70% от работодателите против вдигане на минималната заплата

68.8% от работодателите не приемат административното увеличение на заплатите, сочи проучване на Българската търговско-промишлена палата (БТПП).

Обратно в новината

Коментари - 70% от работодателите против вдигане на минималната заплата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бившият ми работодател казваше, че ако не е неговият бизнес нямало къде да работя. По ведомост бяхме трима работници, но ефективно работехме двама. Съответно никой не излизаше отпуска. За близо две години нито веднъж не ползвахме такава. Не се плащаше двойна надница на официалните празници, заявяваше, че съм на работа по график и съответно нямам право на двойно възнаграждение. Извънредният труд също не се плащаше. Един път ми се наложи да изляза болничен и ми заяви, че парите, които ще ми преведат от НОИ трябва да ги дам на колежката, защото тя щяла да МИ работи. И още мноооого други благи "правила" беше въвел, но няма да пиша повече. Напуснах с огромно удоволствие. Скоро разбрах, че е фалирал. Така че не искам да чета никакви глупости на някакви псевдобизнесмени в този форум. Цял живот работя съвестно и честно и няма да позволя на никой да подценява и подиграва трудът ми!

четейки коментарите попаднах на няколко наистина притеснителни сигнала - всъщност държавата, получаваща си паричките основно от тези работници, въобще защитава ли ги по някакъв начин?

Държавата е правилата на едни 240 достойни люде, половината с работници а другата назначени от работодатели. Има и свестни бизнесмени, но и те се съобразяват с болшинството. Трайното обедняване на народа, постояното окастряне на средната класа, шуробаджанащината води в крайна сметка до феодализъм и застой.

ПО ДОБРЕ МИНИАЛНАТА ДА Е СРЕДНО НА ВЕРОПЕЙСКАТА А НЕ ДА СЕ ИЗЧИСЛЯВА С НАШАТА ИКОНОМИКА ТОГАВА КАТО ИДЕШ ДА ПИЕШ КАФЕ В АЙФЕЛОВАТА КУЛА ЩЕ СИ ПОРЪЧАШ КАФЕ И ЩЕ СЕ ТУПАШ ЧЕ СИ БЪЛГАРИН А СЕГА СЕ ТУПТ ФРАНЦУЗИТЕ И АМЕРИКАНЦИТЕ А НИЕ ИМИ ЛИЖЕМ ЛАЙНАТА

Разместваш и изпускаш букви та трудно е за превод- казано по Веропейски.:)

АРЕ СТИГА СИ СЕ ЗЛОБИЛ !

От къде на къде ще казвате на кой колко да плаща?Кой сте Вие?Да не би да сте осигурили електронно правителство и да сте минимизирал разходите на бизнеса за работа с държавната и общинската администрации?Да не би с ИА Инсп.на труда да сте осигурил ефективен контрол над "бизнесмени"тип Мишо"Бирата",които са си платили където трябва,така,че да изкарате всички на светло при равни условия и принос към бюджета на държавата?Хайде оправете си анархията в НОИ и безумните опашки.Вземете да си проверявате сами болничните,а не работодателите да вършат работата за която Ви плащаме.Моля Ви г-н Младенов,свършете си работата за която Ви плащаме ние данъкоплатците,останалото оставете на пазара.Той е по-справедлив и от нас и от Вас.

Ами по-интересно е, защо след като 100% от Народа (работниците) са СРЕЩУ Работодателите, те, "аджеба", що още виреят, БЕ?! А като са такива амбициозни работодатели, що не се научат да станат и заплатодатели?! Как така в тая криза богатствата им скачат в пъти за няколко дни, а работниците мизерстват?!?!?! Ама ние сме си виновни, че не се обединим и да спрем да им работим, а да се погрижим най-после и малко за себе си, за семействата си!

това текучество в нашата фирма е от доволни работници:) ма пък идват едни,, специалистиииии,, като троянски коне във всеки смисъл на такива.

Спри кой ти забранява !!

Най ми е смешно като чета в сайтовете обяви за работа за по 300-400 лева, а изискванията са висше, няколко години опит, позитивност, желание за работа и комуникативност. С 300 лева заплата незнам кой ще е способен на такива чудеса - хем да работи, хем да е доволен и позитивен и общителен.

