”Цунами от затлъстяване” залива света

"Цунами от затлъстяване" се носи по цял свят, като доведе до почти двойно по-голям брой на хората с опасно високо наднормено тегло от 1980 г., предупреждават докторите.

Обратно в новината

Коментари - ”Цунами от затлъстяване” залива света | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има една стара латинска сентенция - Via est vita, vita est via!, т.е. Пътят е живот, животът е път!. Движението е живот, застоят е смърт!. От обездвижването на първо място страда сърцето - то също затлъстява!... Не случайно космонавтите в космическите кораби и станции имат специални тренажори за поддържане на формата! Иначе, когато слязат на Земята, ще се наложи да ги изнасят на носилка - те ще са отвикнали да ходят! До подобно следствие води и класическият съвет на лекарите към болните - постоянно да лежат в леглата!... Аз самият съм изпитал това, когато лежах с хепатит - трябваше да ме закарат вкъщи с линейка, защото бях отвикнал да вървя!... Яонските самураи са имали едно правило - Войникът трябва да изминава най-малко 10 000 крачки на ден!. Дори ако се вземе пред вид ситнящата походка на японците, това прави около 8 километра дневно!...

хм....аз дебели рускини май не съм виждала....все sa едни хубавички, стройни...... ами, спортувайте бе, хора :-) тичайте и се хранете по-малко :-)

Крайцерът Аврора не се появявал днес. Сигурно е лично засегнат от темата...

Евала на човекът, който написа преди време: Яжти, пийти и сирьети! Кеф голям, нали? Кажетьи?

Отвори го тоя речник най-накрая и прочети малко, да знаеш как да се изразяваш бе "еваларче". Голяма досада сте! Дееба и чалгарите ви, забравихте си езика с това еваларкане. Какви сте такива дебилни същества, свършиха ли българските думи.

това на снимката да не е искра фидосова в по-слаб период от младежките години?

От миналата година поствате тая снимка с двете секси дебелани. То ако мислите, че ще има стряскащ ефект.. :)) По-скоро е утеха някаква :D

ПРОБЛЕМА НЕ Е САМО В НЕКАЧЕСТВЕНАТА ХРАНА, А В КОЛИЧЕСТВОТО ПОГЪЛНАТА ТАКАВА. А САМО ТЪПЧЕНЕ НА ТЪРБУХА, БЕЗ ДВИЖЕНИЕ...., СИ Е СЛОНСКА РАБОТА. А ИМА ЗНАЧЕНИЕ И ГЕНЕТИЧНОТО НАСЛЕДСТВО. НО СИ Е ИСТИНА, ЧЕ ПОВЕЧЕТО ХОРА НЕ СЕ ГРИЖАТ ЗА СЕБЕ СИ, ЗА ТЯХ Е ВАЖНО ДА СЕ НАПЛЮСКАТ, ПЪК ДОРИ И ДА СТАНАТ КАТО ХИПОПОТАМИ НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА МНОГО.....

А-ааа -- кои били най-стройни, а ! ( Някой/я да е изненадан/а ?! )... И нека оставим Америка на американците/ките , ама ние как ще я издеяним таз интифа по подмяната на кебапчето с хамбу-не-знам-какво-си, пресния ни хляб с бън ( ли му викаха ? ), салатата-трикольорче с онез-там мазнянки, шкембе-чорбата с тимхортонщините, тортата Захер или Маркиза с дънкинските донутси .... А като добавим яденето на крак/тичайки/на волана ....

по мое време в уч.ще даже нямаше лавкаи ако си хапнал сутрин добре,ако ли не до обяд гладен а сега е нещо страшно имаш чувството че са дошли в училище да се нахранят и налудуват сигурно и те си имат причини нонезнам докъде ще ни доведе вс това

Обичайте себе си и се интересувайте с какво се храните! Естесвени прости храни - плодове, зеленчуци, ядки и семена!

напълно подкрепям и съм ''за'' простата, непретенциозна храна :-)

Най-лошото, което можеш да направиш с тялото си , е да не го използваш"- беше казал някой.Всяка храна, която я има в природата, и не е получена от човека- по изкуствен начин да се разбира-е полезна. И пак да се върна към гореказанато - движението значи живот!

