Путин се усъмни, че човекът има пръст в глобалното затопляне

Руският президент Владимир Путин постави вчера под съмнение ролята на човека за промените в климата, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Путин се усъмни, че човекът има пръст в глобалното затопляне | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е как няма да е против, нали е президент на държава която разчита на продажба на фосилни горива. Без тях ще е президент ама друг път.

Не съм му фен на Путин, даже напротив. Но мисля, че тук е прав. Не за друго, а защото по-умни от него хора са казали същото. Като Майкъл Крайтън. Повечето хора знаят за него, няма нужда от представяне, нито може да бъде обвинен в пристрастие към Русия.

Като тролиш поне изчакай за някакви постове между твойте.

Господа, независимо от отрицателното ми отношение към Президента Путин, считам че той е прав като отрича човечеството да е причина за глобалното затопляне. Според мен, най - доброто обоснование на отричането човечеството да е причина за глобалното затопляне е теорията на руския геолог Владимир Ларин. Забележително в теорията на Ларин е, че е основана не на бюро-фантазии, а на геоложки изследвания и на експерименти, на факти от наколко науки; развива достиженията на изследователи от световна величина - от Кювие до Фред Хойл, Енеев и Козлов, до нова и неизвестна ни досега висота. Както обобщена, така и в достатъчна дълбочина теорията на Ларин е изложена в книгата му "Нашата Земя", издадена и на английски език. Та ако г-н Президент Путин сега се е загрижил за съдбата на Човечеството, нека организира теорията на своя велик сънародник Ларин да стане достояние на повече хора.

Владимир Николаевич Ларин (род. 1939) российский геолог, доктор геолого-минералогических наук

Интересно защо известни учени от цял свят казват същото като Путин и то от години насам. Явно дългата ръка на Кремъл пипа навсякъде!

По принцип хората сме с високо мнение за себе си. Способни сме да обръщаме посоката на реките и да местим планините. Е тогава защо да не сме затоплили и атмосферата?

Прав е!Изригването на само един вулкан , може да съсипе всички усилия за ограничаване на парниковия ефект!

джуджето е мъдро, слушайте внимателно всяка скъпоценна дума която отронват тез ботоксови устни

Руската рубла е три стотинки благодарение на политиката на Путин.Руснаците живеят като въшки-средно мъжете живеят по 59г-в нормалните държави над 80г.Този изобщо не трябва да му дават думата

това от доклада на кварталният милиционер Ушев ли е?

Това е от наръчника на антируския трол.

Стига сте замърсявали Земята или тя ще се отърве от нас. Не се правете на луди и глупави.

Разбира се че ще оспори ролята на човека в затоплянето, защото всички тези мерки водят до забавяне на руската икономика. Това обаче не му прави никак чест! Болшинството от учени са се обединили около тезата, че човешката дейност е главен двигател на глобалното затопляне.

Сигурен съм, че човекът има влияние за глобалното затопляне, просто е преувеличено.

Престъпници на власт в някой страни с кеф хвърлят цялата полиция да принуждава милиони водачи да увреждат трайно земята и климата с включени фарове през деня и с нарочно произведени холограмни оръжия принудително лепени на автомобили,цигарени кутии и тн бандероли.. Цел обевяване на хората за опасни вредители недопустими за общия ни дом.

Нагли извънземни престъпници чрез наркомани внедряват все по жестоко вредни оръжия контролирани от холограми.Техни убити при предишни нашествия са обучени вече отлично да обсебват човешка техника за производство на холограмни оръжия и ваксини. Холограмите лепни в сателити и спутници увредиха тежко вече и Плутон жалват се от там.

Чук, чук....ко става?

Изключително тежки увреждания причиняват стотици милиони автомобили с включени бели режещи и ксенонови /обемно прецакващи скенери . Терористи ползват наркоманизирaни бюрократи и прокарват все по жестоко вредни анти климатични оръжия. Тежки увреждания правят фото волтаични станции. Даже и най малките монтирани на терор съоръжения маскирани като пътни знаци повреждат обемно климат а и биосферата ни.

