Заповедите за обявяване на чумата по животните - законосъобразни

Мерките са предприети според Закона за ветеринарномедицинската дейност

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

сега вземат компенсации .- не щат. Добре бе. Утре като пламне цяла Българя и няма кой да им изкупува нищо - нито месото, нито млекото да ги видим как ще реват - пак Бойко виновен!

Референдум дали да се евтаназират животните, или не!

"Пет пъти режи - веднъж мери"... Мутренска народна приказка...

"На чужд ГРОБ тоягите са без малко!" пак

Къде са публикувани резултатаите от анализите, моля? Трябва да са публично достояние!!!

Моля посочете една причина да се публикуват резултатите. Сигурно 95% от българите са компетентни да разчитат лабораторни анализи за зараза по животните, така ли?

Не подценявайте хората толкова, не сме прости!

един счетоводен баланс на предприятие, за да ми направиш финансов анализ на фирмата, става ли? Ша ви у тъпите комунисти, от всичко „разбирате“.

Порожанов информира, че се обмисля да бъде наета държавна компания, която да изчисти, измие и дезинфекцира засегнатите територии. Айде на БАС, че няма да е държавна. Тоя няма ли кой да го пребие пак бе!!!

Няма да е държавна щото такива не оставихте изедници мръсни!! Ликвидирахте всичко.

Причина за заразата била "нерегламентирана търговия с турски търговци....от тяхно животно дошла заразата...."Веднага възниква въпросът,при такава прекрасна ограда,такива камери,къде е била Гранична полиция???На плаж,играят на карти или броят мухите във въздуха??? Че то животните едра стока,бе Полицията!Така добросъседски,като си търгуваме с турци,може и оръжийце,бело,какво ли не да си внесем,защо само чума!?

защо е цялата тази галимация... За да се УСВОЯТ ЕДНИ ПАРИ, които властимащите няма как по друг начин да гепят! Народа, животинките - кучета ги яли!

У нас, за съжаление винага става въпрос за едни пари за гепене! Познат сценарий!

Хайде да въведем руския модел за справяне със заразите , и да се изплатят обезщетения колкото в Русия ! Щом като Русия е най най най , после стопаните ще имат възможността да изразят благодарности на другарката Нинова . Може и с овчарски геги !

Я разкажи?

Корнелия да разкаже ! Не съм аз този , дето блее по националните медии цяла седмица .

Не само заповедите за изтребване на здрави животни са ''законосъобразни'' и бая пара ще се ръсни ами и заплащането на троловете в защита на тази ''законосъобразно'' като гледам по форумите бая пара ще дръпне, защото и троловете са ''умни'' като тия със ''законносъобразната'' заповед...

Интересно защо ми изтрихте коментара , в който отбелязвам , че нито един ветеринар не се е изказал досега в подкрепа на г-жа Нинова !? Нито , български, нито европейски , нито руски !

А знаете ли кой наблюдава ветеринарите?????Същите тези със ''законосъобразната'' заповед а никой ветеринар няма как да се лиши от работата си..Незнам какво все Нинова вие виновна и не виждате истинския виновник за обезлюдяване на България..

Да покани някой руски професор по ветеринарна медицина ! Той не е зависим от българското правителство .

Добре , да кажем че мерките на БАБХ са пресилени и неадекватни ! Нека тогава другарката Нинова да представи информация как се справят в такъв случай нейните работодатели в Русия ! Има ли евтаназия там , или се оставят руските овце в ръцете на съдбата !? Все пак Русия е европейската страна с най-висок процент мюсюлманско население , и се очаква овцевъдството там да е силно развито .

Не е толкова развито. Русия не изнася месо. Имали са проблеми с чума по свинете. Избиват всичко и се решава казуса.

"Избиват всичко" - какво повече имаме да говорим !

"Оставките в правителството не е някаква тема", заяви той. „Премиерът като щракне с пръст, ще си я подадем. Аз съм в кабинета, за да работя“, каза още министър Порожанов.

