Елегантно свиха заплатите на чиновниците

От 1 януари 2011 г. твърдата заплата на чиновниците ще е 75% от сегашната, а останалите 25% ще бъдат обвързани с техните постижения.

Обратно в новината

Коментари - Елегантно свиха заплатите на чиновниците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези нямат никакъв срам вече,тези хора в администрацията работят за стотинки а те им бъркат отново в джоба.После се оплакваме от корупция!!

значи правителството КРАДЕ от администрацията прецаква 100 000 Българи, изритва и още 10 000 на улицата минимум.

Итересно как в лексиката на държавния служител трайно се е насадила думата "злобен"!?! Явно от бъркане в носа и плетене на интриги на работното място бая са си окастрили речника! Мое лично наблюдение е, че обикновено "злобен" се използва от маскимално прости хора. Сигурно "злобен" е шефа, който иска от тях да бачкат, а пък "натегачи" са хората, които се вършат съвестно работата и стоят далече от интригите..

леле колко си прост народе, леле....мерят ти температурата с вряла вода и ти се кефиш....леле колко злобни, та чак миризливи хора има

Браво на Дянков , най-после истински министър , а за държавните служители тия дерибей и гьотферени ,гъзоподаватели на БКП , какво да кажа малко е 75%-25% , трябва да бъде 25%-75% като въпросните 75% да ги получават по оценката на обслужените от тях граждани .

правилно е решението на сегашното правителство. системата на заплащане на труда в ДА е изключително опорочена. Там открай време е благоприятна среда за наши хора ..а между другото нека и да има по някои балък за работа ....е да ама не ... все някой трябва да плати обяда..

Господине, да ви мапомня ли, че тази година 13 и 14 заплата НЯМАШЕ. 8.3 милиона икономия на ФРЗ мин. Дянков внесе в бюджета /колко е законно - друга тема/. И тази икономия не е от кухи бройки, а от неиздървали и НАПУСНАЛИ. Което означава, че на останалите им е било много "лесно". Затова хората имат много натрупани отпуски и сега и тях искат да им вземат! Колкото до т.н. ДМС - то е една нищожна частица от разкритията, които са направени и ВБЕСЕНИ В БЮДЖЕТА. И докато при нас не може да се укрие една ст. доход, а и нямаме право да работим нищо друго, то не знам някой лекар да издава фискален бон за потребителска такса. Позволете ми да знам какви доходи декларира гилдията ВИ :)) С уважение към префесията лекар, но с НЕУВАЖЕНИЕ към вас от един държавен служител в ОТПУСК!!!!

все едно съм на събрание на държавни служители....рев, рев....пак повтарям за другите граждани - чиста заплата, без никакви данъци. малка била ? моля - да направим елементарна сметка за начинаещ младши експерт - заплата 385 лв. - 12 заплати годишно +13-та и 14-та заплата, + по една заплата на 3 месеца като дмс, равно общо на 18 заплати годишно. сега умножаваме 385 по 18 и после делим на 12 месеца, излиза, че никои не получава под 577.50 лв месечно...да споменаваме ли и честите командировки до централите на европеиския съюз по безброините програми, които нали те въвеждат - само дневните, които им плащат са по 70 евро на ден....

ТОВА Е ПРЕДИ ГОДИНИ СЕ КАЗВАШЕ ЩЕ УРЕДИМ НЕЩАТА ПО ВТОРИЯ НАЧИН СЕГА ВСИЧКО ЩЕ СТАВА ПО ЕДИН НАЧИН: ЩЕ РЕГЛАМЕНТИРАМЕ ПРОФЕСИЯТА ПОДМАЗВАЧ И ЧЕТКАДЖИЯ НА 1/4 РАБОТЕН ДЕН. ПРЕДЛАГАМ ДА БЪДЕ ВКЛЮЧЕНО КЪМ СРЕДСТВАТА ЗА ОБЛЕКЛО И СРЕДСТВА ЗА НАКОЛЕНКИ ДА НЕ ИМ СЕ ИЗТЪРКВАТ КОЛЕНЕТЕ НА ТЕЗИ КОИТО ЩЕ ХОДЯТ ПОСТОЯННО НАДУПЕНИ... СРАМОТА БЕЗПОДОБНА... ЩЕ СЕ ОБЪРНАТ В ГРОБА БОТЕВ И ЛЕВСКИ.

