Брокери и бизнесмен в лют спор за застраховки

Застрахователни брокери обвиниха бизнесмена Ивайло Пенчев, че няма право да търгува застраховки без лиценз. Той пък заяви, че надуват изкуствено цени.

Обратно в новината

Коментари - Брокери и бизнесмен в лют спор за застраховки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този мизерник си мисли, че за него законите не важат. И като псува, се надява да му се размине. Ама се е объркал...

Пенчев е един селяк. Това, че си изкарал повече пари от други не те прави някой, защото в един момент може да се окажеш на другия полюс. Достатъчно беше да му види човек интервюто в Нова и да си направи заключение за възпитанието му. Колкото до застраховането, то има национални закони и европейски директиви. Това, което той представя са пълни глупости и дори е смешно, че му се обръща такова внимание.

БРЦК

Глупостите си ги написал ти. Искаш ли да се хванем на бас ,че нищо няма да му направят? Щото ако в БГ съда е корумпиран - Пенчев може да си позволи европейски съд и там КФН и разните 'застрахователи' ще изгърмят като бушончета и ще плащат дебело за тъпотията си. Лошото е ,че пак данъкоплатеца ще го отнесе заради малоумията на КФН!

Братле, ти да не си на 5 години? Това не е да продаваш чушки на пазара. Това е финансов продукт, който подлежи на регулации. Лицензираш се и си ОК. Същото ще бъде потвърдено и от европейския регулатор.

Думата ЗАСТРАХОВАТЕЛ е вредна дума.... Това нещо излишно с КПД=0. Основното нещо е крадене на пари...ОТ това нещо няма нужда. Този тиквеник да спре да говори за това безмислие

Бизнесмена е прав, но им се набърка в интересите! Това банки, застрахователни компании, лизингови дружества.....лихварски къщи - всички са мошеници и разбойници за озаптяване! Народа пропищя от всички тия, а и никой не може да ги озапти...лобито на банките например е най-голямо в парламента и винаги подкрепено с решенията си в парламента! Колко хога се простиха с имотите си заложени като заем с непосилни условия и т.н.. и лобито на частните съдии изпълнители и корумпираната съдебна система, скапано образование и никакво образование. Е какво ни чака в България и за какво да стоим?! Да дойдат бежанците и да ги оправят тези алчни бизнесмени...това ще им се случи!

Защо на сайта му има снимки на хора, от които не е искал разрешени да им се качват снимките (както и от фотографите). Май ще има истински дела...

къде отиде свободния пазар? веднага се меси държавата и регулира нещата това е истината няма свободна търговия затова бизнесът бяга от тук...

Същите или много подобни платформи си работят в ЕС, че и у нас и са собственост на големи информационни концерни, ама кой да чете и гледа...

Имайте и на предвид,че Пенчев яко се прееба със сградата си в тех парка и сега трябва да избива паричките. Пак казвам утре като ви откраднат колата кой ще ви покрие застрахователното събитие? Пенчев или някоя негова секретарка проста като галош но правеща хубави минети? Сега автокрадците не пипат на определени фирми застрахованите коли, защото ще ядът яко бой и се знаят. Пенчев ли ще ги бие или секретарките му? Като падне градушка Пенчев ли ще ви покрие щетите? не бъдете тъпаци а се осъзнайте малко. Половин Пловдив му задигнаха парите преди 2 години от една пирамида и то брутална пирамида, само пълен идиот от далече не можеше да надуши за какво става въпрос и бая хора набиха по 3 бона в нея. Е така и вие ще набиете пари на вятъра за пирамидката на Пенчев

БРЦК

Що тролиш като не разбираш? Застраховката я сключва ЛИЦЕНЗИРАН от КФН застраховател , а не Пенчев. Пенчев само предоставя онлайн платформата на потребителите и до там. Ако имаш застраховка и ти откраднат колата - не отиваш при Пенчев щото имаш договор с Булинс например. И ако Булинс са недобросъвестни може да се оплачеш на арменски поп - или така нареченото КФН.

Абе разбирач, ти да не си адвокат или самият господин Пенчев? Кажи им да си управят услугите,че повече приличат на детско сайтче разработено от пъпчив 16 годишен пубер. Пакет "Преговори", Пакет "вход в покупката"

А ти що тролиш, като не разбираш? Не е въпроса кой сключва полицата, а кой посредничи. Правиш ли разликата?

