Коментари - Защо българите и хората по света обръщат гръб на новините и как да променим това? | Днес.dir.bg

Защо българите и хората по света обръщат гръб на новините и как да променим това?

Най-изненадваща е статистиката за ниското ниво на доверие сред журналистите у нас към професията си

Обратно в новината

Коментари - Защо българите и хората по света обръщат гръб на новините и как да променим това? | Днес.dir.bg

Коментари

Научавам повече отколкото от официалните статии.

Спрете да лъжете в новините, бъдете обективни!

Българите не вярват на Новините които пускат Българските Телевизии , защото са Фалшиви ! Никой не вярва на това което казват Основните Български Телевизии за Украйна ? Все Русия им е виновна , а че избиха Укрие сумата му и Деца и Възрастни в ЛНР и ДНР не казват ! Укрите са Цигани и ние си имаме Цигани но по-скромно живеят , а Укрие искат 5-звездни хотели и да получават 5 пъти по-големи заплати от нашите пенсионери ! За това Укри Омитайте се от България ! Вие забранихте Българския Език в Украйна и горите Книги на Руски и Български език по площадите като Хитлеристите през 1933 Година ! Затова СМЪРТ НА ФАШИСКИЯ УКРО-ЖИДОВСКА ХУНТА !

ето още един пример от тази статия https://dnes.dir.bg/obshtestvo/vsichko-ne-nared-li-e-v-szo "Миналия месец, докато Русия бомбардираше болници и родилни домове в Украйна, и отнемаше деца от техните родители, генералният директор на СЗО Тедрос Гебрейесус..." , който кара хората да ви обръщат гръб, българоезични медии. Кога Русия е бомбардирала родилни домове, бе? Когато укронацистите са разполагали тежка техника, гаубици, танкове, минохвъргачки и по този начин киевския неонацистски режим е превръщал тези обекти във законна военна цел ли? Точно заради това хората още повече ще ви обръщат гръб, защото изопачавате нещата с цел пропаганда и насъскване. Примери в Телеграм-каналите как укронацистите се настаняват в дворовете и къщите на мирните жители, са бол! И кога Русия е отнемала децата от родителите им? Моля за доказателства, всичко останало са празни думи!

Защо обръщат гръб ли? Нима не знаете? Защото не отделяте внимание на важни събития, които обаче не се вписват в картинката, която целите да ни обрисувате. Или вашите спонсори и собственици. Защото не давате думата на алтернативни гледни точки, а само на тази, която обслужва също определени интереси и целѝ отново, да създаде определени нагласи и представи у обществата. Защото наричате истината пропаганда, фактите пропаганда, историческите такива неистини и пропаганда и ги отричате. Защото лъжите, които ни представяте за истина са ясни за всички, но въпреки това вие продължавате да лъжете. Пример от одеве по Нова Телевизия, която ни съобщаваше, как украинското контранастъпление постигало завидни успехи, докато всъщност е точно обратното. Над сто бронирани машини, от които около двадесет танка, са унищожени или изоставени при едно от тези контранастъпления само за ден. Танковете са били повече британски, леките такива на колела вренски и останалото са били от онези бронирани американски джипчета, които превозват до пет човек. Колко хора са загинали покрай тези загуби от украинска страна, не ясно. Украинците са настъпвали срещу един от най-силно укрепените от руснаците райони и резултата е очакван. За лъжите покрай ковид истерията да не започвам… Още, защото дори да поканите в някое от студиата по телевизията например някой с малко по-различна гледна точка от натякваната ни за правилна, вие всячески се опитвате да осмеете с въпросите си позицията му/ѝ, да го/я накарате да се защитава или пък да изпусне нервите си и така да го обявите след дова за ментално нестабилен. Това се вижда. Защото най-голямата пропаганда е от медиите. Най-големите лъжи там се казват. Дори повечето хора да не ги прозрат веднага, впоследствие се разбира. Както стана с Ковид. Както се разбра за причините за войната в Ирак, Както се разбра за газовите атаки на Асад срещу сирийското население и че това е ифабрикувано. Както се разбра за участието на сините каски във войната срещу терористите и че всъщност, те са защитавали и са работили с терористите, не са се борили с тях. Както се разбра за "руската намеса" в изборите за президент през 2016 в САЩ. " Атентата" срещу Гешев… Още примери да давам ли? Защото за нищо ( спокойно мога да кажа нищо, защото се случва толкова рядко ), което ни се представя за новина, не се търси повърждение, преди да ни се поднесе. За нищо. Защото нитой веднъж някоя медия не се извини на читателите, слушателите или зрителите си, за невярно поднесена информация, за подвеждаща такава, за откровените лъжи. Нито една, нито веднъж! Още отговори на този единствен въпрос искате ли? Вече всичко, което се поднася като новина, за страшно много хора е лъжа, до доказване на противното.