Русия е велика! Изобретила е Лада и Самовара и ........... май няма друго. Голяма, проста,гладна и зла. Това е Русия

А ти си Завистливко, кво те интересува една гладна държава, боли ли те за Еиммен??? Смехуркоооо...

Ладата е Фиат.

Много си зле човече, ако си малко по-умен от амебата ще разбереш, че Русия е велика страна, независимо дали ти харесва или не. А ако се кланяш на американците, ще кажа, че по-примитивен народ няма, ако не си живял там можеш да си градиш въздушни кули...., опитай..

гладна, гладна колко да е гладна , гледам стат.на "Блумбърг", за 2016г. от "глад" са изнесли на външни пазари 65 млн.тона зърно,25 млн. тона сълчогледовно олио, 12,5 млн.тона телешко месо и 17 млн.тона пилешко. В общи линии този износ ги нарежда на място от 1-во до 5-то в света.

Прочетете "The unstoppable global warming" на горния автор и може да схванете за що иде реч. И Буш и Тръмп и Путин са напълно прави - човешкият фактор е доста под 0.1 %! Тарикати-мошеници като Ал Гор и една тайфа псевдоучени се изхранват от една лъжа, а тъпите еврогейци си съсипват енергетиката и индустрията, твърдейки че пръднята на кравите и въгледобивът променят климата! Просто в момента навлизаме в поредния цикъл на глобално затопляне.

Тъй де, то вече и смянатат на времето освен главоболия до нищо друго не водят, но много хора направиха пачки от поредните лъжи.

Един поглед върху спектъра на електромагнитните вълни показва съседството между късовълновите излъчвания и инфрачервените лъчи. В резултат, отделните мощни предаватели, а и безбройните не толкова мощни, действат като нагреватели на атмосферата, като резултатът е Глобалното затопляне. Безсмислено е да се хвърля вината за това явление върху парниковите газове. Обикновенната водна пара в атмосферат а, без да се включват облаците, има 75% принос за парниковия ефект, без който земята ще изстине за часове и ще настъпи космически студ. Друг неблагоприятен ефект е, че електромагнитната супа в която се къпе съвременния човек, оказва пагубно влияние върху биополето на всяка отделна човешка клетка. Това води до изменения в нея, мутации, рак.

това за прав пут го чувам , трябва да си много умен

Предай нататък............ Даром получихте, даром давайте. (Мат.10:5-8)

Преди години на междинна станция над ДОбринище снимахме как след пускане на чалга насложени записи над основния почнаха да таят снега около станцията.СЛед спиране на чалгата таенето спря//Има огромен тежък електромагнитен смог над обитаваните от хора региони.

Е, поне лидерите на САЩ и Русия вече са на един акъл :) Който сега псува единия, значи псува и другия.

Абсолютно. Американците много се изложиха с Тръмп. Като политик, определено предпочитам Путин. Тръмп е недоразумение. И не, имперските амбиции на Русия, руския мир и другите панславянски, православни глупости изобщо не ме вдъхновяват.

loyola

Имаше навремето една такава книжка "Ленин и новейшая физика". Вождовете винаги са били енциклопедисти :-)

Ако говорим за глобално замърсяване на околната среда ,считам,че няма да има противоречия и възражения.Но като говорим за глобално затопляне как да си обясним факта,че преди 2000 г.римляните са ходили или увити с чаршаф,,или с къси войнишки полички и сандали на бос крак.А по-бедните само една препаска около кръста или без препаска!?Не ми се вярва да са били студоустойчиви хора!?А древните гърци!?...Изобщо категоричните твърдения за глобално затопляне са неуместни и манипулативни!?

Човече, ти имаш ли си идея какъв е климата в Рим и Италия като цяло ? Вземи се разходи там зимата, да видиш как е :)

И ти базира изводите си на няколко филма които си гледал... :))) Учените да си късат дипломите, ако питаш мен. :))

Изводите за облеклото на римляните не се получават от филми,а от исторически документи които са описани в разни книги и учебници.Стига, разбира се, да има кой да ги чете!

