17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То май най-важното вече го разтовариха. Излиза, че то е по-скъпо от кораба, официалния товар и екипажа.

" ... Вашият IP адрес е блокиран и не можете да пишете коментари... " Въх! Що тъй, бре редактори на dir.bg? Тц, тц ...

Течният(втечнения) азот е газ под налягане във вид течност, при изпарение в нормални атмосферни условия предизвиква замръзване; в много техники се използва за замразяване с цел счупване или за пресови сглобки. Та какво точно източват тези баржи (коментирам заглавието драга Лилье)

Някой май е багял от час. Имате ли идея изобщо какво е втечнен аот. И как се различава от разтворен във вода азотен тор??? Е то бива бива, ама .... Сега за по-добре ме блокирайте и ще поумнеете ....

Чалева, твоите списания са уникални - пълни с грешки и тотална липса на елементарни познания .... . "баржи източват втечнения азот" . Там няма втечнен азот, а азотни торове .... не правите ли разлика? . "уредите за разтоварването на втечнения карбамит" . карбамиД, а не карбамиТ! . "бурното вълнение е довело до втечняването на част от торовете" . Торовете не се втечняват, те се разтварят! . " ако е в големи количества във водата, бързо ще се превърне в амоняк и ще изтрови рибите" . Карбамидът (или уреа) не хидролизира до амоняк при разтваряне във вода, хидролизата става под въздействието на ензим, което е бавен процес или в силно алкална среда, което морето не е!

Хах. Да вземаме кофите и да одим да си напълним течен азот. Щото другаде става по-трудно това.

Е много си зъл! То с това дистанционно обучение, какво очакваш от "журналистите". Пак, че е само това.

Доколкото знам втечнения азот се съхранява в контейнери при температура минус 96 градуса!

И моя адрес е блокиран. УжасТ

Всъщност това е добър план и може да прорабори, разбира се има въпросително по време на работа, които могат до провалят изпълнението. Да се надяваме скоро да изтеглят и кораба.

_stankow

Да, те рибите са прости като платен хидробиолог и като има някъде амоняк - специално отиват дам да го дишат, за да се изтровят ! Огромно море, но те се навират точно там, където ще умрат, че да ги дават после по телевизията :D :D

_stankow

E, вие пък, с вашите остарели знания от съветски учебници. Сега са други времена. Каквото каже Грета Тунберг - при такава температура се втечнява карбамиТът ! :D

Чакахме само великите надуваеми лодки за да разтоварим тоя кораб. Щото без европейски надуваеми лодки не става. Как така ще разтоварваме с българска баржа? Чакахме също да имаме и европейски шнек. Щото с български също не става. Пълна некадърност и абсолютна неадекватност от страна на министъра. Броя лъжи за състоянието на кораба, екологичната обстановка и така нататък е просто уникален.

Какъв втечнен азот, бре???

втечнен азот???? При каква температура се втечнява азота бе, аутисти?

Чудя се защо медиите не коментират подобен случай от тези дни в Дания. Там също е заседнал кораб, сущо натоварен с тор. Съществената разлика е, че корабът е бил арестуван на момента от датските власти.

Seaseal

Не може да се отрече, че г-ца или г-жа Чалева е упорита! независимо от коментарите под "статията", заглавието не се променя.

съгл. уикипедия азота кондензира (преминава в течно състояние) при -175 целзиеви градуса, з-ве и щ-е

датско кралство граничи по вода с английско, норвежко, шведско такива,а черно море е в директна свръзка с друго море само чрез протока Босфор, з-ве и щ-е

сгрешена терминология

всяка държава с прилежащ воден граничен басейн е длъжна целогодишно денонощно да опазва чистотата му

откъм букви азот. тор е с една повеке в сравнение с теч. азот,моля ревизор статия да бъде акуратен, благодаря

течен е в смисъл че може да бъде изсипван ,реално е на твърда субстанция гранули