lu4ka

Не стига, че 80% от новините са лъжа и пропаганда, ами са и неграмотно написани. И като казвам неграмотно, имам предвид с правописни грешки, за граматика и стилистика хич да не започвам.

Защото медиите са ПР фабрики на статуквото.

Защото българите и хората по света все още не са чак толкова тъпи колкото ви се иска. А докато се чудиш зарови си зурлата в хранилката и чакай господаря да ти налее пумия.

Защото сте мисирки.

Защото медиите представляват нечии ивтереси и информациягта която предоставят не е обективна. Медия е равно на пропагандна машина. Информация няма по скоро има манипулация.

Много просто, пишете само истината, а не каквото ви наредят от "посолството"!

На всички е ясно, само на Лена не!? Защото са поръчкови, лъжливи и манипулативни.

Станат справедливи ще започнем да ги гледаме засега много лъжат.

Ами дезинформират ни, затова.

Смрадове и мисирки са журналята , не им пука дали поднасят истина или не само да си вземат парите . ИзУди..

Когато иде реч за международни "новини", те се "сготвят" на определени места в Брюксел, Лондон, Париж Вашингтон. И от там се спускат към нашите медии. Всичките 10на основни международни "информационни" агенции на Запад са завладени ит съответните спец служби и отделите към тях за пропаганда и дезинформация (това вкл "правилните" директори/редактори, собственици и платени/подставени журналисти). Най-обичам да цитирам директорът на ЦРУ Уилям Кейси в разговор с Р. Рейгън: "Ние ще знаем, че нашата дезинформационна програма е завършена, когато всичко, в което обществото вярва е лъжа". Иначе, първият "научен" институт по пропаганда и дезинформация е създаден в навечерието на ПСВ от Британското правителство и негов директор е бил племенник на З. Фройд.

Племеникът на Фройд се казва Edward Bernays,/ виж. wikipedia

А защо да го променяте? Всеки е свободен да се или да не се интересува от каквото реши. И ако ще променяте нещо- променете новините, че вашите ги пишат няквкаи студенти втори курс и си личи още от заглавията.

Национални всекидневни новини - къде има дупки по пътищата, кой паркирал неправилно , кого ухапало куче , кой му разбили носа след пиянска нощ. Всяка сутрин скудоумие в изобилие.

Българите са древен народ, достатъчно "възрастни", за да вярват на недоносчета.

Всички знаем защо е, не се правете на улави!

Риторичен въпрос, на който отгпворът е, че всеки човек сьс сносно IQ и образование разбира, че това което "демократичните" сми предлагат не е информация, а пропаганда. Хората имат нужда от истинските факти, показани от доблестни репортери, а не фейк анализи от армчеър-пророци...

Браво на фейка, право в очите

Че къде има някакъв журналистически материал? Разследване, въпроси които да не заобикалят, проучване, изследване? Няма такова Или превеждате някакво безумие с Гугъл или списвате от Дойче веле и Ройтерс. Какво учите и за какво ви се плаща за мен е пълна мистерия. И само си раздавате награди и самопровъзгласявате за борци

Защото не сте журналисти, а работници на заплата. Плащат ти да пишеш това, което се иска, а нямате грам позиция, нито човешка, нито гражданска. Нещо като платена любов, ама новинарска.

То вече няма хора с позиция. Позицията им е според силните на деня!

Направете като в раZZия, Китай, Иран и Северная Корея - ЗАБРАНЕТЕ МЕДИИТЕ! ЗАБРАНЕТЕ ЖУРНАЛИСТИКАТА! Държавата ще ви информира за всичко необходимо! ТОЧКА! А всеки "лъжец", които разпространява слухове - в ЛАГЕР да му дойде акъла ... или смърта! Ето в раZZия осъдиха един журналист на 25 години в затвора, защото лъжеше, че руската армия се дъни в Украйна!