Може и донякъде глобалното затопляне да не е от човешката дейност. Обаче замърсяването, унищожаването на природата, изчезването на видове са. И според мен би било много по-добре, ако живеем по-разумно и изразходваме по-малко ресурси.

Факт как обаче това може да се впише в капиталистическото общество което винаги иска растеж..... Как това става без ресурси.... Най-екологичната кола е непроизведената

БЕЗМОЗЪЧНИТЕ МУРЗИЛКИ ВЕЧЕ ПОЧВАТ ДА ЗАЩИТАВАТ ИДИОТЩИНИТЕ НА ДЖУДЖЕТО. ХАХАХАХА

Тоя путин е истински клоун. През 30-те години, колко тона въглища се изгарят годишно? То и сляп ще види за какво иде реч. Проблема е, че при една световна икономика базирана на възобновяеми източници, страни като Русия от третия свят отиват направо в четвъртия.

Няма никакви взобновяеми източницина енергия, така както няма и перпетум мобиле. Просто винаги има много идиоти, които се връзват на такива измами. А Русия произвежда и потребява най екологичната и най ефективна енергия -АЕЦ. Докато САЩ и ЕС потребяват най мръсната, от петрол и ТЕЦ ,при което развиват най мръсното и вредно автомобилостроене.

Русия буквално се крепи на износ на нефт и газ. Относно източниците на енергия и преметУУм (забележете двете 'у' - та) мобиле трябва да е вечен двигател който не черпи енергия от външен източник. В случая с планетата земя, такъв външен източник се явява слънцето. Тук никой не говори за нарушаване на - закона за запазване на енергията.

може би изчезването на динозаврите също се дължи на опасното глобално затопляне,но причините не са на земята ,а да кажем космически,срещу които учените не могат нищо .

До 30-те години на миналия век вече са изгорени милиони тонове въглища. ТОВА Е БИЛО ОСНОВНИЯ ИЗТОЧНИК НА ЕНЕРГИЯ ЗА ЦЯЛАТА ИНДУСТРИЯ И ТРАНСПОРТА-ПАРАХОДИ И ЛОКОМОТИВИ ПРЕЗ 19 И ПЪРВАТА ПОЛОВИНА НА 20 ВЕК!

Понеже "умните" русофилистици и русуфилските червени партии, често плачат за "необятните" руските пазари, Ви предлагаме де се запознаете със следната графика. Тя изобразява износа на България по страни. Колкото и да се взирате Русия няма да я видите :D Няма я защото по статистика и то дори преди санкциите, износа ни към една Белгия е бил много повече от този към Русия. Най-голям е износа ни към Германия - над 6 милиарда лева ! Но "умните" русофилски патрИоти искат да заменят коня с кокошка, и няма сън да ги хване преди да постигнат това, да заменят Европа с Евразия !? източник: link

Вземи да направиш едно сравнение на износа на България преди тридесет години и сега.

ХАХА-ДАЙ ДА ГО ВИДИМ ТОВА ИЗСЛЕДВАНЕ БЕ БЛЯД

Bземи се скрии аз съм свидетел на договорите за износа за Pусия.почти всичко отиваше за Pусия.

Незнам за глобалното затопляне, но глобалното замърсяване е само човешка дейност. Това замърсяване преобладава и във въздуха и ако не може да се докаже, че не причинява парниковия ефект, то е неоспоримо че му помага. Това са фактите, говоренията на политици са игра на думи за преследване на разни цели. На нас ни остава да измрем. Същото важи и за сегашните управници, които отдавна не работят в полза на хората си, а само на тези, които се занимават с търговия. Крахът на подобна система е правилно определен, като неизбежен. Тя ще бъде заменена с друга, с висок морал. Очакват ни само лоши неща, религии, халифати, революции, убийства, глад, жажда, и пак убийства и пак убийства. Изглежда идва едно ново средновековие, което ще настъпи в момента в който водата изчезне и стане достояние на търговци разни.

защо се оплакваш от замърсяване,като сте клоаката на европеиския съиъз.след като сами си го избрахте.

