Край на стикерите за автокаско, Гражданската ще се плаща накуп

Правителството прие проектопромени в Кодекса за застраховането, които забраняват маркирането на колите, които имат застраховка "Автокаско", с лепенки и всякакви стикери и знаци.

Обратно в новината

Коментари - Край на стикерите за автокаско, Гражданската ще се плаща накуп | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще ги лепим на таблото или нещо подобно,да не се притеснявайт водачите на по така автомобили.

Разбрахме ,че сте голямата работа с 200 лв накуп , ама я се качете на тавана и намерете на дяда си цървулите. И търсете убаво , не се оправдавайте , че няма такова нещо.

Да премахнат и стикерите за технически преглед от стъклата!

За който са много 200-300 лева за гражданската да вземе да се вози с нещо друго. Ползването на автомобил може да изглежда необходимост, ама не е задължително. Който не може да си прави правилно сметките, да не се прави на баровец. Време е да се разбере, че не правителството налага увеличаване цената на гражданската, а сметките за ремонти и изискванията за платежоспособност на застрахователя. Май забравихте закритите МЗК Европа и ЗК Хилдън, ама тези на които не им платиха от тяхната глупост си имат обица на ухото.

Голяма грешка !Пълна тъпанарщина. Така съвсем никой няма да плаща . Ей, не разбаха, че със санкции няма да накараш българина, а само с поощряване.

Министъра Дянков не разбра ли,че колкото се вдига цената на нещо,толкова повече се увеличава хората,които избягват да плащат за това нещо.Като увелчиха акцизите на цигарите процъфтя контрабандата.Сега като се увеличи цената на ГО и отпадне разсроченото плащане,ще се увеличат драстично колите без застраховка.

Майната им на управляващите и лобистите на застрахователите! Спирам да плащам! Една глоба излиза по-евтино отколкото да им пълня гушките.

Селски, а по една глоба на седмица как излиза? Ще забравиш за нови потури, ямурлук и гега!

И при първата глоба ще ми вземат само цървулите... Някой циганин да е платил за откраднато!?

АААААА да ма извиняват господа управниците ама този път ще си гледат работата! Едната ми кола е кабриолет и се кара само от май до септември как да и платя гражданска за цяла година? Като толкова гледат към ЕС тогава наистина да вземат пример от Европейците. В Англия как е? Плаща се застраховка не на автомобила а на лицето-водач на МПС и независимо на какъв автомобил управлява той /лицето/ е с валидна застраховка.

Лили, Англия е една от малкото държави, ако не и единствената в ЕС, в която застраховката е на шофьора, а не на автомобила. Така че недей да призоваваш към заимстване на практики, които са всичко друго, но не и масови. Законът не те кара да плащаш за 12 месеца, разбери се със застрахователя си и плащай цена като за 4 месеца, но да си имаш застраховчица за 12 месеца.

Абе хора не виждатели, че 99% от хората едвам връзват 2-та края,.,.а на всичкото отгоре искате и да оставите хората без коли майййй а---, ами тогава аз ако искам както в чужбина да си изкарам за 2 месеца гражданска,.,.,пак ли 200 лева,.,.,това нема да стане ,.,.,казвам и отсъждам ,.,.,.,.,ГЕРБ хубаво ,.,.,ама без герб по хубаво ,.,.,така и ще стане,.,.,търпението ни свършва,.,.,то какво излиза че социалистите са тъпанари ,.,ама тези ,.,малиии боже опазииии

като те прасне някой без гражданска друга песен ще пееш

Кайзер-е, за колите как да е.. да кажем няма проблем за гражданска отговорност накуп, а за мотоциклета ми, който карам 4 месеца в годината , защо трябва да плащам пълна вноска. Да направят тримесечни, шестмесечни и годишни застраховки. Хубава работа ,ама българска да ги е..а..

Ще плащаме накуп застраховка "гражданска отговорност"! Добре. А някой от управляващите ще обясни ли защо колите на полицията нямат стикер "Гражданска отговорност". Липсата на стикер не означава ли неплатена застраховка?

Имам няколко въпроса: 1. Какво ще се случи с маркировката по стъклата и фаровете на колата ми?! Те са издълбани с пясък. 2. Това значи ли, че трябва да си сменям стъкла, фарове и стопове? 3. Как застрахователите ще разбират, че даден повреден елемент от колата, не е сложен нарочно, за да се вземат парите от застраховката? 4. Застрахователните компании ще предопредят ли клиентите си, какво се случва ако сами си махнем застрахователните стикери? Доста въпроси, а отговори няма в нито една статия в последните 2 дни!!!

