Заплати се увеличават с актуализация на бюджета

Увеличават се заплатите на учителите, в НАП, митници, в социалната и силова сфера. През 2016 г. ще се поеме нов дълг от 5 млрд. лева.

Обратно в новината

Коментари - Заплати се увеличават с актуализация на бюджета | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А къде спят реформаторите по въпроса?

правителство започна през няколко месеца да тегли кредити, вече без да пита никой или да се обсъждат публично нови заеми, това означава че нещата са стигналии дъното и ще става още по-лошо, цялото бреме на дълга ще се поеме не от министрите, а от "гражданите", ако се търсеше персонална финансова отговорност от министри взели подобни решения, никой нямаше и да си помисли за нови дългове...

Алфа-телевизията на истината

Кой еб.л, еб.л, кака вече се ожени. Та и Боковата работа. Краде се като за последно....

Вместо коледни стотинки да бяхте вдигнали пенсиите?

Дайте ни реалните пенсии, за които сме плащали,а не да се молим да падне тавана.Гадове,хората умират без да си получат заслужените пари,а вие си раздавате пари на който си поискате.

Нищо ново под слънцето. Това е политиката на престъпната шайка герб. Теглене на заеми, харчене с пълни шепи, "усвояване". След това бабаита банкянски, нагло ще се блещи как другите са виновни. Поразиите които тази мутра направи и ще направи, ще са фатални. Но не е луд който яде баницата. Верно че сме калпав материал....

от дядо си знам борч, борч не връща.

skud

ГРОБАДЖИЙЧЕ кога ще ми актуализираш заплата която е замразена от 8 ОСЕМ ГОДИНИ В АРМИЯТА?

5,3 милярда?!?!? За тоя клефук на снимката са като 5 лева...

Болен здрав носи. Гърчещият се частен бизнес с преобладаващи осигуровки на МРЗ от 380 лв. ще носи на гърба си 750 000 бюджетни хрантутници. Наште, срещу ваште. Нация ми било. Никога не е била така разделена както преди падането от Турско. А това строителче на снимката ? Втори ешелон комунисти.

Теглете заеми, теглете, нека ни е зле. А кога ще увеличите минималната работна заплата и пенсия? Прах в очите?

ВСЕКИ КОЙТО ПОЛУЧИ УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЗАПЛАТИТЕ ДА СИ КУПИ И ПРОЧЕТЕ КНИГИТЕ ИЛИАДАТА,ОДИСЕЯТА И АД!ИЗУЧАВА ЛИ СЕ СЕГА В ГИМНАЗИИТЕ ГРЪЦКА ЛИТЕРАТУРА?МИСЛЯ .ЧЕ ИМА ФОНДАЦИЯ ЕВРИКА,АКО ГРЕША МОЖЕ ДА МЕ КОРИГИРАТЕ ВКЛЮЧИТЕЛНО И ЗА ПРАВОПИСА,ЧЕ ОТ ПИСАНЕ НА ЛАТИНИЦА,ЗАБРАВИХ АБВ.

БРАВО ЗА ВСИЧКО СЕ МИСЛИ? РАЗБИРА СЕ НА ПЪРВО МЯСТО ЗА СИЛОВИТЕ СТРУКТУРИ ПЪЛНИ С МОШЕНИЦИ И ИЗМАМНИЦИ. НАЛИ ТРЯБВА ДА СА ДОВОЛНИ И ДА ОСИГУРЯВАТ КОМФОРТА НА ПОЛИТИЦИТЕ./ЯРЪК ПРИМЕР Е СЛУЧИЛОТО СЕ С ВОЛЕН СИДЕРОВ, КОЕТО ЕДНОЗНАЧНО ПОКАЗА,ЧЕ ВЛАСТИ И ПРОКОРАТУРА ЗАЩИТАВАТ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ, ЗАЩОТО И ТЕ СА ЧАСТ ОТ ТЯХ. ХАК НИ Е. НАЛИ ГИ ТЪРПИМ И ИЗБИРАМЕ?

Глупости, в силовите министерства увеличават заплати от джъжд на вятър. Станишев 2009 увеличи заплатите и Орешарски. Има само пари за мин. фина. И сега на НАП и "Митници" има увеличение и от немай къде на социалните. Те са най-зле. А Учителите, дето не плащат данъци за частни уроци!

Вие можете ли да съставите едно правилно изречение, и да разберем какво искате да ни съобщите? То третото изречение прочетох и се възмутих на ширещата се неграмотност!