Че те у нас са забранени. Това медии ли са? Още от соца не са. Псевдо съруктури.

Защото не информирате, а дезинформирате, т.е. пропагандирате. Същото с филмите и музиката. То не е изкуство , а партоийна пропаганда, наречена "политкоректност". Хората имат нужда от истина. Т.е. да разрешите на тези които пишаат, редактират, правят калсации и пр. да действат според собствената си съвест, вкус и разбирания, отговаряйки само пред основните принципи на честната журналистика и пред никого другиго!

Много добре формулирано!

Медиите в в т.н демократични държави чрез пласиране на манипулирани новини превърнаха лъжата във верую за да са подлоги на управляващата каста която им спуска пари за да я поддържат.Кръгът е затворен и хората усещат че ги лъжат и спират да следят такива медии. Управляващите в т.н. демократични страни се обявиха за светая светих на човешкото развитие, заклеймявайки всички които не са на тяхната Априлска линия и всичкото това с едничката цел за лично обогатяване и кпнтрол на народонаселението.Което си е върхътна корупцията. Лицемерието и двуличието станаха тяхната норма както и на поддържащите ги медии. Така че както се казва:Have a nice journey to hell!

Та занимавам се професионално със произхода и пристрастността на новините (bias). Ами като гледам гърците са близо до истината. Новините са по дефениция интерпретация на събитията от автора на статията, която е най-добрата съгласно вижданията му и наличната информация, в момента на публикуването. И си е така. Въпроса е във вижданитята. И във ограниченията от закони, редакция, обкръжение, произход, образование което има журналиста. Честно казано положението с информираността в Европа в последните години на Меркел и след тода е печално. А сега става вече дума за открите пропаганда а не за информация. Дира специално е доста добре по много аспекти. Но сдаде фронта, когато взе някакви компютри от европейски фондове и го вързаха за каишка към зелени и гейове.

Защото всички журналисти са на заплата при мен

Отговора на въпроса от заглавието е: Защото вече няма журналисти и обективни медии!

И това изследване е манипулирано. Аз например гледам новини, обаче интересът ми е провокиран от това, какво се опитват да ме излъжат, а не щото им вярвам. Такива подробности липсват разбира се.

Както каза комисар по външна политика Жосеп Борел,забранихме всички руски телевизии в ЕС ,за да защитим свободата на словото????? Как ви се струва ?

Това е показателен пример

приемане на закон за носене на наказателна отговорност от минимум 5 години при доказване на пропагандиране и/или прикриване на истината от журналистите и новинарите. Обзалагам се че поне 80% ще лежат...

Няма. Защото когато пропагандираш за “правилната” страна не било пропаганда

И по тази причина няма как да има такъв закон защото е равносилен на цензура, против което се стремим в истинската демокрация (не това в Европа и САЩ).

Та 4 от десетте страни са от ЕО. А тогава за тези дейности (цензура и мачкане на свободна преса) отговаряше една комисарка Габриел, кочто даже знаеше български.

Вижте интервюто на псевдожурналистката Цънцарова с министъра на войната и ще разберете защо хората не гледат новини. Не съм го гледал, но четох подробен коментар.

Защото ни заливат с пропаганда ! Никой не мисли за народа си, а за укрите, за китайците на остров Тайван, за гейовете и т.н.

Любке много ти е къса паметта ?! Хората не ги интересува новините защото обслужват лъжливите и марионетни правителства създадени от ДД на ФАЩ ! Докато се издържате от НПО тата на соросо мафията така ще бъде ! Всичко е ерзац журналисти !

Защото журналистите работят за медии, а медиите са на някой, а този някой задава тона на журналистите. Толкова е просто.

