Атентаторът от коледния базар в Берлин е застрелян в Италия

Тунизиецът Анис Амри, заподозрян за атентата в Берлин, е бил убит в престрелка с полицията в Милано, Италия.

Обратно в новината

Коментари - Атентаторът от коледния базар в Берлин е застрелян в Италия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

човек, който можеше да поразкаже това онова беше отстранен. продължава верижката от терористични актове и веднагическото ликвидиране на заподозрените..... много странно, а дали това са истинските извършители? дали не биха могли да поразкажат това/онова, ако бяха останали живи? има много въпроси, а терора си продължава.....

" можеше да поразкаже" ,че"и бил човек"! Ма другарко,джихадист убиец,кандидатствал за атентатор самоубиец какво чакаш да разказва и защо тролската ти глава решила че ще издаде мрежата,този който е стрелял по полицай?

Вредни измислици. В действителност престъпникът е застрелян след като е стрелял по полицай - както вярно са казали при престрелка с полицията. Тук малоумието стига до там, че журналистите не смеят да нарекат човек престъпник, без да има присъда.

СЛЕД РУСИЯ,ГЕРМАНИЯ ИМА НАЙ-МОГЪЩОТО РАЗУЗНАВАНЕ!!!ДАЛИ МОГАТ ДА ПРОПУСНАТ ТАКИВА ТЕРОРИСТИ???ЛИЧНО АЗ МНОГО,АМА МНОГО СЕ СЪМНЯВАМ!!!

ВИЗИРАМ ЕВРОПЕЙСКИЯ КОНТИНЕНТ!!!

Е Путлер що не помогна с "най-могъщата разведка"? Нали е много велик, убафф, хуманист-човеколюбец и т.н.? Що не удари едно рамо?

Този мангал е пипан от така, наречените германски служби.....немеца е дърво и тъпак. Оставили са го да избяга ама и франсетата и половината европа. не могат да го засекат шетайки навред. Само не си мислете,че нашите са по-добри.........пълни мекерета и тъпаци, без никаква мотивация, освен за кражби и прикритие на партийни централи.

"До тази сутрин германската полиция и следствени органи предполагаха..." Бах тъпите гестаповци!

Големанов се майтапи с немците. Взел се е на сериозно, защото в самата статия пише, че италианците са имали информация за престъпника, че може да е при тях.

Нов контакт е бил осъществен от РФ с новата администрация на Тръмп. Грантоядите са в шок от изявлението на Тръмп по този повод!

И квооооо?

Ами добре,беше логично да се чуят!И каква ти е мисълта,щото Сорос е един от спонсорите на Тръмп?

там е работата. Сорос и ротшилдовете са спонсорирали килърито. И това се знае отдавна, можеш малко да се информираш. Но не се притеснявай, има други дето раздават грантове, ще може да намажеш пак, само дето сте адски много на хранилката, та не се знае дали ще има за всички....

ОПИТВАТ СЕ ДА МАНИПУЛИРАТ ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ!!!

И така всички следи са заличени... Атентатът в Германия страшно много ми напомня на случилото се преди това на няколко пъти във Франция и Белгия. Тогава атентатите се случваха в строго определен момент, когато на лагера на Килъри му беше необходимо да се отклонява вниманието от жестоката /бих казал кървава, защото имаше не един труп, продукт на нездраво любопитство проявено към начина по който Килъри стана кандидатът на демократите/ изборната битка в САЩ. Дали и сега пак беше свързано с резултатите от гласуването на избирателната комися в САЩ? Вероятно след няколко години ще разберем.

колега, болен си от путинска болест.

Веднага започваш с лъжа във вид на измислица - "на няколко пъти, във Франция и Белгия". Всъщност атентатът прилича само на атентата в Ница. Строго определен момент - за съжаление е втора измислица, без доказателства. И третото - няма какво да крият в последния случай американците. Изобщо от изказването ти следва, че наистина няма реални връзки между атентатите и САЩ. Американците достатъчно се напатиха с кулите си.