НЕ, НЕ, НАИСТИНА ТЕЗИ ТАМ В ПАРЛАМЕНТА СА ПЪЛНИ ОЛИГОФРЕНИ, КОИТО ОСВЕН ДА СИ ГЛАСУВАТ ПО ВЕЛИКДЕН ПОЧИВКА ОТ 12 ДЕНА , МИСЛЯТ ВСЯКАКВИ ИДИОТИЗМИ КАК ДА ПРЕЦАКТ НОРМАЛНИЯТ ГРАЖДАНИН ДА НЕ СИ КАРА КОЛАТА. 200 ЛВЕА НА КУП ЗА НЯКОИ ХОРА СА ПОЛОВИН ЗАПЛАТА, САМО НА ВОДА НЕ СЕ ЖИВЕЕ, СПРЕТЕ СЕ , ЩЕ ВЛЕЗЕМ В ПАРЛАМЕНТА ДА РАЗДАВАМЕ ПРАВОСЪДИЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Глупака си ти мой човек, ти 200 лв ако нямаш за една гражданска значи нямаш пари и да поддържаш тази кола изправна! Аз не искам такива като тебе срещу мен на пътя!

Ти си глупака май... Гражданска не плащат само за автомобили, а и за мотоциклети, които движат по-малко от половин година.

Като ти слушам умната логика, значи трябва да не съществуват като такива неща наречени кредити, лизинги. Щото ако човек няма парите накуп значи ... Всъщност какво значи, би ли ни обяснил? И жилищата сигурно трябва с пари накуп да се купуват, щото иначе ще може да се приеме, че няма да имаш пари да си плащаш данъците му. Ей такива тъпънари като тебе в момента ръководят държавата!

Не са глупаци, а наглеци. Лобистите от парламента получават достатъчно пари за тези си "умни" законотворчества! Какво им пука за тези, които едва свързват двата края?! Те нали са в бизнеса и нямат проблеми с някакви си 200 лева, 10 или повече % увеличение на това-онова...

Американските власти заведоха дело срещу банка номер едно в Германия Deutsche Bank по обвинение в измама с ипотеки. Искането обезщетение е на стойност 1 млрд. долара, става ясно от съобщение на Министерството на правосъдието на САЩ. Според Вашингтон Deutsche Bank и нейното звено MortgageIT са "дали погрешна и лъжлива информация, за да бъдат включени в правителствена програма за подбор на ипотеки, които са гарантирани от американските власти". От американското министерство на правосъдието твърдят, че Deutsche Bank и MortgageIT са спечелили колосални суми от препродажбата на ипотечните активи, а стотици американци в крайна сметка са загубили жилищата си. Съгласно обвинението Вашингтон иска обезщетение от Deutsche Bank, което е тройно по-голяма от реализирана печалба от препродажбите. Това означава сума от над 1 млрд. долара. Става въпрос за застраховки на 39 хил. жилища на стойност около 5 млрд. долара, които са направени от MortgageIT в сътрудничество с Федералната агенция по жилищата (FHA) и гарантирани от FHA. Източник: Ройтерс

Сега остана да махнат и последните мутренски стикери от колите : тези за годишен преглед, гражданска и винетка. В кой век живеем, че трябва да си цапаме колите с тези грозотии ?!? Примерно в Румъния винетките са електронни !

Последно когато ходих в Румъния, винетките си се лепяха по стъклата. Същото и за Австрия... същото и за Словения. Май си пътувал с автобусче до мамалигарите?

Ей, овча главо, кой си ти да ми правиш сметка на парите за ремонт и поддръжка бе? Аз съм си преценил на колко вноски ми е най-удобно да си плащам. За да си плащам вноските и горивото съм се лишил от други неща и това си е мой избор, за който не съжалявам. Колата не е удоволствие само за богати, тъпако.

Муньо, отиди зареждай гориво на разсрочени вноски! Като си преценил да си караш таралясника, включи в уравнението и необходимостта да платиш 200 лева наведнъж, а не по 50 на четири пъти. Като не можеш - тичай с цървулките!

Много правилно колега ...то аз какво да кажа на мен един резервоар на колата пълен ми излиза 200 лева....не виждам проблем гражданската да се плаща на един път какво е това разсрочено!!

Въже 10м. - 4лв. Дебели клони по дърветата в парковете колкото искаш. ДЕЙСТВАЙ!

Сигурен съм че и ти си се увъртял във заеми да си купиш колица за 5000 лева ама няма да си признаееш....във нета всички сте баровци....слез долу на земята!!!

На управляващите не е ли ясно, че след премахване на охранителните стикери към застраховка Каско ще се увеличат кражбите на автомобили, което е доказано със статистика!

Каква статистика, друже? Това, че немаркираните автомобили се крадат по-малко ли? Не разбра ли, че това е така, защото крадците разпознават (сети се как!) маркировките и знаят кого да не крадат. Разбираш много май а? Ама от боядисване на обувки...