Да добавя- чужди езици , но да не приказва много.

бг работодатели са в категорята"усмивки от старите ленти".скоро сте бадат пометени от други.няма по голямо проклятие да имаш бг началник.те маи никога не са чували,че има пакет бенефиззи за слугителите си,застото алчността и наглостта им е безкраина.

ИМАХ РАБОТОДАДЕЛ, КОЙТО ОТНЕМАШЕ СТОЛОВЕТЕ НА ШИВА4КИТЕ..РАБОТИХ КАТО ШОФЬОР,СМИЛИ СЕ НА МЕН, ОСТАВИ МИ ШОФЬОРСКАТА СЕДАЛКА.ТЕ ИСКАТ ДА ИМ ПЛАЩАМЕ,ЗА ДЕТО РАБОТИМ В ПРОСПЕРИРАЩАТА ИМ ФИРМА.ТЕ СИ ПЛЯСКАТ ГЪЗА, ЗА ДЕТО СЕ Е ИЗПУСНАЛ СУТРИН В ТОАЛЕТНАТА..НЕ СИ ДАВАТ И ЛАИНАТА.ИСКАТ БАНКЕТ ДА СИ НАПРАВЯТ

kgb777kgb

Интересни коментари - и грешни и от двете страни ! Първо държавата не може да "вдига" заплати в частни дружества ! Второ и да принудят бизнеса да вдигне заплатите ще спрат да ги плащат ! Не е толкова просто , трябва и двете страни да постигнат компромис ! Работодателя винаги може да затвори едно предприятие и все някак ще изкара следващите десетина години ! Но и няма как да съществува бизнес без работници ! Простата формула е , че всеки работодател може да плати толкова колкото работника е изработил ! Ако искаш 500 лв. заплата трябва да си изработил поне 1300 лв. иначе няма смисъл някой да се занимава с тоя бизнес ! Но това е в нормалните държави , тука работника иска да изработи 1300 лв. и да вземе 1500 лв. заплата - е няма да стане ! Ако поне веднъж сте били работодатели знаете за какво говоря , ако не лайте си !!!

Става въпрос за минимална заплата, прочети закона и после разправяй кой какво може и не може! И сега последно колкото е изработил или делено на три от изработеното може да плати работодателя? Но за съжаление формулата не е толкова проста, а има длъжности, които нищо не изработват, но за сметка на това имат други качества, които пък косвено допринасят за по-добър бизнес. Ама какво ти обяснявам, ти явно още си в 20-ти век. Има една приказка: "Гладен китаец нищо не прави.". Традиционния поздрав на китайците е не "здравей", а "ни джамайан" (ял ли си - ял съм).

Ами умствения труд как го изчисляваш?

Не може да прави такива сложни сметки човека. И как се в другите страни всички работят много повече от нас? Не е така, бил съм там, видял съм. А такива псевдо бизнесмени да не се обаждат.

В цял свят може, в България не.Да сте чували за минимално заплащане на час в САЩ или Великобритания и т.н.Колкото по рано се въведе справедливо минимално заплащане на час толкова по добре.Скоро разговарях с един инвеститор от чужбина.Нашата комппания дава 2 пъти мин заплата в страната, казва.Повишети си мин. заплата вдигам и аз.МНого може да се говори ама трябва акъл.

Супер яка държава имаме! Само как насъсква работници и работодатели - докато се карат - никой не се сеща, че държавните служители осигуровки не плащат - никакви, но са осигурени и здравно и всякак. Един ден те ще взимат пенсии, а работещите в частния сектор - може би! Някой прави ли сметка, колко повече разходи има бизнеса в т.нар. частен сектор, за разлика от т.нар. държава - всичко, което се получава в момента като пенсии, здраве, образование е на гърба на частния бизнес на гърба - или смятате, че държавните служители увеличават БВП? И спомагат за ръст в икономиката ли? Колко хитро - някакви баламурници жалки тръгнали да стават бизнесмени - на им минимална заплата, на им осигуровки, които държавата не плаща, на им пенсионери, учащи, нуждаещи се и т.н. Какво смятате ще стане, когато частния бизнес почне да фалира - държавния служител ли ще издържа държавата???