Ушанки, честита ви нова надпревара във въоръженията обявена от Тръмп на Русия, същия дето го имахте за човек на Путин. Каква става тя Владимир Владимирович ? ВЗе Крим,изгуби братска Украйна. Поигра си на война във Сирия, сега сунитите по цял свят има Русия за враг номер едно...Е какво ви остава да гощавате по руските форуми, че не сме ви братя, а предатели и врагове, че Отечественото ни " всегда было проститутка" и пр. пр. а болгарските дружмани да им ръкопляскат в екстаз, сякаш са пили препарат за вана. Но вече почти нищо не може да учуди.

Тук темата е за Европа и терориста от Германия. Объркал си се, може би завинаги.

Пишман терорист с пищов 22-ри калибър !

Тая тема са я налазили много путинофили, яд ги е, че терориста не може да убива повече.

"До тази сутрин германската полиция и следствени органи предполагаха, че 24-годишния Амри още не е напуснал Берлин" - леле колко е зле германската полиция, нямам думи! Терориста е бил спрян съвсем случайно, така че е можело никога да не бъде заловен - късмет са имали просто. И как спокойно си е минал от страна в страна - това е то, Шенген! Като си помисля че и нас искаха да ни вкарат в тая лудост!

много са те били по главичката като малък.

Полицаят е от Катания, сицилианецът Лука Ската. Нали знаете,че където е мафията, джихадистите не виреят.

НАЛИ ЗНАЕШ ЧЕ СИЦИЛИЯ Е БИЛА 2 1/2 ВЕКА ПОД АРАБСКО РОБСТВО, А КОЗА НОСТРА ВЪЗНИКВА КАТО ЕКВИВАЛЕНТ НА НАШИТЕ ХАЙДУТИ:))) .... ПАК ЗАРАДИ АРАБСКОТО РОБСТВО КАЗВАТ ЧЕ СИЦИЛИАНСКАТА КРЪВ БИЛА ЧЕРНА - ОТМЪСТИТЕЛНА - ТАКА СЕ РОДИЛА ВЕНДЕТАТА

Бе и аз съм отмъстителен, ги запукам соросчетата

Много чудно, ЗАЩО всичките до един терористи ГИ УБИВАТ в Западна Европа, а няма нито един ЗАДЪРЖАН??! Не ли странно!?? Да не би да е опасно при разпитите да изтърват някоя и друга дума, дето не трябва..........................?!

Ами ако спреш да фантазираш става ясно. Колко случая на убити знаеш? 2-3. Като направиш извадка от 30 такива случая, пиши пак. А причините да ги застрелят в тези няколко случая, недостатъчни за обобщение, е че те са стреляли по полицаите.

шефче

Стани си от главата и помисли пак! -шарли ебдо; -взривовете в Париж; -Ница; -Брюксел.................... Да не ти напомням мерзкото убийство на един пакистанец, наречен "Осама Бен Ладен"......................, та дори и да е истинският, къде е ПРАВОСЪДИЕТО!????????

Hе шефче.убиват ги защото това заслуяват.

Някой връзва ли се на тая смотана лъжа?!?! Тези мангали си хвърлят документите, за да ги приемат като бежанци в европата, сега пък намерили му документите под седалката на камиона... ТЪПО! После пък го убили в Италия... много скалъпена история. Белите конци се виждат от Космоса.

БОГ ДА ГО ПРОСТИ! Т.е. ГРЕХОВЕТЕ МУ!

Това е начина за изкореняване на тероризма!!!

Амри Амри - казал полицая на руски и го гръмнал.

И тая гнусна гнида, причинила смъртта на невинни хора, чиито труд и стандарт ТОЯ желал и мечтал, си отиде от тоя свят. Като представител на народа и простолюдието, ТОЯ отмъсти също на народа на противните нему политици. Ммакар да искаше да ползва благините от труда и парите им. Какъв парадокс! И незрялост!

