Заради дефицити в армията, България може да поиска помощ от НАТО

Христо Гаджев, зам.-председател на Комисията по отбрана в Народното събрание пред политическия подкаст "Директно в новините"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пак ли кандидати бе?

Помощ за какво и срещу какво, бе подлоги..Не ни се ходи на избори, но ако трябва.-..Едва се отървахме от бившото недоразумение, сега ще ми искате помощ. Ама ако стане горещо, има къде да се криете или да избягате при сметките си, Ганчо пак ще обере пешкира. Той отделяше от залъка си, за да има мощна армия и я имаше, но от традиционните подлоги, наречени политици, сега щял да иска помощ. От тия, дето разпоредиха на индианците да си съсипем армията, щяли да ни направят по-модерна и въоръжена. Ама ..рец. Простичък селски народец, глупав до безумие. И смята слугинството като нещо подразбиращо се от само себе си... Пфууу

Късогледи политици! Навремето така дадоха коридор на НАТО да бомбардира Сърбия с ниско радиоктивни бомби които по грешка падаха и в България! Никакво чувство за зрялост няма, за изграждане на добри отношения с всички съседи!

Да разполагате, а дя ну говорим да искате, американски виойски у нас, че ще ядуте дърмона и то яко! Това, че сега сте в Народното събрание и в Министерския съвет хич не ви защитава от това, което персонално ще последва за всеки един от вас, защото набързо ще ви духнем под опашката и след поредните предсрочни избори от вас няма да остане и помен в политиката, а това означава че всеки един от вас ще бъде равен по обществен статус на всички ни и персоналното търсене на отговорност за действията ви ще бъде на лична, а не на политическа основа! Като искате да има по-усеиленовооенно прис9ътвие то вземете та попълненете сега съществуващите български военни формирования и от тях създайте необходимата "отбранителна" конфигурация на силите и средствата в региона, но в никъкъв случай не си помисляйте да вкарвате чужди войски у нас!

НАТО е армията на България.

Трол.

ЗА ДА НЯМА ДУМ-ДУМ ИСКАМЕ РЕФЕРЕНДУМ И ЗА НАТО И ЗА ЕС ИСКАМЕ ГО ОЩЕ ДНЕС ЗА ДА НЯМА ДУМ-ДУМ ИСКАМЕ РЕФЕРЕНДУМ И ЗА НАТО И ЗА ЕС ИСКАМЕ ГО ОЩЕ ДНЕС ЗА ДА НЯМА ДУМ-ДУМ ИСКАМЕ РЕФЕРЕНДУМ И ЗА НАТО И ЗА ЕС ИСКАМЕ ГО ОЩЕ ДНЕС ЗА ДА НЯМА ДУМ-ДУМ ИСКАМЕ РЕФЕРЕНДУМ И ЗА НАТО И ЗА ЕС ИСКАМЕ ГО ОЩЕ ДНЕС ЗА ДА НЯМА ДУМ-ДУМ ИСКАМЕ РЕФЕРЕНДУМ И ЗА НАТО И ЗА ЕС ИСКАМЕ ГО ОЩЕ ДНЕС

Айде, стига си писал едно и също! Не си оригинален, досаден си! Айде, марш

Гладни и бедни руснаците, живи да ги ожалиш, ама купуват имоти по черномирието, където ние българите - най-богатите европейци не можем да си позволим.. по темата от кого ще ни пази нато - от турция, от гърция, че не е много ясно

като сте накадърни..... Бтв: знаете ли че според руските закони, държавата има право да "национализира" имотите зад граница на руските граждани? Това го играха и по времето след свалянето на руския самолет от турските ВВС. Представете си какво ще се случи, ако 40% от имотите по морето се окажат руска държавна собственост.

Ами като владееш френски и английски научи и мен, а аз ще ти покажа откъде идват пълните чекмеджета.

Ти май не си и чувал за осемте Хамерикански фърчила, "най-доброто" на всички земни кълбета? И на всичкото отгоре са на хартия. В четирите края на Абсурдиса по две хартийки кат' облещим, и никой нИ мой на барна. Бладовете само за мисълта за тези велики Хамерикански 'Фърчила и сА насират.