Оплаквам се защото е мръсно и защото тази мръсотия пречи на живота. Тя е резултат на човешката дейност, като цяло не само на някакви си политически формирования.

клоаката я правите вие селски ушанки със селския си манталитет и простащина но.....ЕГН-то ще реши проблемите ни

Важното е,че от глобалното затопляне някои хора доста се опаричиха.

Във Воронежския механичен завод (ВМЗ) са намерени дефекти в 71 двигателя, тоест в "практически цялия резерв на втора и трета степен за ракетите "Протон-М". Това заяви в интервю за РИА "Новости" генералният директор на НПО Енергомаш Игор Арбузов.Причината за това е аварията на ракета "Союз-У" на 1 декември 2016, в резултат на което бе изгубен кораба "Прогрес MS-04" с товар за екипажа на МКС В началото на февруари вицепремиерът на руското правителство Дмитрий Рогозин сравни с диверсия заплатата на работниците, които сглобяват двигателите на ракетата носител "Протон" . Връщайки се към проблемите на ВМЗ, Дмитрий Рогозин, заяви: "Ако тези хора получават 12-15 хиляди рубли на месец (385-482 лв), очаквайте неприятности ... Саботзорите са тези, които не им плащат."

Путин е изразил съмнения. Причината за този процес може и да не е само единствена. Всичко е въпрос на продължителни научни наблюдения и анализи. А руснаците имат и научна база и технологии за тази цел

СТРАНА КОЯТО БЕШЕ 28 ИКОНОМИКА В СВЕТА СЕГА Е НА128 - ТОВА Е РАЗЛИКАТА В УМСТВЕНИЯ ПОТЕНЦИАЛ НА ЖИВЕЕЕЩИТЕ СЕГА В БЪЛГАРИЯ !!! ДОКАЖЕ ОБРАТНОТО С ФАКТИ !!!!- НАПРИМЕР ИМАМЕ ЛИ СТОКА КОЯТО ДА СПРОДАВА ЗА ВАЛУТА !!! КЪДЕ НИ ПИПЕРА ???? ТОКА И ПРОМИШЛЕНОСТА !!!!! ТОВА КЪМ ТЕЗИ КОЙТО ПИШАТ ПРОСТОТИИ

Питат германеца: - С каква кола ходите в магазина? - С BMW. - А зад граница? - Зад граница с мерцедес. Питат французина: - С какво кола ходите да пазарувате? - С Rеnаult! - А зад граница? - Зад граница с Pеugеot! Накрая пита руснака: - С каква машина ходите да пазарувате? - С тролейбуса! - А зад граница? - Ние не пътуваме зад граница! - А ако се наложи? - На нас не ни се налага! - Но, ако много ви се наложи? - На нас не ни се налага въобще! - Но, ако е страшно, ама страшно-страшно много необходимо? - Е, ако е страшно, ама страшно-страшно и много необходимо, тогава с танкове!

ЦИГАНИЯТА ВИ Е ПРИСЪЩА ОТ РАЖДАНЕТО - НАЛИ САПУНджи- БЕГЕЕЕЕЦ

Вица може и да е бил некога смешен, а сега земи се поинтересувай сега, кой с какво ходи зад граница и къде ходи и колко народ ходи.

А любимата русия що е зад южна корея, която е по-малка от България? А? Де е СССР? Страната която беше на 28-мо място имаше режим на тока и празни магазини. Така, че взимай чамадана и спри да си ръсиш глупостите тука. боклук.

ОТ БОКЛУКА И СЛУШАМ НАЛИ КАРАКАФА

Който бързо забравя, повтаря едни и същи грешки. Спомняте ли си в началото на 90-те истерията с озоновите дупки и CFC? Спомняте ли си кампанията по задължителна подмяна на всички фреони с "екологични"? Спомняте ли си КОЙ притежава патентите на всички нови фреони? Резултат: Оказа се, че не CFC причиняват изтъняването на озоновия слой, а слънчевата радиация. Оказа се, че новите фреони са с по-ниски коефициенти на топлопренасяне и, съответно, се повиши консумацията на електроенергия, респективно генерирането на въглеродни емисии. Накрая НАСА призна, че редуцирането на CFC не се е отразило на озоновата дупка, а няКОЙ стана още по-богат :) За емисиите - вижте КОЙ не подписа протокола в Киото и отбеляза седем годишен ръст в икономиката!