Световната политика се състои точно в това : НАРОДИТЕ ПЛАЩАТ. Политиците ги противопоставят. Цялата ни история потвърждава този факт. Австро-Унгария изправя сръбския народ, приел борбата на Раковски, Ллевски... в нейна полза, но застава с оръжие лице в лица с братския български изтерзан народ само 6 години след Освобождението му от турско. В Добруджа пак политиците поставиха руски срещу български войник във война за имперски интереси, само няколко години след Освобождението. Затова - НИКОГА НЕ РУШЕТЕ РУСКИ ПАМЕТНИЦИ - САТАНИНСКО Е. Паметниците са руска НАРОДНА кръв, а не политико-дипломатическа. Да, руските политици и дипломати могат да имат, различни от народа си цели!

Що така, бе ДИР? Официална политика ли е да се води война с не отличниците гениални, допринесли всичко за обществата? РАЗБРАХ! СТАНДАРТНИ И ПОСРЕДСТВЕНИ - ТОВА ВИ Е ОПОРНАТА ТОЧКА НА ДОПУСТИМИТЕ КОМЕНТАРИ, РАЗРЕШЕНА ОТ......

съгласен съм с тебе, че демокрацията на путин трябва основно да се ремонтира.

ЗАЩО ЧОВЕКЪТ, ТАКЪВ КАКЪВТО Е, Е РОБ Има много неща, които ти трябва да РАЗБЕРЕШ - иначе е МНОГО трудно да излезеш от робството на представителната "демокрация" като: фашизъм, социализъм и капитализъм ("свобода" и "демокрация"). Първото нещо - че никой НЕ те държи ТАМ, ти си този, който е РЕШИЛ да си останеш РОБ на представителния политик и духовник. Никой никого НЕ задържа. Този, който е ГОТОВ да излезе от робството, може да излезе още в ТОЗИ момент. Никой друг НЕ е ОТГОВОРЕН за това. Ако човек е роб, ТОЙ си е отговорен, но поробеният човек НИКОГА не приема отговорността - това е неговият НАЧИН да си ОСТАНЕ роб. Той казва: Някой друг, представителен политик и духовник, ме прави роб." Естествено, ако някой ДРУГ те прави роб, какво МОЖЕШ да направиш. Ако ти САМ се правиш роб, МОЖЕ нещо да се направи, МОЖЕ веднага да се направи нещо. Тогава това да бъдеш или да не бъдеш роб е в РЪЦЕТЕ ти. И така, хората продължават да ПРЕХВЪРЛЯТ отговорността - върху алчни с болни мозъци ШЕПА представителни политици и духовници. Човек става НАИСТИНА човек ТОГАВА, когато ПРИЕМЕ пълната отговорност (ДЕМОКРАЦИЯ) - че САМО той е отговорен за това, което представлява. Това е първата смелост, най-голямата СМЕЛОСТ. Много е ТРУДНО да се приеме, защото умът непрестанно КАЗВА: Щом ти си отговорен за това, защо го създаваш?" За да избегнем този въпрос, ние ВИНАГИ казваме, че някой ДРУГ е отговорен. Никой, никаква външна сила, НЕ ти причинява каквото и да било. Това си ти и само ти. Това е ЦЯЛАТА идеология на демокрацията (Швейцария, Исландия) - че това са САМО твоите действия, защото демокрация (постоянна власт от и за гражданите) означава, ТВОИТЕ действия винаги и постоянно - тук и сега. Ти си го направил и ти можеш да го премахнеш. И няма НУЖДА да ЧАКАШ, да ОТЛАГАШ. Няма НУЖДА от време - можеш просто да го НАПРАВИШ, никой НЕ може да те спре, нали. КОЙ СИ ТИ. КЪДЕ СИ ТИ. ЗНАЕШ ЛИ ТИ РЕАЛНО ТОВА ТУК И СЕГА.

