Депутатите спешиха бизнеса да плаща редовно заплати

С голямо мнозинство депутатите приеха на първо четене промени в Кодекса на труда, насочени срещу неизплащането на заплати от страна на работодатели.

Обратно в новината

Коментари - Депутатите спешиха бизнеса да плаща редовно заплати | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво! Предлагам още, на служителите от инспекцията по труда да им увеличат заплатите. Двойно, ако може! И да има отдел за вътрешни разследвания - корумпираните и недобросъвестни служители да бъдат уволнявани!!!

И как ще задължим държавата да плаща на фирмите? И когато държавата не плати навреме на фирмата и се забавят заплати в тази фирма, кой носи отговорност?

Много просто господа депутати, трябва да гласувате на работниците да се плаща всяка седмица, а не както сега заплатата да е месечна. Така, работника ще види след 2 седмици работа дали работодателя е коректен и плаща. И ако не им плаща ще напускат на време и некоректни работодатели няма да могат да злоупотребяват. Но ене се учудвам, че все още не сте го приели, нямате нужния умствен капацитет, защото вие сте просто едни марионетки и ви избирата по това колко сте послушни. Този Адемов беше министър видяхме го всички какво направи когато беше на власт.

Българската търговско-промишлена палата (БТПП) и в момента се ръководи от кадрови офицер на Първо главно управление на Държавна сигурност. Цветан Симеонов е председател на управителния съвет и член на изпълнителния съвет от юни 2009 г. Той е юрист в БТПП от 1980 г. и през периода 1986-1992 г. става кадрови служител на ДС. Със заповед от 1.6.1988 г. е назначен за разузнавач. Това стана ясно от оповестената проверка на Комисията по досиетата. Проверката в БТПП е обхванала общо 114 лица на ръководни длъжности. От тях 22 са с агентурно минало. Прочети повече на: link Същото е в КРИБ и другите измислени работодатели дето ореваха света че трябва да прлащат нормални заплати на работниците. Пусто дърво...неокастрено

Дилемата на работника: 1. Независимо колко се работи, то никога не е достатъчно. 2. Това, което не е направено, е винаги по-важно от онова, което е направено.

Братя докато в нашата мила родина работим на принципа прееби другарче, никога неще се оправим.На принципа мен ме преебаха аз ще прееба друг!

ГОСПОДА ДЕПУТАТИ, КВО ПРАВИМ С ЗАПЛАТИТЕ , КОГАТО ОБЩИНИТЕ И ДЪРЖАВАТА ЗАБАВИ ПЛАЩАНИЯТА ПО НЯКОЯ ИЗВЪРШЕНА ОТ НАС УСЛУГА.

Кредит баце, тва е

До сега нямаше ли такъв Закон ?

Имах служители, шофьори, коли . . . Постепенно аутсорснах всичко. Разходите ми за транспорт намаляха двойно от както ползвам фирма за транспорт. Фирмата не ми се оплаква, че след 18 часа не кара, няма 20 дена платен отпуск, не се иска от мен да попълвам и представям пътни книжки. Нямам автомобили - лизинги, застраховки, щети, ремонти, гориво, проверки . . . Разходите ми за пакетиране са почти същите, но пък си приспадам ДДС. Счетоводството намаля драстично и го аутсорснах. Пак плащам горе-долу толкова и съм доволен - пак толкова. От 10-12 човека останахме 3. Всички сме (не се изключвам) на процент НО процента се дава когато дойдат парите. Ако дойдат след месец - след месец. АКо дойдат след година - след година.

не разбрах оплакваш ли се или се хвалиш? в днешния бизнес всичко е на оуцорсинг и контракт

Черногорски ти ли си?

Мен кой ще ме пази от работници - измекяри, които нищо не могат, работят некачествено и са с ниска производителност, а само за заплати мислят и плачат?

Целта е унищожаване на малкия и среден бизнес, за да остане само големия управляем бизнес. Стъпка към глобализирана, колониална икономика.