ТИПИЧНО В СТИЛ ДЯНКОВ - ПУСКА СЕ МУХАТА В МЕДИИТЕ ДА Я ГОНЯТ ОБИКНОВЕНИТЕ ПРЕЦАКАНИ (БУНАЦИТЕ(НАРОДА)). КАКВИ СА ТИЯ НЕДОМЛЪВКИ КАТО Е ТРЪГНАЛ ДА РЕЖЕ ЗАПЛАТИ ДА КАЖЕ КОИ ТОЧНО ЩЕ БЪДАТ ЩАСТЛИВЦИТЕ, ЗАЩОТО ЕДНО Е ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ ДРУГО ЗВУЧИ АДМИНИСТРАЦИЯТА И СЪВСЕМ ДРУГО ЧИНОВНИК ОТ НЯКОЕ ДЪРЖАВНО ВЕДОМСТВО. И ПО-ДОЛУ СЛОЖЕН ТЕКСТА ЗА ПРОСЛУЖЕНОТО ВРЕМЕ - ДА ЗАМАЖЕМ НЕУДОБНОТО ВСЕ ЕДНО СЕ Е НАСРАЛ И ПИТА ОТ КЪДЕ МИРИШЕ. КАКВО Е ПРОЗРАЧНОСТ ВЪВ ФОРМИРАНЕТО НА ЗАПЛАТИТЕ-КОЙ ГО Е ЕНЯ КАК СЕ СМЯТА НА БАЙ ТИ ШМАТКО ЗАПЛАТАТА - В БЕЛЕЖКАТА ПИШЕ СУМА ЗА ПОЛУЧАВАНЕ ТОВА КАТО СЕ КАЖЕ НЯМА КАКВО ДА СЕ ПРЕОТКРИВА ЧЕШМЯНАТА ВОДА. ЗАЩО НЕ СЕ ВЗЕМАТ СЪЩИНСКИ МЕРКИ КАТО НАПРИМЕР ДА СЕ НАМАЛЯТ НА ПОЛОВИНА ПРЕДСТАВИТЕЛНИТЕ РАЗХОДИ КОИТО СЕ ПОЛАГАТ НА ВСЕКИ НАРОДЕН МИХЛЮЗИН(ПРЕДСТАВИТЕЛ) ЗАЩО ОТЛАГАМЕ С 1 ГОДИНА НОВАТА БОЗА ЗА МВР И МНО ДА НЕ ОБИДИМ ЦВЕТАНОВ ЛИ? ТА ТО ОТ МНО НИЩО НЕ Е ОСТАНАЛО ОСВЕН МИНИСТЕРСТВОТО И ГЕН. ЩАБ И ВЪРХОВНИЯ ГЛАВНОКОМАНДВАЩ НЕГОВО ИСТОРИЧЕСКО ВЕЛИЧИЕ ... КОМЕНТАТОР ПЪРВАНОВ. ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е ВЪВ ВЕЧНО ЖИВАТА И НЕЯСНА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ, КОЯТО СЪЩО Е В ИСТЕРИЯ. Е НЕ СЪМ ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ ИЛИ ПЛАТЕН УЧАСТНИК ВЪВ ФОРУМИТЕ ДА ОТГ. НА ЛЮБОПИТНИТЕ. НО НЕ СЪМ НАИВНИК КАТО МНОЗИНА ДА МЕ ПЛЮЯТ А ДА СИ МИСЛЯ ЧЕ ДЪЖД ВАЛИ!

чета и се чудя някои има ли представа какви заплати получават въпросните служители ? по правило това са от 1000 лева нагоре, без никакви данъци (демек чисти), +13-та, +14-та заплата и на 3 месеца по една заплата по т.н. допълнително материално стимулиране. общо стават 17 заплати годишно ! вие сметнете колко брутна заплата трябва да изкарва човек ако не е такъв служител за да получи същия чист доход ! сега реват по форумите, но никои няма да напусне подобен келепир и то без особено натоварваща работа !

