Защо Никарагуа скъса дипломатическите си отношения с Нидерландия и с ЕС

Манагуа изгони и посланика на ЕС, а и отказа да приеме и ръководителят на дипломатическата мисия на САЩ

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много добре е направила! Не и трябва да се заразяват с еврогейски ценности :)

Невероятно комична е ситуацията с поведението на Никарагуа. Напомня на ситуация със сополив келеш, който се опитва да заплашва много по големи и уважавани джентълмени/САЩ и ЕС/, разчитайки на кварталния хулиган/пРоссия/. Поредното дрипаво подобие на държава, с нейният жалък и дрипав "президент", се правят на мъже пред света, докато Путкин налива последните си пари в подобни малоумни кретений.

Няколко неоколониални въпроса ме мъчат: 1. Защо нидерландия иска да финансира болница в никарагуа, но не и в България? 2. Това, че япония (якудза) финансира болница в България какво означава за колониалния ни идентитет? 3. Вярно ли е, че в Никарагуа се строи нова голяма руска военна база - карибското косово?

Много ти е объркано в главата.И слонски пенис не може да ти я намести.

Още една "приятелска" държава на Путин. Все места прекрасни за живеене, където човешкият живот е от значение.

Така трябва д се постъпва с извратеняците от ес и сащ! Жалкото е, че все се намират подкупни лгбт идиоти, които за трохи им служат!

То и ти си извратен. Всяка сутрин търсиш да папкаш моцарелата под кюлотите на майка си. Мирише и ,та се нетрае на ферментирала черноморска хамсия.

Чийто шеф си мисли, че света се върти около него И чийто шеф, се мисли за безгрешен И чийто шеф, се изприщва от бяс ако някой го критикува Да се оправят

Що не го духаш бе, лгбт дрисня! КОйто не се гъзи на либерастите бил диктатор... Я чиба!

А на практика скрит хомосексуалист, дето само за мъжки секс си мечтае Смешник

Защо всички русофилистици сте така прости .Марш под кюлотите червени на Митрофанова, място има да е цункаш минджака.

Бай мангау и путкин ... честито... щом се обичат младите да се вземат...

Браво ! Гони гейската мърша .

и коя е Нидерландия да казва на друга държава как да живеят, за какви се имат, и веднага щели да обсъдят с "приятелчетата" си как да накажат тази "непослушна" държава. Като не им играеш по гайдата и си лош, диктатор, и целия свят трябва да приеме еврогейските им ценности. Ай, сиктир! Браво на Нориега, всички трябва да застанем в защита на истинската демокрация.

Има някаква епидемия сред диктаторчетата: - Искам Нещоси ! ! ! - Може ама си оправи стаята и се изкъпи! - Добре. - Защо нямам Нещоси??? - Не си подредил стаята и не си се изкъпал. - Еднополюсник! Колониалист! Расист!

нищо не ти се разбра от глупавия коментар, епидемия има ама сред американците и европейцтие самозабравили се и опиянени от власт искащи да контролират и диктуват на всички как да живеят

Финалът би бил по-правдоподобен така: - Не си подредил стаята си по моя начин и не си се изкъпал със сапуна, който аз съм казал да изпозваш.

Всички страни с колонии трябва да бъдат изгонени от ООН. ФАЩ,ЮК,Холандия,Франция са дърти разбойници.

Ми и Рассия е май Колониална БРЕ.туй Армения,Азербайджан,Грузия,Литва,Латвия,Естония,Казахстан,Киргизстан,Таджикистан,Туркменистан,.. .....????????

глупости говориш ве троле, като не знаеш виж в речника какво значи "колония"

Сигурно са ги прецакали за Шенген!

Я някой да е чувал, че България имаше амбиции да участва в прикопаването на втори канал между Атлантик и Тихи Океан, и то в Никарагуа?! Е не се случи, станаха преврати, после контри, после голям Батак … САЩ няма да позволят втори канал между Тихи и Антлантическия Океан контролиран от конкуренцията, няма. За това и нахълтаха в Панама навремето, да ги вразумят кой ще държи контрола върху Панама Канал.

Парата играе там амиго... И нещо друго..Българско брашно тип 500

ако направят Китай и Русия 2 канал в Никарагуа, най-засегнати след хамериканците ще са летящите холансци, а нещата отиват нататм

Всички страни от Латинска Америка са поели горчив урок от износа на демокрация от страна на бившите си европейски метрополии и от САЩ. Затова напоследък в повечето от тях управляват леви правителства. Това не се харесва на Америка и на бившите колониални държави в Европа.