Дори и да си прав, то аз знам масови изключения. На шотландските отрови където нищо не вирее дори и овеса се внася....може да правиш само две неща - да си роболовец или да си жена и да плещеш пуловери и да продаваш. И двата пола могат да работът и двете неща - щото гладен не се седи. И сички или са риболовци, или плетът в къщи при лошо време. Резултата е семеен бизнес който процъфтева, и е отлично платен, с джелезна репутация.... Рибата е прясна и великопелна, и се продава като топъл леП ...от цел свет идват да я опитат! А половерите продават и онлайн, ив местни шопове...нема половер да е под 100 паунда едния, но пък каква красута! Само чиста вълна, прекрасен арт..... На ти, от един пуст остров, как можеш да пичелиш почтено и то в 15 покуления, нищо не е мръднало! И хората имат огромни имения, имат и пари, и чест, и бизнес, и не се лъже, и е прекрасно, и кръчмите са пълни, а туризма процъфтева, и сички идват и копуват прекрасни пуловири и пият и ядът риба по кръчмите ...... И секой е шестлиф, и не се краде! на острова не е регистрирана кражба с векове! Я ела да видиш какво става там, дето стъпат куманяги.....

Упс, риболовци..... Един пуловер ама най-ефтиния и малък....да кажем детски....в минимум 100-120 паунда, ама еръчно изработен, с шарки и плетеници. Шаловете по 60 до 100 паунда единия. Пуловер който е по-специален, спокойно може да стигне 200-300 дори 500 паунда единия. примерно с по-специални шарки (тука традиционните шотландски шарки са направо ....приказни!). Или ако е по-дълъг, или ако е по-ефектен....или ако има нещо добавено, примерно жилетка с голема яка..... Традиционен рибарски пуловер (тия са стандарт!) се продава като топъл леП.......и има надбягвания с яхти, и рибарски круизи, на които гостите помагат на рибарите и за благодарност са возени напред-назад и си изкарват страшен уикенд примерно..... Абе бизнес да искаш, хората са му намерили начина. Какво се оплаквате, шотландските острови с камъняци са намерили начини и средства, а вие в средата на най-плодородната Южна Европа се вайкате като недоевани вдовици??????? Тия хора са гладували! децата им са измирали от град с подути коремчета со столетия! хората са емигрирали и са се връщали пак с нещо да донесът и да разработът острова си! Рибари са измирали вморето, вдовици са се цанили по богати къщи да слугуват! децата също са работели! И тека столетия, но не са се дали и са си направили рая! А вие???? от един рай, от една РАЙСКА БЪЛГАРИЯ....вие напшравихте пустиня???????????? И смеете да се обиждате на куманяги, на куманизам, и на буклуци? Мъ то е малко да ви нарече буклуци! Хората от пустиня правът рай! а вие от рая - направихте пустиня! ВИЕ, КУМАНЯГИТЕ!

Да беше останала в България да направиш бизнес тогава. Ама на лафче си мнооого силна, хахаха

Можеш да се опазиш сам. Когато някой работник не върши работата както трябва, му връчваш предизвестието за освобождаване и готово.

Не може току так да го освободиш. Трябва и една заплата още да се плати и други формалности има. Препоръчвам на работодателите да се насочат към пълна автоматизация където е възможно.

Кой в България спазва законите?

200 лв. минимална пенсия за 15 год. стаж. 214 лв. за 34 год. стаж на мед. сестра. Егати справедливостта и държавата ? Айдуклък у нас.

с какво точно са спешили работодателите, ако не изплащат редовно заплати.

Представете си преди 1944-та какво е било и как тогавашните ИЗКЛЮЧИТЕЛНО КАФЯВИ ФАШИСТИ "елитът" НА НАЦИЯТА какво са плащали, как са плащали, как са ставали богати, щом 21 век още тия неща не са уредени. Ей затова е имало НАРОДЕН СЪД.