от нацупени злобарки по гишетата .Геноцида на народа в действие това представлява обслужването .Да прощават малцината свестни и работещи чиновници

Като човек работил в държавната администрация,мога да кажа че сега хората трябва да си хванат чантичките и да се махнат,за да видим кой ще върши работата на министрите и тем подобни началници.Когато човек разбира от администриране и управление на хора и финанси такива глупости не прави.Отново геноцид спрямо народа.......!!!!!!

От 7 години работя в администрацията, а от 6 съм ДС. Заплатата ми е 340 лв чисто. Как живея ли - по-рано ми помагаха родителите ми, а сега -съпруга ми е по-добре платен.Предстои ми завръщане след майчински, значи нямам право на атестация защото не съм работила.Отделно от това, сегашния ми началник ми е бивш колега, с който сме стигали до чести конфликти - познайте каква атестация ще имам като му дойде времето. Всичко се прави по симпатия, кой с кого си пие кафето и кой с кого прави други работи. Реформата не е добре замислена.

че като ти е бивш колега, защо още не си го свалила? Малко повече изобретателност...

Забиват клин между хората-тези които ще взимат бонуси ще бъдат трън в очите на тези които не взимат и ще се стигне до побоища в администрациите - всеки човек има семейство и трябва да живее!

И ние имаме семейства,и не желая,както до сега,да бъдем третирани като някаква измет и да стоим мирно пред служителките бюрократки/особено дъртите/.Не виждам с какво са повече от инженерите,докторите,учителите.......Много правилно: за по-добра работа - повече пари,а не на калпак,все пак лежат на ръцете на произвеждащите и трябва да има взаимно уважение,

Нещастни дебилски управници, при това и лъжци. Няма такива реформи в Дания и Холандия. Там първо повишиха два пъти заплатите на чиновниците, вкарваха ги в железен антикорупционен закон за "държавния служител" като всички са обявени за държавни служители от краля през министър председателя до чистачката-всички, които получават заплати от бюджета. После оптимизираха и технологизириха максимално административния процес и чак тогава започнаха да съкращават, като за всяка место в администрацията обявиха открит публичен конкурс за само професионалисти. Нашенци просто намират "повод" да режат заплатите за сметка на своя джоб. А бе българската администрация имаше най-ниски заплати в Европа-за това не се говори, то е ТАБУ. Сега, с тези кражби и съкращения оставаме без кадърна администрацията и излизаме от Европа въобще. Най големите крадци се намират в Парламента, там са влезли със сигурност, българи без вашия вот, а с фалшификации и подмяна на вота ви. Европа знае, че имаме най-криминалната избирателна система.НО президента това не вижда, не го вълнува, знае , но мълчи с гьонсуратлък, нашият президент сега се готви да се върне обратно на власт на бял кон с партията си БСП. ideyazabulgaria. org

от 30 април 1998 г. по конституционно дело 10 от 1998 г- по смисъла на чл. 116, ал. 1 от Конституцията държавните служители са замислени като траен, независим от политическите промени гръбнак на държавата, а тази функция изисква стабилитет на служебното им положение.

Точно така, в нормалните и демократични държави администрацията се избира само на професионален принцип и не се променя при идване на ново правителство- т.е. върху нея не влят политическите промени. това е един от моментите на ДЕполитизацията на държавата- основа на демокрацията.. ideyazabulgaria. org