Фалшиви, платени и толкова манипулирани “новини”, а иначе всяващи страх, подтиснатост и тревожност… да си ги четат тези, които ги създават и платените драскачи …

_stankow

>>>Защо българите обръщат гръб на новините Това журналист да го каже, все едно някой "брокер" на "тука има - тука нема" да се жалва - "Абе брато никой не иска вече да играе :D :D

Вече рядко влизам в "тоя" сайт по понятни причини. Днес пак се излъгах да го погледна и тоя път не съжалявам, но не заради статията - нея не си направих труда да я чета, защото е ясна и без четене, но виж коментарите й са СУПЕР и покзват, че още има "живи" хора в България! Редакторите на ДИР-а и журналистите като цяло да вземат да си сложат коментарите на тази статия в рамка и да си ги препрочитат всеки ден, ако искат наистина да правят журналистика!

Проблемът зрееше одавна, от около поне 20 години, и както много други неща започна от САЩ. Кулите-близнаци, Осама, ядрените оръжия на Садам, вицето на Буш-младши Дик Чейни. Но малцина го забелязвахме и коментирахме. Точката на пречупване беше ковидаренето и позицията която заеха в него огромното мнозинство от "новинарските" медии. Тогава хората масово разбраха какво представляват всъщност "новините". Вече не можете да ги лъжете толкова лесно.

Защото всички новини са поръчкови . Не са обективни и никой не им вярва

Лъжи, мега платени реклами представени като репортажи (продуктово позициониране) , ниско качество на журналистика, преиграване в заглавията, всички преписвате от едно място и нищо ново и различно (следвате "трендовете" ХИ ХИ ХИ), не довеждате материалите до край (всяко чудо за три дни), всявате паника само и само да бъдете четени... Ето заради това хората не искат да имат нищо общо с медиите- ТОВАРИТЕ ГИ ПСИХИЧЕСКИ! И Е ПЪЛНА ЛЪЖА, ЧЕ ЗАРАДИ ТОВА ВЯРВАЛИ НА КОНСПИРАТИВНИ ТЕОРИИ...НЕ! ПРОСТО НЕ ВЯРВАТ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ!

Защото сте платени, защото сте вменяващи, защото сте поръчкови, защото заемате страна, защото сте НЕобективни, защото сте НЕбезпристрастни, защото ни занимавате с Джизъс, НиЛо, Божигол, Андреа, Ергени, Брадъри, Едни за други, плеймейтки, гущери, отварачки и т.н., защото не предавате цялата истина, а само тази, която вашите господари са ви отредили да кажете, защото удобно пропускате неудобните някому истини...Мога да продължа така до утре.А вие можете да започнете да разсъждавате върху думите ми.

Защото лъжите,хората не са глупави..

Ми защото вместо новини се поднася неграмотна пропаганда. Просто е!

А защо медиците от т.нар. публична здравна система масово не лекуват болните? Това е така не само в Бг, имайки предвид личния ми опит от 4 европейски държави + Канада. Медицината е одавна вид бизнес, и това не е икономически изгодно, според икономическите правила на капитала. При капитала, всяка дейност рано или късно се превръща в бизнес, а бизнеса винаги се стреми към повече пари-прим. Така е и с новините. И всичко останало.

Какво има да му се консумира на БНТ, БТВ или другите телевизии, например? Сериозно ли някой ще седи мирно и доброволно ще подава ухо, в което да наливат помия? Точно днес тук имаше статия как в Нова Зеландия ще глобяват за руска пропаганда. Кой решава кое е пропаганда и кое не? Няма нужда от дълбоки разсъждения и големи изследвания защо сигурно на поне едно 50% от хората в България им се повръща от новините. Дори тук в тази статия продължавате с баламосването. Че имало вируси, произлезли от лаборатории, било конспиративна теория? Ето заради тази обида никой няма да ви чете. Вие бяхте тези, които разпространяваха голямата"истината", че някакъв хамав китаец изял прилеп! Погледнете се! "...и как да променим това?" Изключително нагло питане. Насила ли ще ни карат да четем простотии? Относро журналистите - тези с морал напуснаха. Трудно им е, но ако ще четем новини, само от тях ще е, защото не ги е страх.

Точно, Браво!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ами щото на хората им се отвориха очите, и за цензурата на новини, и за поръчкови новини... Разбрахме, че няма независими медии, търсещи истината и борещи се за свобода на словото, няма обективност. Като прибавим и грамотността и интелекта на голяма част от списвачите ами какво да ви четем бе???

Обърнали сме гръб на "новините", за да съхраним менталното си и психично здраве, доколкото е възможно. Защото са токсични, те и журталистите, които ги правят.

