Защо мъжете умират по-рано от жените?

Това е един вид мутация: при възрастните мъже някои клетки могат да загубят Y-хормозомата си, а това повишава риска от сърдечно-съдови и други заболявания. Затова ли мъжете живеят по-кратко от жените?

Обратно в новината

Коментари - Защо мъжете умират по-рано от жените? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Фашиста путкин затова ли редовно му наливат кръв от украински деца. Че на путката редовно му изчезват Y хромозомите. Те и на повечето руски фашисти зато се опитват да пришият z хромозома. Но украинците и със z и без z успешно ги могилизират

Жените живеят по-дълго от мъжете, защото нямат жени...

Бе тука много реват от жените. Бъдете мъже бе. Това не значи примати. Аз с лоша жена не съм бил. Все добри момичета, а жената е чисто злато. Не ми дреме колко готви. В леглото никога нищо не отказва. Никога не я е боляло глава. И така вече 20гидини. Уважавайте си жените. Хранене ги, евете ги и всички ще са щадтливи

ако можете,обаче.въртокъщникът ви е спрял вече

Има един хубав филм от моята младост "Ах, този джаз"" с една много хубава песен "Bye Bye Life"". Да когато бяхме млади ,този въпрос не съществуваше, смятахме се за безсмъртни. Спортувахме много ,а и кой ли ни питаше ,дали искаме или не. Тогава момчетата ,бяха момчета, а момичетата бяха момичета , повечето се държаха като млади дами..Тогава на момчета ,момичета им се струваха най-прекрасните същества на Земята, загадъчни, тайнствени, по някакъв странен начин и опасни , но безкрайно привлекателни. Някога едно момче служещ като ПКВ / помощник командир на взвод/-старшина -школник в един десантен батальон ,съвсем случайно подслуша разговора между техният старшина и някакъв друг като него.Та техният старшина се оплакваше, а като ,че ли имаше и нотки на възхищение и завист ,"Не мога да ги разбера моите бойци.Вчера се връщат от марш на скок, едвам дишат ,а те нахилени до уши, влезнаха в оръжейната нахилени ,да чистят автоматите ,и пак за момичета говорят--били видяли в полето ,край ,което минали ,момичета- бригадирки, а повече от тях ,даже не са целували момиче. Странна работа , слагам толкова бром в чаят им ,а те пак само момичета са им в мислите"" , отговора на другият беше ,""ами те са на 19 години ,за какво друго да мислят,те са млади ,здрави, силни,натринирани -живота не ги е натиснал "" Всеки ,който е бил в казармата, знае какво е марш на скок за време, праз месец юли. Това се 16 км за 2 часа и 10 минути или по-малко ,/ако не съм забравил норматива/.По момчета има автомат ,сумка с четири пълнителя,нож ,манерка с вода ,маскировъчен комбинезон ,който е едно цяло-клин ,яке ,качулка и протрива кожата до кръв, ако не си с тениска , мирише ужасно на пот ,оръжейна смазка, вакса , кожа ,евтин одеколон, тежки чепици, всички тези аромати пропиват в кожата и колкото да се миеш ,остават. Понякога ,на някого от носа капе кръв , и всеки, както може ,размазва кръвта по лицето си ,докато успее да я измие с вода от манерката ,която е топла като пи--я и остава петна по комбинезона . Теглото е общо към 10-11 кг.,а темпа на движение е 3 минути тичешком 1 минута ходом ,а слънцето те сварява в комбинезона, все едно си в тенджера под налягане, и се сваля към 1-1,5 кг тегло,и след всичко това ,пак момичетата им са в главите. Даже командирът на батальона понякога им казваше "Вие не сте още станали мъже, вие сте едни момчета ,здрави,пъргави ,бързи,силно ,но още нищо не сте видяли от живота ,не сте поемали отговорност за семейство и т.н. А и тогава ,такива неща ,като гени бяхме учили в училище ,най-вече за "граховите" закони на Мендел.От къде можеше да знаем какво ни чака на старини

Жените живеят по-дълго от мъжете. Това доказва, че не смехът удължава живота а истериката!

Хм. Има логика.

"Всички болести идват от ядове... а всички ядове идват от гадове!" Вие си направете математиката.

хмм, то хромозоми хубаво, ама някой отчита ли факта, че мъжете живеят с жени, докато жените живеят с мъже?...

тая тема дирника я чепка за трети път през последните две годин.... май вече не могат даже нова глупос да измислат

29 пола кво ги праим?

Едната като изчезне остава другата,това е характерно за рода тиква!

Може и да е вярно, но "Мъжете мрат по-млади" звучи някак си като "мрат като мухи" или "измират масово". Поне малко по-благозвучно би било да се каже "Мъжете умират по-млади".

