До 2021 г. средната учителска заплата ще е над 1500 лева

760 лева е минималната основна заплата на млад учител, за период от 4 г. се предвижда увеличение и ще достигне над 1 250 лева, като средната ще е над 1 500.

Обратно в новината

Коментари - До 2021 г. средната учителска заплата ще е над 1500 лева | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

През 2021 г. болшинството от учителите ще ги интересува пенсията, а не заплатата. Дупката е отворена и ще са необходими поне 10 години за възстановяване. Ако се вземат адекватни мерки, де.

За половин работен ден и 3 месеца отпуск

Половин ден с учениците,след това следобед-административна работа и вечер проверка на тетрадки и подготовка за следващия ден.....Да беше станал и ти учител....

За да има откъде да вземат пари за пенсии, майчинство и други. Само от учители и държавни служители може да цоцат пари за данъци.

има демографска криза, все по малко учители ще са нужни, а фиктивните ни вузове ги бълват по поне 5 000 на година, болшинството са хора с ниски дипломи от средното, които не искат да се морят с физическа работа, не мисля, че са заслужили 1500 лева.

Ко речи? Ще ги увеличите, ама друг път! До тогава живи учители няма да има!!!

има някаква грешка в статията. Пардон но 760 лв. е най-високата учителска заплата за пълен норматив часове. Голяма част от доходите на учителите са далеч под тази цифра и определено са за непълен норматив от часове!!!

Тиквата ви изяжда парите

Я хАМИЛАТА , я хАМИЛАРЯ ! Брей , бре , лъжливото овчарче как го е изчислил ? Как пък точно тогава , му свършва МАНДАТА ?

Информация за размишление: В момента месечният доход на еврокомисаря по информационни технологии, учителката по френски език Мария Габриел е колкото месечния доход на 42 български учителки по информационни технологии. Който може , нека да коментира тази мерзост! П.С. не претендирам за точност на броя, но порядъкът е този...

Няма такова нещо в сайтовете предлаганите заплати се въртят от 400 до 700 лева и тук таме 900 1000 в друга държава за същата работа ще вземеш 3/4 хиляди евро което е 10 пъти повече българите сме изтривалка за обувки за 5 процента средняци министри и 1 процент богаташи махнете се от тука освен ако не искате всеки ден да бъркате в празния джов и да няма какво да ядете направете заплата 2000 минимална 3500 4000 средна но няма затова няма да имате работници

До 2021 г. средната учителска заплата ще е над 1500 лева Това звучи,като среден пръст за учителите. Който разчита на 1500 лв.бр. заплата/1100 чист доход/ в София през 2021 г. в София по-добре отсега да отива на терминал 2.

А хлябът, хяабът колко ще струва тогава?!?

И що си мислите, че 1500 мърляви левчета, звучат впечатляващо ?

Проблемът идва от лошите програми, не само от лошите учители. Основният проблем е лошият материал от селски дебили с недоразвити мозъци, който идва отдолу. Ако се вдигнат приемните изисквания и почнат да се пишат реални оценки и дебилите окапят, нещата постепенно ще се оправят. Извинявайте, но на мен ми е обидно да пишат 6 на мен, който цял семестър съм се блъскал, а пишат пак 6 и на селския дебил, обикалял кръчмите и изломотил едвам 2 изречения с гранясалия си мозък. Какво излиза - че селският дебил получава едва ли не равен старт с твоя? Къде по света го има това? Мястото на дебилите не е ли в училища за бавноразвиващи?

при 50% мургави ученици

На учителите в момента са вменени хиляди отговорности и задължения и забележете -нито едно право. Че кой млад човек иска да е безправен ? Кой ще иска да е учител? ...ами остава министъра .Във всяко българско училище ще го назначат ,ама дали ще издържи и ден . Съмнявам се .

скоро учителите ще са повече от учениците, само че това не ще промени нищо ... да си го запишат

сега идва въпросът с другите съсловия с мизерни пари, там съвсем скоро почват да зеят дупките... колко и на кого по -напред. после пенсиите....според мен изпуснахме точката за връщане и контрол...все по-често ще ни притиска и демографията...с 250 деца родени за година в областен град, колко от 7те му училища трябва да се закрият след 7 години?

Герберите сага са настръхнали за пари, щото всичко е опоскано.А като спрат еврофондовете, ще стане страшно.Празна хазна -няма кой да я пълни и съвсем ще озвереят...Откъде ще ги извадят тези 1500 лв за заплати?!?Само ако се развихри инфлация -тогава може, но по вероятно е нито някой да се сеща за ГЕРБ, нито за министъра....

В момента 1500 трябва да е минималната заплата. Ако средната през 2021 е толкова, то за тези 3-4 години ще намалеят още повече качествените учители. Очевидно министърът не разбира от образование. Но то е нормално от иконом. ГЕРБ ще довърши окончателно образованието. С науката може да се каже, че е приключено. Създадени са канали за източване на пари и нищо друго не е важно.

Министъра що не си каже колко му е заплата и не дари по-голямата част от нея да го видиме тогава или да му дадеме една миналка 510 да видиме той само костюма му струва 10 хиляди сигурно

България имаше прекрасна образователна система с традиции. Всичко това е вече мил спомен.С цел да оправдае своето безсилие това министерство стовари всички грижи на обществото на учителя, с реформите които сътвори- безмислени и неадекватни . Настрои и родители срещу учители което не носи полза на никого .