Глупости на търкалета. В момента се слагат 'рекламни' стикери - например на съюз на Българските автомобилисти и др. под. за да се знае коя кола да не се краде. Колкото до чипа и 'тайното' маркиране - какво пречи на крадците са ходят с апаратура, с която да виждат тези неща?

Да,мутрите от "Бул Инс" ще измислят я чипове, я други знаци, но ако ги хванат , да няма милост.Огромни глоби и отнемане на лиценза. За съжаление и аз съм застрахован при тях, колкото и да не ми се иска да даавам пари на мафиоти. А автокрадците, дано всички ги сполети съдбата на онзи мръсен Картоф.

Съгласна съм с коментара на gerlan....''ТЕЗИ УПРАВНИЦИ''само простотии мислят,нищо хубаво за обикновенния човек.Плащаме само данъци ,а от тях само глупости.НАРОДА ИЗНЕМОГВА ГОСПОДА РАЗБЕРЕТЕ ГО!

МИСЛЯ ЧЕ ПРЕМАХВАНЕТО НА РАЗСРОЧЕНОТО ПЛАЩАНЕ Е ТОТАЛИТАРНА МЯРКА И Е НАРУШАВАНЕ НА ПРАВАТА НИ,ГО ТРЯБВА ДА СЕ ПЛАЩА РАЗСРОЧЕНО НЕ МОЖЕ ТАКА УПРАВЛЯВАЩИ ОПОМНЕТЕСЕ!!!!

ще се кара без гражданска отговорност масово. познайте г-да управляващи тикви колко цигани с купени книжки и без такива които карат коли ще платят наведнъж 200 лв. и повече

Ами и аз мисля, че не е правилно това с плащането на налога на куп - ние не сме в нормална държава, където всеки един гражданин да може да си позволи да отдели от бюджета си толкова пари закуп! Нито заплатите ни са читави, нито нищо, обаче именно това беше май целта на това плащане наведнъж - да могат да карат колите си само тези, които имат пари, защото те няма да тръгнат и да правят протести и за цените на горивата, нали??? Освен това, онези, които и така нямат не са от полза на държавата, че да се правят облекчения за тях, а като се "изтупват" от време на време за по някоя глоба или актче има повече смисъл за хазната... защото какво им остава, освен да си крат нелегално и да се молят да не си спипат?!?! Не знам дали ще има прозрачност, но още по - голям сив сектор ще има и то как!!!

Май започвате да се повтаряте, уважаема. Вземете прочетете коментарите под предишните си постове, вместо да ги повтарята в забвение...

Не знам защо никой не спомена , че проблема е следния: не малка част от клиентите на застрахователните компании си правят застраховката разсрочено и реално плащат само част от вноските , а като дойде време за следващата оправданието е "нямам пари в момента, на заплата ще платя", а в същото време автомобила се зарежда поне за 50,00лв., колкото обикновенно е вноската за 3м. към момента. Никой не коментира въпроса за събираемостта на вноските, което реално е проблем. Знам че преди години Гражданската се е плащала еднократно и то до 31.12., така че това не е някаква новост . Относно стикерите по Каско изискванията трябва да са еднакви за всички застрахователи, за да може клиента да взима решение от условията които му се предлагат.

Абе на тебе добре ли ти е? И като кажеш на твоя застраховател, че нямаш сега пари за вноската той сигурно ще се усмихне, ще ти влезе в положението и ще ти даде валидно стикерче за следващия период ей така на юнашко доверие? Ти ако си ще дадеш ли? Пък аз баламурника ходя да си плащам вноските вместо да се примоля за безплатно валидно стикерче... Скрий се, че се излагаш.

Намърляй си лицето с фон дьо тен. Ха-ха-ха! Аз постигнах ефект. Дишай си лепилото и шапка на тояга. Ще ти го подаряват, спокойно!

Гражданската на куп. Без разсрочено заплащане. Г-да управляващи от цялото ново законодалство да сте направили нещо, което би облекчило и помогнало на хората? Няма такова, а само неща, които биха пълнели бекрайните ви амбиции и тъмни сделки.

-Не мога да си го позволя-Г-да управляващи!!! - Ще карам без гражданска отговорност, ако така Ви харесва... -А бе Вие съвсем откачихте май, аз се чудя ,как да купя хляб и сирене за детето ми-да имам кола и с нея ходя на работа щото ми е по евтино... Пътувам и с рейс 83 понякога пълно с цигани на , които никой от контрольорите не им иска билет... -А аз ако нямам-ще ми скъсат нервите... -Що бе, Г-да управляващи е различна мярката, щото Ви изнася да им плащаме гока и водата и простоиите.... -Искам да стана циганин, ама сериозно го искам, ако някой може да помогне-ще съм м, благодарен...!?!?!?