Досега кой където ни хванеше, ни лъжеше. То не бяха протести, то не бяха стачки, и нищо! "Усвоиха" милиарди и предприятия, а 20 млн. им се вижда много. Трябва да не си в ред, ако чакаш чиновник да ти осигури нещо и да те обслужи.

шадов елите: хов тхе ворлд'с нев повер брокерс ундермине демоцрацъ там пък употребяват термина: номенклатурна приватизация. комунистите бяха деморазлизирани, а номенклатурата приватизира. Между впрочем наивните комунисти, които бяха честни и трудови хора те не се различават по нищо от СЪЩИТЕ НАИВНИЦИ, КОИТО вярвайки в демокрацията ПОМОГНАХА много на НОМЕНКЛАТУРНАТА ПРИВАТИЗАЦИЯ.И аз едно време исках всички хора да живеят добре и ВЯРВАХ в комунизма, после взех че повярвах в демокрацията- пак от гледна точка на добруването на човека. Но уви, наивниците са за това за да могат МРЪСНИЦИТЕ ДА СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА! А кой имаше сметка от тези лъжи? Ясно е кой- богаташите в нашето общество с парите! Помня как караха майка ми да си даде последните пари, за да купи акции от завода в който работеше. Заводът фалира и така- обедняхме повече, а тези с акциите СТАНАХА ПО-ДОБРЕ. Като има глупаци!

е,,,,,,,стига де. Това го има в нета. Що да не си отворят хората очите? Shadow Elite: How the World's New Power Brokers Undermine Democracy

напишете в нета: 4 scenarios for the future of civil society Е, ясно е. Прочетет и България или мафията и ако още не сте наясно как да живеете, значи ВЕРНО сме овце.

Заема от 16 млрд всъщност е 16 хиляди милиона.От тези 16 хиляди милиони ви се отделят 20 бройки.Харчете ги със здраве!

Privatized World is one where many governments are seen to have failed, inequality is extreme, and corporations play the most important role in society as the main providers of social services.

да ви преведа ли? От английска книга е: Приватизивания свят е този, в който много правителства изгеждат пропаднали, неравенството е екстремно, а КОРПОРАЦИИТЕ играят важна роля в ОБЩЕСТВОТО като основен изпълнител на ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ. Да.

Да сте мислили,когато сте си ги избирали!Ще плащате и хоро ще играете ,дори и ще се усмихвате.

Изглежда г-н Борисов следва максимата на Нерон - на народа му дайте хлб и зрелища и лесно ще го управлвате. Да ама децата ни как ще ги връщат тези заеми. Този човек води страната ни към пълен провал. Трябва час по-скоро да се освободим от това небалансирано управление. За 2 години управление направиха 21млрд. заеми, какво ли ни чака до края на мандата им. ? Тежко им на следващите управлващи- ще има пак бунтове и искания за оставки вместо да се работи и да се спре с кражбите от държавните и общински поръчки.

Господа, виждам закономерна нелепост. Адресира се тази публикация чрез "Пребориха Горанов за заплатите". Заглавието на текста е "Заплати се увеличват с актуализация на бюджета". В текста обаче НЕ пише кой е преборил г-н Горанов, имало ли е изобщо "борба", кой с кого, кога и къде се е борил. Текстът посочва обратното - г-н Горанов посочва чии заплати може да се увеличат, и кои г-н Горанов е искал да увеличи, но не е могъл по "различни" причини. Авторът ли е отговорен за тези противоречия или пашата му, може да се прецени. Може еднозначно да се прецени, че пашата е мекере. И да не се оправдава с контент мениджъра на сайта. Няма да мине. Мекере сте, г-н паша и толкоз.

Много мазна физиономия.Като го погледнеш как е вирнал носа,може да ти призлее.Един път теглиха заем,сега пак са готови за следващия.Кой ще го плаща бе Господинчо.С оптимизация ли пак.Къде ще отидат хората,които съкращавате.Но,народът си е ви новен.Когато,дойдат избори отново кой ще изберат пак тия главунчовци.

всички ви оправят ..от Виденов, костов та до боко само ви оправят ... иначе още се имате за мъжко племе ... честитете на победителите от вчерашните избори ... и се приготвяйте да им плащате новите заеми

Изложи се Владко само дето се изсилваше че ще направиш реформата в силовото министерство щом госпожата Бъчварова МВРне е в състояние Да ама Не

Няма ли гражданско общество в една държава, КОЯТО ДА НАТИСКА УПРАВЛЯВАШИТЕ да спазват ЗАКОНИТЕ И ДА НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ - ЕФЕКТЪТ Е НУЛЕВ ЗА каквато и да е надежда за добър живот. Какво го интересува Бойко, че някой живее с пет лева на ден. Ами нищо. Но ако го притиснат 100 човека и заплашат неговите пари- няма да е нищо. Това е гражданско общество- да накараш управника ПОНЯКОГА да работи за теб.