Глюпости. От дядо си знам, че надниците са се плащали в края на всеки работен ден. Изработваш си количеството работа и директно ти се заплаща на ръка каквото с идоговорил сутринта. И нема издънки, щото после може и да не се върнеш, ако не си доволен от заплащането. Сега те завличат с по неколко месечни заплати, и хората не смеат да гъкнат на червените куманяги олигархи. По време на капитализма, падне ли ти репутацията и те отритнат хората - то бел свет нема да видиш. А сега, червените куманяги си правът кото си искат и нехаят за репутацията си, нищо се секи ги плюе, а те си мислът, че дъжд ги вали.

Тези сегашните изедници нямат нищо общо с комунистите (комунисти бяха Тодор Живков, Гриша Филипов, Добри Джуров и Жан Виденов - те отдавна се отрекоха от олигархичната партия БСП). Тези сегашните мастии, дори и да има комунистически наследници ги интересуват само парите, схемите и измамите. Те не могат да бъдат наричани комунисти, защото не са. Те са смесена порода от хора, докопали се до местна и общинска власт плюс депутати влезли по някакъв си начин в Парламента. Работейки за осигуряване на мак.изгода от това.

Ето тека е било. Влизаш сутринта на обекта (нивата, сградата, фабриката). Написваш си името и в колко часа си дошъл, и си слагаш цифрата на договореното и се разписвате с деловодителя и собственика на компанията или назначено от него лице. Влизаш, заработваш си, отчиташ си работата и с подпис че си си свършил работата, на излизане ти се плаща. Счетоводните документи на компанията после са били проверявани от държавните органи и са били осчетоводявани директно сека седмица, веднага, и са били изчиствани сички данъци и задължения, ВЕДНАГА! Като не можеш да правиш бизнес, слагаш таблека фалит и гледаш как хората бегат от тебе на улицата като че си прокажен, а децата ти биват изритани от секаде и презирани. Плус че пристигаполицията и тараши дома ти и се регистрира целото ти имущество, и се разпродава пред очите ти, за да се плати на кредиторите. Затова хората са били изрядни. А какв одоведоха куманягите? дългове, и пак дългове, нередовни плащания, и мафия, биячи и рекет.....терор и беззаконие....ето това ДОНЕСОХА КУМАНЯГИТЕ КРАДЛИВИ!

има ли санкция за неплащане на заплати или това с обществените поръчки ще ги мотивира да плащат редовно на работниците си.

АЛО , ДЕПУТАТИТЕ ВИЕ ЗАСЛУЖАВАТЕ РАБОТОДАТЕЛ ДА ВИ БЪДЕ БЪЛГАРСКИЯ БИЗНЕСМЕН -ДА ВИ ВОДИ НА 2 ИЛИ 4 ЧАСА РАБОТА ,ДА ВИ ОСИГУРЯВА НА МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА И ДА СИ ЧАКАТЕ ДА СЕ ПЕНСИОНИРАТЕ , А НЕ ДА ВИ ХРАНТУТИ НАРОДА И ДА ИЗМИСЛЯТЕ САМО ПРОСТОТИИ.

Правилно !!!

Предлагам на депутатите да приемат закон слрещу бедността: Всяко семейство, което няма месечен доход от 5000 лв да бъде санкционирано 10 000 лв. За второ нарушение - 20 000 лв, за трето нарушение - и двамата в затвора за 1 година . . . Да видим дали някой ще посме да не изкара 5000 лв на месец!

на заплати , България е в ЕС няма как да е друго.

Корнелий

И аз работя с ЕС. Издавам фактура и до седмица платена. Тук издавам фактура и до седмица почват пазарлъците дали само 3 месеца да ми я забавят или като им платят на тях след 12 месеца. Успех със санкциите! Скоро няма да има кого да санкционирате!

1.Най-евтиния ток в ЕС се продава в България. Това е ФАКТ. 2.Най-ниските заплати в ЕС са в България. Това е ФАКТ. 3.Най-ниския корпоративен данък в ЕС е в България. Това е ФАКТ. 4.Най-ниската цена на земя в ЕС е в България. Това е ФАКТ. 5.Най-ниските наеми в ЕС са в България. Това е ФАКТ. 6.Най-ниския Данък Общ Доход в ЕС е в България. Това е ФАКТ. 7.Най-ниските глоби за неспазване на законодателството в ЕС са в България. Това е ФАКТ. 8.Най-много луксозни коли, джипове и яхти на глава от населението в ЕС има в България. Това е ФАКТ. И въпреки това да се върти бизнес в България е трудно....