Без служебен стабилитет не може да се постигне професионална квалификация на държавните служители, обезпечаваща надлежно изпълнение на възложените им функции. Държавен служител е лице, което по силата на административен акт за назначаване заема платена щатна длъжност в държавната администрация и подпомага орган на държавната власт при осъществяване на неговите правомощия.Администрацията осъществява своята дейност при спазване на следните принципи: 1. законност; 2. откритост и достъпност; 3. отговорност и отчетност; 4. ефективност 5. субординация и координация 6. предвидимост; 7.обективност и безпристрастност. Администрацията осъществява своята дейност в интерес на обществото и в съответствие с Конституцията и с другите нормативни актове. При осъществяване на своята дейност администрацията е длъжна да предоставя информация на гражданите, юридическите лица и органите на държавната власт по ред, определен със закон. Администрацията е длъжна да дава отговор на гражданите и юридическите лица на отправени от тях запитвания, молби, жалби, предложения и сигнали по въпроси, които представляват техен законен интерес, по ред, определен със закон. Служителите в администрацията носят отговорност за своите действия по ред, определен със закон. Администрацията планира и изпълнява дейността си по начин, който води до постигане на висок обществен резултат при възможно най-икономично използване на ресурсите. Органите на държавната власт координират дейността си за осъществяване на единна държавна политика и извършват консултации със социални партньори, с представители на частния сектор и с представители на гражданското общество.

Подбраните от нас и публикувани тук мнения от други форуми, изцяло съвпадат с нашата идейна линия. В настоящата рубрика"ДЯДО ЙОЦО ГЛЕДА се публикуват подбрани коментари от българските форуми, по едно или друго текущо събитие в България, уроци по демокрация и конспиративни теории. Извод - само подбрани мнения, които изцяло съвпадат с вашата идейна линия. САМО ПОДБРАНИ И СЪВПАДАТ С ИДЕЙНАТА ЛИНИЯ. За съжаление това е "свободата на словото" на ideyazabulgaria.org

Ама колко са държавните служители с заплати от 350-480 лева? Това направо ми звучи абсурдно! Защо не са си намерили тези хора по-добре платена работа? Аз лично не виждам как се живее с тези пари. Моля, който има идея да ми каже. (битови разходи, транспортни, кола (евентуално), храна, дрехи, почивка, наем, кредити, ипотека и др.) Също така бих желал да знам каква е тайната за ходене на скъпоструващи почивки.

Звучи ти абсурдно, но е факт. Цялото общество съзнателно е манипулирано от медиите в интерес на управляващите да счита именно администрацията за свой враг и виновник за всички неблагополучия в държавата. Админитрацията се състои от две групи: истински работеща и нископлатена група изпълнители; и група от началници или заемащи ненужни постове партийни деятели, роднини и любовници. И тук не става дума за конкретни хора - някои си намират друга работа, други - не; но така или иначе тези длъжности трябва да се заемат от някого, защото те са свързани с определена работа, която трябва да се върши. Освен това за държавните служители има куп ограничения по закон и на практика. Иначе казано, статутът им е в побългарен вариант - както и всичко в държавата ни...

Не съм чул на някой като му намалят заплащането да заработи по-добре. А няма начин да намалят заплащането на държавните служители и частника след това да не направи същото, така че не виждам повод за радост...

Дянков, не взаимствай от Холандия, Дания и Великобритания, защото там заплатите са с 10 пъти по- големи от нашите. Един служител като мен в Македония получава 400 евро /цените са много по- ниски от при нас/. Моята е 360 евро, но имам колеги, които са с по 200 евро, извънредни - никакви. Знаеш ли къде сме ние...Вече тънеме в мизерия...Тогава поне ни намали работното време и ни освободи от гръмкото "държавен служител". Поне да мога някъде да отида да мия чинии или да продавам картофи, за да си храня детето.

вица за министъра дет рапортува за добре проведената реформа до премиера - останах аз и шофиора в цялото министерство, е последван от премиерскя въпрос ти книжка немаш ли? сигур го знаете. ама кой расказа играта на банките сега.или ше внасяме виетнамци да работят за 250 лева на месец. то бива късогледство ама сичко си има граници. администрацята му виновна. очаквам след година флик на пропуска на повереното му министерство с фуражка

намалете заплатите и ако трябва и пенсиите , и вдигнете - тока, парното водата и др....