Като цяло нищо неразбрах освен гледната точка на наркоманите от Холандия, който явно търсят ценност на съюзо който се подържат от нашите съюзници като Саудитска Арабия, Азербайджан, и тем подобни демократични държави...

Аз твърдо вярвам че е заради някаква болница, а не заради канала, който ще копат и съпътстващите го военни бази.

Никарагуа заедно с Венецуела са местата за бъдеща голяма Руска военноморска база .. На Стотин километра от САЩ. Сега вече е ясно че ще бъде Никарагуа. В Куба има.

Да, но в момента войниците са малко заети в Украйна.

Мисля че те имат нужда от помощ,защото сами не могат да се справят .Но когато получават помощ,не се знае къде отива,по различни канали някъде.Позната картинка.

Какво ще ни дадеш историйо, от пожълтелите си страници... Испанско-Американската война, неоколониализъм, бананови войни, неоколониални бананови републики, Аугусто Сандино, диктатора Сомоса, Даниел Ортега, Фронт за Национално Освобождение "Сандино", Рейгън, аферата "Иран-контри", Виолета Чаморо и отново Даниел Ортега. Забрана на НПО-та, вкл. "Отворено общество". Това е накратко около век предистория.

Препоръчвам епизода "Централна Америка" от "Secret Wars" на History Channel. Много неща ще ви станат ясни.

Аз също помня това време- соц. страните изнасяха "революция", а САЩ и приятели-демокрация. Зап. страни са лицемери-омайват хората с приказки, които всеки човек иска да чуе- демокрация, равни права и задължения, просперитет... Но след "революциите" се оказва нещо съвсем друго. Мисля си, че всеки народ има право на самоопределение и в какви организации иска да членува.

Така е, но при избора трябва да се има в предвид, че соц държавите изнасяха мизерия, а западните просперитет.

Ала-бала! Соцът изнасяше перспектива и развитие, а западът - бонбонки и удоволствия, дъвки и "свобода". В Афганистан почнят с добро руснаците, защото по време на "окупацията" руснаците заедно с афганците строяха пътища, училища, болници. А няма и един от афганците да каже добра дума за краварите комплексари.

По-старите помнят, как България и СССР изнасяха революции по света в 70-те години на миналия век. В България имаше и кубински и либийски и никарагуански студенти, а тези които са по запознати ще потвърдят, че в школата в Симеоново се обучаваха и никарагуанци и братски арабски и африкански племена с една дума ние обучавахме терористи, които после се връщаха в техните страни да правят революции. Та такива работи. А сега са им проблем цветните революции. Наистина, комунистите са отвратителни манипулатори - ни виждат, не помнят какви ги вършеха и продължават да вършат по света, но викат като карпатски вълци ако някой народ реши да се освободи от тяхната хватка. САЩ може и да не са цвете и идеал, но хората в СЪЩ по конституция има право да носи притежава оръжие и пак по конституция има право с оръжие в ръка да си вземе свободата, ако реши че правителството работи против техните граждански права. Това в коя социалистическа държава го има, а. Никарагуа, фронтът за освобождение Фарабундо Марти- комунисти, които си остават такива независимо от годините.

Има някои подробности. В САЩ 3 % (около 12 милиона) от населението притежава 150 милиона цеви огнестрелно оръжие, което е около половината от оръжието в населението.

Тези , които нямат оръжие са възспрени от себе си, а не от управляващите. В останалия свят - ЕС, Русия, Китай да не би оръжието да не е концентрирано в ръцете на малък процент хора? НО ! в ръцете на служебни , подчинени на управляващите хора.

Бъркаш малко, "Фарабундо Марти" беше на Салвадор, на Никарагуа беше "Сандино". Но не си много далеч, и да, СССР подкрепяше партизаните в Централна Америка. Но все пак те се бореха за независимост.

САЩ и международната общност = САЩ и техните пудели, лакеи и измекяри.

Всичко е заради новия канал, който китайците ще прокопват! САЩ отделиха Панама от Колумбия и контролират канала. Насраха се с тая демокрация и човешки права! От ясно по-ясно е Холандците са гъзове, откъдето и да ги погледнеш, но са проводника между венецианците, Лондон и Ню Йорк! Който трябва, ще ме разбере!

Като заговорихме за демокрацията в Никарагуа пак се сетих за това скандалче... а и прочутото "Той може да е кучи син, но е наш кучи син." Така се изказва Франклин Делано Рузвелт за никарагуанския диктатор Анастасио Сомоса Гарсия. Та значи холандците ще агитират колко е прелестна демокрацията хора дето са били управлявани от Сомоса и избивани от американски възпитаници.