В Швеция електроенергията е 2 евроцента за киловат (миналата зима я вдигнаха от 1 на 2) -та си прегледай фактите

Нещо яко си се объркал. Първо енергията се плаща на кВтч, и второ в Швеция цената е 10 пъти по висока от това което си дал - не 2, а 20 евроцента на кВтч

НЕВЕРОЯТНО!

Дали могат Иван Арнаудов и няколко други тук, които се оплакват от кадрите в България, да ни обяснят защо квалифицираните българи работят и печелят в чужбина, а не работят за нашите страхотни работодатели? Кое пречи на българските работодатели да плащат 4800 лева чисто за стругар, колкото получава в Италия, например? А когато останат без стругари, започват да реват, че нямало кадри и ще внасят от Молдова. Някак парадоксално ми звучи.

Господата бизнесмени смятат ,че са над всичко и имат големи изисквания към служителите си/ за малки, ако може и още по- малки заплати/. Да не говорим за отношението и отровната за психиката среда в която работим. Всички близки и приятели на шефа са най-добрите с най -хубавите заплати ,а това че нищо не работят не е важно ,те са наши хора. Тези които работят и се скъсват от работа ,обикновенно в очите на шефовете са "хора които нищо не правят " и заплатите им са по- ниски ,но не ги уволняват.

За да взема чисто 4800 лв бруто заплатата става 7384 лв като е включен платен годишен отпуск. 1 час труд на този стругар излиза 46,15 лв. Обикновено дори да произвеждаш за износ - западняците плащат за специализиран труд 15-18 евро на час, като са доста стриктни в нормата за този час работа т.е ти е необходимо поне 10% повече време, за да ги задоволиш. За български пазар с такава разценка на труд не можеш да се класираш никъде. Това е проста аритметика, но ако търсиш по-задълбочен отговор не мога да отговоря защо не става.

Какво общо има размерът на заплатата с това дали редовно се плаща заплата или не?? Парадоксът е в това, че ме питаш едно и се чудиш върху друго. Изясни си понятията!! В новината се обсъжда как забавянето на заплати ме прави закононарушител, и аз коментирам най-естествените мерки, които ще предприеме всеки собственик на фирма, поставен под угрозата да се превърне в закононарушител. Отделно от това твърдя на база близо 10-годишен опит като собственик на фирма, че има множество различни ситуации, в които самата държава може чрез свое действие или бездействие да остави моя бизнес без оборотни средства за плащане на заплати. Единственият видим резултат от този недоебан закон ще бъде закриване на работни места.

за плащането на фактурите си има норма в закон, ама полза няма. Напускал съм фактури на една камара "бизнесмени" и всичките са поне два месеца назад с плащанията. Закон, без хора, които да го прилагат, кучета го яли! Просто още една "коледна" картичка-такова ни е цялото законодателство,пожелателно.

то и общините/ т.е. държавата/никой не може да ги задължи да плащат навреме по издадени фактури, а ако закъснееш с плащане към НАП /пак държавата/ гледай какво става-санкции, глоби...

Този човек ужасно прилича на човека от горната новина - "МВР..". По физиономия.

Поредния тъпизъм сякаш до сега не са променяли и кодекса и законите си по 100 пъти и всичко от зле по зле..Чудят се как да си оправдаят големите разходи тия там...

А кой ще задължи държавата да плаща навреме!!!!!А отпуските,който не се дават или са само по 10 дена и то когато работодателя реши!!!!!!!

Ал

Това в Щатите още преди 2 века са го измисли: работиш -> плащат ти в края на седмицата. Ако не ти платят, в понеделник вместо на работа, отиваш в съда и подаваш жалба. До края на следващата седмица по един или друг начин ще си получиш парите, освен ако фирмата не е съвсем под нулата, но и тогава губиш само една седмица, фирмата е история - други няма да пострадат. Нашето си е жив феодализъм.