35 години след апокалипсиса дефицид ракетите нарязахме, казармите бастисахме, военните заводи затворихме заради американците, офицерите у запас пари нема както и топки така искат господарите

Да благодарим на политиците от началото на века желев костов царя и други Които на измъкнах от лапите на ватенките.И на напрвиха членове на ес и нато. Вижте самата русия богати на природни богатства а по бедни от нас Заплати и пенсии на половина от нашите.Погледнете страните останали в тяхната свера грузия армения беларус гладни и бедни

.

Задължително!! Втора руска окупация ще е фатална

За вътрешна употреба се дрънкат неща, които да се харесат на русофилистиците, а след това се прави това, което трябва да се направи. :)

Като има дефицити в армията, която е основата на националната сигурност защо няма в затворите виновните за това политици и техните военни марионетки?

Който не може да храни своята армия, храни чужда!

Нашата армия е НАТО.

И за къде? Ще копаят ниви ли? Или ще ги издържаме за са може САЩ, Великобритания и колонии да си водят политика?

Тоя продажник кога се излюпи. Гладен и той на хранилката. Ясни сте ни, вади си хляба с труд и честност.

Бедните българи ще хранят оядените световни гангстери. За какво? Те са свикнали да живеят на гърба на съсипаните от тях народи, ама ние какво хубаво сме видяли от тях? Нашите лизачи слагат даже цветя на паметника на летците, убили хиляди невинни...Какво ни има, че заради акъла ни, по-точно заради недостига му, загубихме огромни територии, а сега изчезва и народът ни...Те войни на собствена територия не водят, трябва им пушечно месо, а в това отношение по-подходящи от нас няма...

Какви дефицити?! Само в парламента има към 240 свини.

Ристьо, да те питам ти войник ходил ли си ? На кои години си , а вече си се оял. И да знавш, аз от зелена тиква семе не вземам !

Заради дефицит на читави хора в политиката, дето не са предатели на българския народ е необходимо да се поиска помощ от Русия и Китай.

храниш ти викай ги , и им кажи кой да нападнат , който ще ни напада ... ха ха ха .

България не бива да се съгласява с безумната истерия по въпроса за Украйна и Русия. Вижда се с просто око как едни сили много искат между двете страни да започне война. Само при мисълта за това, започват да сънуват влажни сънища – защото смъртта и разрушенията ще са за сметка на воюващите, а несметните печалби – за тях. Но дори и да не се стигне до война, то пак голям келепир има - ще продадат оръжие за милиарди, ще вкарат войски на границата с Русия, ще забавят кризите в собствените си държави. Но времето не може да се спре. Формира се нов център на световния ред – Русия и ОНД, Китай, Индия, Иран, защо не и Турция, както и много други държави. Вярно е, че между някои от тези държави има спорни въпроси, но в името на голямата цел, те лесно ще бъдат преодолени. САЩ няма къде да ходят и ще отстъпят – ще върнат положението от 1997г., тъй както иска Русия. Ще го направят в името на собствения си интерес, тъй като нито в икономическо, нито във военно отношение ще могат да се сравняват с новия център на световната власт. НАТО естествено ще се разпадне – този военен блок, както казва френският президен, и сега е форма без мозък. Сегашното дрънкане на оръжие е твърде опасно за мира в Европа, но няма да помогне за запазване на статуквото.

И кой ще я пита "България"!? М?

Защо не ни дадете право на референдум за НАТО и ЕС и после ни давайте акъл и тласкайте към война и мизерия.

От доста години проблеми в МО се замитаха, маскираха и решаването им се отлагаше докато някой друг преди пенсия отново да ги отложи във времето. Играхме си да сертифицираме батальонни бойни групи по стандартите на НАТО с остаряло оборудване и тук таме адаптирани и в повечето случаи недоразбрани понятия. Сега слушам от разни завършили УНСС какво трябва да се прави.Дано са прави, ама техниката на Сухите като гледам е по стара от тях и не знам друга фирма масово да разчита на остаряла СССР техника поддържана в "отлично " състояние на магия години наред най вече с менте части.