Кой бе? КОМУНИСТИЧЕСКИ Китай ли? не е верно соросоиде. капитализмът е виновен.

Милиардите от новите фреони ги натрупа Дюпон. А след отказа да ратифицират протокола от Киото, ръст отбелязаха САЩ, Канада, Китай и Индия. Винаги става дума за пари.

Та въпросите са два. .. Откъде идва тази индукция. .. Защо вече и Тръмп иска да колонизират Марс. ...... А вие с двата леви галоша ще си наторявате земята.

Естествено, че ще го каже. Путин има интерес от глобалното затопляне. Оневинява използването на фосилни горива, а освен това поради затоплянето, Сибир ще стане обитаем, а природните ресурси и търговските пътища в Арктика лесно достъпни.

ДОБРО УТРО !!!

глобалното затопляне ще започне (надявам се по-скоро),когато народите осъзнаят,че има една умна раса,която все още намира начини да им втълпява идиотщини с цел ,да им краде повече пари .трябва общопланетна организация за борба с богоизбраните търтеи и битка срещу умишленото глобално затъпяване . всеки нормален човек има правото и ЗАДЪЛЖЕНИЕТО да се съмнява във всичко ,абсолютно всичко !

Аз съм женен за такъв човек :-)

За тези, които не разбират написаното по-горе - да прочетат "Протоколи на циониските мъдреци"

По точно- повтаря това,което твърди жълтокосият клоун,май?

Глобалното затопляне започнало през 30те години на миналият век !!!!! Много ми е интересно какви ли е била климатичната карта за предходната 1920 година , никъде не съм чел публикации по темата .

Преди всичко човечеството силно се нуждае от ГЛОБАЛНО ЗАТОПЛЯНЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ОТНОШЕНИЯ и от искрени, настойчиви глобални усилия в тази насока.

Ти затопли ли си отношенията с тъщата/свекървата ?

Ройтерс да отбележи също, че САЩ се опитват да не спазват нито едно споразумение за екологията! Китай имат страхотен проблем със екологията и според мен думите на Путин са по скоро "политическа симпатия" към Пекин, отколкото подражние на Тръмп. Контрола на климата отдавна е факт. На планетарно ниво, замърсеният въздух се "изпраща" към Европа и Азия и току се върне някое торнадо или ураган в Щатите.

А какво ще се каже за самолетите ,които непрекъснато ръсят отрови.Даже НАСА е признала че по тоя начин искат да променят климата.И се вижда резултата.

Къде го е признала това НАСА. Туку вземе се пръкне някой идиот да твърди измислици.

Ако някой се е съмнявал че джуджето е в основата на всяко зло вече може да е сигурен в това.

откога и атомите започнаха да си дават "мненията "!?

забравяйте че Глобалното затопляне беше измислено след като "учените" получиха първите резултати от спускаеми апарати изследващи Венера. Разликата между очаквано и действително набързо беше обяснена с "парниковия" ефект във Венерианската атмосфера... и от тогава "учените" търсят доказателства че и на земята ще се случи същото. Само дето се оказа че парниковите газове нямат нищо общо със затоплянето на Венера, а глациолозите взеха да мрънкат че първо започва затопляне което причинява нарушения в кръговрата на СО2 в атмосферата... цикъл завършващ винаги със захлаждане;)

Бих ви го разяснил но понеже сте тъпи и още по тъпи демократи най добре е да измрете с тъпотата си. Само малко да повдигна завесата за по интелигентните. ... Едно време при мръсния комунизъм имаше така наречените електропещи или индукционни пещи за топене на метал. А земното ядро е с голям процент метал. Можете вече да си правите изводи или спокоен вечен отдих.