и за джоба ти.

Краят му се вижда. Яко крадене. Един ще платите с кръвта на децата си. Престъпници.

Сега да ви кажа: това е вярно, че америка с еуправлява от корпорации, но също е вярно, че и имат ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО, което бе МНООГ СИЛНО до войната в Ирак. Та живееха добре. Това е. А Бойко го лъжат корпорациите и той сега се УСЕТИ ТА ИМ СЕ СКАРА. Ама ефект - никакъв.

С незаконни пари от рушвет какъв замък строиш , да си прайш моабед. Гарантирано от ГРОБ

Врабците се радват и на трохички!

А НОИ? При цялата лудница и мизерия, извънреден труд и постоянни промени - нищо! Години наред!

НОИ ...не се споменава , защото не събира средства като НАП не е и силово министерство. ...а само дава - пенсии, болнични, безработица и т.н. файдица нямат от НОИ управляващите и ще се гърчим от работа с минимална заплата която не е бутана от години....

Не им събираме пари а само даваме на народа и затова ни държат на старо положение. ..

Останахме си само с Надеждите !

Не ми стига сила мишлярника да разбера,как правешкия индустриалец, за сума ти години остави държавата с 10 млрд долара външен дълг и построи толкове,дето сега не могат и да го боядисат, а само рушат-справка Културният институт на Кр. село, а сега дългът ни надминава 26 млрд и края се не види.

ОТ 20 ГОДИНИ НЕ ГЛАСУВАТЕ И ТВЪРДИТЕ ЧЕ ПОМГА!?

Сега, драги ми български народе, хубаво си спомни как когато Орешарски взе 1000000000 на Лъвов мост, драги ми български народе, 50-на пикльовци-половината платени с по 30 лева подскачаха и ТВ-то представяше това за народен протест, а аз и ти, драги ми български народе , ги заобикаляхме, вместо да им развинтиме тънките вратове, защото и за децата беше ясно , че това е манипулация организирана от Тиквената партия . Знаехме , но си траехме. После , когато същите тънковрати кирливи пикльовци превзеха университета, за което в нормална държава щяха да им лепнат по 3 години в тюрмето, ние , драги ми български народе пак си траехме. Е, те сега , както казват шопите , "яйцето дойде до гъзо" . Траеш , не траеш, ще плащаш. Няма неплатена дивотия на този свят. Всички ще плащаме дивотията да ни управлява зависим , глупав и с обременено минало човек!

Горе да се чете 'Орлов мост" механическа грешка, защото минавам и двата моста

Финансисте, там дето слънчев лъч не влиза - Орешарски искаше да ги даде на Свинята и майка му и прочие крадлива измет. Тук говорим за увеличение на доходите на широк кръг държавни служители и погашения по стар дълг.

Ти си по-тъп от активист на ГЕРБ. Ако ззплати се увеличавах с теглене на заеми в САЩ нямаше да работят- просто ще си теглят заеми--от къде? Най вероятно щяха да те питат теб, първосигнален стегоцефал!

Прочетете книгата на Георги Андреев "България или мафията. Тя е една история на НАЧАЛОТО НА КРАЯ.

Доре де! Решението да се тегли нов заем, не е взето ден след изборите, когато го обявиха! Защо не го обявиха преди тях! А? Честито ви победители!

Какво е мнението на тези, които им изработват заплатите? Как ще се подобри качеството на предлаганите услуги? Не случайно некадърните се натискат за държавни служители.

Я заплати я камиларя. Оманския фонд си иска парите от КТБ обаче.

Искам да пиша коментар то ми излиза реклама за заем

...срещу частния бизнес . Гласувайте за герб чиновници скапани , а сега както говорихме ние от герб ще ви вдигнем заплатите със стара дата даже , а парите ще ги съдерем от частния бизнес , както обикновено , ще им вдигаме мин.работна заплата т.е данъците , тока , и каквото се сетиш плюс нов дълг от 5 млрд.

