Започва строежа на разширението на третата линия на метрото

Ще има промени в движението, както и в маршрутите на градския транспорт

Обратно в новината

Коментари - Започва строежа на разширението на третата линия на метрото | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе, къде е Фандъкова ??? Нещо ми липсва .

Струва ми се, че прокарват метрото към райони, които не са толкова гъсто населени само, защото е сравнително по-лесно. Най-нагъчкани са Манастирски ливади, Кръстова вада, Витоша и Младост. Само един факт - София е с отрицателен естествен прираст и видно от Преброяване 2021 е далеч от 2 милиона.

някой знае ли дали изпечената крадлива даскалица и вечния директорбратоев имат сметки в милиони

от метрото в София? А от нещо доволен ли си? Или си просто кисел?

ЗАЩО НЕ КАЗВАТЕ КОИ ФИРМИ ЩЕ ГО СТРОЯТ)))) - КОЙ ЛИ Е СПЕЧЕЛИЛ ТЪРГОВЕТЕ ИЗМИСЛЕНИ

Супер, кога ще го пуснат за хората и 2. А линията през люлин до околовръстното?

Парите са по зелената сделка, от сайта на метрополитен: Столицата на Р. България, заедно с живеещите и временно пребиваващите внадхвърля 1,6 млн. население. Транспортната и екологична обстановка в града е изключително тежка и сложна. Ежедневно в него се формират големи задръствания от лични и обществени превозни средства. От една страна това води до ниски скорости на пътуванията, а от друга води до влошена екологична и транспортна обстановка в града и околностите. Поради тази причина, въпреки различните мерки за ограничаване на замърсяването на въздуха, в отделни дни замърсяването в някои райони значително превишава санитарните норми. Практиката и опита в другите страни показва, че една от най- ефективните мерки се явява развитие на подземен скоростен масов метротранспорт. В контекста на зелената сделка метрото в София е един от най-големите зелени инфраструктурни проекти в Р. България.

Явно поради липса на достатъчно бомбоубежища в София е взето аварийно решение за спешно увеличаване на метро-бомбоубежищата в София! Само да попитам - А релси, от къде? Щото релсите идеха от Украйна, преди.... И за "петицата" - тоже! Само че на "петицата" за нейния първи ЛОТ са доставени и в по-голямата част монтирани.

Ми скочи до Чанак кале, кеф ти арматура за строителство, кеф ти релси

Релсите ще ги започват след година, ако ги забият първо тях, то копаещата машина ще има проблеми. Има време до тогава да се намерят релси, ако ще от шведска стомана да са.

Малки корекции ще внеса. Релсите се слагат последно, т.е. до тогава има минимум 30 месеца, срокът за строителство е 39 месеца. И участъкът който стартира не се изпълнява с тунелопробивна машина, а в по-голямата си паст по НАТМ и един участък по открит способ. По-големият проблем е желязото за текущите нужди (укрепване на изкопи, стоманобетон).

А до зоопарка #КОГА ?, че слончетата ме чакат с навирени ...... хоботчета!!!

Започва строежЪТ, ДИР-ници!

А така нареченото Околовръстно между Бояна и Люлин КОГА???

Разширение или удължение? Кой ще се осмели да поправи редактор/ката?

За дължината на метрото е удължение, а за обхвата му е разширение. Иначе с радост бих поспорил кой от трите диаметъра се води като ширина, кой дължина и кой височина. Толкова ли беше сложно да се сетиш?

Като завърши и го пуснат в експлоатация, тогава го пишете новина. Както е новина от преди два дни, че в Турция е открит мостът над Мраморно море. И от днес - как премиерите на Сърбия и Унгария откриха трасето на скоростен влак между Белград и Букурещ. Докато пускаме фишеци от рода на как сме почнали да правим нещо, дето никой не знае кога и дали изобщо ще стане, все ще сме на този хал.

Не,че съм гледал ама премиера на Унгария да открива ж.п. линия до Букурещ звучи като хумореска от в.Стършел.

Голяма работа. Букурещ - Будапеща, Иран - Украйна, Пекин, столица на Виетнам..., всички сме за Стършел. Аз поне съм обикновен неграмотник, за разлика от другите "колеги".

3евзек

Не че нещо, ама имаше новина и когато започваха моста над мраморно море.

Да внимават за плаващи пясъци. Щото качеството вече толкова падна, че ме е страх даже и да мина покрай метрото

В София вече се чудят какви изгъзици да измислят, а в останалата част от страната хората изнемогват няма линейки, няма техника за почистване на пътищата...!? Училища се закриват, болници се закриват, поликлиники... Ни нищо важното е софиянци да се возят на метро, нови трамваи и автобуси нъл' тй, няма да се излагаме пред чужденците, я. Скоро и една ограда около София да не ви притесняват навлеците от ,,провинцията'' пък и да не се позволява на чужденците да пътуват през страната. Само със самолет до морето

У наше село има повече линейки на калпак отколкото в София. Защо да мрънкам?

На Слави му пускат метро.

Има надежда нещо ще се строи!

Това не строеж заради строежа. Това е строеж заради кражба.

Друго си е само кражба , без строеж , по цоциалистически почин казваш ?

Надявам се, че София има свои пари за тази придобивка.

че как. Крадците са се споразумяли откъде да откраднати колко.

Е как без бойко ще го строят.

Ами строи го Фандъкова .