Много пъти съм чувал,че хората като остареят и заприличват на деца......тук обаче има една групичка на която и децата ще се смеят ако прочетат глупостите които храчат......явно не сте разбрали,че това което сте учили преди 40-50г. изобщо вече не е вярно за много области но вие и друго не знаете и за това все ми говорите за краставицата и водното и съдържание

каква ли опорна точица ще му включат на мурзилъка за да хвали малоумието от кремъл? хахаха

ЧЕТА ТЕЗИ КОМЕНТАРИ И СЕ УБЕЖДАВАМ КОЛКО Е ГЛУПАВО ВЕЧЕ БЪЛГАРСКОТО(АКО Е И БЪЛГАРСКО)НАСЕЛЕНИЕ !-КАТО СЕ ПРАВИТЕ НА УМНИ КАКВО СТАВА КОГАТО СЕ ТОПЯТ ЛЕДОВЕТЕ- ОБСЪЖДАСЕ НЕ ПРОБЛЕМА ЗА ЗАТОПЛЕНЕТО А КАКВО Е КАЗАЛ ПУТИН (КОИТО СИ Е НАПЪЛНО ПРАВ -НО ТЪП НАРОД ТРУНО МУ ИДВА ДО МОЗЪКА ПОНЕЖЕ СА ВИ ДЪЛГИ ВРАТОВЕТЕ - СРАМ МЕ ,ЧЕ И АЗ СЪМ БЪЛГАРИН

"вече" ? че то винаги е било тъпо, цялата история ни е доказателство

Всеки вижда това което иска и това от което се интересува... Твоя срам към собствения ти произход е липса на контрол над животинското в теб... Простаци винаги е имало, масата от ВСЯКА една нация е еднаква с различни стериотипни вариации... И всяка една нация има шепа мислещи хора с широк/духовен мироглед които не съдят другите... Та махни личната ти омраза към собствената ти кръв. Това ще ти помогне много с неврологичните ти проблеми..

по-добре си направи сепуко и не замърсявай медийно пространство. това, което е казал путин е пълна тъпотия и лъжа. това би било ясно и за теб, ако не беше достатъчно ограничен мозъчно. първо ако затоплянето да е почнало в 30-те, тогава отдавна е имало емисии въглерод отделяни от горенето на твърдо гориво при парните машини. второ скоростите на затопляне са засилват с всяко десетилетие без да има реална причина за това - нито ъгълът към слънцето, нито орбитата на земята са се променили. сащ, русия и китай и всички големи икономики винаги са били против екологични вкл ядрени ограничения, защото тяхната сила е точно в ресурсното експлоатиране и наличие на сериозни оръжия - без тях са просто смешки.

Ушанко тъпа,всички знаем,че каквото каже гнома за вас е като заповед и не се обсъжда......той си е ваши Бог,император и самодържец та ако си в русия просто си стой там и си налягай парцалите,че знаеш какво става с тия които кривнат а ние какви сме и какво правим не те интересува,ти отдавна си се продал и не си никакъв българин!!!!!!

Ма ша съ усъмни естествено. Нали трябва да си продава въглеводородите, щото иначе деньги нет.

Както винаги, истината е по средата. От много време са правени изследвания на нивото на въглероден двуокис през различните епохи на земята, и толкова високи стойности като сегашните не е имало никога. Това се дължи на изсичането на дърветата, индустриализацията, животновъдството и много други фактори. НО! В природата нищо не се губи и такава среда дава храна за фотосинтезиращите растения и те се възпроизвеждат по бързо. Да кажем, че до тук човека има пръст. Разковничето е в това, че сме приели една аксиома, че увеличеното количество въглероден двуокис е свързано с увеличението на температурите на земята. Всички сме чували за парниковия ефект и прочее неща - в общи линии - дрън дрън ярини. Всичко е с цел да се възползват определени лобита от ситуацията. Трябва да произвеждаме "зелена" енергия, нищо, че фотоволтаиците са по принцип черни и те наистина са отговорни за акумулиране на повече топлина, защото поглъщат светлина, трябва да караме "зелени" коли, въпреки, че производството им с изразходвания ток, за целият живот на един "зелен" автомобил са 90% от тези на един нормален автомобил на бензин или дизел. Набиват ни в главите колко са опасни ядрените електроцентрали, но е ок да дишаме сярата от въглищата от ТЕЦ-овете. АЕЦ са най-чистата и екологична енергия и за да се случи нещо с реактор трябва да е на лице монументална човешка глупост(Чернобил), или монументална човешка глупост, съчетана с екстремен природен катаклизъм(Фукушима). Проблем било и съхранението на ядрените отпадъци - не съм съгласен - винаги може да се измисли технология за преработването им, но хайде. Единственият проблем, който може да възникне с АЕЦ е терористичен акт, но това пак спада към графата монументална глупост.