Държавните цлужители не само не плащат осигуровки ами са и записани по болници за безплатно/от тях/ лечение и лекарства. Щом като БТК осигурява такова на най-дребния служител от 1000.00 лева годишно може да се направят и други сметки..Въобще държавата не е на мястото си - да сътвори и изпълнява закони които гарантират минимума за час така че работещия да бъде максимално защитен а работодателите да си понамалят екстрите за тях и трупането на милиони по банковите си смвтки. Как се навъдиха толкова милионери в България???? на гърба на този на който плащат жълти стотинки.

Тези 70% са онези които продължават да строят хотели,вили и къщи по морето и балкана, тези които всеки месец си сменят скъпите автомобили с по скъпи, всеки ден харчат по ресторанти като за 5 минимални заплати и после нямат пари да плащат на работниците си!!!

А 100% от работниците са против замразяването на заплатите!!!

Българските "работодатели" искат, ако може и без да плащат да им се работи, да осигуряват на минимални заплати, а да печелят много. Има един такъв, скандален архитект, който държи хората си на минимума, а за две-три години купи няколко апартамента.

То да е един,повечето са така!!!

Колкото повече трупат, толкова повече цепят стотинката на две. Народът има една истина- пътник у беден ще се наяде, у богат ще гладува.

Много си нагъл! Ще ти работят ако могат да работят. Но според мен един човек, който не може да се нахрани, облече... не може и да работи. С парите, които плащаш на работниците си те могат ли да се възпроизвеждат? Щото утре някой ще трябва да работи и на децата ти, ама ако него го няма защото не са го създали, отгледали, изучили... твоите деца сами ще трябва да си работят. Та вземи ги научи още от сега на елементарни неща за да не умрат от глад! Повярвай ми - това, което правиш ти сега с работниците - това чака твоите деца след време.

Браво, Мери! Адмирации!

разбирасе че няма да се сагласят на кои работодател му е прятно когато става дума да дава пари. затова избягаха много хора от балгаря защото работодателите определя а не дарявата. много лошо другари. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Охо, тук са се събрали най-добрите, честни, кадърни и недооценени работници! Даже и от бизнес разбират - как се котка и глези работника, как му се угажда във всичко! Ами какво чакате, че не захващате бизнес - всеки ще ви плаща само и само да работи при вас! Всъщност всеки може да бъде работник, но добър работодател - не! Леко с претенциите - трябва да си бил от двете страни, та да съдиш право!

Бизнесменът трябва да види как го правят по света и у нас.

Тотална трагедия- 7,6милиона народ,2.2 милиона работещи.Чиновническа преса по численост колкото в Румъния която е 33 милиона.На гърба на работещите - данъци такси глоби осигуровки мита акцизи винетки и тем подобни.Всичко се плаща по европейски стандарт с заирски заплати.България трябваше да усвои 13 милиарда евро до 2013 от ЕС,а са усвоени 6% и скоро мандалото ще падне.Затова сме на това дередже.Каква ни е ползата от това членство.Картината в страната е просто печална!На дъното на Европа сме!Едно цяло поколение ще се влачи с тази криза!

разбибаемо е тяхното нежелание за увеличение на работна заплата, искам да се съглася с тях и не мога, защото у нас в повечето случаи частният бизнес е абстрактно понятие за нашата икономика и обратно, всички са осигурени върху 240 лв., периодично т.нар.бизнесмени-лаботодатели налагат парични глоби на подчинените си, което е жив обир, чиракът няма опора в закона и държавата зад гърба си, експлоатацията е очевадна, въобще дива работа и всичко е за сметка на чираците, една сума получава по сметка и друга на ръка,, но сумарно не надвишава 350-400 лв., е, и тези хора държавата ги пита, вместо да ги проверява, раотният ден е в много случаи по 10-12 часа, е каде отидоха социалните ни придобивки....

разбибаемо лаботодатели раотният каде - добре е ако не си счетоводител.