Ал

По-добре е лошите фирми да ги фалират, да ги изкарат от системата, за да освободят ресурса за други по-читави фирми. Естествен подбор му се вика.

Ами ти сам си посочил и проблема, и решението. В петък Big Boss не плаща заплата, в понеделник работниците не му стъпват и фирмата умира. Никакво специално законодателство не ти трябва тука, само е нужно работниците да уважават труда си и да отказват да работят без възнаграждение.

гледам разбираш ги нещата, ама в сащ не си стъпвал със сигурност.

"така работещите ще бъдат улеснени да търсят начислените, но не изплатени трудови възнаграждения" СТРАХОТНО! Уважаеми депутати, ЗАЩО ТЕЗИ ТЕКСТОВЕ НЕ ГИ ВКАРАТЕ В НАКАЗАТЕЛНИЯ КОДЕКС???!!!Прах в очите на работещите, за да може през септември да им обясните аргументирано защо премахвате 0,6% - квалификационен трудов стаж!

Хайде сега бизнесмените да почнат да реват и да се жалва, че им нарушават правата. Как така със закон ще ги задължават да плащат на работещите. Демократично е да им се работи без пари...Едва ли промените в закона ще бъдат приети...

А кой ще превъзпита работниците. Притискат се само работодателите... Работниците се предлагат на черната трудова борса, не им се удържат осигуровки, а като им скимне.... излизат в дълъг болничен, че имат частна работа.... правят грешки, но не могат да бъдат санкционирани без тяхно съгласие..... и т.н. Тежко е с прост, некомпетентен и нагъл персонал..... Читавите останаха малко !!!!

Когато шефчето ми плаща редовно, и ми е кеф да му работя и да съм коректен. Като почне да ме мотае и аз се чудя как да му спъвам бизнесеца и се получава омагьосан кръг.

Като искаш някой да е вързан с определен продукт - наеми си самоосигуряващи се или фирми. Плащаш повече, но плащаш срещу определена работа. Наемния работник е като да наемеш машина - никой не го интересува дали ти е свършила работа - дължиш наема. Ако не можеш да работиш с машина следващия път си плащаш за услуга с машина.

Читавите работници вдигнаха галъбята и отидоха при читавите работодатели. Дето плащат в евро и не се усукват като дойде време за заплати, защото трябвало да си купят нов джип или да водят някоя корва на Малдивите.

Ауу... 30 години след като държавата вече не е единственият работодател някой се сети за такъв закон. Какво е на следваща линия? Отпуски които работодателите не могат да ти ги откраднат?

Абе, няма ли ЧСИ и "колекторски фирми" за работодатели? Или има само за длъжници на Топлофикация, банките и др. акули?

Всъщност се регламентира срок и лихва при пресрочване на плащането. Който е решил да не плаща и лихва да му определите, пак няма да плати. Нищо работещо не виждам тук, само поредното замазване на очите, че нещо се върши за правата на работниците.

Заплати се плащат с пари (едва ли изненадвам някой) Пари се получават, като ти платят. При положение, че всики фирми плащат с мин 3 месеца закъснение, държавата плаща мин 12 месеца закъснение, то следва, че фирмата трябва да ти плати заплати, които ще получи след 3-15 месеца, в зависимост кой по веригата си. Т.е фирмата трябва да има 12 месечни заплати за всички служители кеш, за да може междувременно да се разплати. В добавка на това - ако няма пари да се разплати и налагт глоба, която по закон се дължи преди да плати заплатите. Това, до колкото разбирам улеснява фирмата, според политиците. Не е далеч денят в който фирмите ще спрат да наемат хора по КТ. Т.е съвсем скоро всички фирми ще минат на: Ако искаш да бачкаш при мен - регистрирай си ЕООД, плащай си сам заплата, осигуровки, болнични и отпуска, а аз ще ти плащам по фактура с ДДС!