БРАВО, ДА СЕ РАЗПАДНЕ ДЪРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ И ДА ПРОЦЪФТИ СИВАТА ИКОНОМИКА И КОРУПЦИЯТА - ЯВНО ТОВА Е ЦЕЛТА! ЧЕСТИТО НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ

Тези които копат, пак ще си копат. Ама тези които са забравили, да ринат гюбре , и да окопават картофи и тютюн, ще им се види вълк и мечка. Виждал съм много хора които са били на ясла (на служба в съвета).Преди това са ринали гюбре на кравите на село, и не им е мирисало. А след като ги разкараха от службата в съвета, (кадето имаше рушвети на корем)и пак трябваше да почнат да ритат, започнаха да викат, Аууууу много мирише...

Браво Дянков - най-после да се намери човекък който ще сложи на място това съсловие наречено "държавен служител".Незнам защо го наричат така - нали служи на държавата а цял ден са по форумите - платени драскачи от ГЕРБ,БСП,ДПС и др.Това със заплатите е най-малкото което може да им се случи.По примера на другите държави от ЕС една голяма метла ще се отрази антикризисно на държавата.А щом са толкова добри какво да ги мислим - навсякъде ще ги наемат.

Правиш ли разлика между "държавен служител" и служител от бюджетните организации. Толкова ли ти е пипето, та не разбираш, че в категорията на служителите на бюджетна издръжка спадат и учители, лекари и т.н. Злобата на простите и недоучили хора е безкрайна като групостта!

ако панацеята е частния сектор, то нямаше да се намалят болничните на всички, защото в частния сектор си пращаха работниците в болнични.

Гянков, като си кьорав, каква прозрачност търсиш?

Ако е налице проблем с осугуровките на държавните служители - най-лесния начин да се премахне статута на държавен слижител. Да ама май нещо не има стиска на управляващоте!!! Ако нама държавни служители, а същите работят на трудов договор, тогава не би стоял проблем с плащането на осигуровките. То нали тези здравни осигуровки са единственото предимство на държавните служители в България - ако греша, моля поправете ме. НО, както махате осигуровките, махнете и ограниченията, които имат държавните служители - да работяът на втори договор, да спазват кодекси за поведение и т.н. Защото правата вървят със задълженията. Да махаш само правата, без да махаш и задълженията - това е абсърд. Така че, МОЛЯ, даите възможност на държавните служители да работят на втори трудов договор или като самонаети - КАКТО МОГАТ ДА РАБОТЯТ ЛЕКАРИТЕ В ДУРЖАВНИТЕ БОЛНИЦИ, например. Щом като може за лекарите, защо да не може за държавните служители.

А защо трябва да имат предимство? С какво са повече от другите хора?

КРАЙНО време е да се вземат мерки за "РАЗПРЕДЕЛЯНЕТО" на т. нар. ДИФЕРЕНЦИРАН училищен бюджет. В момента неговото разпределяне става по крайно непочтен и таен начин. Лансират се иопределени лица, без да е видим резултатът им . Сумата като цяло не е голяма, но ОБИДЕН е начинът, при който никой не може да види за какъв ТРУД си е заработил "бонуса". Пишат се някакви хипотетични точки, но в края на краищата се получава силно разминаване в работата, която си извършил и стойностното и измерение. Част от въпросите, по които се набират точките, носят чисто ИМАГИНЕРНО послание. Този начин на атестация изключително ДЕМОТИВИРА и малкото ентусиасти, работещи в системата. Диференцираните плащания ТРЯБВА да се заплащат едва след действителен труд -срещу представен анализ или вид документ за извършена работа-опиана лично от преподавателя, а не не както е в момента-да се котират СЛУХАРИТЕ, КЛЮКАРИТЕ -за по-благозвучно наричани ДОНОСНИЦИ, а свястните и работещите са обект на подигравка. Безумен фарс, на който вярвам,че скоро ще приключи.

ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!!

Накого,на държавните служители???

ТЪЖНО!!!ТЪЖНО!!!22 ГОДИНИ СЪМ ДЪЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ какво ли не се е случвало,но такова чудо не е било!

Нормално е! Все пак предстои най-тежката криза от 22 години насам.

тази криза може да е най-голяма за света ог времето на Голямата Депресия, но за България това не е точно така.........някои хора май са забравили т.нар. Виденова зима......

