят във великите кочини.

Не се радвай, щото и ние ще изгорим заедно със западна Европа. Нашите управляващи винаги избират страната на губещия.

родиха негри Как ще ги устройват в Европа,ако не забраанят влизането на руснаци

Нищо не родиха ами негрите ги изядоха. Затова вият тук като койоти срещу луната.

А рускините раждат китайчета. Младите и хубави усилено учат китайски. Тикток е пълен с клипове в които се предлагат на доста сносен китайски.

Колко е хубаво да си караш москвича и да си пиеш одиколон в 1/7 от сушата :)

Смучещият черни керестета в Ново село квичи

на Европа

Чист шизофренизъм, канят араби, негри и всякакви обрязани маймуни, да ги колят като пилци, и да ебат дъщерите и синовете им. А забраняват за руснаци. Хахахахахахах

Ни всичко си има граници. По-долнс паплсч от руснаците няма.

Има! Ти си доказателството.

Европа си отвориха вратата за всякакви тъмни емигранти, предимно млади мъже с религия исляма. Меркел си ги прибра да ислямизират Германия и целия ЕС. А сега затарят всичко за Русия, благодарения на чийто ресурси до сега благоденстваха. Вече има достатъчно снимки и инфо, че Германия и други западни страни отсега вечер са тъмни. Без улично осветление, със спряна топла вода в много обществени места, с призиви за икономии на енергия. От сега са издали заповед да си увеличат темпераурата на хладилниците, а теемпературата в климатиците през лятото да не е по-ниска от 25 градуса, а зимата да не е по-висока от 19 градуса. Всеки, който наруши това, ще има големи глоби. Отделно призива да не се къпят и да пестят от всичко. Европа вече не е това, което беше. Сами си режат клона с ръждив американски трион и ще мизерстват. Съвременните политици са с промити мозъци. Те не разсъждават. В стремежа си да навредят на Русия и Путин се самоунищожават. Ще оцеляват от тук нататък народите, които имат ресурси да се изхранват. Руснаците не ги мислете, те имат всичко - и зърно и метали и торове. Ще си стоят на зима на светло и топло. Ние да му мислим, че отново застанахме на грешната страна и ни чака по-голям глад и студ, благодарение на продажните ни политически марионетки.

Голяма Глупост ! Как можеш да забраняваш на Хора да се предвижват по света ? Това може да направи Само Фашисти и техните Подлоги !

Един правилен прочит на историята в "социалистическия блок" от 45-та до 90-та!!! Ама защо тогава не смееше да го кажеш?

Що за малоумие е това? С какво обикновените руснаци- млади хора, семейства с деца, са по-различни от всички останали? Те като пътуват, да не би да пътуват като въоръжени войници? Какво са виновни те, че някой самозабравил се горе във властта решил да оправя света с военни средства, намесвайки обикновените хора? Повърхността на планетата Земя е съществувала много преди ние да се появим, че и да претендираме да я делим. Да вземат политиканите и онези дето още мислят, че обикновените хора са на тази или онази страна (и съответно ги баламосват с каузи и други глупости) да се оправят помежду си и да ни оставят намира нас, обикновените хора, българи, руснаци, американци, германци, китайци, японци, африканци, индийци, и всички други, да можем да обикаляме свободно по нашата планета навсякъде!

И с какво украинците нападнати от Русия са по-малко хора от руснаците??? Защо вие дето непрекъснато плюете по Европа и възхвалявате иосия толкова искате да ходите в Европа?

Хахахаха, в гейропа вече никой не иска да ходи, само негрите и обрязаните маймуни.

Чакай малко, руската армия извършва несправедливости в Украйна като обстрелва жилищни комплекси, и така обикновени украинци страдат. Това Е НЕСПРАВЕДЛИВО! Но според теб трябва ли понеже онези са несправедливи спрямо обикновените украинци, и Европа да пада на същото ниво спрямо обикновените руснаци? Значи "нашите страдат, трябва и вашите да страдат", така ли? Това ли е според теб най-умния отговор???

Какво по-страшно от това да си рушняк???

Това да си тъп и ограничен булгаристанец, какъвто си ти

русофоб съм,признавам.. но това ми се струва нечестно спрямо руските граждани,които нямат вина за диктатурата на един диктатор.. 24 президент-къде го има това????

Е, кой си го избира сам тоя диктатор??? Повече или по-малко всички са съучастници...

Тук цяла нощ козяшките платени тролове са изливали своята омраза към всичко руско, докато заработват центовете си. Ама това съвсем не значи, че и хиляда злобни коментара да напишете, че това е мисленето на българския народ. 85% от българите сме и винаги сме били с Русия, колкото и САЩ да се напъват чрез платените продажници да втълпят обратното. Та, драсканиците изчезват, но действителността е друга. И хубавото е, че РФ знае колко милиони се изливат у нас, за да се води пропаганда и купуват повече русофоби. Дано като изляхте цялата си злоба и омраза, да сте се почувствали по-добре, продажни клавиатурни мишки.

Аз не мразя руснаците. Но не приемам действията на Путин. Обаче само вие платените тролове слагате знак на равенство между Путин и Русия. И това е нормално защото говорите за диктатурата на Путин в Русия.

Путин, Русия и САЩ

И много други думи знам отнасящи се за родоотстъпниците желаещи отново България да бъде окупирана от Турция ама няма да ти харесат.

Путинофилите да отиват там. Путин ще им даде земя, рубли, евтин газ.... Ще строят путинизъм.... Няма да има ЛГБТ, няма да има крави.... ...ще има много природа и бели мечки

Абсолютно подкрепям да бъдат спрени руските свине да влизат в Европа. Да си грухтят в кочината Руска. По нагли и нахални туристи от тия свине няма.

Най-голямата опасност е, ако напуснат по-образаваните е, че ядрените им материали ще останат в ръцете на кръгли идиоти и ще започнат да се самовзривяват.