Точно, мерси!

Едновременното случване на две неща (затоплянето и повишеният въглероден двуокис) не значи непременно, че едното причинява другото. Освен това, има индикации, че повишената температура на Земята всъщност увеличава CO2, а не обратното. Замърсяването на въздуха е лошо не заради CO2, който е в пренебрежимо малко количество, т.е. 0.04%, а заради отровните газове.

Фотоволтаиците прихващат светлината така и така попадаща на Земята, т.е. изпълняват ролята на изсечените дървета, докато Ядрените централи произвеждат допълнителна енергия, освен попадащата от слънцето. За въглищата си прав - това е складирана в продължение на милиони и дори милиарди години енергия, който сега се отделя наведнъж - поне за доста кратък период. Колкото до аксиомата за въглеродния диоксид - това не е само аксиома, а резултат на изследвания. Има няколко проекта на затворени системи за проверка и всички те показват, че наличието на въглероден двуокис увеличава температурата и то значително. Разбира се те са малки в сравнение с планената, но дават добра апроксимация. Производството на един Зелен автомобил е по-ниско енергоемко от това на конвенционален автомобил. Още с производството си те спестяват ресурси. Скъпото идва заради по-малките серии и недоразвити технологии. А най-скъпи са системите за контрол на батериите, но те са технологично трудни, а не енергоемки. Още при производството електромобила гълта нерегия около 70% от тази на конвенционалния с неговите отливки на двигателни блокове. В последствие с електроенергията разликата минава 50%. Как си ги изкарал 90% си е твой проблем, но НЕ Е ИСТИНА.

Инженерче

Относно електрическите автомобили има много клипове в ютуб. Отделно ето тук има един задълбочен анализ: https://www. masterresource .org/electric-vehicles/energy-usage-cost-gasoline-vs-electric/ Колкото до парниковия ефект - редно е да приемем, че някои неща се случват и още не може да си ги обясним. Опита в затворена система надали представя реално нещата както се случват на земята. Колкото до природата, за да и помогнем трябват няколко неща - поне докато ITER не заработи и реактори като него не станат серийни трябва да се наблегне на АЕЦ. Относно това, че фотоволтаиците прихващат светлината и играят ролята на дървета не съм напълно съгласен. Точно това "прихващане" е проблема, защото освен в електрическа, енергията от светлината се преобразува в топлинна, което е по-голямата и съставка, вместо да се отрази и да се върне обратно в космоса. И прихващането реално е акумулиране на енергия отвън.

тука човечецът (Путин) сериозно се е ОБЪРКАЛ... по-голяма тъпня е трудно да се изкаже. естествено, че ЧОВЕКЪТ е ВИНОВЕН! направете тава: некой слънчев ден намерете дръво. измерете температурата на въздуха под короната му. резнете го. измерете пак температурата на СЪЩОТО МЯСТО... разликата може да достигне до 15 и ПОВЕЧЕ градуса... много сте умни сете. срещу вазе да връвя - не мога ви стигна никогиш... преклон през колективната ви умствена мощ!

обяснение на глобалното затоплянето не бях срещала...Че българинът е наясно с футбола, медицината и правото, ми беше известно, но, че е пръв "обяснител" на природните катаклизми тази сутрин разбрах :-)

БЕГГЕЕЕЕЕЕЕЦ ОТ КОГА СИ СЛАВЯНИН