Започва строителството на 1000 нови паркоместа на Терминал 2 на летище "София" (снимки)

"До края на миналата година концесионерът е вложил 54 млн. лева, а за тази година предвидените средства са 49 млн. лева", заяви заместник-министърът на транспорта Анна Натова

Обратно в новината

Коментари - Започва строителството на 1000 нови паркоместа на Терминал 2 на летище "София" (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много е яко да направиш паркинг за 1000 коли като асфалтираш 20 декара поляна, вместо да направиш 10 етажен паркинг на 2 декара. Хем си отчиташ инвестиция от 54 милиона, за да си спазиш клаузите за инвестиции според концесионния договор, хем събираш по 5 лв/час за всяка кола и си правиш постоянен бизнес.

Обожавам разни държавни чиновници да ми обясняват колко били добри инвеститорите и какви пари били наляли заради нас, бедните граждани :)

Поне да го бяхте направили на два етажа

Костя Копейкин дарява имението!!!

кво пречи да имат печалба няколо милона на година да скубят народа -

,че ще сложат такса 5лв на час. За съпоставка, да оставиш или вземеш някой на летище Станстед струва £7.00 (15.89лв по курса на деня) за време от 15мин. Ако надвишиш времето, следващата такса е £20.00 (забележете, почти тройно!) за време от 30мин.

На тоз паркинг колко ПВО И РСЗО СИСТЕМИ МОАТ СЕ СЪБЕРЪТ...

Цялото летище е пълен майтап! Толкова пари се наляха на хартия, а почти нищо няма.

Много добре, но първо да оправят съшествуващия паркинг, който е в лошо състояние - мръсен и разбит. После непременно да разкарат и почнат да глобяват гнусната ганьовско-анрешковска пасмина, която е "паркирала" на пътя към термнала, за да не се "мине" с 5 лв., и която създава условия за ПТП и нарушава куп протоколи по сигурнаостта на обекта.

Инересно ми е какъв ти е зора да дадеш 5 лева или повече на мутрите на Софиянски? Колите край пътя макар и да "не изглеждат комефло" или "не са по фън шуй", но в реалността не пречат на никого. Има още две платна по които може да се движат колите.

5 лева за 1 час за летище е "без пари"! И трябва да си абсолютен духовен мизерник и/или недисциплиниран тъпанар, за да стоиш с бангията си там, където не е за стоене, да кадиш на празен ход (зиме, че ти е студено, лете на климатик/вентилатор), само и само, за да не ги дадеш тия 5 кинта "на мутрите на Софиянски". А, дано с новия паркинг жандаремерията почне и да ви млати, докато ви учи какво е елементарен ред на подобен обект.

Да ти забия два въпроса: Въпрос 1 - Влизал ли си в паркинга там? Там е опасно да се влезе. Арматурата е оголена и по тавана, по носещите трегери и по пода. Толкова ниско качество на строителството е трудно постижимо. Казвам ти вътре не е за влизане. То не е и за минаване отгоре, защото тавана на най-горното ниво е пътя по който се минава пред втроия терминал, но няма как, трябва да се мине от там. Рисково е! И сега въпрос 2: Излизал ли си от там ако са кажцнали три самолета едновременно - тоест едновременно са посрещачите на около 500 човека? Рекорда ми за излизане от този паркинг е 30 минути. Горе има само една машина на която човек може да си плати, И докато чакаш на опашката за тази единствена машина часовника си цъка. А започнели втория час, даже с една минута и вече плащаш 10 лева! Какъв кяр за арендаторите на паркинга! Разбирам да е лев на 10 минути или на някакви по-малки порции плащането, но не е. Даже само влязъл зад бариерата е вече си длъжен с 5 лева . Начина по който там се отнасят с изпращачите и посрещачите е унизителен. Всичко го правят така, че човек да се чувства унизен и прецакан. Ти ако се чувстваш духовно извисен, че те доят стрижат и бийпкат едновременно - чувствай си се. А ако почнат да гонят спрелите край пътя, никой не може да им забрани да правят кръгчета между дваъта терминала.

Паркингът наистимна е много зле, но чак пък опасен не е. Ползвам го редовно. Машини за плащане има няколко. Само да аснсъорите са две, ама като киснеш в забраненото, за де не се минеш няма как да знаеш. Кярът на арендаторите може да е тема на ганьо-андрешковците, той е без значение за нормалните хора, информирали се предварително за реда на едно международно летище. 30 мин. е напълно нормално време за пиково момент. За летище София при това е изключение! Въобще не разбирам този аргумент с 30-те минути - ганьо-андрешковците и без това живеете в безвремие, иначе не бихте стояли в шанеца в чакане да мине времнето, и озъртате като луди кучки за КАТ и жандарнерия! И "кръгчета" ще правите докото не постъпят оплаваниа - а те ще дойдот моемнтално от таксидйиите, и съитветно обръчите ще ви бъдат набити при всички полохения!

Ама много алчни - 5 лева на час. Спокойно може цената да е 2 лева.

Хубава работа! Днес бях на летището- сега ми стана ясно защо съсипват хубавата поляна пред терминала... И защо като на всякъде правят подземни паркинги тук трябва да изкопаем и малкото зелено останало в града??? Народе събуди се!

Сега ще сложат един асфалт и познатата цена 5 лева на час, а подземният ще го ползват за снимки на филми с посапокалиптичен сюжет

по добре направете едно влакче от Т1 до Т2...че с тия бусчета голяма излагация

И как да стане това с влакчето?

То път до летището няма като хората, те паркинги тръгнали да правят....

На Терминал 2 няма проблем с бройката на местата. Проблемите там са други и са два. Проблем едно е, че в момента в който се мине зад бариерата вече се дължат 5 лева. Това кара хората, за които пет лева са мнго пари, просто да не влизат в паркинга. Тоест ако има някакви 15 минути безпалтно и не е 5 лева на час, може би тези хора ще почнат да ползват паркинга. Проблем две е за хората, дето пет лева не са им проблем. Просто тези хора обикновено са с нови коли и не смеят да влезнат в паркинга, защото там от тавана падат парчета с размера на юмурук. От пода стърчат арматури на които човек може така да спука гума, че да не подлежи на възстановяване. А на тези хора им е жал за колите им. Пък и гумите са им скъпи. Проблема на паркинга на "Терминал 1" е, че там никога не работи повече от едно гише за изход и ако не дай се боже се засекат два самолета, то излизането може да трае по половин час. Също ми е интересно защо с такова настървение граничните полицаи гонят колите, дето спират да си стоварят хората пред терминала.

Бе не знам за хората с проблем за 5 лева, ама редовно виждам редица от коли за по 80 000 + лева да чакат на авариики и да запушват пътя.

Аз съм един от тези дето чакат на пътя. Е колата ми не е за 80 000 лева. Но в паркинга е опасно да се влезе. И не е толкова запушен пътя. Два ТИР-а спокойно могат да се разминат при спрелите коли.

Защо държавата прави паркинг, а не го направи концесионера?

За какво са тези паркоместа на летището? Че те и сегашните стоят празни за по 5 лв на час. Вземете да правите етажни и подземни паркинги по кварталите. Как може навсякъде по другите европейски столици сградите да са свързани с подземни паркинги, под кръстовищата и площадите да е пълно с паркинги, да има етажни паркинги с игрища отгоре и озеленени стени? Само в смотания ни град се чудите как да тормозите хората с глоби, да не си вършите работата и да си пълните неправомерно джобчетата-бездънни ями!!!!

То паркинг не се яде а глобата отива в правилният джоб

А у центъро и Младост, кога?