Да но в нормална държава и с нормален Денков

Ако намаляват заплатите в администрацията, малко останалите специалисти там ще избягат и така престъпноста ще прави каквото си иска с останалите уфсе. На всякъде по света се стремят в държавната администрация да привлекат най - добрите специалисти с високи заплати, със социални придобивки и т.н. Единствения начин да се подобри качеството на администрацията са високите заплати - лично мнение.

След като са високи заплатите в Съдебната система, да не би да са цъфнали и вързали нещата? И не са ли високите заплати притегателен център за социално-слаби Урумовици и пр.?

Прочетох внимателно коментарите досега. Прави впечатление стахотния "рев" на държавните служители във форума във време, по което би трябвало да са на работя и да се трудят усърдно. Бих искал да им задам няколко въпроса: 1. Колко от вас са били отлични ученици и са завършили с диплома над 5.50 от елитно училище? 2. Колко от вас са завършили елитен Университет по държавна поръчка с диплома над 4.50 (платено обучение, Бургаски, Варненски свободен, НБУ и знайни и незнайни университети не влизат в сметката)? 3. Колко от вас са били назначени в последните 5 години, но не с партийни препоръки? 4. Колко от вас са назначени с честно спечелен конкурс, без да са "наши хора"? 5. Колко от вас получават постоянно благодарност от граждани за добре свършена работа? 6. Колко от вас обичат работата си и уважават колегите си? Ако сте се припознали поне в 5 от 6-те въпроса, няма нужда да се тревожите за бъдещето си. Вие сте ценен работник и вероятно шефа ще ви оцени. Ако ли не, частния сектор ще Ви глътне като "топъл леб". Живейте в хармония и си вършете добре работата! Някой ден все някой ще оцени качествата ви. И спрете да пишете по форумите в работно време!!!

Защо мислиш, че сладките позиции в частния сектор са за различни от връзкарите в държавните служби? Или и ти си един от тези дето са им измислили титлата не знам какъв си директор в измислена фирма Х, която е на печалба от далавери, а не от акъла на тези с дебелите заплати в нея. В резултат на това си се самозабравил и си решил, че си оценен, защото си много умен и си завършил известния с престижни далавери и подкупни преподаватели унсс. Ще ти кажа нещо-всички работещи заслужаваме по-висок стандарт/независимо от сектора/. Но понеже не сме узрели като народ за това, се връзваме на популизма на тези дето ни управляват.Това не ни откъсва от дъното. Голям кеф като намалят заплатите на държавните служители. Имам само един въпрос- с какво ще ти помогне това на теб? Отговори си сам-ти и всички дето плюете по чиновниците!

Кони, отговарят ти простичко. Не съм директор, не работя във фирма, занимаваща се с далавери, не съм завършил УНСС. Не мрънкам и по форумите от злощастната си съдба. Ако ви намалят заплатите, може би няма да ми увеличат данъците, харесва ли ти този отговор? Но това не е моето решение на проблема. Предпочитам да се оптимизира работата на администрацията, така че да гълта по-малко средства, а в същото време да е достатъчно ефективна.

На всеки 15 мин трябвало работника да си почива от компютъра. Кой шеф ще го позволи? За това хората сами си взимат почивчиците, които прекарват както си решат. И хайде стига. Едва ли само държавните служители "кръшкат". Скатаването от работата може да има много форми, а не само писане в нета. Имах колега (частна фирма), който си въобразяваше, че ако постоянно прави тигели из стаите и носи папка под мишница - ще симулира як труд. Грънци....Важно е каква работа се върши. А не дали 8те часа са уплътнени до дупка

Ти зададе 6 риторични въпроса. Отговора на всичко е една цифра изключително близка до НУЛА!