"Имайте и на предвид" - само това прочетох и ми стана ясно, че си неграмотник.

Значи си тъп селянин свикнал да миека и да говори на селски акцент. Точно така се говори в София и кореняци софиянци,а не някакви селски утайки.

Явно не си разбрал за какво става въпрос, но по добра българска традиция бързаш да даваш мнение. Спора е между Пенчев и брокери за това кой да посредничи при избора на застраховател. Рискът и в двата случая се носи, респективно колите се плащат от застрахователя, така е и при Пенчев.

В КФН са некомпетентни и корумпирани. Не защитават правата на гражданите.

Така, че ако ги защитаваха, такива финансови изманици и укриващи данъци като г-н Пенчев щяха да са по затворите не да ръсят глупости и да пращат гневни писма. Ай ше го и мишока

Пенчев е активизирал форумните си мишки и служители да го защитават. Нали пенчев трябва да купува на новите си секретарки по един нов луксозен джип с парите на финансово неграмотните и бедни българи търсещи вечно келепира. Е сега такъв келепир ще получите че няма да ви се верва

Работил съм с платформата, като изпълнител в дадена дейност. Мога да кажа от първа ръка, платформата се манипулира и то много. В търговете цените се подбиват от собствените му служители. Не веднъж след-като цената е паднала ама много аз се отказвам от търга, съответно УЖ конкурента ми печели, а след малко ми звъни служител на Пейчев и ме пита на последната цена, какво количество мога да поема. Е никакво, аз нали се отказах и друг спечели с по-ниска цена. Е такива работи, менте голямо е. Много хора познавам, всички вдигнаха ръце и не искат да работят там.

БРЦК

Е и ? Никой не те кара насила! В ибей също има манипулации. Който е спечелил трябва да си изпълни ангажимента - ако откаже или не може , има санкции. Нали така?

БРЦК

Сигурно са те питали щото след като спечелилия се е провалил питат втория , а провалилия се плаща разликата между офертите. Ама ти не си разбрал за какво иде реч. Демек ако ти си дал цена от 100лв , а някой те е надцакал с 50лв и след това се е оказало ,че не може да се справи, ти получаваш поръчката на цена от 100лв, като клиента плаща 50лв, а този дето се е провалил доплаща 50лв. За мен идеята е добра и по този начин ще елиминира недобросъвестните играчи !

ХАХАХАХАХ каква тъпостия си написал не е реално. Стегни се бе и се ограмоти малко финансово и как се сключват застраховки. Човека явно повече разбира от теб платен лаладжия. Клиента щял да плати 50 а ония покривали на 100 абе ти у ред ли си?

КФН не защитава интересите на клиента. Никога. Нейната функция е да опазва интересите на застрахователите. Всъщност не това е функцията й, но точно това правят. А защо имат интерес да го правят...не знам.

Функцията и е да поддържа цените, в полза на МОНОПОЛА.

Брокерите получават от 10 до 20 % комисионна от стойността на гражданската и от 20 до 40-45% от стойността на каското, но официално се декларира доход от 2 % комисионна, а другото е уж бонус за резултати. Всяка година се спекулира, че трябва да се увеличи цената на гражданската с 10-20 %. А защо пък да не се намали комисионната на брокера? Защо да печелят на гърба на бедния българин, изкарващ хляба си с къртещ труд?!!! Да не говорим, че всяка компания си има бригада за кражба на коли, на които им изтича застраховката. Това си е узаконена мафия.

трол си, скрий се

Трол-Мол - май не Ви харесва истината. Що не Ви направят проверка на доходите и да се види как с уж малката Ви надница карате коли за по 150 000?!!!

>бедния българин, изкарващ хляба си с къртещ труд Хах, ква си поетеса... Комисиона за сключване на застрахователен договор е включен в цената, независимо дали го сключваш директно /или поне си мислиш така/ със застрахователя или ползваш брокер. Само че ако използваш брокер той е ангажиран по закон да ти оказва съдействие по време на действие на договора. Що си купуваш хляб от магазина, а не от хлебозавода? Другите тъпотии дето ги пишеш не си заслужава да се коментират... Аман от разбирачи!