та защо ли да ги дигат тя заплати,или след това сакращение увеличение на работнят ден които и сега на повечето от хората е по 12х.ама ние сме си свикнали,я да ги видиме тези новоизлюпени работодатели,ако няма кои да им работи какво биха направили,едва ли ще дадат работата на концеся като господин примиера на чугди фирми,,не казвам турски,, *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

като са против,даите да им работим без пари......... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Имайте предвид, че след последните самоубийства в Китай МРЗ стигна към 260 лв. После кой бил баламурника.

в бг има над 2000 бизнесмена с над 1000м2 имущество.. това прави над 2 илиона м2 които като ги разделим по ш0м2 за едно семеиство се получават жилища за з00 000 семеиства.. значи 2000 български бизнесменя се ширят колко за з00 000 семеиства с 1 или 2 деца..стачкуваите за вдигане на заплатите и тия тапи мафиоти да живеят в апартаменти по 200м2 ,а не в кащи по 500-ш00м2 за всяко от децата им.. нито саздават компутри, нито ракети.. това са едни долнопробни мошемници занимаващи се с нечестен и зловреден бизнес

лая е че ако се вдигне заплата ще се вдигнат цените.. това което ще стани е че бизнесмените ще имат по малко печалби. вижте ги в кви кащи живеят, какви скапи коли и колко броики имат.. на какви 5 звездни почивки ходят.. по 5-6 лубовници имат.. всичко е лая че ако се увеличи заплата с 100-150 леева ще се вдигнат цените.. лаят защото така бизнесмените ще печелят по малко и ще живеят на по тясно.. няма да могат да купуват по 2-3 коли всяка година, и по 2-3 апартамента на лубовниците си, и някои друго кило злато и дяманти.. за тва е цялата врява, щото на бизнесмените са му по мили проститутките, а не работниците.. вдигаите се на бунт вав фирмите и изтезаваите и убиваите шефовете си.. като убиите шефовете си няма да сте без работа.. на тяхно място ще доидат по добри нее се притесняваите.. и ще ви плащат по добре, като знаят какво ще им се случи иначе

Толкова си неграмотен, брато, че и 100 лв.заплата са ти много.Абе, да не закриха училищата в тази държава бе, невероятна малограмотност се шири...

Продължение...Спокойно!Иде краят на така наречените"български бизнесмени".От една страна американските и западните бизнесмени,от друга страна-руските,а от трета-турските....."Бизнесменът"Ганьо беше дотука...Още малко и ще му свърши царството...Нито може да се конкурира с тия мощни хиени,нито нищо...ще му изкупят за жълти стотинки псевдо-бизнеса-ако разбира се не му го вземат направо...и айде Чао!...някъде по островите в страните от Третия свят...там да"бизнесменства"!

Няма държава в света без собствена икономика. Известно ли ви е къде ще отидат печалбите - е няма да има отчисления за държавния бюджет, щото чуждите фирми изнасят всичко, и най-вече печалбите си, а българския бизнесмен го дялкат с всякакви данъци, временните мерки остават постоянни - справка - първите три дни болнични от работодателя - хем осигуровка върху болничните, хем болнични. В коя държава го има това? И който не е работил на чужд бизнесмен да не се изказва - справка Родопите и така наречените гръцки бизнесмени, които ограбиха и ограбват труда на шивачки, миньори и прочие работещи им българи. Не може под общ знаменател всички бизнесмени в България - тези, които имат голямо състояние - да го докажат, стига сте рязали месата на средния бизнес, че ножът вече е опрял до кокала...

уфффф ще ти се:)

Т.нар. български бизнес нито е бизнес, нито е особено български, както всички се досещат. Съставен е от разнообразни, но винаги подозрителни елементи, най-често криминални. Въпросните сега продават на европейския пазар, на европейски цени, но продължават да плащат труда на невероятно ниски цени. Лечението е просто - минимална почасова ставка сходна с тези в средна европа. Към това да се добави сериозен корпоративен данък от 35 %. За тези дето щели да се изнесат - прав им път, ще вдигнем и митата. За тези дето щели да се пренесат в сивия сектор си има икономическа полиция. Това е нормалността, другото е олигархично отклонение.