съгласен съм с тебе, че демокрацията на путин трябва основно да се ремонтира

Но народ като българския,който 500 години е бил под турско,то робството да се прекланя пред когото трябва и пред когото не трябва му е станало като втора природа. Затова сме и злобни и разединени. Спомни си думите на поета,че нощта ражда в мъртва утроба вечната злоба на роба.Роба си негодува и си продължава пак така. То впрочем не е само турска зависимост.Ние като малка държава винаги сме и си оставаме зависими от по-големите сили. И както върви такива и ще си останем-роби на някого,макар и да не ни се иска.

Полицай в изпитателен срок гръмнал терориста Е той вече си е бетонирал договора.

АРАБИНА - ТЕРОРИСТ СРЕЩНАЛ СИЦИЛИАНЕЦ :))) СНОЩИ ИМАХ РАЗГОВОР СЪС СИЦИЛАНЦИ В ДЕТРОЙТСКА ПИЦА :)))

ей жабарите да вършат работата на немците, на къде отива европа с жена начело

ЗАЩО СЪЩЕСТВУВА НЕЩАСТИЕТО ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ Цялото нещастие на света МОЖЕ да се обясни много просто: всеки човек е бил подрязан, моделиран, нагласен според шепа "хора" - привилегирован елит и паразит (ЛИДЕРИ), без те дори да се погрижат да разберат какъв е бил предвиден да бъде той по своята природа. Те не дават шанс на съществуванието. Te не дават шанс на естественото. Те винаги дават шанс на изкуственото - биороботи, защото само тогава, те могат да го управляват безусловно. Още от момента, в който детето се ражда, те (ЛИДЕРИТЕ) започват да го развалят - естествено, с всичките добри намерения. Никой родител и ЛИДЕР не го прави съзнателно, но той е бил оформен по същия начин. Той повтаря същото и със своите деца или последователи, той друго не знае. Непослушното дете НЕПРЕКЪСНАТО бива осъждано. От друга страна, послушното дете НЕПРЕСТАННО го хвалят. Но чули ли сте някое послушно дете да е СТАНАЛО световно известно, в която и да е област на творчеството. Чули ли сте някое послушно дете да е ПОЛУЧИЛО Нобелова награда за каквото и да било - за литература, за мир, за наука. Послушното дете просто се влива в общата тълпа, послушното дете СТАВА просто като поредната овца в стадото, безусловно водено от овчаря - ЛИДЕР. Послушното дете става просто един биомеханизъм (биоробот). КОЙ СИ ТИ. КЪДЕ СИ ТИ. ЗНАЕШ ЛИ ТИ РЕАЛНО ТОВА ТУК И СЕГА.

+++++++++++++++++

Всички отличници-зубрачи и медалисти от СОЦ-а ги няма на картата - редови служители в банки, общини, аптекари, доктори бездарни, юристи очилати ... Акакъв терор над душите на нестандартните даровити по това време. От учители, родители, Комсомол...!!!! А сега? Обикновени редови люде и служители. Чест и почитания към тези послушни и ненарушаващи закона, възпитаващи и такива деца! Но защо се унищожаваше всичко дръзновено, нестандартно, гениално в СОЦ-а и във всички времена??? Богоугодни са нестандартните! Носещи истината и прогреса! И революцията! И еволюцията! Така че, Простосмъртни, не гледайте с лошо око и НЕ ОСЪЖДАЙТЕ различните от вас, събуждащи завистта ви!

Ви лъжат ,крадат,потъпкват човешките ценности! ....

Няма връзка между социализма и образованието. В САЩ и Европа, навсякъде е така, даже в дивашките страни хората се образоват по програма, това което по-горе човека по неизвестни причини го нарича "моделиране". И да, няма начин програмно да се откриват гениите. Обикновено ги превръщат в идиоти, имаше един такъв нашенски случай наскоро.

да. великият путин е бил послушно дете.