Коментари - Защо българите и хората по света обръщат гръб на новините и как да променим това? | Днес.dir.bg

Защо българите и хората по света обръщат гръб на новините и как да променим това?

Най-изненадваща е статистиката за ниското ниво на доверие сред журналистите у нас към професията си

Обратно в новината

Коментари - Защо българите и хората по света обръщат гръб на новините и как да променим това? | Днес.dir.bg

Коментари

Научавам повече отколкото от официалните статии.

Спрете да лъжете в новините, бъдете обективни!

Българите не вярват на Новините които пускат Българските Телевизии , защото са Фалшиви ! Никой не вярва на това което казват Основните Български Телевизии за Украйна ? Все Русия им е виновна , а че избиха Укрие сумата му и Деца и Възрастни в ЛНР и ДНР не казват ! Укрите са Цигани и ние си имаме Цигани но по-скромно живеят , а Укрие искат 5-звездни хотели и да получават 5 пъти по-големи заплати от нашите пенсионери ! За това Укри Омитайте се от България ! Вие забранихте Българския Език в Украйна и горите Книги на Руски и Български език по площадите като Хитлеристите през 1933 Година ! Затова СМЪРТ НА ФАШИСКИЯ УКРО-ЖИДОВСКА ХУНТА !

ето още един пример от тази статия https://dnes.dir.bg/obshtestvo/vsichko-ne-nared-li-e-v-szo "Миналия месец, докато Русия бомбардираше болници и родилни домове в Украйна, и отнемаше деца от техните родители, генералният директор на СЗО Тедрос Гебрейесус..." , който кара хората да ви обръщат гръб, българоезични медии. Кога Русия е бомбардирала родилни домове, бе? Когато укронацистите са разполагали тежка техника, гаубици, танкове, минохвъргачки и по този начин киевския неонацистски режим е превръщал тези обекти във законна военна цел ли? Точно заради това хората още повече ще ви обръщат гръб, защото изопачавате нещата с цел пропаганда и насъскване. Примери в Телеграм-каналите как укронацистите се настаняват в дворовете и къщите на мирните жители, са бол! И кога Русия е отнемала децата от родителите им? Моля за доказателства, всичко останало са празни думи!

Защо обръщат гръб ли? Нима не знаете? Защото не отделяте внимание на важни събития, които обаче не се вписват в картинката, която целите да ни обрисувате. Или вашите спонсори и собственици. Защото не давате думата на алтернативни гледни точки, а само на тази, която обслужва също определени интереси и целѝ отново, да създаде определени нагласи и представи у обществата. Защото наричате истината пропаганда, фактите пропаганда, историческите такива неистини и пропаганда и ги отричате. Защото лъжите, които ни представяте за истина са ясни за всички, но въпреки това вие продължавате да лъжете. Пример от одеве по Нова Телевизия, която ни съобщаваше, как украинското контранастъпление постигало завидни успехи, докато всъщност е точно обратното. Над сто бронирани машини, от които около двадесет танка, са унищожени или изоставени при едно от тези контранастъпления само за ден. Танковете са били повече британски, леките такива на колела вренски и останалото са били от онези бронирани американски джипчета, които превозват до пет човек. Колко хора са загинали покрай тези загуби от украинска страна, не ясно. Украинците са настъпвали срещу един от най-силно укрепените от руснаците райони и резултата е очакван. За лъжите покрай ковид истерията да не започвам… Още, защото дори да поканите в някое от студиата по телевизията например някой с малко по-различна гледна точка от натякваната ни за правилна, вие всячески се опитвате да осмеете с въпросите си позицията му/ѝ, да го/я накарате да се защитава или пък да изпусне нервите си и така да го обявите след дова за ментално нестабилен. Това се вижда. Защото най-голямата пропаганда е от медиите. Най-големите лъжи там се казват. Дори повечето хора да не ги прозрат веднага, впоследствие се разбира. Както стана с Ковид. Както се разбра за причините за войната в Ирак, Както се разбра за газовите атаки на Асад срещу сирийското население и че това е ифабрикувано. Както се разбра за участието на сините каски във войната срещу терористите и че всъщност, те са защитавали и са работили с терористите, не са се борили с тях. Както се разбра за "руската намеса" в изборите за президент през 2016 в САЩ. " Атентата" срещу Гешев… Още примери да давам ли? Защото за нищо ( спокойно мога да кажа нищо, защото се случва толкова рядко ), което ни се представя за новина, не се търси повърждение, преди да ни се поднесе. За нищо. Защото нитой веднъж някоя медия не се извини на читателите, слушателите или зрителите си, за невярно поднесена информация, за подвеждаща такава, за откровените лъжи. Нито една, нито веднъж! Още отговори на този единствен въпрос искате ли? Вече всичко, което се поднася като новина, за страшно много хора е лъжа, до доказване на противното.

