Защо Путин и Ердоган са големите печеливши след Сочи? Владимир Чуков пред Dir.bg

Представител на прокюрдските Сирийски демократични сили определя споразумението като акт извън законите и международното право

Обратно в новината

Коментари - Защо Путин и Ердоган са големите печеливши след Сочи? Владимир Чуков пред Dir.bg | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нобеловата награда за мир за 2020 година се връчва на ..............................................

Този комитет отдавна е компрометиран.

Чукундуров

Грета Турнбург!!!

Стига бе!

Малко мъгляв но все пак добър коментар на Чуков. Пропуснал е поуката за това ще я каза аз: Американците употребиха кюрдите след което ги зарязаха.

които той не може да каже, ако иска да е в играта. Разчита на това, че сами ще се сетим.

ДИР, хайде най-после да се вземете в ръце и да потърсите по-кадърни коменатори. Арабистът Чуков е завършил арабистика, ХYZ е завършил българистика. Това ги прави лингивисти, а не анализатори. Пък и този както казва "На този етап ми е трудно да гадая" направо си признава - идводите си ги "гадае". Може на боб, може на кафе... Все тая.

ПУТЕВ пак по социалистическо-Комунистически с Демагогия и плямпане "Уреди" Сирия ,Турция и НАЙ-Паче Русия. ТОВА НЯМА ДА СТАНЕ. То е за консумация ФАЛШИВА на Ердоган и Путев пред простолюдието Гаджали и Мужици. Мизерията в Турция и Русия си върви. Без СУВЕРЕНА КЮРДИ над 45 мил. НИЩО няма да стане. Тия срещи на КЪСИЯ и Гаджала са миши тупордии и от тях нищичко не зависи!!!!!!!!

Хич да не ти пука за мизерията в Русия и Турция ! Гледай мизерията в БГ-то ! Ти да не си руснак или турчин ??

Може би е дошъл момента над 20 държави от Европа, Азия и Африка които са били под турско робство да поставят въпроса в ООН за разрешаване проблема на кюрдите като народ все още под турско робство за създаване на Кюрдска държава.

кюрдите ще си имат държава, и то част от нея ще е на територията на турция! какво е решил путин, или ердоган няма никакво значение за тези храбри и корави хора та това са 46 000 000 народ, живеещ на 450 000 кв км!

Време е да импичваме Доньо и да идва следващата админстрация на демократите за да разгони руско-турската игра на "тука има , тука нема". Тоя филм как рашките предават едни за да уредят други сме го гледали и по нашите кина. Предаваме българите ( 1821) за да уредим шумадийските свини с държава , после предваме арменците за да уредим българите... Блажени са тия който вярват на Русия. Като не каните кюрдите в тия преговори какво си мислите че ще стане !? Вероятно ще клекнат и ще се предадат!? Ха честито на позналите!

Ми импичвайте ако можете, да ви ева в Danio-вците.

уууу идват лошите демократи да ти вземат оръжията морон! Ако трябва да се изразя научно мороникус булгарикус

Ти чакаш импийчмънта ли, бе бате. Явно от България (Европа) пишеш. 1)импийчмънт не означава НИЩО 2)ако се надяваш да го свалят, почни да си гладаш налъмите - те ще цъфнат първо. Демократите щели да разгонят руско-турската игра....малии. Те точно Обама и Хилари ти я сервираха тая бъркотия в близкия изток.

Като вземе каквото може да вземе от Сирия, Ердоган ще погледне на Северозапад.. Тогава ще чакаме ЕС то да се съберат, да поговорят, да помислят... и докато чакаме Кърджали и Ямбол ще заминат обратно в Турция!

като отидат Кърджали и Ямбол в туршията с тях идва и четата на Индже и Кара Кольо .... Кюрдистанския проблем на анадолския манафет ще избледнее някак ...

Какво става?Сядят на масата двама и решават съдбата на третия?И това се счита за нормално?Обърка се светът.

Путин взе нефта на Кюрдистан, Асад си прибра житницата по долината на Ефрат където се раждат по две реколти жито годишно, Султана си осигури 30 километрова зона която ще насели с турци. За Тръмп и кюрдите сетете се сами какво остава...