Бат Бойко да закрие дюнерджийниците! И Мак Доналдс! И бира "Леденика"!

Дебелее се от некачествена и евтина храна. Като е дебел не значи, че е богат. Особенно се затълстява от тези боклуци, заместителите. Дефакто половината продукция в маркетите е овкусена и ароматизирана соя и царевица. Претоварването с въглехидрати ни убива, защото не се движим, не изразходаваме. Има ли качествена храна с всичките й съставки балансът в организма ръществува. От там и метаболизъм е стабилен. С денонощно пасане на соеви продукти рано или късно плащаш.

Повече хора умират от преяждане отколкото от недояждане. Яжте 3-4 пъти на ден по-малко. Не гладувате и винаги преключвай с храненето, когато смяташ, че още един залък и си се нахранил. Не забравяй, че след хранене сигнала за ситост в мозъка достига след 10 мин. Лесно и ефективно. Дори се отслабва по този начин.

Хахаххах Браво! Мислех да напиша нещо подобно в този смисъл. До всяка каса в магазин - кантарче! Ако клиентът е над 55кг - да не може да си купи никакви сладкиши или по-мазнички храни. Това е важно за здравето, не по-малко от тютюнопушенето. Нали драги, здравословно живеещи непушачи??

Така си е, предимно се плюска и то боклуци - кола, чипс, никакво движение....децата са пред компютрите, а ние едно време бяхме щастливи ако ни подарят футболна топка....учителката не можеше да ни прибере от игрището за следващия час...

Затова си и кукумицин;)

Трудно е! Нали си чувал(а) какво значи прост човек? Ако беше лесно, щеше да е умен :-)

Само като си купувате ядене и тея консерванти обърнете и вижте колко стабилизатори тем подобни гадове има в каквото и да купиш от магазина всичко е със добавки е как ще стане като самите те ни карат да яден буклуци !!!!!!!

В тая криза, който е надебелял значи е добре...

Значи е особено зле, приятелю. Напълняването е типичен синдром на глуостта, а не на бедността. Доколкото връзката между двете изобщо може да се омаловажи...

Ужасно е наистина, от нова година насам съм с 5 нагоре. Дали не е заради ниските температури незнам ?

А аз с 2............, чудя се какво става!!!!

а аз от октомври качих 10, гаджето ми 5.

Ivan

Движение трябва, движение трябва! Никой не копае вече... а седи пред компютъра.

Аз дето се калифицирам като средно дебел, демек към 100,те кг, се радвам че съм такъв. Със сигурност знам , че през време на кризата аз имам килограми да отслабвам. Да му мислят слабите, откъде ще вземат килограми да отслабват ха ха.Извинявам се за черния хумор .

Батка, ако не си поне 185 см, си доста далече от средно дебел... направо си си приятно закръглен. Дето бабите примират от кеф, щото добре се храни детето ;)

Мнго малко ръст му даваш за тези килогрми, друже! Би трябвало да е поне 190-195, за да е нормален. Друг е въпросът как са ни научили бабите и че смятаме 185 см. да е с приемливо тегло 100 кг. а 185 добро тегло е между 75 и 85 кг. Другото е за свинете за угояване.

Значи като е тръгнало това затлъстяване, това цунами, ама като се е завихрило в Африка,предимно Сомалия,Уганда...завъртяло се през трудния за изхранване Китай и бедна Индия, па минало през социалните домове за изоставени деца и пенсионерите в България,Румъния и Албания, та чак до Хаити-те там редовно преяждат!

тъпаци, затлъстяването не е от кеф, това е хормонален проблем - организма по принцип може да регулира теглото, чрез засилен метаболизъм и усещанията за глад и ситост, хормони лептин и инсулин, просто модерните храни прецакват хормоналния баланс и метаболизма, такак че не съдете хората, просто вече ни объркаха, не знаме какво да ядем, отдалечихме се от природата

Е, щом казваш че поемането на 4000 калории на ден при 2000 необходими е хормонален проблем ще трябва да ти повярвам...