А какво е КаФеНе?

Другото любимо интимно място на брокера - КеНеФа.

БРЦК

Какви са тия измислени глупаци от КФН? Всички застраховки сключени през платформата на Пенчев са от ЛИЦЕНЗИРАНИ от КФН застрахователи. ЗАЩО да трябва да се лицензира платформата? Това е платформа за търгове и не е нужно да се лицензира за каквото и да е защото предлага само 'търгове'. участниците в платформата трябвада са сертифицирани за съответната дейност. И тука алабализмите и заигравката с термините няма как да мине в съда. Платформата не е 'посредник' на застраховки - не предлага никакви застраховки. Разните неграмотни и закостенели 'застрахователи' нямат шанс. Да свикват и да се променят или да изчезват. Нарича се еволюция!

реалностите у нас са различни от еволюцията. тук правилници и закони се пишат по платени поръчки

BRCK: Абе всички дето работите за Пейчев сте толкова тъпи? Пейчев взима комисион от всяка издадена полица. Това го прави посредник. Като посредничи при застраховки е застрахователен посредник. Ама да си застрахователен посредник трябва да се лицензираш. А той не се. И така се явява нарушител на закона. И закона го подпуква. Щото ако не го подпука, всички почват да правят като него. И става мазало. А ти си защитавай престъпника, все трябва някак да си изкарваш хляба...

Ето един човек, който прави неща, а не виси в нета да пише коментари и да пише минуси на всички други също нищо неправещи хора.

Че кой е тоя клиент дето ще сключи застраховка но без значение с коя компания. Това не е все едно и до голяма степен определя цената. Това може да е само клиент който застрахова нещо чуждо

Този в пандиза. Никакво намаление на цени в Б-я. Само нагоре. До дупка.

Ако може да се избият двете гилдии, та България да дръпне малко напред.

Картел ? Не бе, "пазарна икономика" !

Един достоен българин реши да се бори със системата и всички прости селски пръчки ревнаха срещу него. Затова сме бедни, защото сме прости! Ха със здраве!

Така е бедни сте щото сте прости и финансово неграмотни. Цел живот ще сте бедни. Казвам ти не бади лаладжия а бегом да си направиш там застраховка. После като се случи застрахователно събитие ше ми е интересно какво ще ти изплатят. Май един отзад :П

не си разбрал! Ако търсиш стока в интернет обикаляш сума ти сайтове за по-добра цена. В случая обявяваш във въпросната платформа,че търсиш стока или застраховка в случая и получаваш оферти от които да избереш и ако всичките тези застрахователи /които и сега ни застраховат/са регистрирани и ИСКАТ да участват и наддават за твоите пари тоест ти предлагат по-ниска цена ТО нещата ще са идентични. Същият застраховател е възможно и по всяка вероятност ще ти направи по-добра оферта от тази която би заплатил иначе! Та каква е разликата тогава: застрахователят същия/рискът от неплащане на обезщетение респ.също/,НО цената по-ниска за потребителя.

В държавата на комунистическото простолюдие всеки андрешко е достоен национален герой.

Тоя селяк ли е достоен българин бе трол? Тоя се стиска да си плати лиценза, сам си пуска обяви в собствената платформа и сам си подбива цените със собствени фирми. И като го хванаха, че е мошеник на дребно почна да пищи... Тоя е обикновен селски тарикат с диагноза егоцентризъм. Я прочетете какво пише по форумите за него...

ами като не искаш върви на майната си бе г-н успешен бизнесмен.

Ивчоо, Ивчоо това не са ти найлонови торбички на пазара или стени за катерене, където няма чак толкова голяма конкуренция. Финансовия и застрахователен сектор е силно регулиран и си има доста добра регулаторна рамка, която се спазва бих казал в голяма степен от всички. Не се занимавай с неща които не са ти ясни и някое адвокатче те е подвело, че можеш да се набуташ и там.