Много интересно интервю на министър Порожанов в " Здравей България" по Нова телевизия. Има доста интересни моменти. Не позволява копиране. На търсачка : " Министър Румен Порожанов: Ще се поемат разходите по изчистване и обеззаразяване на малките стопанства" Досега не бяха споменавали, че има и умрели животни- новина или партенка? Стопаните и журналистите не са го споменавали!

„Методиката за изчисление и обезпечаване включва разходите, свързани с унищоженото животно, както и тези, свързани с пазарната му стойност. Ще ангажираме фирма, която да поеме разхода по изчистване и обеззаразяване на стопанствата с до 150 животни” „Има и допълнителни компенсации. За животните, които са на обор, но не могат да предават млякото си, имаме гласувани 32 лв. Тази сума обаче ще бъде прекалкулирана, за да може да стане 40 лв. На база на протоколите, които ще имат за форсмажорно обстоятелство, стопаните ще могат да получат и допълнителната голяма субсидия, която е между 56 и 83 лв. Има и преходна национална помощ, която е в рамките на 40-50 лв.”

Въх боже,от кога се надеям да одим на Бузлуджата и ядем кИфтета и кИбапчета.Сега вече мъ страх,ва.Пък и как да цалувам Корнелчето,като идва баш у средата на огнището на заразата.

Не знам кой крив, кой прав, но сутринта при Хекимян слушах секторния заместник министър. Трудно ми е да кажа, че беше некомпетентен да отговоря на задаваните въпроси, защото беше неадекватен. Този човек, подчертавал пак - ресорен заместник министър, не беше прочел НИТО ЕДНА страница от документите, свързани с конкретния случай. И нищо не знаеше, нищо не бил подписвал, за нищо не бил отговорен.

Не знам кой крив, кой прав, но сутринта при Хекимян слушах секторния заместник министър. Трудно ми е да кажа, че беше некомпетентен да отговоря на задаваните въпроси, защото беше неадекватен. Този човек, подчертавал пак - ресорен заместник министър, не беше прочел НИТО ЕДНА страница от документите, свързани с конкретния случай. И нищо не знаеше, нищо не бил подписвал, за нищо не бил отговорен.

Ветеринарен ли си? Поне овце гледал ли си?

Милиционер - калинка - пожарникар - тиква - пъпеш - милиционер - пожарнкирар - тиква - .............! Гарантирано от гроб!

По-добре беше с партиец, доносник, отрядник, милиционер, партиец, доносник, отрядник, милиционер, партиец, доносник, отрядник, милиционер...

Не, затова слушах заместник министъра. И си казах впечатлението от това което видях и чух. И това ми припомни един стар виц. Пътувал заместник министъра на земеделието и видял стадо с овце. Спрял и решил да се изгъбарка с овчаря. Казал. Ако позная какво работиш, ще ми дадеш ли едно агне? Оня се съгласил. Овчар? Браво позна, избери си агне. Тръгнал ЗМ с агнето към колата, а чобанинът му казва. Дай сега и аз да позная. Ти работиш заместник министър на земеделието. Откъде позна, бе, да не си ме виждал по телевизията? Не, ама ти цяло стадо агнета, награби кучето, та затова.

Слушал си, но не разбираш смисъла на думите.

До ре-еди кой си. Ами обясни ми, нали затова ти плащат. Ако от плямпането на оня заместник министър успееш да синтезираш теза, евала. В този случай не си губи времето тук, да драскаш за "жълти стотинки".

Утрепаха няколко хиляди животни заради страх от чума. Не ми се мисли какъв мор щеше да е , ако някой чиновник от Брюксел беше казал, че има отравяне с "Новичок"- жива котка нямаше да остане.

Утрепаха няколко хиляди животни заради страх от чума. Не ми се мисли какъв мор щеше да е , ако някой чиновник от Брюксел беше казал, че има отравяне с "Новичок"- жива котка нямаше да остане.

Законосъобразността на една заповед се преценява от съда, не от юристите на министерството.