Най-големия печеливш май ще се окажат джихадистите избягали от затворите. За другите "печеливши" не знам, но и Асад и кюрдите са тотал щета. Колкото до сирийския народ, то за жалост времето на възстановяването на държавата им е все повече в бъдеще време. Асад казва, че турците им вземат петрола и зърното. Как и с какви средства ще си стъпят на краката ?

ти от твойта кочинка така ли ги виждаш нещата

Представяте ли си ако сега българските турци кажат, че искат да си правят държава на територията на България????? Ето точно това казват кюрдите- искат държава но на териториите на чужди държави, а амер. им го бяха почти обещали....Несмислено свят светува.

Споко, Меркел и Туск ще се срещнат, ще помислят, а току виж и се обадили на Ердоган да му кажат че така не е добре да се прави..

Няма как да стане. Според хиляди документи от времето на Османската империя те по произход са българи. Има закон по който е описано как са ислямизирани и турцизирани /кръвен данък/. А ако много искат да са турци границата е близко и нали вече е демокрация никого не спират да живее където иска.

......Абе Жеков и как ще го съдим ердо като е годеник на кремълският путьо.....ми нали ще страда годеницата му!

Явно, че много харесвате глупави коментари, но ви разбираме- така искат господарите от Козяк.

.......Бре мааму стара ти да видиш такова чудо всички печелят, а КОЙ губи така де все някой трябва да губи щом има печеливши......изтегли ли се били говедарите ми кво да правят в североизточно Сирия дето има само каманаци, ха,ха, абе що не се изтеглят от района на Дар ас Заар където са петролните и газови находища в югоизточно Сирия е то миналата година блядовете заедно с войска на кокошоглавият от Дамаск се опитаха да влязат и над триста бляда дадоха фира та кремълският гном прибра остатъците от тях с четири военнотранспортни самолета.....така че всички знаем кой е печелившият!

Да не намекваш че наште хора отвъд Голямата вода са мародери?!

Направо си натвърдва че са отишли да крадат петрол. Ако го чуят шефовете му от козяк, ще има дърпане на уши. Ама те все такива прости ги наемат,

Ще му се на ченгето Чуков. Не само не са печеливши,а с двата крака затъват в сирийския батак

След като се сключи примирие редно е да се върнем в началото. През 2011г. Ердоган въоръжи и финансира терористи да започнат военни действия в Сирия. И като отговорен за смъртта на над 300 000 души редно е да бъде съден като военен престъпник от международен съд. А семейството на Ердаган да изплати сумата от 3-5 милиарда долара за закупен по 18$ долара петрол при пазарна цена 65-70$ от ислямските главорези в Сирия и с покупката на краден петрол Ердоган е наливал средства на терористите. Ердоган трябва да бъде съден за предоставяне на турската банкова система за обслужвате на главорезите от ИД. За предоставяне на болници за лечение на терористи от ИД..........

Де да беше само Турция спонсора на терористите тогава!

. "Той заявява, че СДС не са упълномощавали Русия да ги представлява." Някой може да упълномощи някого, единствено и само, ако има пълномощия!!! Сирия не е давала на кюрдите такива. Тия терористи, защото са си точно такива, по-добре да си седят на задниците и си гледат живота, защото на някой ще му писне накрая от тях и ще ги навре в кучи гъз. И тая пача от снимката, с какви пълномощия разполага, че да разговаря със сенатори и тем подобни други терористи?! А че Турция няма абсолютно никакво право да навлиза в чужда държава и да се разправя с населението й, е друга тема! Откачен свят стана да ви кажа! По цял ден само идиоти и идиотизми по новините. Дано се свършва в Сирия цялото това фиаско, изрежисирано от краварите, че осраха хубавата държава да им е...а макята задОкеанска...

Според подписаното между Москва и Анкара споразумение, кюрдските милиции от Силите за защита на народа ще напуснат до 150 часа територията на планираната зона за сигурност в Северна Сирия. След този срок руски и турски военни съвместно ще патрулират в дълбочина до 10 км на сирийска територия.

Планът беше на Ердоган и той спечели мир за всички

PEYTSCH

Кой ? Кол го казал 1939 година ? Сталин или Хитлер ?