Има толкова мръсни милионери и разни силиконени курви с тях норламните хора гледат заплатите в сайтовете за работа700 лева с бонусите е как да работиш или ако си пенсионер с 40 50 години трудов стаж и пенсията ти е 200 лева с бонусите как да живееш

Това за предизборна агитация ли да го считаме?

може,ама ако даскалите бяха като полицайте.Едните правят силов протест,а учителите правят седенки,с които власта се подиграва.Скоро средната възраст при учителите ще е над пенсионната.

В тая държава тия като министъра взимат по 5000 нагоре стигат до 50 100 хиляди на месец такива като Мария Габриел Хампарцумян и тнт и пенсия след това а другите нормалните дет не са от партията са на 400-900 масово това държава ли е как да не ги избереме отново направо как не ги е срам тия а пенсионерите с 200 лева те какво да кажат

Че кой го интересува средната ,нас ни интересува реалната заплата или това понятие не ви е познато ...какво ме топли ,че министърът ще взема 2000 ,ако аз взимам 1000 ...

Че той и от 1 януари обеща увеличение .За себе си само си е изпълнил обещанието . А чистата сума на един млад учител е 550 лева Като си плати и около 100 лева пътни разходи ,защото няма билетчета дето да докаже че е пътувала и остават 450 . Всяка неграмотна ромка взема повече. За отговорността и задълженията да не говорим . А тово ,че учителят е роб на системата , на ученици , родители и институции брои ли го ,министърът. Нито млади ,нито стари искат да останат в системата . Гавра с учителската съсловие са думите му.

E като е обещане що да не го направят и 5000 лева?Аз даже и 10 000 бих им обещал ,щот нали дотогава еврото ще приемем и съвсем ще отидем по-дяволите...Както Манго е казал "Е ,щом сега само се обещава -От мен каруца и кон!"

Вие,ако сте на "ЧЕЗ"абонат,знаете,че Гинка Върбакова вече купи тази компания !И много скоро ще сменят името на "ЧЕЗ "!

Някои пенсионери са с 200 лева и направо им се плаче,защото само си плащат сметките и остават без пари,без хляб !!!

Човек избира да гладува или да се мъчи за 600 700 лева заплата не,че и с тях няма да гладува ако плаща наеми път и всякакви сметки при това с едно две образования и поне един два езика или да иде в чужбина за поне 10 пъти повече тия заплати само за учители а за останалите какво кога всеки един българин ще взима по 3000 4000 лева минимална заплата след 50 100 години едвали

Трай коньо за зелена трева. То в някои провинциални вузове професорите не взимат толкова. Ама сте майстори на обещанията.

До 2021 г. средната учителска заплата ще е над 1500 лева То и средната цена на хляба ще е над 5 лева. А като се говори за 1500 лева заплата , считайте че това е брутна заплата, и като махнете данъци и лични осигуровкики ще останат около 1100 лева.

Т.Е. МЛАД ЧОВЕК С ОБРАЗОВАНИЕ ПОЛУЧАВА ЧИСТО 500ЛВ. Е КАК ДА СА МОТИВИРАНИ ТЕЗИ МЛАДИ ХОРА ДА УЧАТ И ДА ОСТАВАТ В БЪЛГАРИЯ. ЗА ПРОБЛЕМИТЕ В СИСТЕМАТА НЯМА КАКВО ДА СА КОМЕНТИРА. ПА,ЧЕ И ПОВОД ЗА ГОРДОСТ 1500ЛВ. И ТО ДО 2025Г. УЖАС.

В Южна България си докарват от бонуси 700, понякога и 800 лева. И цените им там са по-ниски. Ноооооооо, там "бачкат" яко, не висят по кръчмите. Става въпрос за по-престижни фирми и по-квалифициран труд. нещо, което не е непостижимо.

На тези им се привидяло управление до 2021 год.

Ама как до 2021 и то само за учители.Великия Вожд преди изборите каза- средна заплата в България 1500 лева до края на мандата му.

Тоа пък какви обещания прави, като до 2021 г. никой няма да помни не само името му, но и физиомуцката му. Иска им се да управляват сигурно до 3021 г.

Дали дотогава ще има деца, а и колко ще искат да бъдат учители?

Ако управлявате вие, ще е необходима само ЕДНА такава заплата, за единственото килийно училище. Останалите деца ще са избягали с родителите си.

Значи да очакваме хиперинфлация .

в 2060г 6000 лv !!!!!!!!!!!!!!!!!това в бг идиотите са на космическа скорост !!!!!!!!!!!!!!!! маи са калуково на вода и солена риба всички тези от събранието на крадци и боклуци!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Първи Април идва след няколко дни !!

И по 10 000 лева я направете, борбата със смартфоните е безполезна. Само си губят времто с инфантилните полуидиотчета ...

Направете заплатата обвързана с резултатите, които постигат учениците и без таван, като 1500 трябва да е минималната за стартиращи учители, че до 3 години може и да не останат, в момента сигурно над 50% се доближават до пенсионна възраст ;)