lu4ka

Не стига, че 80% от новините са лъжа и пропаганда, ами са и неграмотно написани. И като казвам неграмотно, имам предвид с правописни грешки, за граматика и стилистика хич да не започвам.

Защото медиите са ПР фабрики на статуквото.

Защото българите и хората по света все още не са чак толкова тъпи колкото ви се иска. А докато се чудиш зарови си зурлата в хранилката и чакай господаря да ти налее пумия.

Защото сте мисирки.

Защото медиите представляват нечии ивтереси и информациягта която предоставят не е обективна. Медия е равно на пропагандна машина. Информация няма по скоро има манипулация.

Много просто, пишете само истината, а не каквото ви наредят от "посолството"!

На всички е ясно, само на Лена не!? Защото са поръчкови, лъжливи и манипулативни.

Станат справедливи ще започнем да ги гледаме засега много лъжат.

Ами дезинформират ни, затова.

Смрадове и мисирки са журналята , не им пука дали поднасят истина или не само да си вземат парите . ИзУди..

Когато иде реч за международни "новини", те се "сготвят" на определени места в Брюксел, Лондон, Париж Вашингтон. И от там се спускат към нашите медии. Всичките 10на основни международни "информационни" агенции на Запад са завладени ит съответните спец служби и отделите към тях за пропаганда и дезинформация (това вкл "правилните" директори/редактори, собственици и платени/подставени журналисти). Най-обичам да цитирам директорът на ЦРУ Уилям Кейси в разговор с Р. Рейгън: "Ние ще знаем, че нашата дезинформационна програма е завършена, когато всичко, в което обществото вярва е лъжа". Иначе, първият "научен" институт по пропаганда и дезинформация е създаден в навечерието на ПСВ от Британското правителство и негов директор е бил племенник на З. Фройд.

Племеникът на Фройд се казва Edward Bernays,/ виж. wikipedia

А защо да го променяте? Всеки е свободен да се или да не се интересува от каквото реши. И ако ще променяте нещо- променете новините, че вашите ги пишат няквкаи студенти втори курс и си личи още от заглавията.

Национални всекидневни новини - къде има дупки по пътищата, кой паркирал неправилно , кого ухапало куче , кой му разбили носа след пиянска нощ. Всяка сутрин скудоумие в изобилие.

Българите са древен народ, достатъчно "възрастни", за да вярват на недоносчета.

Всички знаем защо е, не се правете на улави!

Риторичен въпрос, на който отгпворът е, че всеки човек сьс сносно IQ и образование разбира, че това което "демократичните" сми предлагат не е информация, а пропаганда. Хората имат нужда от истинските факти, показани от доблестни репортери, а не фейк анализи от армчеър-пророци...

Браво на фейка, право в очите

Че къде има някакъв журналистически материал? Разследване, въпроси които да не заобикалят, проучване, изследване? Няма такова Или превеждате някакво безумие с Гугъл или списвате от Дойче веле и Ройтерс. Какво учите и за какво ви се плаща за мен е пълна мистерия. И само си раздавате награди и самопровъзгласявате за борци

Защото не сте журналисти, а работници на заплата. Плащат ти да пишеш това, което се иска, а нямате грам позиция, нито човешка, нито гражданска. Нещо като платена любов, ама новинарска.

То вече няма хора с позиция. Позицията им е според силните на деня!

Направете като в раZZия, Китай, Иран и Северная Корея - ЗАБРАНЕТЕ МЕДИИТЕ! ЗАБРАНЕТЕ ЖУРНАЛИСТИКАТА! Държавата ще ви информира за всичко необходимо! ТОЧКА! А всеки "лъжец", които разпространява слухове - в ЛАГЕР да му дойде акъла ... или смърта! Ето в раZZия осъдиха един журналист на 25 години в затвора, защото лъжеше, че руската армия се дъни в Украйна!