Бъдете снизходителни. Все пак това е ДИР.

Точно затова се опитвам да бъда любезен, за да схванат, че съм добронамерен.

майчиния език на дописниците май пречи....

Всеки ще мине през смъртта. Отърване няма да има.

Тиквите живеят вечно!

Човече, Жената е толкова грозна, че смъртта като я види, се обръща и се прави, че коси ливадата.

Никой не го допуска,но аз от собствен опит съм установил,че високите хора живеят по-малко от ниските. Защо и как не мога са го обясня,но е така. По същото правило,мъжете живеят по-малко от жените,защото са по-високи от тях.Сегашното поколение расте по-високо от предишните,което означава,че продължителността на живот на хората ще започне да намалява. Това е природен закон.

По-високите вероятно имат по-голямо средно натоварване на сърцето.

Сърцето вижда повече зор за да качи кръвта в камбанарията.

Боци Тиквата който има три Y – хромозоми, както при дебилите и една уникална N – хромозома на НАГЛЕЦ.

Ако не го махнете на тези избори, ще ви мъндръса с 200, още дълго, докато и последният идиот не се затрие в тази страна.

Сори!

Жените са необходимо зло, с тях е зле, но без тях не можем, от тях започва живота. От хиляди години педерасите се мъчат да променят това положение, но досега педерас не е забременял и родил…

С последните промени и истанбулската конвенция , тази разлика само ще се увеличава

Извода който прави Дойче Веле е, мъжете редовно да спортуват, да не пушат, да не се подлагат на стрес и по възможност да не ЖИВЕЯТ В БЪЛГАРИЯ.

_stankow

Колко хубаво ще стане, ако изпълнят тази препоръка и Дойче веле се махне от България ... :D

Станков ти си от простите копелета. За последното, да не искат да живеят в Булгаристан, много голями заслуги имат герберастите и Боци Тиквата който има три Y – хромозоми, както при дебилите и една уникална N – хромозома на НАГЛЕЦ. Той ще се бута да управлява докото недовърши българите до край защото били прости.

"МРАТ"... ДИР, къде ги намирате тия майстори на словото ?! Леля Цецка от бакалията има по-сносен изказ....

Може и да е вярно че умират по-млади, но "Мъжете мрат по-млади" звучи някак си като "мрат като мухи" или "измират масово". Поне малко по-благозвучно би било да се каже "Мъжете умират по-млади".

всеки живот е преход към смърта, да се живее е временно явление, колкото и да живееш накрая ще си мъртъв, само който не се е родил не е умрял

Щастлив съм, че мрем по-рано. Стоенето на земята е мъчение.

Е па тегли си ножа

Уф, как може човек да избегне стреса? Независимо от пола си. Нали повечето от нас трябва да бачкаме за да живеем. Как?Бих им препоръчала да стоят по далече от любимите си електронни играчки, които трепят тестостерона им . И по малко алкохол, разбира се...

И по- малко порно . Порното най-много ги убива , прави ги импотентни и нефелни от мастурбация без реален секс. Има цели изследвания вече по тази тема . Алкохол , дрога ( взимат или първото или второто или и двете ) плюс порното унищожи белия мъж.

Мъжете живеят най малко 5 години по малко от жените. Колкото и семейства да познавам 90% от тях жените им правят мъжете им на нищо. Бил съм свидетел и не пиша глупости. Обаче когато мъжът се опита да бъде мъж,то тогава се толерира като Домашно Насилие. Накъде е тръгнал този свят!?!? Жените имат повече топки от мъжете. След 10 години ,жените ще обезличат "мъжете" То това живот ли е?!? В работата гърч,в къщи още по голям гърч,то как ще ти се живее!!!

Асене,то не жените са виновни,че мъжете са им под чехал. Щом позволяваш,ще го отнасяш. Жената е като кучето. Както я научиш,то също така е и мъжът,както го научиш. Това си е война в мирно време. Които се наложи. Е правят номера в началото,но ако подадеш,цял живот ще си роб,подлога и куче на верижка. Щом има хитреци,ще има и будали. Иначе е вярно ,че има много жени които упражняват домашен терор,но мъжът как да го признае,че е мижитурка,нали ще му се смеят. И така терора си продължава до гроб. А мъжете започват да имат утеха в алкохола. Както ме възпитаваше баща ми: ако не биеш,ще те бият. Иначе статията е пълна лъжа. И дамата ми дядови плющат по литър ракия и цигари пушат и са над 70год. Доказано е ,че живеят повече спокойните хора. Най дълголетни са мъжете в Индия и си има причина. Когато се оженят съпруга слага мишена на челото на съпругата си. А сгреши нещо,ще има стрелба.

