МЗ предупреждава за риск от епидемия от дребна шарка

МЗ призовава родителите да проверят имунизационния статус за морбили на децата си и при пропуски да бъдат взети спешни мерки за ваксинирането им.

Обратно в новината

Коментари - МЗ предупреждава за риск от епидемия от дребна шарка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

към младите. по-добре бебета с шарка, отколкото като пораснат големи. при второто протича много по страшно. навремето ни казваха да отидем при друго дете, да се зарази, за да изкара шарката колкото се може по малък, бебе дори, няма да се плашите, няма страшно, страшното идва, когато е непълнолетен

Не! Има различни видове шарка! Това, което описвате е варицела- тя е безобидна, изкарва се за седмица без последствия при здрави деца. Другото е морбили- много опасна и тежко протичаща болест, срещу която трябва да се ваксинира!

Въпреки че знам , че с "противниците на ваксини" е безсмислено да споря, ще ви напиша: Морбили е изключително страшна , животозастрашаваща болест, която често завършва със смърт. Дори и да не умре болното дете може да има усложнения-енцефалит(възпаление на мозъка), отити, пневмонии...Това се дължи на отслабена имунна система, заради вируса. Тази имунна недостатъчност може да продължи с години. Болното от морбили деца са наистина много болни деца(боледуват много дълго време-до няколко седмици!!!) и лекарите са безсилни, няма лекарства, безсилни са и антибиотиците.

Има хора, които са мазохисти като антиваксърите, на които им харесва да си играят на руска рулетка. Лошото, е че сеят зараза около себе си във всякакъв смисъл.

Кунмев, къде си? Нещо се бавиш да поднесеш отново платена реклама на нещо от фарма мафията? До вчера рекламираше грипната ваксина, макар че, и децата знаят, че тя е абсолютно неефективна! Но, нали ти плащат, къде ще идеш? Айде, не се ослушвай, че някой друг клякьор ще те изпревари.

Нема да ти останат сили да изкараш всички инфекциозни заболявания. Щото има и неинфекциозни схващаш ли?!

Чаткам. Гледай ти да не се разболееш от неинфекциозно нещо. Ходи да се ваксинираш от всички възможни болести, както препоръчва СЗО.

Имам пълен инмунизационен календар плюс допълнителен и съм здрав като камък. На 51 години съм и не съм боледувал от десетилетия.

Пак започнаха. Аз боледувах от морбили и нищо не ми се случи, както виждате жива съм. И имам имунитет. Дори хубаво е дете да преболедува. А не да му бият ваксини за да му унищожат имунитет. А производители да взямат пари.

Вие сте жива, но от тази болест умират както възрастни така и деца!

Боцкайтеееее, ОвцИИИИИИИИИИи! После мозъчно недъгави, стерилно поколение, и други екстри, за да сте вечен спонсор на Фармацията. Успех, нечетящи и блеещи и немислещи същества!

Пий си хапчетата и не се обаждай между делириумите.

И хапчета вече не пия, и не боледувам както преди-когато пиех. Вие си пийте вашите и бъдете уж здрави като камък. Ако искате и 10 пълни имунизационни календара си втъкнете, да сте здрав като 10 камъка! :)))))

Въпросът не е дали да се ваксинира, а какво е качеството на ваксините.

Ако заболяването НЕ Е животозастрашаващо не виждам смисъл в имунизациите - нали като го преболедуваш вече си имунизиран за цял живот.

Щото като я прекараш може да заприличаш на Надето и да те пратят посланик някъде за цял живот.

Само че преболедувано извън възрастта в 10% води до импотентност.

Не беше ли за Заушката това...

Става дума за заушка. Тук вече не знам, може би по-добре да се ваксинират момчета. Но не с турски ваксини - те гледат да елиминират българите. Точно с ваксините става много лесно.

Животозастрашаващо е, затова имунизацията е задължителна!

Я сега другарят Кунчев да каже защо в другите държави има заболели от морбили, като уж са все имунизирани!

Нещата не са толкова прости, колкото изглеждат през твоите очи. Това не е математика и 2+2 винаги да е 4. В медицината и в много други области 2+2 може да не даде винаги 4. Например едно на милион.

На Меркелицата простотиите. Неизживяно детство плюс наивни презадоволени германци.

Не се разбра какво искаше да кажеш?

че това са вносни болести, донесени от поканените в Германия гости.