Затова който няма възможност да плаща заплати наема други фирми, които са му подизпънители. Или взима кредит. Работникът трябва да си получава заплатата независимо от това дали работодателят му си е получил парите. От друга страна работникът НЕ ПОЛУЧАВА ПРОЦЕНТ ОТ ПЕЧАЛБАТА. Освен по желание на работодателя. Това са елементарните правила, които явно никой у нас не разбира.

Корнелий

Елементарното правило за собственика на фирмата съм ти го написал по-горе - трябва да има 12 месечни заплати кеш по всяко време. И служителите (вие) и политиците си казвате - работодателят да го мисли. И той го е измислил - ниски заплати, за да има 12 месеца гратисен период на плащане, щото едно е да събереш и държиш 1012400 50 000 лв кеш, друго е за 2000 лв заплата да намериш и държиш 240-250 000 лева, нали? Никой не иска да се бори с междуфирмната задлъжнялост, която ще реши наистина проблема. Сегашното решение е все едно да си накажеш задбника, щот се е нсрал!

Значи проблемът е във фирмите, нали. Щом бавят плащания по три месеца. Ти, като заредиш с нафта, казваш ли на касата, че ще платиш след три месеца? Или си плащаш, за да не отнесеш боя?

Корнелий

Ами значи . . . не е! Като си почнал с тъпи примери: Пада ти мазилка на главата - според теб проблема е в мазилката! Ами не е! И в гравитацията не е! Проблемът е в междуфирмената задлъжнялост, която незнайно защо никой не иска да пребори. Като резултат го отнасят служителите, докато политиците си мислят, че със санкции ще решат проблема! Аналогично могат да приемат закон 10 000 лв глоба за всеки, който няма доход на 5000 лв на месец и да обявят гръмко, че са преборили бедността!

Работиш, одобрява те шефа и плаща в края на работният ден. Не те одобрява не ти плаща. Знаеш да си търсиш друга работа и така. Не да работиш цял месец и чак тогава се сетил, че не е доволен от теб. И няма заплата. А за роднините във фирмата винаги има.

не може и да се формулирате вече ...искаш да кажеш -не те одобрява, не те назначава..., а не те одобрява не ти плаща....да си работят сами със семейството си тия робовладелци...Проблемът е, че т.нар. шефове въобще не работят, не стоят дори на работните места...а те трябва да работят с работницте си наравно...и да знаят най-много за работата..., а не обратното... Затова нищо не върви в България, само малоумници и идиоти са на ръководни постове...

Трудовия договор е договор според който ти дължат пари срещу време. Няма как да не ти платят, защото не са доволни. Ако не са доволни те уволняват. Ако работникът иска да получава пари срещу продукция , а не срещу време става самоосигуряващ се. Ако работодателя иска същото -наема фирма или самоосигуряващ се. 27 години и не се научихте кое какво е. И едните и другите. Ама верно сме прост народ.

Според повечето коментари, най-добре ще е да забранят направо работодателите. Да оставят само заплатите.

То пък едни заплати, каквито са работодателите, такива и заплатите.

По скоро е: "Каквито са работниците, такива са заплатите". Човек трябва да е страшен дебил, да му бавят заплатата с месеци и той въпреки това да стои на същото работно място. На такъв трябва да му вземат "вход", като отива на работа, а не да му плащат заплата.

Аз пък да попитам , имам издаден изпълнителен лист от 2013г. ,до момента се прави какво ли не и няма пари .Аз как ще си ги взема тези пари от този мошеник всепознатия Валентин Захариев който ликвидира завода на Кърджали ?????

Ами срещни го някоя сутрин до като си разхожда кученцето в парка и.....

горкият покоен бизнесмен ... И това е начин, ама накъде отива тогава остатъкът от тази държава?

Завеждаш дело в Страсбург ли беше, в международния съд. Верно е че в началото ше те озори, но би требало да получиш възмездие. Не пропускай да нариташ оня, който се е подиграл с правата ти. Аз ако съм, ей тека от злоба, ке го мачкам до като му призлее и плати. И нищо че е покоен, има наследници, те ше плащат.