Единственото, което знам за Никарагуа, е че има голямо езеро, и че китайците се опитват да създадат на територията й алтернатива на панамския канал.

Жалко за обикновените никарагуанци. По високите етажи ще се облажат, но народа ще страда повече отколкото се налага по естествен път.

Каква е връзката на хуманитарна помощ за построяване на болница с изпълняване на политически условия?! Само болни мозъци могат да обвържат тези неща. Болницата е за народа!!! Т.е. наглите холандци не искат да построят болницата безвъзмездно?! Т.е. помощта е една голяма лъжа!!!

И така да е, не са длъжни да строят болница в Никарагуа.

Мдааа.По добре танкове са уСрайна.Нали ??

Не става въпрос за болницата, а за "Никарагуанският канал". Договорът между Китай и Никарагуа предвижда изграждане на Китайска военна база за охраната му. След като бъде построен, тези 6% от корабните маршути които сега минават през Панамският канал няма да минават оттам. Нидерландия настоява строежа да бъде замразен, визирайки опастността да бъдат разрушени постоянните местообитавания на близо 30 вида птици в никарагуанскто езеро, както и срещу строежа на невтопреработващ комбинат за венецуелски петрол, изтъквайки че правителството на Мадуро е незаконно и ЕС ясно е посочило кой трябва да управлява венецуела.

EС ще посочва кой да управлява Никарагуа . Да ти имам логиката. То и в БГ е така, от там ни налагат генерал губернатор и ние трябва да си го изберем. Последния беше Киро

jingiby

Комундета, сър... Макар конституцията на Никарагуа да забранява заемането на президентския пост от един човек в два последователни мандата, контролираният от сандинистите Върховен съд разрешава на Ортега да се кандидатира за нов мандат и на изборите през ноември 2011 г. той е преизбран. Така е и през 2016. През ноември 2021 г. Даниел Ортега е преизбран за четвърти пореден петгодишен мандат.

Конституцията забраняваше... вече не го прави. Тъй че всичко си е повече от законно.

Да бе, всички диктатори са законно на власт.

пък сега се сърдят че в Никарагуа никой не ще да се съобразява с тези техни назцонални особености.

Нидерландия дава пари срещу налагане на скапаните си извратени ценности, които нормалните хора не приемат. Тя е върл противник на България и ако зсвисеше от нея, нвмаше да сме дори в ЕС

Ей, руснак мръсен, нови членове на ЕС се приемат с единодушие, така, че очевидно когато е зависело от тях са гласували за приемането ни в ЕС.

Гласуваха против защото има много корупция и България не беше изпълнила изискванията за присъединяване. Сега когато сме насила приети единственото което ще стане е че ще има още по бедни и мизерни хора Така че те го правеха за доброто за България, но много хора искаха да смучат от европейските пари

Още един народ завъди топки, да се надяваме и нашите да се появят , току виж се оказало заразно.

Дам народ с БВП колкото област Стара Загора, големи са. Дано да успеят сами да си направят болница.

Мишок, ти можеш ли да посочиш на картата къде е Никарагуа? Какъв народ е това? Хахахахаха

Радват се на всякакви скъсаняци само защото са против Запада.

Знам точно къде е , чат чат имам братчеди сред ммм как бяха никарагуанските контри ,питай козяка те знаят кой то туй , или пък не като им гледам състава.

Явно условията на Нидерландия не са били приемливи. Явно "ще построим болница, ако .." Нидерландия да каже какви са били условията

Hидерландия не е длъжна да строи безплатно болници на Никарагуа. Те не могат да си построят болница ли? Нямат пари?

Като не искат чужди условия, да си строят болницата сами. Всякакви лузъри с претенции.

А нашите магистрали що ги строим с евро средства срещу условия? Нали спрямо бай Тошово време, чиито пътища още се ползват, сега БВП на калпак бил в пъти повече.. Също така, защо когато Рейгън воюва с никарагуа и изтрепаха цивилни с хиляди, на искането от страна на Хага и трибунала да предаде генералите си отговорни за кланетата, той им се присмя и каза че америка не им дължи обяснения..

За всичките 30г на бай Тошо се построиха около 150 км магистрала. Що се пробваш да хвалиш неговата диктатура като всички зрели хора си я спомняме колко бе скапана.

jingiby

Комундета, сър...

Той е болен идиот, сър. Има натрапчиви мисли за ,,комундета,, навсякъде около него