Защо Европейският съюз плаща повече за новите ваксини срещу Covid?

Завишени изисквания, гарантирани доставки, по-строги клаузи за вирусни вариации са част от причините

Обратно в новината

Коментари - Защо Европейският съюз плаща повече за новите ваксини срещу Covid? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе някой задавал ли си е въпроса защо правителствата закупуват доста много ваксини като бройка от необходимото? Преди 2 дена Австралия която е 26 милиона население закупи от Пфайзер 125 милиона дози? Нещо не се връзва? Или тези така наречени ваксини не работят или переме тук едни мънгизи ????

1.8 милиарда ваксини за 447 милиона души в ЕС... Значи се падат около 5 дупки на всяка ЕС трътка, от новородените до пенсионерите ... и това е само Пфаизер и Модерна ... Яко дупчене ще пада.

Ти колко би купил? Като няма лошо. Като има лошо. Тъпи та вдлъбнати.

Лично на теб бих ти купил 10, ама пак няма да ти са достатъно.

1.8 млрд. Пфайзер и 300млн. Модерна. =2.1 млрд. Общо със старите надхвърлят 3млрд. дози.

Защото са мошеници и крадци.

Абе дойдохте на моята аме е мнооого късно.

Коя е твоята, бе, наци кирливо!?

в която при по-внимателно вглеждане може да се види образа на съпругът на една твърде влиятелна в ЕС дама, който е сериозен акционер в производството на ваксини, а заети в този бранш са навързани като свински черва и сами си уеднаквяват и определят крайните цени за своите производни на пазара?!

Защо не говориш с имена и факти. Имаше ли, нямаше ли, недомлъвки и шушумиги.

Айде стига сте трили коментари, че аман от малоумната ви цензура. Истината не е политкоректна, съжалявам. Бях писал, че Еврогея е световна мафия, която върти далавери за милиарди...Само няколко примера: далаверата с миграцията, със смяната на пола, с борбата с климатичните изменения, със смяната на колите, с исляма, с веганство и гмо боклуци, сега следва и с "ваксините"... Пипат на едро брюкселските ни палачи, хич не си поплюват, а европейците отдавна ни третират като безгласно и упоено с либерастки лозунги стадо. Геноцид на всички възможни фронтове. Фашизъм . Военнопрестъпници, разположили удобно дебелите си задници в креслата на Брюкселския Коминтерн и ни "управляват" с болните си мозъци.

Те май всички са членове на световната мафия. Гледам от началото на годината скочи цената на всичко - от доматите през дървения материал до среброто... Сигурно ЕС е виновен за движението на световната икономика...

Повече ваксини за по-висока единична цена. Наистина е грабеж, но данъкоплатеца да му мисли. И за какво са им 1,8 милиарда ваксини. Още колко пъти ще ни боцкат. Ама това като във вица "от два пъти педераст става ли се". Да не говорим, че се плаща и на лекарите да ни ваксинират. Така,че плащаме от джоба си по 40-50 Евро за безплатните ваксини. Съд за геноцид и финансови престъпления в особено големи размери за лидерите на ЕС.

При условие, че преди миграцията с ордите талибани и примати бяхме към черистотин и нещо милиона европейци, т.е. нямахме и половин милиард. Или ще ни бодат нон стоп, или ще ни вкарват още милиард и триста милиона "обогатители". Да се чуди човек кое по-малкото зло в случая ? Аз от тоя Еврогей нищо добро не дочаках...

Ходи у Сърбия тогава. Или Русия, или Беларус. Може и САЩ или Канада, но не съм убеден в капацитета.

Адаптираните ваксини,за новите щамове,някой ще ни каже ли ,кога ще дойдат у нас,за да ги ползваме тях.Или трябва да изразходим първо закупените,пък после ще си купим допълнително,за трета игла.