Още закони,още наредби, още предписания, още бюрокрация, още дела, още такси, още заплати и бонуси за ненаситната Ламя, Независимата Съдебна Власт. Докато си прибиреш париците ще се установи , че дължиш два пъти по толкова за съдебни разноски .

Да се въведе почасово заплащане, както е в нормалните страни.

А какво ще правите с тези, който натрупват задължения на фирмите си и после ги продават на клошари или пак си оставяте вратички в закона.

и до сега работодателите имаха задължение да изплащат заплати. Така пишеше в Кодекса на труда. Абе, мижи да те лажем е тая.

работодатели са само комунисти и агенти на ДС , те са недосегаеми

Какви комунисти сънуваш бе мишок?

От 27г живеем в капитализма.

И кои са капиталистите? Шефовете от БКП и агентите от ДС. И отрочетата им.

А какво се случва с фирмите, които обявяват фалит, прехвърлят се на клошари и се загробват всичките им задължения!?!?!?!?! Този въпрос решете, там е заровено кучето!!!

И го решете с задна дата. Само да не се окажете повечето депутати в затвора.

До сега не бяха ли задължени?

ама не пишеше как са задължени аз още си спомням случаите в които прокурори заявяваха че това са частни правни отношения и нямало възможност да бъдат съдени а че се нарушават пенсионно здравно и данъчно това не се виждаше а договорите които се сключваха между работник и работодател нали се сещате също са законни документи ама ......... Дано някой ден българина разбере че живее в безправово общество и че трябва да си търси правата!

всеки месец при изплащане на заплати трябва да се пречуква по някой "биснисмен"и проблема ще започне да се решава,със закони не става,това е прах в очите

Евала...насилието решава всички проблеми...правописа също ;)

когато липсват правоохранителните органи полиция съд и прокуратура имали ги тях?

А настояването за премахване на прослужено време и намаляване на минимална работна заплата не е ли по-лошо и унижаващо за хората от насилието? Или те го правят за "добро"?!

Дано да са се сетили за така наречените командировъчни, защото много служители в международният транспорт са потърпевши от забавяне на валутните възнаграждения.

Ужас, колко ниско е паднало нивото на т.нар журналистика...

Един от смислените коментари тук ...

Фирмата с продаденио активи...фалирала,натрупала огромни задължения към работници,държава и т.н...и продадена на клошар. А за такава дабрана се направихте на ударени..продажба на фалирала фирма. Тариката си прави нова фирма и пак ни лук ял отначало. Лицемерни закони,прах в очите на хората... какво си въобразявате????

ко речи?

Фирмата обявява фалит и иди намери после пари, делото се мотае благодарение на куп длъжностни лица и ходи гони тримесечният срок за гарантираните плащания от фонда. Поредното хвърляне на прах в очите.

..Нищо коннкретно не сте приели -пак отбиване на номера и замазване очите на Народа...,!?А ..,защо оставихте "фалиралите фирмички.." пак да се прехвърлят... на баздомните и бедняците ,клошарите .бре ..., господа депутати.., ААаааа....!?Няма да си изкарате мандата ,ако така мислите да ни заблуждавате...!?

Те и да не се прехвърлят като нямат активи...ходи да гониш вятъра

Ами персонална отговорност на този дето е фалирал фирмата! Един двама в затвора, конфискуване на имущество до бронзова линия и шмекерите бързо ще изчезнат.

Горкият Ковачки, дето плаща с 3 месеца закъснение заплати и то на части! Сега, как ще се разплати с работниците?!

Не го мисли! Той плаща на други!

Ако един РАБОТНИК не отиде на работа, три(3) дена го съкращават! Ако еди работодател не плати, ТРИ (3) работни заплати! Защо не му отнемат бизнеса?

Отговорът е прост. Стани работодател и ще разбереш. Ама трябва да ти стиска...

Тъп.нар!

Не е достатъчно само да ти стиска! Трябва и акъл! Ей тук е дефицита!

КРИБ-комунистически робовладелци измамници и боклуци