Ами територия за новият завод на VW бре... Що се чудите и маете... По скоро си погледнетд битите и е... Ни задници без газ без белене бвз търговиика с доматки без туристи... Дадохте всичко на Ердоган

Ердоган извади най големи топки и за една седмица реши всички проблеми в Сирия

Европа в лицето на Англия и Франция, които подстрекаваха, подкрепяха и финансираха всички, които бяха против Асад трябва да си понесат заслуженото , а не да се правят на ощипани. Да не забравяме, че точно Оланд покани на кръгла маса в Елисейския дворец сирийската опозиция и им обеща пълна подкрепа - пари и оръжие, в борбата им за свалянето на законния им президент. Това ако не е груба намеса във вътрешните работи на една суверенна страна, каквате е Сирия - здраве му кажи. Франция бомбардира и разруши (с какво право?) електростанциите на Сирия,с което утежни и без това тежкото положение на населението. Да не забравяме и помощите за обкръжените в Алепо и на други места джихадисти и постоянното им извеждане и установяване от едно място на друго.

ей шапкар точно тази опозиция спечели днес първата си територия благодарение на Ердоган

Най после Ердоган направи мир в Сирия

Къде беше едно време когато Турция беше толкова модерна и напреднала държава,ЮАР също беше толкова демократична и пр. всички в тези 2държави бяха щастливи, за разлика от Русия която в онези десетилетия беше като Саудитска Арабия и Афганистан-всичко това приключи за ЮАР 90-те, Турция въпреки всичко и досега хората са спокойни,,всичко е толкова по-добре от бг-уредено, чисто.

Браво на Ердоган, първо изгони американците, после сключи споразумение с Путин и сега планът му ще проработи.Кюрдите може и да не го признават,но няма как да се съпротивляват на турската и сирийската армия и руските военни едновременно

а защо в тази статия хвалят Путин не е ясно

И тоз кагебеец от 2007насам все ни го представят за В Путин. Предишния двойник който се представяше за Путин по приличаше на него. Сегашния по нищо не му напомня. Е съвсем ни взимат за идиоти значи!

Кюрдите са си там някъде, могат да станат и джихадисти. Щом са били фактор срещу ИД , където другите предпочитаха да прелитат по въздуха , няма как да ги омаловажават .

не е арабист ами си е най обикновен надъхан путинист

"Арабист" коментира Ердоган и Путин? Нито единият, нито другият са араби. но явно "арабист" означава "специалист по всичко"...

Кюрдите отново търсят помощ там от където няма да дойде. Тези глупаци не си взеха поука. От едната страна е турската армия а от другата армията на Асад, Ко ша чинят кюрдите - Любослав Пенев го каза отдавна.

абе тая чукча само преди 3 месеца бърбореше че сащ са печеливши , сега пък че путин и ердоган са печеливши, абе щ тъпунгер ти си като оная от БТА през 1950 г то питаше на събрание докога айзенхауер ще го пишем аденауер, мама ти проста и продажна заедно с другата чукча

Истината е, че Турция спечели 6400 кв/км територия от Сирия със съгласието на Путин

да определено това са фактите

още по важно за нефта

Изглежда,че това споразумение ще проработи.Кюрдите може и да не го признават,но няма как да се съпротивляват на турската и сирийската армия и руските военни едновременно

Путин, Ердоган, но и Асад са големите печеливши. Асад почти си връща контрола над 1/3 от Сирия. САЩ са губещи. САЩ се изтеглиха от кюрдска Сирия, но назначиха кюрд за техен посланик с София. САЩ явно ще откриват кюрдски фронт в София. Най-големия губещ в близко бъдеще ще е ... България. Нас ще нагърбят да водим войната на САЩ и кюрдите срещу Турция.

Дай боже! Няма по-голям печеливш от създаването на кюрдска държава от България и по общо от балканите. Вниманието на Турция ще бъде завинаги към Азия и ще бъде една по-малка, по-бедна и по-немощна държава въвлечена във вечен регионален конфликт с Кюрдистан. Забрави за султаната и тия големи карти дето ги чертае в червено. Идва една все по-малка и жалка, абе просто туршия. Българските турчуля да си натискат дъто в България ( или да заминават за Дусбург) че туршията все по вече се обърква....