Защо? Защото от ЕП са достатъчно големи балъци, че да плащат без да мислят! Нима трябва да се припомня че при първото договаряне на ваксините ЕП сключи договор изцяло на устно обещание, че те ще финансират фирмите(бог знае за колко стотици милиони) за да могат да започнат по голямо производство, а те от своя страна ще доставят първите си бройки специално на съюза!? Е да ама фирмите се отметнаха от "сделката" и от ЕП трябваше отново да плащат стотици милиони на фирмите. Е този път с научен урок за писмени документи защото за устни договорки няма съд.

Не вирусът убива, а неграмотността. Колкото повече ваксини, толкова повече мутации. Това е естественият ход на всеки вирус в природата. Но докато има кой да плаща, ще има и кой да продава.

Вирусът мутира при всяко предаване. Ако има еволюционен натиск да мутира заради ваксината, то мутацията ще е в посока промяна на шипа (понеже ваксината таргетира точно това). Ако вирусът мутира твърде много в зоната на шипа няма да е толкова успешен при заразяването на клетките...

Разкараха Астра Зенека, която беше без печалба и сега надуват останалите. Алчността е смъртен грях.

Тая година 25 евро, догодина 250 евро или 2500 евро или всъщност колкото решат престилкаджийската мафия. За препарат, който доказано е успешен срешу делта варианта около 0... Честито на новия СССР, където се набутахме...

Колкото е нужно, толкова. Живота на всеки един е много по-ценен от 25, 250 или 2500 евро. Все още е въпрос на избор. Тези пари ще се дават според търсенето :)

Не се хаби, няма да те разбере.

Ей го лудия, който си мисли, че еврогейските палачи са се загрижили за здравето му и безценния му живот на овца...

Ако обичате хайде да не ни сравнявате СССР със сатанинския Еврогей. Тогава бяхме космическа държава. Строяха ни пътища, инфраструктура, болници, училища, заводи, ТЕЦ-ове, ВЕЦ-ове, АЕЦ, чак ток изнасяхме. Никой не ни е карал децата ни да си сменят биологичния пол, нито насила да живеем с джихадисти и опасни мангали, които да ни колят и изнасилват. Никой не ровеше по кофите за боклук. Дори циганите ни бяха наядени, работеха, децата им ходеха на училище. Имаше средна класа и всеки притежаваше жилище и кола. А не като днес. Едни иматт много, други нищо. Образованието ни беше отлично, а не като днес масово неграмотни наркомани и пияници. Имаше образцово здравеопазване с профилактика, с уредени санаториуми и рехабилитационни центрове. Стига сте изопачавали хубавото тогава и спрете да го принизявате до днешната безумна действителност, дето държава липсва, а от Брюкселския Коминтерн всячески се опитват да ни унищожат. То само това, че преди бяхме близо 9 млн, а днес нямаме и 7 млн...достатъчно говори кога какво било.

Блъскай минуси, пишман демократе и заравяй празната кратуна в пясъка като щрауса, нищо, че голият ти гъз е на показ и всеки те оножда както свари... Заслужаваш си съдбата на последната дрипа в Еврогея.

Отговор на въпроса от заглавието. Тоя филм в България сме го гледали последните 12 години редовно. Казва се: "В името на комисионната".

Който все още не е разбрал, че всичко е само и единствено за пари е много тъп.

Тъпия в случая си единствено ти! Хвани да сметнеш колко пари даваш на година за лекарства и добавки и 40те лева за ваксина ще ти се сторят като стотинки. Ако беше за пари щяха да измислят някакво скъпо лекарство и щяха да карат хората сами да си го купуват.

Не, тъпият си ти! Нали, ако е лекарство ще печелят сямо веднъж, а така н-та паред доза. В кое има повече пари според теб, умнико?

Тъп си, Крумчо, тъп! Нали ковид е като грипа и ще остане да си циркулира, иначе защо ще слагат ваксини всяка година? Щом ще слагат ваксини, можеше да си пробутват и лекарствата всяка година. Ако пък хората почнат да не боледуват, тогава никой няма да си сложи и ваксина. Сложно ли ти стана? Да не говорим за вашата антиваксърска теория, че ваксинираните щели да умрат до една две години, тогава на кой ще слагат бустерни дози не знам!