От изявленията на Горанов, направени преди година, когато поехме дълг, за да платим дълг, нищо не остана! Всеки може да нарече Горанов лъжец, но това не е важно. Важното е, че държавата тръгва по пътя на дълговата спирала и не е в състояние да донесе принадена стойност , която да връща дълг и да храни народа. Поемането на нов дълг е катастрофа! В смисъл, че обещанията на Горанов крият неговата неспособност да ръководи финансите, без да поема нов дълг. Този човек е катастрофа в името на проектите на ГЕРБ за магистрални пътища и унищожение на малкия и среден бизнес. В същото време партиите БСП и ДПС са напълно негодни да извършват законна политическа дейност и са се превърнали в символ на корупцията и местния феодализъм. Народът ги мрази и то с основание. Скоро и ГЕРБ ще последват съдбата им. От РБ има кръгове, които ще си останат на гребена на вълната, защото работят с европейците и нищо не ги прави зависими. Фактът от тези избори е, че РБ умножи с малко електората си, но вкара чисти комунистически синове и дъщери в общинската власт чрез партията на Кунева. Като се говори за пари, Горанов вече е компрометиран.

"Бедни, бедни Орешарски, за 1 000000000 те сатанизираха, а сега закопават страната и ни звук , ни стон.

Увеличение на заплатите на някои служители от обществения сектор с 5-10%...... А няма ли да се повишат заплатите на чиновниците в държавните енергийни дружества? Убедете се колко са им микроскопични доходите. Вижте истината за шефските заплати в БЕХ, НЕК и "Южен поток България". Сканираните официални документи са качени единствено в "Ядрена престъпност" - блога на Георги Котев. Публикацията е от 02. 09. 2015г. и е озаглавена "Енергепийна калинка 1 в кабинета Борисов 1 - документи". Ще се впечатлите!

Да, доходите им наистина са впечатляващи на фона на мизерията в България. В материала обаче се доказва и едно престъпление - укриване на доходи и попълване на декларации с невярно съдържание от Михаил Андонов - бивш шеф на НЕК и БЕХ. И какво? Нали беше следствен за финансови злоупотреби? Май нещо го покриха... Какво правят органите, къде са Следствие, Прокуратура, Сметна палата, НАП???

valentor

Може ли да ме осведомите на Горанов, изпълняващ длъжността Финансов министър на Република България, кой е баща му, дядо му, чичо му и т. н.

Горанов е най-обикновен бушон, с най-ОБИКНОВЕНИ родители, НО...Горанов иска да прави кариера, акто еднов реме доносниците. Пък знам ли може и да се забуждава момчето, че нещо ЗАВИСИ от него.

Произхожда от Плевен и май е от здрав комунистически род. Имал протекциите на ББ, Емилия Масларова, Кирил Ананиев и Иван Саздов. Завършил стопанска академия в Свищов, което показва, че се е борил, за да успее самостоятелно и има лични качества. Помощта от Ананиев и Масларова обаче е налице. Влади Горанов си е по- близък до комунистите, отколкото до западната култура.

Едно не рабирам комунистите вече ги няма, има НОМЕНКЛАТУРА. Ако Влади бе по-близък до номенклатурата- кофти, но до дисциплинираните и наивни комунисти- е, да ти кажа лошо няма. Номенклатурата съсипа България, а не старите комунисти, дето бяха повечето идеалисти.

Приятел,децата на комунистите отидоха да живеят в Америка,а някои с родителите си.Освен това всички депутати,министри с наши пари се лекуват в чужбина,а защо не у нас???Някой да е осъден да върне откраднати милиони?Няма такива.От крадливите цигани до най високо,никой не пита от къде са ти палатите,джиповете,яхтите и прочие.Мафията е3 по всички етажи

valentor

Благодаря, викове е ясно

valentor

ВСИЧКО

Държава, която тегли кредити за да плаща заплати на хрантутници(с изключение на учителите)е пропаднала държава. От ЕК е наредено правителствата да теглят кредити за обгрижване на потоците ислямисти. Борисов каза, че не е съгласен и веднага изтегли 5 милиарда .Никой не го интересува на къде върви държавата и кой ще връща тези кредити. Не разбрахте ли че приказките на властимащите са чиста манипулация?

Защо някой трябва да ни води за да се дигнем с обща цел да свалим мутирте и тази проядена върхушка. Да се дигнем братя, възможно ли е?

Не!

Учителите са баш хрантутниците! При цялата неграмотност, половин работен ден и реални заплати много по - високи от обявяваните, дайте им още!!!

нали беше напуснал политиката пари да правел... ееееех таз политика- сега губи пари, че за народа работи!