Изглежда,че това споразумение ще проработи.Кюрдите може и да не го признават,но няма как да се съпротивляват на турската и сирийската армия и руските военни едновременно!?А на Ес ,Хайко Маас и г-жа АКК ще остане да пишат декларации и становища!А колкото и да са дълги и пламенни тези декларации,колкото пъти са са употребени разни думи като свобода ,демокрация ,право ,хуманитарна криза и т.н.,това практически няма да доведе до нищо,защото не декларациите решават в момента ,а военната сила!Както е било преди години!Аверил Хариман убеждавал Сталин да допусне посещение на папата в СССР и даже лично да го приеме ,защото папата бил много влиятелен !А колко дивизии има папата -попитал Сталин !Визитата не се е състояла!?

Този рупор на неолибералния ред в света - Чуков, само допреди няколко години ни разказваше каква щяла да е САР без Асад...., сега ни обяснява какво и защо щяло и трябвало да се случи в САР! Той вече напълно се опозори като анализатор и познавач на региона..., че да продължават да търсят "експертното" му мнение.... Жалко, че е завършил висшето си образование в САР

не е арабист ами си е най обикновен надъхан путинис

Всички знаят че русия е агресор

Рано си се напушил,не пиши глупости че ставаш за смях.

Ако има мир печелим всички..

Първото нормално мнение в дира

Браво на Ердоган

Сега турските студенти в София ще намалеят, ще замре бизнесът на медицинските колежи. След като няма да стават курбан войничета на султан Ердоган, ще се откажат да теглят големи кредити за подкупи на тлъсти български професори.

САЩ продължават да пречат на мира в Сирия,те продължават да държат незаконно своя база на Сирийско-Иракската граница.

САЩ си тръгна но Русия остана

Путин печели, ама не е ясно какво

един грездей печели

Само Турция печели

Защо коментираш без да си проучил информацията и без да си включил главния мозък? Това е зона в която няма да има кюрдски формирования. САЩ дадоха на кюрдите цялата територия на изток от Ефрат, а това са чужди за тях земи. От там трябва да се изтеглят, а в районите си ще трябва да не показват сила. Тази договорка спаси кюрдите, но има алчни които могат да продължават да се пазарят с крадците от САЩ. Защо крадци? Защото обещаха на кюрдите държава срещу нефт. Държава няма, но те си вземат нефта, значи са крадци или измамници, няма значение!

истината е че Турция спечели 64000 кв/км територия от Сирия със съгласието на Путин

Как ги спечели? Като изгони кюрдските окупатори от арабски територии? Не пишете глупости!

кюрдите нямат държава. Ако създадат ще стане едно много голямо Косово, с много престъпност.

$200-300 МИЛИАРДА по груби изчисления ще струва въстановяването на Сирия. 'Печелившите' да заповядат..и да не се ослушват..

Ма вие и CNN ли почнахте да триете? Ами те сами си казват, че САЩ е най-големия губещ в ситуацията..

очакваш от ПУТКИ

Путин е спасител на Европа , предотврати нахлуването на поне 2 милиона незаконни имигранти в Европа и помюсюлманчване на Европа ! Също така Путин след 6 часов маратон на договаряне , спаси и цялостнаста на Сирия ,но пак Кюрдите са без Държава пак , както ги излъгаха 1919 година Антантата и специално Британия , и Вълкът сит и Агнето цяло !

Точно той докара мигрантите

а до кога ще чакаме България да е вече в състава на Руската Федерация ? сега първо влиза Турция после Иран Ирак Афганистан Катар Емиратите Саудитска Арабия Египет и Африка ....

" СДС не са упълномощавали Русия да ги представлява"....искате Русия да ви помага ,без да има думата ….няма как да стане !

Или неискано представлявaне или дебелия у ..,

Бате, нали грейте, че и Асад съ радва, че ги нема там амерканците, а и ша му пазат границата!.

PEYTSCH

Не прилича ли на пакта Рибентроп-Молотов ? И те си стиснаха ръцете за сметка на поляците ? И бяха големите печеливши 1939...

Така се получава, когато си пъхаш задника вежду два ,,читани у...,, яяя , ко стана?

само че поляците пак си стискат ръцете със ония дето губят войни,а ти като гхорд немски пенционер със голяма пенция от тато чакаш на козяк за помия

Или не знаеш историята или Сорос те е притиснал с пачки долари ! Историята не знаеш -учи !