Законосъобразността може да се прецени от всеки с юридическо образование. Съдът може да издаде решение за отмяна поради незаконосъобразност. Докато не го стори заповедта остава в сила.

Част от престъпниците на България !!

във форума.Защото не изтраях да чета глупости и простотии.Коя е тази държава,правителство,да обявява,че има някаква зараза по животните и да не знае,че след това може да има забрана от страните по света за износ на месо и млечни продукти и по такъв начин да се удари общо бизнеса в тази сфера.Все едно сега Катар и други арабски държави да забранят внос на агнета,шилета,кочове,ярета от България.Не говоря само в рамките на ЕС,щото днес пристигналите експерти от ЕС ако потвърдят,че има огнища на зараза на дребни домашни животни и птици/Добричко/ може моментално да се затворят европейските граници за внос от България на месо и млечни продукти,пилета и яйца.А основните износители са главно могъщи червени фирми и на Курнито пак ще и трият сол на главата.

С вопли по форумите не става !!!! Утре , 12 .00 ч. пред МС . България подкрепя животновъдите . ОСТАВКА !

Да ги бяхте предпазили от заразата. Всеки е виждал поне веднъж незаконно тържище на животни, незаконно транспортиране и продажба на месо на нерегламентирани места. Ако бяхт есигнализирали вероятността да се случи епидемия е нищожна.

Не ви знам мерките,ама при обявяване на такова нещо трябва да има карантина,а то няма нищо! Всеки си влиза и излиза в района,не се обезпаразитява никъде,пълно е с хора,които пипат животните с голи ръце,все едно тези животни не са болни и после се прибират в къщи и пипат своите животни,не знам как се пренася тази зараза,ама май има нещо гнило в цялата тази тупурдия...

Има карантина за цели райони около огнищата. Това е съпровождаща мярка.

Някой ще си купи ли месо за семейството, ако знае, че е от Шарково? Що тогава лаете?

животните и месо няма.

Има още 115 овце.

Опитваш се да си играеш със страха на хората. Да избием всички и всичко от страх. Има и интелигентност и ум, които за вас са непостижими.

Другата перспектива е сами да умрат след разпространение на заразата. Тогава забраната за износ ще е минимум тригодишна след като измре цялата популация. Без изключения.

Това не е вярно. В мерките няма никакъв ум, професионализъм или човечност. Съдете тези изроди и в чужбина и навсякъде, където се сетите.

Не сварват да трият , дирниците :)))) Всички видяхме как орките , маскирани като ветеринари / щото последните отказват да избиват здрави животинки / , влизаха по дворовете на Хората . Зорко пазени от униформени . Само това е в пълен разрез със закона . Освен ако не се евтаназират и извършителите . И в тубата се опитват неистово да трият клипове по темата , и на тях не им се получава . Истината винаги излиза наяве ! На порожанов едва ли вярва някой , с неговото богато криминално досие ...Със здраве :))

Като чета коментарите, някак от самосебеси ми се явява обоснованото предположение, че чумата по дребните преживни животинки е прескочила и в нета и е завладяла огромна част от коментиращите.... А лек - нямааааа....

Истината боли, нали?

Естествено, вие нищо не законосъобразно не вършите.

Нинова само моята оставка не е искала.

От месец юни сте знаели и сте мълчали..... Чакахте да свърши председателството ли? и ПОНЕЖЕ ЧАСОВНИКЪТ ПРЕЗ ЮЛИ ПРОДЪЛЖИ ДА СЕ ВЪРТИ.....нямахте време за разяснителна кампания по телевизора....и нахлухте по селските дворове.

Лошото е, че смятат да избият още 6000 животни.

Доколкото знам, карантината е 10 дни. Тези хора са луди и са за затвора.

На нарочен брифинг Цветанов каза, че са 30 000.

Карантината е три месеца след последния случай.

Другари, вие си изкарвате парите пишейки тъпи кометари в интенрт, но не забравяйте, че износа и продажба на мляко, месо и животински продукти храни стотици семейства и носи приходи в хазната. Жалки сте!