Ако имаш зла и проклета жена, зли и проклети шефкиня и колежки и приятелите ти са си взели зли и проклети жени, които ги настройват срещу теб то не ти остава нищо друго освен да използваш всеки възможен случая да се насвяткаш, че да се отлепиш от тази зла и проклета действителност

Причината е повече и по-стресова работа. Тези статистики трябва да сравняват хора с съразмерим труд, стрес...

Става дума за УСРЕДНЕНА продължителност на живота. И тъй като доказано най-съкращаващият живота фактор е прекомерната употреба на алкохол - затова се получава така. Алкохолиците не живеят повече от 50-55 години, рядко 60 г. (максималното време на алкохолна системна злоупотреба, при което се разрушава черния дроб е 15 години и следва смърт) И когато алкохолиците са голям процент от населението, а те са основно мъже - повлияват неимоверно на данните. Относно фиброзите на сърцето и дробовете - от няколко години учените са намерили решението - протеолитичните ензими разтопяват тези фибрози, прочистват кръвоносните съдове, заздравяват вътрешната им повърхност, подобряват кръвния поток и оросяването на най-малките капиляри. Пийте някое от тези: натокиназа / серапептаза / бромелаин / кверцетин, спрете алкохола и ще конкурирате японците по продължителност на живота.

Айде бе - "Алкохолиците не живеят повече от 50-55 години, рядко 60 г..."Дядо ми пиеше по литър ракия, сам си я правеше, и живя до 94 години.До последните две -три години колеше прасето ВСЯКА Коледа, пърлеше и разфасоваше, ходеше само с едно бастунче...Познавам и хора, който НЕ СА БЛЗИВАЛИ алкохол и изпомпряха на 50 -60 години от инфаркти и рак...

Лапсус калами - живя до 84 години.

Виж, Дидо, дядо ти може да е пиел по 1 литър на празници, но НЕ е пиел по литър на ден, ти всеки ден ли му светеше? Това значи да не е изтрезнявал. Освен това той може да се е пропил чак на 70 г и затова е живял само до 84, ако не беше заминал дроба му, можеше и до 100.

Алкохолът е нещото, което неоспоримо вреди, когато не е в символично количество. С цигари можеш да се ебавкаш и да доживееш 100, но да се наливаш с алкохол и да останеш жив - НИКОГА!

Как защо просто да са сигурни,че ще имат поне някоя година покой преди любимата им пак да ги подкара:)))

се самопочиства. Всичко ненужно, изчезва. Процесът е еволюционен, не революционен.

Дрън-дрън ! Мъжете умирали по-рано, но жените пък се състаряват още по-рано ! И тук не съм убеден, че роля играят някакви хромозоми ! Всичко зависи от начина на живот ! В Африка средната продължителност на живот е два пъти по-малко от тази в Япония . Това значи ли, че в Африка тази хромозома я има и в жените, които умират на 40 години, а в Япония - на 90 ?

Спорно е за ранното състаряване на жените. И от двата пола има хора, които изглеждат запазени за възрастта си, други много рано състарени. Но от 50-60 г. нагоре, ще намериш доста жени, която могат да минат за 40 годишни, а мъж едва ли, дори да е Джони Деп или Брад Пит.

Браво нищо не разбрах значи ще умра спокоино ха ха ха

Мъжете работим повече и по-тежка работа, това намалява живота. Никакви хромозоми не са причината. Жените са много организирани в контактите с приятелки, забавленията и почивките. Отдавна съм забелязал по събирания, чествания, забави и почивки основни участници са организирани на групи жени. Това говори , че мъжете бачкат, а това е вредно. Към претоварването като добавим алкохола, пушенето и любовниците и това че все нещо те изкарват че им дължиш, тежеста често става непоносима, колкото и да си як след 70 вече даваш назад. 30% вече са измрели, до около 80г. измират 95% , останалите 5% кретат до 90г.

И защо по цял свят въпреки това продължават да се отделят значително повече средства за здравеопазването на женските, отколкото за мъжете?

Е ти искаш да си пазен вид ли бе. Бъди мъж. Сега ще искаш и равни права. Ние имаме свобода, те комфорт. Ти като искаш екстри. Ще слушаш

Значи ли,че мъжете, които сменяват пола си ще живеят по-дълго?

Защото жените им скъсяват живота.