Е, щом казваш. И от къде реши, че съм антиваксър, нещо да съм казал против ваксините? Или за теб всеки, който има собнтвено мнение различно от твоето е антиваксър? Че то накрая Инквизицията ще излузе по-демокротична от вас! И ти всяка година ли те хваща грипа? Виж нещо не ти е наред имунната ситема, май, за умствената ти просто няма смисъл и са се говори даже:))

Защото всички управници в ЕС са полуграмотни и не могат (не искат) да разберат, че в основата на тази идиотщина "лежат" страшно много пари! АЛЧНИ ЗАДНИЦИ!

Да бе, не могат да разберат :) Не само, че разбират ами и усещат нещо от тези пари…

Хаха не разбирали.. Бая наивен ще да си..

Само простотийки и глупотевини, интересно кого ще "лекуват", като ни избият с измислените си инджекции?

Защото им е толкова акъла!

Ми това са нашите пари...

Ето , това е истината за Ковид и ваксините- пари, пари и още пари.

"Европейският съюз се съгласи да плати по-висока цена за новите поръчки на ваксини срещу COVID-19, защото изисква насреща те да отговарят на по-завишени условия." Ха сега, направо парадокс с това оправдание. Ако го четем обратно, излиза че Европейският съюз е платил по-ниска цена за "ваксините" срещу COVID-19, защото е занижил условията на които те трябва да отговарят. И за какво бодяхте наред клетите европейски граждани? Ама те били безопасни, дайте само малко време да променим листовката и да подпукаме малките деца и бременни. Тоя Европейски съюз се управлява от една извратена пасмина.

За България Путника е добре, хем евтин, хем и полза от него никакава.

Ами аре се сетете... Собствениците на бионтех миналата година ордени им дадоха- защо? За човеколюбие? Аре бегайте!!! После Гейтс ще вечеря не за 10 000 долара, а за 50 000... Щото много малоумни консуматори има по света, които не мислят и вярват на всичко, което им сервират властимащите купени от Гейтс- подобни гешефтаджии... До преди 10-тина години гешефтите се прафеха през акции, имоти, разчиташе се на алчността на дребния човек... Но сегга посегнаха на здравето и страха за него... Очаквам скоро да ни задължат със закони да се боцкаме всеки месец...

А защо няма изискване, производителите да плащат обезщетения за лоши последствия, защо еврочиновниците не защитават потребителите а само интересите на производителите.

казва се regulatory capture това явление, което цитираш

Тройната вакса - гулям кеф!

А очевидно ежемесечната ковид вакса е още по голям кеф: https://vaccinedeaths.com/2021-07-13-now-big-pharma-is-pushing-for-a-monthly-covid-shot-obliterating-the-false-narrative-that-once-claimed-a-vaccine-would-earn-back-your-freedom.html

МНОГО ИСКАМ ДА ЗНАМ КАКВО СЪДЪРЖАТ ТЕЗИ ВАКСИНИ. МНОГО Е ВАЖНО. ЗАЩО НЕ КАЗВАТ НА ХОРАТА ПО СВЕТА. АКО НЯКОЙ ЗНАЕ ДА НАПИШЕ.

Щото салам кат си купуваш точно знаеш какво има в него, нали? Между впрочем изобщо не е тайна какво има в ваксините. За всяка ваксина произовдителя пише какво има вътре. Помня че в руската имаше и спирт :)

Малоумник, салама не ти го вкарват задължително директно в кръвопотока. Все пак минава през киселинността на стомаха. От друга страна, не ти излизат знайни и незнайни професори да те убеждават колко е полезен за зравето ти.

Има графен оксид. Изолираха го едни испански учени. Познай за какво е във "ваксина" против вирус?

много от учените отхвърлиха тази теза за графеновия оксид. по-скоро проблема им е в технологията на тези ваксини, чорбата не стои в рамото, а плъзва в цялото тяло, включително и мозъка и после умират добронамерени хора внезапно.