Вероятно вече е в рая в обятията на стоте девици? Мамка им гаджалска! Да ме прости Дядо Господ, че точно пред Коледа ругая.

ЕВРОПА СИ ОТДЪХНА. НО ИДВА СЛЕДВАЩИЯТ, ПРИЕТ КАТО ГОСТ. С ЦВЕТЯ, РЕЧИ И ПУХЧЕТА! БОЖЕ, ПАЗИ НИ! Ние простосмъртните народи нямаме общо с политиците, разбунили духовете им, чрез съсипване на държавите и живота им!

Чудно защо тези не отправят гнева си директно към заслужилите гнева им, а към народите им. Вероятно очакват от нас чрез народно недоволство да ги линчуваме!

По принцип щеше да е по-добре да го задържат, за да могат да го разпитат, но италианците, а и други, очевидно не разполагат с методи и средства за това. Имам предвид някакви средства за неутрализиране, каквито използват американските полицаи. А молбата да си покаже документите и да го изчакат да извади оръжие е доста наивно действие, преди няколко години така загина един наш полицай. Просто веднага трябва да го накарат да легне и да го закопчаят, а после да проверяват каквото искат.

Точно така е трябвало да действат. Невъзможно е да не са го разпознали след разпространените снимки, още повече, че тъкмо в Италия е лежал 4 години. Престъпниците винаги се връщат на познатите места.

това име на този доблестен полицай ми няпомна на името на Лука Брази от романа и филма "Кръстникът", който беше верен стрелец на мафията и техен бодирад..само един сицилианец може така да решава нещата с тези мръсни долни изроди ислямистите, браво на герой, да стане герой на Италия неднага!!

изглежда това тук е конкурс за наи-тъп и нагъл коментар. путиноидите са царе на този вид писания.

Много са бързали, можеха да го намажат с катран и да го овалят в перушина - за да може да лети когато го окачат на дървото.

Явно италианските полицаи НЕ си поплюват когато става дума за престъпници!

Те и коли не могат да правят вече. Справка дизелгейт и другите им знайни и незнайни мурафети. Сложиха си канцлерка мекУтело с интересни наклоности, военна министърка от остров Лесбос и искат да са нещо. Ами няма как да стане с такъв матрял. А самите немци в болшинството са пълни кртени и олигфрени, толерасти и п*дерасти. Който е живял в кочината Германия го знае.

Коментарите тук нямат стойност... дори някой да троли използвайки ник - Мелиха, нямам търпение да се насладя на някоя изтънчена мисъл,фантазирайки си за някоя изтънчена Шехерезада родена в това жестоко, нечовечно ново време незачитащо елегантните поетични мисли на владеещи лингвистичната разкош на българската писменост!

До тази сутрин германската полиция и следствени органи предполагаха, че 24-годишния Амри още не е напуснал Берлин... (((OOOOoooOOO)))

Не са имали избор,ситуацията е била на живот и смърт!

Забавно някак се получава - мавър вади пистолет на сицилианец. На какво се е надявал, че те в Сицилия бебетата се научават да стрелят преди да проходят :)

тея камикадзета и бесни крайни ултра ислямисти мисля че трябва да се действа мноог хард със тях да се заливат със свинска кръв за да не могат да отиодат при аллах и девиците и за назидание на следващите млади 22-24годишни балъци без акъл примамени от хитри ислямски манипулатори в името на аллах и рая с девиците да вършат щуротии

" Лука Ската от Катания" А така СМРАД шорошка, само ЕГН-то не му казахте.

Аз мислих че само в Б-я инженерите стават полицаи ама и в Италия било така. Браво на това момче.

В България трябва да си я паве, я кютюк за да станеш полицай.

Харесва ми! Така трябва и така се действа в ЕС и САЩ. Всеки оказал съпротива на полицай, се застрелва на място. пожелавам това на българската полиция. Не само за терористи, за всеки оказващ съпротива на полицай !!