Че те у нас са забранени. Това медии ли са? Още от соца не са. Псевдо съруктури.

Защото не информирате, а дезинформирате, т.е. пропагандирате. Същото с филмите и музиката. То не е изкуство , а партоийна пропаганда, наречена "политкоректност". Хората имат нужда от истина. Т.е. да разрешите на тези които пишаат, редактират, правят калсации и пр. да действат според собствената си съвест, вкус и разбирания, отговаряйки само пред основните принципи на честната журналистика и пред никого другиго!

Много добре формулирано!

Медиите в в т.н демократични държави чрез пласиране на манипулирани новини превърнаха лъжата във верую за да са подлоги на управляващата каста която им спуска пари за да я поддържат.Кръгът е затворен и хората усещат че ги лъжат и спират да следят такива медии. Управляващите в т.н. демократични страни се обявиха за светая светих на човешкото развитие, заклеймявайки всички които не са на тяхната Априлска линия и всичкото това с едничката цел за лично обогатяване и кпнтрол на народонаселението.Което си е върхътна корупцията. Лицемерието и двуличието станаха тяхната норма както и на поддържащите ги медии. Така че както се казва:Have a nice journey to hell!

Та занимавам се професионално със произхода и пристрастността на новините (bias). Ами като гледам гърците са близо до истината. Новините са по дефениция интерпретация на събитията от автора на статията, която е най-добрата съгласно вижданията му и наличната информация, в момента на публикуването. И си е така. Въпроса е във вижданитята. И във ограниченията от закони, редакция, обкръжение, произход, образование което има журналиста. Честно казано положението с информираността в Европа в последните години на Меркел и след тода е печално. А сега става вече дума за открите пропаганда а не за информация. Дира специално е доста добре по много аспекти. Но сдаде фронта, когато взе някакви компютри от европейски фондове и го вързаха за каишка към зелени и гейове.

Защото всички журналисти са на заплата при мен

Отговора на въпроса от заглавието е: Защото вече няма журналисти и обективни медии!

И това изследване е манипулирано. Аз например гледам новини, обаче интересът ми е провокиран от това, какво се опитват да ме излъжат, а не щото им вярвам. Такива подробности липсват разбира се.

Както каза комисар по външна политика Жосеп Борел,забранихме всички руски телевизии в ЕС ,за да защитим свободата на словото????? Как ви се струва ?

Това е показателен пример

приемане на закон за носене на наказателна отговорност от минимум 5 години при доказване на пропагандиране и/или прикриване на истината от журналистите и новинарите. Обзалагам се че поне 80% ще лежат...

Няма. Защото когато пропагандираш за “правилната” страна не било пропаганда

И по тази причина няма как да има такъв закон защото е равносилен на цензура, против което се стремим в истинската демокрация (не това в Европа и САЩ).

Та 4 от десетте страни са от ЕО. А тогава за тези дейности (цензура и мачкане на свободна преса) отговаряше една комисарка Габриел, кочто даже знаеше български.

Вижте интервюто на псевдожурналистката Цънцарова с министъра на войната и ще разберете защо хората не гледат новини. Не съм го гледал, но четох подробен коментар.

Защото ни заливат с пропаганда ! Никой не мисли за народа си, а за укрите, за китайците на остров Тайван, за гейовете и т.н.

Любке много ти е къса паметта ?! Хората не ги интересува новините защото обслужват лъжливите и марионетни правителства създадени от ДД на ФАЩ ! Докато се издържате от НПО тата на соросо мафията така ще бъде ! Всичко е ерзац журналисти !

Защото журналистите работят за медии, а медиите са на някой, а този някой задава тона на журналистите. Толкова е просто.