Продължение:...И в един момент тези"бизнесмени"се взеха насериозно..и кой знае по каква причина"решиха да скъсат с по-тъмното си минало","да отрежат на гущера опашката" и"да излязат на светло",че даже и данъци да плащат!...Да,ама тая работа не е като оная!Хвърлиха се "на светло"с едни строежи грандиозни,едни простотии,...вар,тухли,вар,тухли...елате ни вижте колко сме велики....и колко сме прости....заклещихме всички"сенчести кинти" в хотели на труднодостъпни места,където си скачаме по ушите и е пълна пустош,няма кой да ни напсува и персоналът е повече от клиентите!Също така и непродаваеми грозни жилищни комплекси,дето никой посмъртно няма да си купи нищо,само стърчат железа и бетони....Следва продължение...

Продължение...Друг вид "български бизнесмени",по"нахаканите"освен готовите пари,които са им дадени,тръгват и да ги умножават с най-различни далавери,единствено и само в сферата на"сивата икономика" и"сенчестия бизнес",защото те друг бизнес не могат да въртят,не знаят как,а и няма смисъл,щото парите от"сенчестия сектор"са големи и бързи.Е, имат някое кафенце,някое хотелче,някое ресторантче,някои даже и някое заводче,но всичко това е само за парлама!Тези неща работят на загуба,"бизнесмените"ги дотират с парите от "сенчестата икономика"...колкото за "лице"пред хората....Следва продължение...

Плебса на всяка статия едно и също дрънка.500лв като стане заплатата ще работите по 12 часа не ви ли ясно.Пазара празно не търпял.Като фалира някой да друг ще дойде, но за да не фалира и той ще вдигне цените.Така че на ви 500лв. заплата плебеи, ама от утре хляба 3лева, бензина 5 лв. пак същата покупателна способност ще имате за жалкия си труд който давате.

Срещу минимална заплата - минимално старание и труд. Срещу никакво уважение на работодателя спрямо работниците - никакво уважение на работниците спрямо работодателя.

Не, не ни е ясно. Но ако платиш 5 часа извънреден труд, може и да се изясни, но само ако работника има желание, тоест ако му се работи извънредно. Това да не ти е бащиния бре, байо? Има си закони, научи ги и най-вече ги спазвай! Бате гойко, намерил си кой да плашиш с цени, цените в България отдавна са като тези в повечето европейски страни, така че пий една студена вода. И ако не си разбрал какво значи това - няма накъде да се вдигат повече, това не ти е Москва, а дори и там си имат граници.

към ник-а си и прост и скъперник - така напълно ще съответства на същността ти като работодател...

Жалък труд викаш... Съмнявам се, че някога си забил и един пирон през живота си, защото не знаеш от коя страна- пък и в учебниците не пише. Ужасно е да си работодател , без да има на кого да дадеш работа, защото никой няма да ти работи за жълти стотинки или за това, че си много убав. Експлоататорите трябва да го разберат или да запретнат ръкавите сами .

На който работодател не му изнася да спира бизнеса.Като се бачка трябва да се плаща.Сварши тя тая да смучат като на световно.Ще печелят повече като им се увеличи работата.Те какво казват-бачкай като искаш повече,е и те да бачкат, да ги видим.И ква е тая умряла минимална тя трябва да е 800лв поне

Да, то много неща трябва, ама е го на, вече 22 години все по-зле става положението.

КОЙТО ПИШМАН БИЗНЕСМЕН НЕ МОЖЕ ДА ПЛАЩА КАКТО ПЛАЩАТ В ЕС ДА ФАЛИРА И ДА ХОДИ ДА СЕ ПРАВИ НА БИЗНЕСМЕН В МАЙМУНЛАНДИЯ. НЕ Е ВЯРНО,ЧЕ ПЛАЩАТ КОЛКОТО ИМ РАБОТЕЛИ,ПРАВИЛНИЯ ОТГОВОР Е ХОРАТА ИМ РАБОТЯТ,КОЛКОТО ИМ ПЛАЩАТ ПИШМАН РАБОТОДАТЕЛИТЕ.

