Започна реставрацията на минералната баня в "Овча купел" (снимки)

Опитите за спасяване на банята започнаха още през 2017 г. Възложител на реставрацията е Регионалният исторически музей

Обратно в новината

Коментари - Започна реставрацията на минералната баня в "Овча купел" (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Градските гробари и фандъкова ако искат да са в самостоятелни килии в централния затвор да зарежат банята и с тези 8 милиона лева да ремонтират и разширят източното крило. Иначе няма да има място за всички тикви в затвора.

и да стискат здраво сапунчето !

Тия гърбавите 20 години НЕ ПИПНАХА НИЩО по банята, сега се разбързаха....До 2005-та - шеста година още можеха да се видят интересни орнаменти и части от мозайките и от вън и вътре...

След 18 години управление на герП, София е трудна за описване, като най добре могат да оцебят положението хита които някога са ходили в други градове, дори не е нужно да са били европейски. Само крадене видяхме от хунтата на герП, има квартали които не са пипанибот 80те, основни булеварди не са ремонтирани основно пак от тогава, а каквото в ремонтирани, най - вероятно пак е за основен ремонт.

Сградата е уникална , мястото също прекрасен парк...Да изоставиш такова уникално нещо да се руши е престъпление...Не вярвам нещо да се направи, най-вероятно ако я ремонтират ще я подарят на някой еврейски парцал да направи била или лидл....евреите не ценят българското културно наследство. Както се случи с халите, паметник на културате сега е в ръцете на частна еврейска фирма , там ще се помещава кауфланд магазин за бракувани хранителни стоки....Около халите всичко изглежда ужасяващо като след бомбандировка...

Гробарите и оная крадла фастъчкова, естествено и пай за тиквата, ще ви окрадат като за последно. Ремонта ще струва като начало 8 мил. лева. но ще стане 30 мил. до есента. Егати при 1000 кв.м баня се пада за ремонт по 8000 лева на кв.м. и ако това не е пак строителна далавера, разбойко да се прекръсти. При тези разходи как да има детски градини в Овча купел.

Че се цаним за теляк у женското отделение, а и у смесените моем.

тази сграда става страхотно място за разврат, нещо като НС-2, но също така включващо проститутки от прокурватурата, държавната администрация, агенциите и президенството.

Чакаха да дойдат местните избори и да почнат да се хвалят. Данни не направят много тия крадци от ГЕРБ и следващия кмет, който се надявам да не вот тази партия да довъ те ли банята за да стане нещо добро.

нещо умно, ще строи постройки до пълно стъписване. За да се храни и размножава. Леле, колко тулупи се прехранват от крадене, не е истина.

Ненормалници ни харчат парите, първо изоставят и подлагат на грабеж и след това реставрират. В Банкя беше същото.

Айде да направят най сетне София ТОП СПА център а не онова помашко село Велинград дето искат 500 лв за нощувка

НАД ГЛАВНИЯТ ВХОД ДА ПОСТАВЯТ ГИПСОВА ОВЧА ГЛАВА А ОТПРЕД ФОНТАН С ДВА КОЧА БЛЬСКАЩИ СЕ У КУХИТЕ КРАТУНИ.....И ДА ПРЕМЕСТЯТ ВЕЛЛИКИО ПАРЛАМЕНТ В ОВЧА КУПЕЛ....А СОФИЙСКОТО МЕТРО ДА ГО ДОУБУРУДВАТ И В СЛУЧАЙ НА НУЖДА ДА СЕ ПОЛЗВА КАТО БОМБОУБЕЖИЩЕ....

прост си не ставащ за чобанин, вълка ще те праска теб преди да ти изпапа стадото

ИЗПАПКА "вуко" КЬРВАВИЦАТА СЬС СЕ ОРЕХИТЕ А ЗА ТЕБ ДЕСЕРТА КРЕМ БРЮЛЛЛУУУЕЕ

До страдащите от умсвена недостатъчност избиратели на комуниста Винету:пресметнете с изхарчените за газопровод на Путкин три милиарда лв./без отклонение за РБ/,колко бани можеха да бъдат реставрирани !

реставрация ли?? а бе що не го погребете мъртвеца не гримиран бе?!

ДОБРО РЕШЕНИЕ! Лошото е,че преди 20 тина години затапиха водата и тя си намери друг път!

Така наречената Баня е уникален исторически и архитектурен паметник! Всички които сме израснали в стария Овча Купел знаем за какви мозайки иде реч! Не се изясни прилежащия парк,който е като ботаническа градина чия собственост ще бъде? Вече съм почти 70 годишен, как до сега не се намери един да опише истинската история на този шедьовър, а не само да чувам подигравки,че била баня да болни овце..така са открили лечебните свойства на водата!

Гербератската сгсн надуши края в София и сега ще откраднат каквото могат до стотинка. Копелета проклети 20 години управляват столицата и сега ми говорят за действия. Мръсни гадове всички сте за затвори някой ден когато главният прокурор който ви пази изчезна ще ви приберем до последния човек.

Започва сега 2023 г. А кога ще завърши ? Най-вероятно най-скоро след 13 години (за толкова е направена) ! По снимките се вижда, че много работа трябва да се направи !

Като с Хемус. Сега ще вземат парите аз ще направят банята никога. После ти глупако който гласуваш за герб ще платиш още един път.

Сърдитите лелки, мислещи се за центъра на Вселената, потриват ръце и чакат да бъдат уредени там :)

Като гледам проекта на таблото пак са някакви архитектски измишльотини. Значи не е реставрация, а някакви фантазии на некадърен виаски връзкарски архитект.

Чудесно!!! Дано да реставрират и банята в Горна Баня!

!!!

Най-после ще има място за дискретни срещи по европейски образец! Добре, че Боби Бонев пое инициативата преди време и докара нещата до край!

Дано реставратора да не е тоя тулуп с паветата?

Това е чудесно начинание. Започва добре. Дано се завърши както е предвидено и да заработи за ползу роду. Дано от водата да се ползват наистина всички хора, а да не стане като във веилнград и Павел баня, в които водата за местните хора не достига, защото е за запълване на хотелите.

Щом сме на "дано" е ясно.