Изумително е с колко "работно време" разполага държавната администрация - четейки форума не мога да не отбележа колко НАША пара се е похарчила да се жалват тук държавните търтеяци и хрантутници. По мързелива и нахална пасмина от тях няма. Я идете в частния сектор да ви скъсат задника от работа за 500 лв. - ако въобще ви вземе някой там. В последните години държавния апарат се разду до безбожие и всеки който се нареди на държавната софра си въобразява, че някой е длъжен да му се кланя, върти и да му плаща, че и да му подсигурява родата с работа и пари. Само за да се снабдя с два въшливи документа ми коства два дни отпуска, суха храна и "увеселително" турне по софийските квартали. И НЯМАШЕ КЛЯВКА зад гишето която да не беше намусена, нагла, дъвчеща нещо и работеща като на забавен каданс. Всички да ги изметат - и 300 лв. са им много. Ако работех така на втория ден моя работодател щеше да ми каже "чао". Най-смешно ми стана в общината в кв. Дружба - новата система за електронно повикване която им бяха монтирали, тутакси беше превърната в средство за осигуряване на свободно време далеч от опашката навън. В 12:00 /при работно време 12:30/ при чакащи 10 човека навън, търтейките си донесоха пици, затвориха се и докато не настана революция навън не повикаха никого.

елегантно герб може да ми направи една меденка любимка.

Никой ли не мисли с главата си? В държавната администрация съкратиха специалистите, които работиха и на тяхно място непрекъснато се назначават измислени директори. Средно на 7 души специалисти се падат по трима директори. Никой ли не разбира, че раздутия щат идва от директорските позиции, а не от хората, които пряко са заети с изпълнителските функции. Структурнете промени са, за да се намерят места на цялата идиотия, която е на върха на държавата в момента!Всички са изключително некомпетентни и необразовани и изобщо не отговарят на изискваните от ЕС критерии! Европейските проверки винаги завършват с това, че не са достатъчно специалистите, защото заплатите са ниски и никой не иска да поема отговорност за никакви пари. Директорите са тези, които въртят корупционните схеми и те трябва да бъдат съкратени. Новоназначените много бързо се научиха!И директорските места да не се заемат от пенсионери! В целия този хаос къде е синдиката на държавните служители и какво прави председателката му, сигурно спи!!! За да няма корупция заплатите трябва да са малко над средните за съответния бранш. Като се намалят държавните заплати ще паднат и тези в частния сектор, това е правило!

Me4tata na vsiaka motika - da stane dyrjaven slujitel,hahahahaha

Абе чудя се, това ако се случи в "нормалните" държави какво ли ще стане по улиците??? Ама то някой беше казал - Прост народ слаба държава! А ние освен да се дърляме, нищо не правим, за да защитим правата си.

Като се сетя за администрацията в КАТ. На тях не трябва да им се дава заплата , а те трябва да плащат за удоволствието да се гаврят с нас .

Критерият винаги е бил само един - мазниш ли се на шефа или стоиш далеч от интригите.

Ако аз бях на мястото на Дянков,никакво намаление на заплати.Направо 50% съкращаване на щатове.Такъв паразитизъм,такава дебелащина.. А и нали са най-умни.Да си търсят работа в реалния сектор.Всеки си има професия и да се спасява.Ние цял живот работим така и не сме умрели.Ама не им стиска.Затова реват.

Ненормален министър и съответно ненормална държава!За съжаление злобата и злорадството не прави част от българите нормални хора.

Онзи ден имаше една статия, в която пишеше, че 90% от служителите в държавната администрация говорят на диалект!

какъв диалект, какви пет лева?? Повечето имат речник на който всеки карицар би завидял

Бойко Борисов ли имаш в предвид?

Не си разбрал бе Минтака. В статията ставаше въпрос за депутатите от ГЕРБ.

а кой ще определя това дали работиш или не? точно някой търтей над тебе дето мрази целия свят ли? цялата система е скапана. ще тръгне едно взаимно плюене и клепане, кой работи и кой не. и за какво, за нещо което реално ти се полага, за нещо за което до вчера си си изработвал а някакъв там гении С.Д. ти е отнел....

А осигуровките, данъците и т.н? Докога народа ще плаща данъците на администрацията?

много елегантно - просто нямам думи

Пенсиите на каква основа ще бъдат, на тези основните 75% ли?

Нещо ми намирисва, че по тая система определени чиновници ще вземат 75% твърда заплата и 125% под форма на бонуси и 300% рушвети.

Ако вземете да съкратите некадърните и мързеливите връзкарчета цена няма да имате! Ама това май не е толкова лесно, а?