Напълно си прав, но има и друго - работодателите и да искат не могат да плащат заради непосилните данъци, такси, наеми и ДДСета, които му се налагат от "държавата България" с премиер умника Бойко. Аз казвам, който не може да управлява държава и не може да пише закони, направо да заминава също да управлява Маймунландия, а България да я запише директно към Брюксел и за няколко месеца минималната работна заплата ще стане 1000лв.

Аз не мога , но няма ли кой да направи една страница във ФЕИСБУК, за най- нелоялните,неплащащи,алчни работодатели в БГ на българки и на английски език и ще останете очаровани от резултата и ви гарантирам че следващата страница във ФЕИСБУК,ще бъде "Да помоглем на Българският бизнес да фалира"Най-нископлатеният работник в Европа плаща повече данъци и е по лоялен към държавата ,от най-големият Български ''Бизнесмен'',но един въпрос :Христо Ковачки член на Българският бизнес ли е? укри 18 милиона ,осъдиха го като виновен на три години условно а, така и не се разбра да ли ще възстанови тези 18 млн. Преди 100 години Ал Капоне е бил вкаран за много по малко за 11 години на топло

Струват ми се много закъсняли тези "вопли" от работодатели и работници.Нещата в България започнаха да се развиват в грешна насока още в самото начало.Първо трябва да се вгледаме внимателно в явлението"български бизнесмен".Смело мога да твърдя,че"те такова животно нема"!Има няколко вида"български бизнесмени":Единият вид е:Смотан простичък послушко,на който са му дадени някакви куфарчета с пари,с тенденцията да ги"развърти",да ги умножи и да върне главницата на господарите си плюс някакви яки лихви,като се предполага,че послушкото ще съумее да направи пари и за себе си.Смотанякът, обаче тръгва да осъществява някакви грандомански проекти от които си няма и хал хабер и загубва почти всичките пари.Ясно е как господарите му постъпват с него,когато дойде"време разделно" и трябва да връща парите.Работниците му обаче остават разочаровани,когато кухата империя в която са работили изведнъж рухне....следва продължение...

Някой от работниците интересува ли го какво приемат и какво не приемат работодателите? Пък и кой ги пита тях? Аре, баста, работодатели и видни ганьовски бизнесмени, ама в кавички! Минималната заплата 500 лева! Да ви е густо!

Минималната заплата крепи некадърните комунистически издънки, дето станаха КАПИТАЛИСТИ !

нее може студента да учи и бачка понежее няма кои да го финансирва, а курвата зара от биг брадар и платиха в холивуд да учи за артистка, купиха и скапа кола.. за умните пари няма, за курвите пари бол.. учените от научната академия си броя стотинки и работят като луди, курвите по цял ден на спа салони и козметици, вечерта с една свирка си палнят джоба.. за всичко са виновни бизнесмените и трябва народа да ги елиминира всички боклуци които поробват работници, плащат малко, не помагат на студенти, крият данаци, и харчат всичките си пари за проститутки.. убиите ги тия бизнесменски боклуци

разбира се че са против увеличение на заплатите.. тогава няма да им оставят пари за проститутки.. бизнесмените ни учат че парите за храна трябва да се печелят с пот и кръв, а в сащото време покраи нас минават коли за стотици хиляди левове карани от момичета със силикони които всеки знае по какав начин са ги спечелили тези коли.. значи народа печеля пари за хляб с крав и пот, а проститутките печелят сас свирки коли за стотици хиляди.. и тези бизнесмени имат наглоста да говорят за обществото.. в бг е по добре да си проститутка, отколкото молекулярен биолог, инженер, учител.. това е заради тези бизнесмени мафиоти.. народа трябва да отиде в богаташките квартали и да запали кащите на богатите заедно с тях..

80% от държавата мизерства, така че трябва да се вдигне минималната заплата. Ако питаш работодателите, то на тях трябва работника да им плаща, затова че работи при тях. Ако с 50-60 лв(+ данъците), работодателите съкращават и не могат да се справят да фалират и да си ходят на село да садят картофи. То пазара празно не държи, така че твърдо съм за вдигане на минималната работна заплата.