Фалшиви, платени и толкова манипулирани “новини”, а иначе всяващи страх, подтиснатост и тревожност… да си ги четат тези, които ги създават и платените драскачи …

_stankow

>>>Защо българите обръщат гръб на новините Това журналист да го каже, все едно някой "брокер" на "тука има - тука нема" да се жалва - "Абе брато никой не иска вече да играе :D :D

Вече рядко влизам в "тоя" сайт по понятни причини. Днес пак се излъгах да го погледна и тоя път не съжалявам, но не заради статията - нея не си направих труда да я чета, защото е ясна и без четене, но виж коментарите й са СУПЕР и покзват, че още има "живи" хора в България! Редакторите на ДИР-а и журналистите като цяло да вземат да си сложат коментарите на тази статия в рамка и да си ги препрочитат всеки ден, ако искат наистина да правят журналистика!

Проблемът зрееше одавна, от около поне 20 години, и както много други неща започна от САЩ. Кулите-близнаци, Осама, ядрените оръжия на Садам, вицето на Буш-младши Дик Чейни. Но малцина го забелязвахме и коментирахме. Точката на пречупване беше ковидаренето и позицията която заеха в него огромното мнозинство от "новинарските" медии. Тогава хората масово разбраха какво представляват всъщност "новините". Вече не можете да ги лъжете толкова лесно.

Защото всички новини са поръчкови . Не са обективни и никой не им вярва

Лъжи, мега платени реклами представени като репортажи (продуктово позициониране) , ниско качество на журналистика, преиграване в заглавията, всички преписвате от едно място и нищо ново и различно (следвате "трендовете" ХИ ХИ ХИ), не довеждате материалите до край (всяко чудо за три дни), всявате паника само и само да бъдете четени... Ето заради това хората не искат да имат нищо общо с медиите- ТОВАРИТЕ ГИ ПСИХИЧЕСКИ! И Е ПЪЛНА ЛЪЖА, ЧЕ ЗАРАДИ ТОВА ВЯРВАЛИ НА КОНСПИРАТИВНИ ТЕОРИИ...НЕ! ПРОСТО НЕ ВЯРВАТ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ!

Защото сте платени, защото сте вменяващи, защото сте поръчкови, защото заемате страна, защото сте НЕобективни, защото сте НЕбезпристрастни, защото ни занимавате с Джизъс, НиЛо, Божигол, Андреа, Ергени, Брадъри, Едни за други, плеймейтки, гущери, отварачки и т.н., защото не предавате цялата истина, а само тази, която вашите господари са ви отредили да кажете, защото удобно пропускате неудобните някому истини...Мога да продължа така до утре.А вие можете да започнете да разсъждавате върху думите ми.

Защото лъжите,хората не са глупави..

Ми защото вместо новини се поднася неграмотна пропаганда. Просто е!

А защо медиците от т.нар. публична здравна система масово не лекуват болните? Това е така не само в Бг, имайки предвид личния ми опит от 4 европейски държави + Канада. Медицината е одавна вид бизнес, и това не е икономически изгодно, според икономическите правила на капитала. При капитала, всяка дейност рано или късно се превръща в бизнес, а бизнеса винаги се стреми към повече пари-прим. Така е и с новините. И всичко останало.

Какво има да му се консумира на БНТ, БТВ или другите телевизии, например? Сериозно ли някой ще седи мирно и доброволно ще подава ухо, в което да наливат помия? Точно днес тук имаше статия как в Нова Зеландия ще глобяват за руска пропаганда. Кой решава кое е пропаганда и кое не? Няма нужда от дълбоки разсъждения и големи изследвания защо сигурно на поне едно 50% от хората в България им се повръща от новините. Дори тук в тази статия продължавате с баламосването. Че имало вируси, произлезли от лаборатории, било конспиративна теория? Ето заради тази обида никой няма да ви чете. Вие бяхте тези, които разпространяваха голямата"истината", че някакъв хамав китаец изял прилеп! Погледнете се! "...и как да променим това?" Изключително нагло питане. Насила ли ще ни карат да четем простотии? Относро журналистите - тези с морал напуснаха. Трудно им е, но ако ще четем новини, само от тях ще е, защото не ги е страх.

Точно, Браво!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ами щото на хората им се отвориха очите, и за цензурата на новини, и за поръчкови новини... Разбрахме, че няма независими медии, търсещи истината и борещи се за свобода на словото, няма обективност. Като прибавим и грамотността и интелекта на голяма част от списвачите ами какво да ви четем бе???

Обърнали сме гръб на "новините", за да съхраним менталното си и психично здраве, доколкото е възможно. Защото са токсични, те и журталистите, които ги правят.