е, ако тези "учени" са същите, които го вкарват във "ваксите" много ясно, че ще отрекат.

Прочети в Лансет. Не че нещо ще разбереш, ама все пак цялата информация е публична.

Ами прочети листовката и ще разбереш. В интерен има публикуван и пълния геном ако те интересува. Но като гледам, на теб ти е трудно дори да стигнеш до четенето на листовката.

Шшшшш, ало, не ви щем ваксините, кое не е ясно?

Ние за к'ъф сме ги пра'йли???

неваксинираните жени ще станат по-редки от девствениците! (и хиляди пъти по-ценни от тях...) Жална ѝ майка на популацията тогава...

ли си новия Заратустра?

аз съм, си ги направил моите чаавета. Вие му мислете...

Защо плащат ли, защото МОГАТ! Ако нямаше корупция точно там, никой нищо нямаше да плати! А ма сега някой е взел едни парички и прави ВСИЧКО възможно ЕС да купи колкото се може повече ваксини, на колкото се може по-висока цена. Тези са за разстрел....

Защото зарибяване на пазара се прави на ниски цени. И после на наркоманите им вдигаш цените.

от "безплатно"... Остава и премия да дават, ако се ваксинираш!

Еврогей да се наричам - първа радост е за мене!

никой вече не иска да се ваксинира, а договорените бройки трябва да се "употребят"

Какви ли комисионни са взели чиновниците от ЕС!?! Много им дреме за тоя, или оня.

Защото са социалисти. А и намериха цаката на момента със свършването на парите на другите, просто печатат още. Абе да вземат Румен Гечев за икономически съветник направо.

Понеже не вярват, как така изкарвам, че за година (не календарна, а от среда до среда) са умрели над 36 хиляди човека повече. Или 1/3 смъртност отгоре. Или около 100 човека повече починали на ден. За което обвинявам политиката на фобия от ковида. Ако имахме прокуратура, разни трябваше да са съдени на доживотен затвор без право на замяна. Ето как може сами да си го проверите: Търсиш в търсачка: "Умирания в България по седмици" Излиза ти сайта на НСИ: nsi.bg/bg/content/18121/basic-page/умирания-в-българия-по-седмици Долу имаш 2 Ексел файла за теглени. Теглиш първият, макар и вторият да го съдържа. 2020г. има 53 седми (53 понеделника, както броят седмиците към коя година са). Взимаш последните 27 седмици от 2020г. и първите 26 седмици от 2021г. Взимаш последните 27 седмици от 2019г. и първите 26 седмици от 2020г. Правиш си скриптче или ръчно сравнение и сумиране и разликата ще е над 36.6 хиляди човека! Ще имаш над 143 хиляди починали за 53 седмици, а за другият период 106.5-106.6 хиляди. Тоест за година са над 141 хиляди (падат 5 от дните от едната седмица - 2020г е високосна). А до 2000г. където имаме 115 хиляди починали при много по-голямо население, най-голямата смъртност до 2019г. е 113.5 хиляди човека. За 2019г. е 108 хиляди, колкото и 2009г. при половин милион повече население. Данните в НСИ ги менят назад и добавят починали и затова не казвам точна бройка, а приблизително. А за починали от ковида, такова нещо в България не се мери! Това което мерят официално се води починали лица при които е констатиран ковид-19 - така дефинирано на сайта на здравното министерство. Без уточнение от какво са починали. 100% е сигурно че починалите от болести на кръвообращението повече, са повече от починалите от ковида. Над половината броени починали констатирани с ковида, са със сърдечни проблеми. Казано дори от последният здравен министър при ГЕРБ. Тук за 2020г. изкарват 3.754% смъртност (7576 починали от 202266 констатирани), при изкарвана от англичаните 0.2568% (141 на 54906 за неанглийски щамове, каквито са 2020г. тук, а английският е после). Сега изкарвана смъртност някъде 4.3% и най-зле в Европа.