ХЕЙ ХОРА,чета ви коментарите и аз коментирам и сме си доста прави,за тези безсмислици на това правителство,та направо незнам вече.....!!!Желая на всички лека вечер,а аз бягам за тази нощ от тук ,че ме хваща вече и омраза към Борисовци!!!Чаооо и лека !!!

Абе тия тъпи ли са ..... на тъпи ли се правят ??? Егати смешката стикерите били виновни . Виновни са мутрите застрахователи тях махнете а не стикерите . Те сега ще дадът номерата на колите на техните клиенти на крадците и какво правиме .....ще махаме ли номерата ???

ясно - ще ни сменят чипа. вместо стикер за 20лв "застрахователите" ще ни накарат да си купим чип за 100лв. и ще му сменят батерията всяка година срещу 35лв. какво да се прави - в тях ножа, в тях хляба... в тях и правителството

Пак Дянков-капута не е наясно. На стикера пише името на фирмата, която е маркирала авомобила, а не името на застрахователната компания. ХА-ХА-ХА

ся да разлепям ли лепенките, не разбрах и кои лепенки от всичките....оффффф

Донче бонбонче,логично е тези на страничните предни и задни стъкла,но недей веднага-изчакай:)То тези нашите управници ,ако не постигат резултати с техните глупости,то поне ни нахендрят допълнително с дивотията да дерем лепенки и стикери:)))))

Не се затварят застрахователни компаний,че да се махат страници от историята на ВИС и СИК ,а просто се прави поредното безсмислено действие от правителството ни,и аз лично съм вече доста възмутен на тези управници ,за които гласувах и аз!!!Не взимат адекватни мерки срещу престъпното монополно деяние на фирми в БГ,които опариха финансово доста от народа ни ,който и без това си скъсва за...ка ,за да свърже двата края!!!

Добре де то това не е Закон гласуван в Народното събрание на I и II четене, публикуван в Държавен вестник , а някакъв Кодекс на правителството към Комисията за финансов надзор. Ми ако се смени правителството това означава, че ще им щукне нещо друго.

Защо не се кръсти "пръц пръц", че поне да е ясно защо пишеш глупости. Кодексът е закон, тикво гумена, и регулира застраховането като дейност :)

аз пък си мислех че законите ги фабрикуват в НС а кодексите пиратите

Крайно време беше да се затвори страницата ВИС, СИК И ЛЕВ инс!

Няма да платим,няма да платим

Бе тия хора от правителството,там Дянковци ли са какви са вече напълно изтрещяха:)Толкова ли некадърност има в тях ,че се опитват с такива безсмисленни дейности да ни затварят очите че правят нещо смислено за народа си!!! Абсолютна глупост са тези неща със стикерите!!!При изтичане на автокаско колите се проверяват по рег.номер ,с поставено лице в застрахователната компания!!!Особенно уязвими са колите с направено каско в кварталните офиси -те си се водят на отчет,дори те уведомяват ,като доближи края на автокаското ти,и ако не го сключиш айде хоп:)Да се захващат нашите политици с оправянето на стандарта на живота ни че при тези законни мизерни доходи и влиянието на големите фирми монополисти върху правителството в ущърб на народа става страшно!!!Най малкото не ни искат вече като нация в Европейския съюз-срам и резил :)

Ми аз стикера не го исках ама лизингодателя ме задължи, освен това и да го махна остава маркировката по всички видове стъкларии: предно, задно странични стъкла, фарове , габарити, огледала. Ко да правя? По шрифта на маркировката и буквите си личи кой е застрахователя! То ако искате мога да ги матирам, за да не се виждат, ама каква е гаранцията, че след месец няма да искате нещо друго.

това с еднократното плащане на ГО е поредният жест на загриженост на управляващите към данъкоплатците :((((((((

На изборите застрахователите да гласуват за тях.

Много добре казано!! То май и само те ще си останат в тая проклета държавица..

Четвърта година жипка без стикери

виждаим се края и вече се чудят каква глупост да измислят та те друго досега - правихали начело с техня ганстер *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

мислия си тия дали са се сетили да предвидят в закона, факта, че има и чужди коли, на чийто стъкла може би има залепени стикери .... ?

Най накрая някой да се изправи срещу ВИС и СИК традицията !!!

Значи аз например карам с корицата на картонена папка, дадена ми от застрахователя.Сложил съм си я на задното стъкло, формат А4 и вместо стикер така си карам.Така и ще карам, като си изчистя стикера.Вместо 5 квадратни сантиметра стикер с името на застрахователя, слагам стикер формат А4 на задното стъкло.А да видим кого ще глобях тогава!

Хайде ако обичате да го обявите като новина, когато излезе в Държавен вестник.

Всичко по МПС трябва да се премахне ,сега в този случай се води война между Мафиотските структури. Всеко МПС има НОМЕР,защо трябва да има винетка,и защо трябва да има РЕКЛАМИ,иакам и аз част от парите защото мога да чета.