що правиш хората на прости?

в чия хазна? А на теб тези пари, ще ти напълнят ли джоба, че си толкова загрижен?

Ние имаме договори само извън ЕС, другарю, ако не го знаеш!

Така си изкарваш прехраната ти /колко ли трябва да си закъсал за да преживяваш от това?/, а в страната унищожават животновъдството и стопаните слугите на Брюксел. Всичките им приказки са лъжи както и лъжите за Истанбулската конвенция. Какво става с птичия грип в Добричка област? Там откъде дойде заразата в такива големи ферми, в които и хигиената и ваксинациите и контролът е в съответствие с европейските изисквания? Който мисли с главата си може да различи лъжата от истината.

Някой да се е съмнявал че заповедите за изтребване на всяко живо същество в България са ''незаконни'' от бая години???Намалял е броя на обцете с 1 милион а населението българско вече е ПОД 7 милиона с голяма стъкмистика... Общата безотговорност води до това да си одобряват всичко защото знаят че закон не лови такива общи действия..

МИНИМАЛНИ КРИТЕРИИ ЗА ПЛАНОВЕТЕ ЗА ДЕЙСТВИЕ В ИЗВЪНРЕДНИ СИТУАЦИИ (КОНТИНГЕНС ПЛАНОВЕ) ДИРЕКТИВА 92/119/ЕИО Плановете за действие (контингенс плановете) отговарят най-малко на следните критерии: 1. да се създаде национален кризисен център, който да координира всички контролни мерки в съответната държава-членка;

Естествено че са законни...ха.ха.ха ами кажете кой взе рушвета за внос на месо от чужбина..ха.ха

Истината е, че някой мизерник е купил заразени животни от Турция и ги е внесъл, въпреки забраната и сега целия регион плаща за това. А любителите на теорията за конспирацията няма да ги коментирам даже, защото не си заслужават усилията. А курнеля нинова разбира от приватизация повече, отколкото от чума, въпреки спинозната си партия.

А за да влезнат тези ''заразени'' животни кой е виновен освен този дето нареди и изтребването което логично според вашите писания води единствено до замитане на следи към тях..

И от юни месец досега нито едно "заразено" животно не почина от това опасно заболяване. Даже и не разви клиничната картина на заболяването. При инкубационен период от 7-8 най-много 10 дни. Ако имаше щяха да раздухат до небесата, да покажат снимков материал най-малко. И влизат в ход всякакви лъжи за обувки на мигрант?, за търговия със заразени животни и прочее и прочее, но който мисли с главата си и логично може до различи лъжата от истината.

корни там и другите овци - ОСТАВКА! Вие нали така лаехте 3 дена! Айде сега извинетесебе!

Не Ви вярваме !

Скоро ще има шап във Видинско и птичи грип в Добруджа. Играта е за пари. ЕС дава 500 евро на избито животно. Порожанов дава 100 евро. 400 евро се крадат. Същата схема се прилага с мигрантите. Европа дава 1500 евро, мигрантите бягат на запад, но се крадат парите им.

Което ще рече, че съветниците на Радев и Курнела не са наясно със законите в България..Може би знаят руските...А може и да са тъпи, като пънове. Най-вероятно..

доказваш тъпотата си за сетен път,къде видя русия в тая бг дивотия бе козяшкото тупанче

Все идиоти ви събират вас, поклонниците на кравария.

Голяма част от тях учиха за сметка на нашата държава в СССР. Сега набързо се пребоядисаха, обаче са си секта от все бивши

А Мая Манолова и специалиста по козите Радев президента кога ще проверите? А?

недей да говориш лоши неща за любимците на слабоумните.

поданиците на Гербландия ли!

то затова нинова е ходила там,щото биволиците не ги лови чумата

Много си бил умен бе!!!

ами я погледни идолката ти на кво прилича бе,крушовишките биволици са по угледни от тая влашка лакомия

А пък тиквата не отскочи че добитъка много обича тикви да не стане зян тоя път...