Какви дефицити БЕ Тия хиляди тумбаци дето ги храним и охраняваме за ЧИИ СА НИ ? ДИНКО , ще събере по свестно Опълчение ! Как не ви е срам ? Що генерал ? Що полковник ? Няма хиляда свестни войскари !

Моля г-н Гаджев, като компеъентен, да изясни на българската общественост - КОЙ ОЧАКВАМЕ ДА НИ НАПАДНЕ???

абе дир дайте нещо свежо бе въпросът е кой пръв ще извади потъналия миналия ден в Южнокитайско море Ф35 Китай или краварите как се движат нещата.

Гаджев си прави свободни съчинения. Какво “възпиране” бе господин депутат, кой заплашва България, Румъния, Унгария и прибалтийските републики? Дори украинците не се чустват заплашени от Русия макар, че истерично им втълпяват обратното. Българската армия е натовска и военни сили от други държави не са ни необходими. Твърде си млад г-н депутат и не помниш, че преди 30 години България имаше отлична армия. Със “съдействието” на НАТО, тя беше унищожена, уж за да се създаде нова армия по натовски образец. Членове на НАТО сме от 2004 г. Можеш ли да кажеш, какво по-точно е създадено до сега – едно голямо нищо. А плащаме милиарди на ЕС и НАТО под различни форми. Даваме милиарди за военна техника, която впрочем още не е произведена. До там ли я докарахме, че да не можем да сформираме един батальон от 1000 човека? И това се превръща в повод за вкарване на чужди войски в страната с уговорката, че те нямало да нападат. Но кой гарантира това – ти като се “наведеш”, после никой не те пита какво ти харесва. С тези усукани изказвания г-н депутат, започваш да приличаш на онзи тъпанар, който иска в България да се вкарат ядрени оръжия, за да се възпирала Русия. А бе спрете се бе, почти унищожихте България и продължавате да я тласкате към пропастта. Ама я да проведем един референдум и да видим какво иска българския народ. Защото какво искате вие, които по цял ден триете столовете със самочуствие на уникални и незаменими, вече го знаем. Но не забравяй господин депутат, че този път лигавинията ви няма да минат безпроблемно.

ТЪпо парче си а може би платен путинов трол.

Друго си е да си на хонорар при Мустафата, нали смешко. Вземай някоя каруца от армията ни и на челния фронт, тогава ще ти четем глупостите. Какъв българин си, бе измекяр..

А на снимка изглежда нормален.

Христо Гаджев е българофоб и е за психиатър !!!

САЩ палят света от много страни. Вчера Китай официално предупреди САЩ за опастност от военен конфликт, поради намесата на американците в Тайван.

Български шофьори-тираджии сред участниците в канадския Поход на свободата. На снимката от линка по-долу ясно се вижда българския трикольор на единия от камионите . https://www.theglobeandmail.com/canada/gallery-in-photos-trucker-convoy-freedom-rally-protesting-covid-19-vaccination/

Ей, много ни е страх от руснаците.... Хем в НАТО хем по тяхната свирка. Накрая ще изгорим от всякъде

Не е нужно руснаците да нападат. Достатъчно е американците да плашат украинците, че руснаците са струпали войски по границите и те изперкват от страх и от паника.

Нашите казарми са пълни с някви охранени тутманици, които по цял ден се търкалят по леглата и в 3 часа вече са си вкъщи. За тази "работа" получават 2 бона. Ако стане война, ще се изпокрият. Да не говорим за всичката пасмина поддържащи машини, чистачки, администрация. Бездънна яма за пари. Закривай!

Вещо много важно не казва това леке,засега няма помощната армия от НАТО да ги изпращат на фронта те ще са в резерв .

Какъв дефицит в армията бе? Става въпрос за един батальон. Ние ако 200 човека не можем да въоръжим и организираме и 5 НАТО няма да ни спасят.

на Българите негрото не са приятели ,каква помощ го гони този ,помощ народа иска от Русия да изрине шибаните бази които американците безплатно ги ползват за експерименти спрямо Българския народ.