аз много се преборих с това нещо, аз съм 192 см висок и бях 115 кг, сега съм 98-97 и се чусват страхотно. към всички , хора вземете се в ръце, финтнес, плуване, колело, бягане, каквото си иаберете. не се изисква кой знае колко време. В на4алото ти се струва, че усилието е голямо, след това ти става приятно и тонизиращо да спортуваш. И разбира се, малко контрол върху фуража.. (не диети, просто си ядете вси4ко, но по - малко, аз си хапвам и КФЦ и макдоналдс и каквото душата ми иска).

Съгласна съм с теб!Винаги съм мразела физическите усилия и не съм спортувала.Преди две години по настояване на дъщеря си започнах да посещавам тренировки по пилатес.В началото ми се виждаше доста трудно, но сега не мога да си представя седмицата без тренировките.Бях около 62-63 кг., сега съм 55, но не това е най-важното-чувствам мускулите по тялото си,усещам се по-млада и тонизирана и вече нямам проблеми с дископатията, защото мускулите на гърба ми поддържат стойката.Горещо препоръчвам спорта!

И аз съм съгласен с теб, човече! Спорт и движение! Разообразна храна, в по-малки количества, но 4-5 пъти на ден. Залиняването е един от основните фактри за затлъстяването.

лошото е че в момента дори хранителните продукти, които купуваме не са това, което са били. месото е натапкано с антибиотици за да не се разболяват животните, генно модифицирано е (наи-консумираните части са направени по-голями, например пуешки или пилешки гърди). зеленчуците и плодовете са с нитрати и също генно модифицирани (еднакви на вид, цвят, лъскави и без никакви петънца или нараняваня които са нормални за естествените продукти но не им придават добър търговски вид, задържат се свежи със седмици...), консервантите, оцветителите и солта са натъпкани в колбасите, соеви продукти заменят истинските млечни :( у ж а с... много е трудно да се храни пълноценно човек вече, маи почти невъзможно...

рускините ????

Ухаа, какви мамаши има да знаеш. Full size. Не жена, а женоария;) В Русия когато няма, няма, но когато има, има много;)

ами като ядат като разпрани...за разлика от цигарите и алкохола,на макдоналдовите отрови няма етикет който да казва че са опасни за здравето,което не е справедливо,макар че е доказано ,че смесването на месо и хляб,месо и картофи е в основата на неправилното хранене,да не говорим за експериментите които са направили с бургерите и консервантите в тях-до каква степен се е повишила кръвната захар след редовната им употреба консумацията ще ни затрие,и докато задниците на някои не спрат да серат толкова много лайна,няма да се стабилизира света...всъщност лъжа-те не серат толкова редовно,защото неправилното хранене запазва мнооого лайна вътре,и де факто те се превръщат в едни ходещи торби с лайна....амин...

Ами съди ги бре. Като са такива отровители всеки съд ще ги осъди. Да не са по-големи от цигарените корпорации?

леле... предотвратими смъртни случаи - все едно сме безсмъртни и никога няма да умрем. Много обичат да се ровичкат и да дават тон на хората как да живеят. Наднорменото тегло не е по-опасно от пушенето или от редовното пиене, но се стряскат, защото е видимо. Познавам 2ма кльощави със сърдечни операции и 4 дебели, които дори не вдигат кръвно. Не е важно колко кила си, важно е какво ядеш.

Ти какво? Промотираш наднорменото тегло като безопасно ли? Това, че пушенето е опасно, не дава нито едно основание да смяташ наднорменото тегло за безопасно. Нещо се бъркаш! Никой не ти дава тон в живота, а ти дава идея как да си човек, а не свиня. Има разлика. Дриг е въпросът, ако наистина си свиня.

Нищо чудно. Историята е показала: преди да изчезнем безследно от планетата, трябва да се превърнем в динозаври. Явно вървим в правилната посока.

Лоша работа! Никакъв спорт, изкуствени храни, ГМО, консерванти и т.н.!

и компютрите

и без това земята е пренаселена, та няма нищо лошо щом някой иска да мре от плюскане, поне ще умре с доволно пълен стомах.