Сега с Истанбулската конвенция ще се променят нещата

К'ви хромозоми бе? Стрес и тормоз, постоянен женски тормоз над мъжете! Това е истината, ама в лъжливия и сбъркан ЕС твърдят обратното и глупаците вярват. Така де, неслучайно арабите казват: "Жена си побийвай редовно! Ако ти не знаеш защо, тя си знае!" Е, казват арабите,ама кой да чуе?

Защото не ебат достатъчно жени и си губят времето в глупости. Само редовно, постоянно и разнообразно ебане с множество жени калява сърцето и органите на мъжа и води до дълголетие.

Женените Мъже живеели по дълго от Ергените,но са готови по често да умрът.

Щото доста от тях си мислят, че "Ако не можеш да се биеш, къде си тръгнал!" и в същото време си мислят, че точно те могат да се бият. ;) Плюс, "Аз да не съм някоя путка, че да... (спазвам ограничения, се държа разумно и т.н.). И, те така. :)

Опре ли работата до бой, трябва да се биеш можеш или не, искаш или не, ама на педераст това няма как да се обясни

Индия прави изключение. Там мъжете живеят по-дълго от жените. Може би жените имат по-голяма смъртност заради това, че раждат много деца. Но и в други страни има висока раждаемост, но пак жените там живеят по- дълго. има още нещо.

Искаме комисарят по равенството в ЕК да се занимае с този проблем. Мъжете са ощетени! Искаме равенство! :-)

А джендърите и хромозома "g" ли имат?

Хромозомите ти зависят от gender-а (пола) ти глупако, толкова години не научи превода на думата. Врякалниците като тебе имате всичко на всичко една хромозома - В като за умствено изостанал врякалник.

Много сте забавен! ПОЛЪТ ти зависи от хормозомите, а не хромозомите ти да зависят от пола! Чак набедихте човекът, че имал един умствен хромозом. Присмял се.... сещате се. :-)

Защото така е в природата. Първо винаги се раждат повече момчета от момичета. Докато станат на 18, т.е. вече могат да се плодят, бройката на мъже и жени става почти еднаква, След 55 годишна възраст мъжете почват да умират и остават повече жени. На 80+ години на всеки един мъж се падат по 10 80+ жени.

Изравняват се към 40-те. На времето бройката при новородените беше 104-105 момчета на 100 момичета.

Интересно, в Саудитска Арабия каква е картинката, по въпроса.

На кой му трябват повече от 70 години? Ако може е добре дошло, но пък и 70 са прилична възраст... Какво толкова ще стане след 70...?

Каквото става и преди 70! едно голямо нищо! Сямо суета и радини вълнения.

Идват “Женски времена”!!!!

Европейския парламент вчера гласува задължително приемане на ИСТАНБУЛСКАТА КУРВЕНЦИЯ, от страните членки на ЕС.

Заради заради домашния тормоз. С подкрепата на нпо-рките на сОрос. Което е и една от целита. На Иконвенцията", "еманципацията"... да се разбиват семействата, да бъдат тормозени мъжете, да измират.

Коя ли късметлийка те е взела тебе... :))))

Мъжете работят значително повече. В областите, в които работата е по равно и живота е по равно.

От моя опит мога да кажа следното. Мъжете са под значително по-голям стрес. Отделно енергията, която изразходват в ежедневието при мъжете е повече. Жените не се зорят и чакат мъжете да осигурят семейството. Ако ролите се разменят хромозомите нямат никакво значение и жените ще умират по-рано.

"Мъжте" в съвременна БГ рядко осигуряват семействата си. Вече дори не си правят труда да се оженят за майкте на децата си. И гледат да намерят по-богата жена от тях, за да ги издържа тя. Не знам в каква паралелна реалност си се представяш. Определено сте взискателни кръгли нули.

абе с това баш си описа жените, ама едва ли ще разбереш...

ЗАВАРЧИК СЪМ КУРВОООООООООООО

Как бе, нали все се жалвате, че жените не можели да избягат от лоша връзка щото били финансово зависими???

Много мъже търсят майките си в жените си. И това ги закопава рано.

Баси фройдистките глупости! Най-сменшото е, че жените си мислят, че трябва да се конкурират с майките на мъжете си. Имат съвсем различни функции в живота на мъжа.

Щот мъжете бъхтят като за световно, а жените по кафенца, и само гледат къде да си начешат шундата.

И кой им чеше шундата? :) Някой друг мъж... Само дето, явно, това не си ти... Ако й омекваха колената от тебе, дали щеше да търси друг, а? :)))

Търси друг ама другият я вижда, че става само за едното въргаляне в чаршафите, но не и за нещо сериозно. И след няколко пъти "ай чал".

Щото ти търсиш само и единствено сериозна връзка, а? :))))))))) Излизаш на бар и търсиш майката на децата ти, а? :))))