Я някой да ми каже защо сърболяците които не са нито в НАТО нито в ЕС : 1.Получиха ваксини преди нас (не съм боцнат) 2.Защо FIAT сглобява там коли. 3.Защо Continental отвори там огромем завод за гуми. 4.Зашо имат много по евтина газ от нас. 5.Зашо се сдобиха с много военна техника безплатно. 6.Защо отказаха на Rio Tinto да им копае Лития. 7.Защо ние сме тогава в тези съюзи и плащаме 1 млрд Евро на ЕС И ОЩЕ ТОЛКОВ А на НАТО.

А ти защо пишеш лъжи и питаш глупави въпроси бее този…

Има интернет и по горе описаното подлежи на проверка. Има и сателитни снимки.

Ние не можем да си позволим натовски войници,хамерските дето са тука са използвали целия ни ресурс от памперси

Махайте го това НАТО .... Кого и от кого ще защитавате ?

Дайте пак един джип на тулупа и той ще инспектира границите. Ако види нещо зло, ще го тръшне като виден каратист!

Този Гаджев на кого е Гадже ! Плазмодийте днез искочиха като Въшки на челото ! Такива Дърдорковци като този трябва да ги бесят на кестените около парламента за внушения към Българския Народ ! Омръзна ми от ГРОБАРИ , загробиха Армията ни , загробиха Енергетика , загробиха Атомната Енергетика и много други неща !

Не знам, какво "Възпиране" говори тоя Надупен "СПЕЦ" ,... ако случайно ни запукат с Посейдон или Кинджал ??;)

Колко патриотична радост и ,,мъжествено” самоотдаване се излъчваот предателският ти пост само?! Ако ни запукат с Посейдон… Ако ни дапукат с Посейдон отговорът на НАТО ще бъде бърз и ужасяващ.

Стига сра бе гъзолизецо...

Отговорът на НАТО ще бъде бърз и ужасяващ – БЕГАНЕ, както от Афганистан !!!

Кел файда за отговора на НАТО, защото ще си в дървения сандък и няма да видиш нищо дебил е!

Я, да питам аз, че нещо ми се губи от биографията на мин. председателя! Бил ли е войник г- К Петков и ако «не, защо? Ако « да» , в какви части е служил?

Стиэга с това НАТО! Никой не се е допитал до народа, искаме или не?! Тези, които съсипаха гордата и непобедима българска армия НА СЪД за национално прдателство! Стига тия престъпници сте ги подминавали!!!!

Това със сертифицирането на един батальон е от преди десетина години. А факта,че е сертифициран без необходомите способности е дело на калинките, мечтаещи си за генералски пагони. Това, че Борисов беше за съкращаване на разходите за армията защото била ненужна щом сме в НАТО е факт и сегашната реалност за способностите на БА. А виновни естествено няма. Затова са тези упражнения с наш батальон и чужди способности. А дали един батальон може да свърши нещо го знаят само хората с пагони, а не умните и донякъде красивите. Добре е,че няма кой да ни напада засега.

Гаджев, Гаджеев ... Върти, сучѝ - такава е директивата, нали ...

Първо Т34 не е САМО танк а и детайл в двигател на PW turbofan. И Второ от обстоятелствата в живота ми да работя с Евреи разбрах що за СКРИТА за хората сила са. Петрол, Банки, Оптика, Застраховки, Оръжейна промишленост, Фармация, Злато, Небостъргачи... Всичко в Америка и Европа е в техни ръце. Та... Дано се замислите какво носи приходи на по горе описаните. Ще ви светне и за войните и за вирусите и за ипотеките, и за бензина и т. Н.

Има изключения не повече от 10%

Вашето Управление на ГРОБ унищожи Българската Армия ! За 12 години само крадоха Въшльовците на ГЕРБ и едно Уръдие или танк не купиха за Армията ! Дори платихте за едни самолети Милиарди , на Хартия които ще дойдат през 2025 година ! Една Гранична Ограда не можахте да направите като хората , само Крадохте и Лъгахте ! Правителството на ГРОБ и нейните сателити трябва да бъда разследвано и Съдени от Народен Съд , щом Смъртните присъди са забранени , Заключете ги пожизнено и никога не ги пускайте !