Българският работодател, ако можеше, щеше да върне РОБОВЛАДЕЛСКИЯ СТРОЙ!

па мислим , че го е върнал. 14 часа работен ден плюс съботите, които плаща като обикновен работен ден а не по кодекса като извънреден труд.... за отношението работодател- работник какво да пиша...

български бизнес = български робобладелци.дори по лошо защото дори в миналото робовладелците хранели,лекували и са се грижили за робите си ,дори робите са били огромна инвестиция за тях защото са ги купувал и поддържали в добра форма,излизало е доста доста скъпо ,добрият роб е струвал доста пари. А сега в нашата България робите са безплатни плащаш им под границата на оцеляване,не ги храниш,нито ги лекуваш инвестиция към работника =0 ,печлба от работника =300%, и накрая смешни профсъюзи които само смучат членски внос ,обслужващи робовладелските интереси

Нашенските "работодатели" искат да им се работи по 24 часа, 365 дена в седмицате по възможност на минимална РЗ и да не плащат осигуровки!!!! Познайте какво ще му се случи на един такъв работодател в Германия, ако го хванат А БТТП да престане да се афишира като МУТРЕНСКА организация!!!! Всъщност в мутренска държава каква да е..........

Фиктивния износ се е увеличил Дянков има да взима,че е реален.Това си е чиста контрабанда със знанието на власта.Просто тия доста се оакаха.

еи маимуни като се мислите за много работни ами идете и работете там кадето се дават много пари? ама не ви стиска нали? много добре си знаете колко сте некадърни !!!

когато почнете да работите като германци,тогава сте искате европеиски заплати.добре са отговорили хората: каквото е качеството на труда ,такова е запластането.ако ви се струва че много работите ами идете в германя и висте как се работи!!! а до тогава просто не бадете нагли драги български "работници" и не се обаждаите!!! ако сте толкова добри и работливи ами идете в чужбина бе зимаите по 2-з000 евра !!! ама не можете застото сте некадърни и дълбоко в селските си души си го знаете!!!

Ей,маймун производителността в БГ е 3,1пъти по-малка от средноевропейската , а средната заплата тук е 8,9 ПЪТИ ПО-НИСКА ОТ СРЕДНОЕВРОПЕЙКАТА.....фалирайте некадърници...дето имат пари за джип и любовница,дето крадат от държавата като не плащат данъци и осигуровки,тези които не са купили една нова машина.....

Десяткааа, чистачката на монитора ти не работи. И от пяната, която струи от устата ти ти се е повредила и клавиатурата вместо Щ пише С. Иначе на скоро бях командировка в една Австрийска фабрика, и да ти кажа, ако аз работя, като тях ЩЕ МЕ ИЗГОНЯТ ОТ РАБОТА ВЕДНАГА. Въобще не си даваха зор. Заплатата на този пич, който ни беше представен беше 7000 евра.

Ти и на луната да се качиш по- интелигентен няма да станеш. А с тази голяма неграмотна уста гледай да не те изритат от там където си и бързо,бързо да се приземиш обратно. Точно в Германия дано се научиш на ред и дисциплина и да уважаваш държавата си , както те уважават своята.Между другото личи си, че там работиш нещо за което не се изискват нито образование, нито интелект.

Ами не, не съм съгласен, аз ще ти отговоря по друг начин - каквото е заплащането, такъв е и труда! И хвани се научи малко да пишеш, работодателю. Резил е работниците ти да са по-образовани от теб, бизнесмене.

Които не може да плаща заплата да ФАЛИРА, какви са тези китайско-африкански заплати в Европа?!!А в същото време износът само за Европа се е увеличил със 65%за една година. Българският бизнес неплаща заплати,не плаща и данъци/25% от бг.бизнесът е в сивият сектор/дори и да плаща те са най малките в Европа,бг бизнесът е най нелоялният към клиента в цяла Европа,в България е най скъпо от цяла Европа,качеството на услугите и на храните най лошо от цяла Европа,за какъв бизнес говорим,който за последните 20 години изгони 1 млн .българи в чужбина и инвестира в скъпи коли,пиршества и палати,сега когато срещна истинската Европеиска конкуренция почна да плаче на гърба на правителството , просто въпрос на време е да за почне истинка интернет търговия за да срине тези посмърчащи караяи коли за 200 000 евро псевдо бг.бизнесмени

Че как тъй ще са съгласни, нали новия джип ще отиде на кино!