Защо първо не погледнете тази така наречена "платформа" и после да говорим. Там няма нищо свободно, първата работа е да платиш минимум 200 Евро за да я ползваш. Пенчев е решил да направи някой лев ама не е внимавал в законите

Я някой да ми каже честно, кой би си направил застраховка през тази платформа?Кой би си застраховал автомобила при Пенчев? Ако утре ви го гепят, кой ще плати за автомобила?Отсреща може да няма никой, само кухи акаунти който да зимат парите на балъците,за да може пенчев да си купи нова кола за 700 000 бона. Мислете малко с тъпите си кратуни. Нивото на финансова култура у българина е като това на африканците тест нулево. Не си зехте поука от пирамидите от 90-те. Нека да има няколко ужилени от Пенчев, пък тогава да видим какво ще пеете

хехе, тролче, да си беше направил труда да видиш каква е платформата. Частна застрахователна полица, дрън-дрън... И да беше научил бг, преди да драскаш неграмотности. Толкова сте жалки, не си струвате усилието за използване на клавиатурата

Мишок ще викаш на баща си или дядо си не на мен леке. За Пенчев ли работиш трол? Хайде застраховай се при него виртуално, пък чак тогава ми давай акъл. Форумен нинджа

айде, проследи ме по IP, създай ми проблеми... Това ви е на вас практиката милиционерско-селска... Аз себе си наричам "мишок", неграмотнико. А такива милиционери като теб наричам тролове.

Ходи го обеснявай това на комунистическото простолюдие. Ще те разбере. :)

Шилo

Главните играчи в застрахователния бизнес са мутрите от 90-те, които през застрахователни дружества легализираха незаконните си пари и сделки. И сега реват, защото не са свикнали да има конкуренция, искат си картела. Повече истински бизнесмени като Пенчев трябва да има.

Абе тоя чървул Пенчев няма ло кой да го провери ,че плаща на служителите си заплати в определен размер до 1000 лева а останалото го дава под масата за да спести осигуровки и данъци? Пенчев селяк ако те набарам на някое крастовище с ламборгинито ти, ще те изкарам и пречукам,че нещо ти се е вдигнало самочувствието велико търновски пе.ал

Шилo

Селооооо!!!

ЗНАЕШ ЛИ , ЧЕ СИ ГОЛЯМ КАВАЛ?

Пенчев може да е сила в стените за катерене но това прави ли го корифей във всичко? В тая държава има правила и не може да ги пренебрегваш както ти е кеф

Предлагам да смачкаме И. Пенчев. С цялата сила на държавната машина!!! И да се види, че няма държавна машина, а само недъгавост, мързел, кофьорство и имитация. Ивайло, подкрепям те!!!

Ако в един МОЛ продават застраховки няколко застрахователни агента, трябва ли МОЛа да се регистрира като застраховател ? Тук същото - платформата е просто място, където се срещат желания на продавачи и купувачи. Но тя стресна застрахователните брокери, защото направи средатата конкурентна и обезсмисли наемането на скъпите им офиси из страната.

В мола срещата е между теб и брокера. За това получаваш съответните официални документи и мола не ти е страна по сделката. А в платформата на господина реално не знаеш кой е срещу теб и това дето го обяснява че не можело да се прави дъмпинг на цените и да се лъжат хората не е вярно

Усмихвам се - в МОЛа мога да обиколя няколко брокера и да потърся най най-ниска цена за това, което искам. Това ми отнема много повече време. В интернет платформата - никакво, просто там офертите се подреждат, надявам се КФН и застрахователните брокери скоро да не поискат и ЕХЕL да има застрахователен лиценз, щото подрежда оферти :). Доколкото до страна по сделката, никъде страна по сделката при застраховка не е незастрахователно дружество, напротив - страна по сделката е винаги застраховател и всички го знаят, за това не могат и нищо да му направят, вият застрахователните брокери, които отпадат от схемета и комисионните, а не застрахователните дружества, които успешно са сключили над 100 сделки, както се разбра. Ами именно това е истината - не знаеш кой е и му даваш най доброто. Или печелиш или не печелиш, а не както до сега се "застрахова" в България, знаейки кой кой е и какво му се "дава" и какво се "връща". В крайна сметка - който иска да живее в миналото и да го "застраховат" точно определени хора, да си живее. Който иска по добри цени и услуги, трябва да може да се справя в конкурентна среда. Това е и проблема, че има видимо успял модел, който трябва да бъде ударен.