тогава и 70 % от потребителите не са съгласни да им увеличават оборота визирайки печалбата им на работодателите.... не може да даваш по 300 лв.на човек да живее на месец а работодателя да печели толкова за ден или по малко... трябва да се въведе закон ако искаш да си работодател трябва да платиш на човека който работи за теб толкова колкото е нужно ЗА дА живее като човек иначе на си я свърши сам работодателя тази работа от която смята да печели .... в чужбина няма работодател който от двама трима работника да печели хиляди

Които не може да плаща заплата да ФАЛИРА, какви са тези китайско-африкански заплати в Европа?!!А в същото време износът само за Европа се е увеличил със 65%за една година. Българският бизнес неплаща заплати,не плаща и данъци/25% от бг.бизнесът е в сивият сектор/дори и да плаща те са най малките в Европа,бг бизнесът е най нелоялният към клиента в цяла Европа,в България е най скъпо от цяла Европа,качеството на услугите и на храните най лошо от цяла Европа,за какъв бизнес говорим,който за последните 20 години изгони 1 млн .българи в чужбина и инвестира в скъпи коли,пиршества и палати,сега когато срещна истинската Европеиска конкуренция почна да плаче на гърба на правителството , просто въпрос на време е да за почне истинка интернет търговия като Амазон и ебаи за да срине тзи посмърчащи караяи коли за 200 000 евро псевдо бг.бизнесмени

"В този интервал от време са получени 82 отговора от работодатели"...."68.8% от работодателите не приемат административното увеличение на заплатите"...... РАЗБРАХТЕ ЛИ СЕГА? уВЕЛИЧЕНИЕ НА ЗАПЛАТИТЕ НЯМА ДА ИМА-- 50-60 РАБОТОДАТЕЛЯ НЕ ГО ИСКАТ И НЯМА ДА СТАНЕ, АЙДЕ СЪС ЗДРАВЕ.....

Така или иначе работодателите винаги ще пищят, че трябва да дават повече пари и заплашват, по-скоро блъфират да уволняват работници. Заради това вдигането на МРЗ трябва да стане шоково, в пъти, на 400-500 лв.!!! за да се доближим до някои страни от ЕС. Шокът ще е 2-3 месеца и после всичко ще се урегулира на по-високо парично ниво.И без това като се въведе еврото, то ще се отрази на цените и спекулантите ще се опитат да се възползват, а с такава мярка ще бъдат изпреварени и парирани.

Като чета и осъзнавам как популизмът на Тотю явно минава. Ами 90% от коментарите са на хора, които не осъзнават колко нищожна е връзката на минималната работна заплата и доходите на работещите у нас. Аз съм работодател и най-ниската заплата при нас е в пъти над минималната. Тези, които са на минимална работна заплата, обикновено са така само на книга. Проблемите са съвсем другаде, в самите принципи на социалното ни осигуряване. Но така е по-лесно - масата у нас е със социалистическо мислене и лесно се вързва на такива глупости.

Само мога да ти изкажа моите най-искрени съчувствия,че си принуден да плащаш на бг работник такива безбожни суми,аз не бих им платил и 5 ст.за размотаването по цял ден на тези нищожества.

Съчувстващия, ти да не си от синята българска работническа кръв? Смешко!

Няма що голям работодател си след като си признаваш че водиш само на книга на минимална заплата..На всеки малко разбирашще му стане ясно що за "бизнесмен" коментира..

Сега ще започнеш да облъчваш колко е лошо да се осигуряват работещите на пълна работна заплата, хохо... Хайде, стига с приказките под шипковия храст, никой не ви се връзва на глупостите вече. Пък и в крайна сметка тебе какво те бърка тази работа? Щом всичко е така както го казваш, значи няма нужда да се притесняваш, теб увеличението на минималната заплата няма да ти повлияе, нали. Или не е така?