Средната заплата започна да расте

Средната месечна работна заплата за април, май и юни 2010 г. е съответно 643, 640 и 636 лева.

Обратно в новината

Коментари - Средната заплата започна да расте | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Когато казваха,че сме на върхът на кризата заплатата ми растеше. Сега излизаме ,а за последните няколко месеца поетапно обеднях със 100лв. Говорят паяшки работи.

Моята заплата е 350 лв. Последната коята взех беше за м. април. Някой нещо да каже? Нека Бойко Борисов и Дянков се изкажат по въпроса.

ИСКА ДА ЗНАЕ, какво изнасяме за Турция, Сърбия, Русия, Македония, Сингапур и Китай, Германия, Италия, Гърция и Румъния? По отрасли, стоки, фирми и количества, по години! ДемокраДци недни!

що за глупости? Кого заблуждават? Като са нарастнали заплатите, защо е намаляма покупвателната способност. Тъпо правителство! Само шум вдига и се чуди какъв данък или глоба да наложи, за да си напълни хазната и да съсипе бизнеса на хората

Много ясно, че ще расте средната заплата. Та нали заплатите на властеимащите са средна заплата за страната умножена по 3 или 4 не знам вече колко стана. Ако някой ми каже, че е намаляла няма да повярвам. Но така цитираната средна заплата е блян за повечето хора работещи в провинцията.

расте средната заплата расте ми само оная работа и то при определени случаи

Какво увеличение на заплатите , в момента към Министерство на труда и социалната политика , социалните работници към дирекциите са 300-450 лв, а техн.сътрудници с 240 лв, за което обслужването на клиентите под нивото и има голямо текучество на служители и текущата работа изостава.

Какво увеличение на заплатите , в момента към Министерство на труда и социалната политика , социалните работници към дирекциите са 300-450 лв, а техн.сътрудници с 240 лв, за което обслужването на клиентите под нивото и има голямо текучество на служители и текущата работа изостава.

откъде са тия средни заплати като нои е обявила за месец април 568.12,а за месец май 568.71 и от тях се изчсляват пенсиите ,а тия 640 откъде се взеха

април - 643, май - 640, юни - 636 - това ръст ли е или снижение, защото на мене не ми става много ясно!

баам ти статистиката .. я ручам боб, он ручал кюфтета .. и по статистиката сите ручаме боб с кюфтета.. ;)

я некой дет му се е дигнала заплатата през последната година да се изока.. сите да го чуем .. Депутати и министри да мълчат.. :)

100% ГЕРБАРОСЕДЕСАРЩИНА-лъжи и само лъжи.Моята заплата не е мръднала и с 1 стотинка дори!

Не знам за средната заплата, ама средният ми пръст нещо наистина започна да расте.......

от пет години,няма увеличение с изключение на шефовете

Хе хе хеееее - Ситият на гладния не вярва! Тез сметки тяхните - много криви бе! Нещастни сме хорааа, хора - дето тука сме се родили с тия управници! Пази Боже сляпо д прогледа - и за Борисов и за Дянков важи - и за куп още като тях!!!

стига сте рИвали ва. колкото бачкате - толкова получавате. по цял ден си чешите грездеите пред форумите, чатовете и сайтовете за запознанства. ко ривете?

Най-мразим стъкмистиката! На ония в БАН , от които искат фундаментални и гениални научни открития срещу мизерните 300-400 лв месечна заплата , 'наиш колко им е през оная работа , че мутрите банкери и "застрахователи" си вдигат заплатите зашото никой не може да ги озапти да не повишават банковите такси и тарифи за заеми, преводи и какво ли не , та измислената и безкрайно неточна категория "средна заплата" се "повишавала" .. смях... колко строителни работници заеха в строежа на магистралите , на които ще плащат заплати ? 1000 - 2000 , или 5000 ? А, останалите над 50.000 , които отпаднаха от безумния строителен бум през последните години - те влизат ли в статистиката ? НЕ, защото те не работят , не получават заплата и съответно не влизат в сметката . Ето , така се прави стъкмистика и растяща "средна " работна заплата .. за пред ЕС - за да не се окаже че Правителството нищо не може да направи и никакви успехи в излизане от кризата НЯМА !!!

Българино, сядай си на гъза и работи, а не се оплаквай. Щото ходя аз с китарата по морето и виждам, че са пълни хотелите. Разхождам се и виждам, че са пълни улиците с коли. Ми кой е това, уважаеми пишещи? Вие сте... То като дойдоха ГЕРБ и какво трябваше да стане изведнъж - 1000 евро минимална заплата ли? Ми криза е(все още) и увеличението на заплатите е хубаво нещо, а на износа - още по-хубаво. В държава пълна с хрантутковци и непрокопсаници е нормално да има недоволни. Вие и в Германия няма да прокопсате и ще плюете постоянно... Аман!

Абе, малоумник! Кой ти приказва, че не иска да работи и какво си се запенил бе, шибано говедо? Народът ти обяснява, че тази статистика е АБСОЛЮТНА ИЗМИСЛИЦА, защото не е подкрепена с НИКАКВИ факти! Та - миналата година лятото като започнаха да намаляват заплатите, на някои места ги орязаха с 50%, ама сега - ако са рипнали с 5% и това е успех - я вземи се скрии, работи си там и си доволствай! Седи си там някъде в блатцето и пляскай с кръчета и ръчички и не се занимавай с на хората проблемите! Бас ти ловя, че си някое мамино на реститутка софийско синче, което се е развело поне два пъти понеже е квадратен егоист и е свикнал на готово! Шибаняк.

И забравих да те питам - какво изнасяме бе келеш??? Днков го питаха - не знае, ама ти сигурно си наясно!

Лъжа ,подла лъжа,статистика

А сега де? А мойте не расте??? Кога порасна А??? Ей мушмороци няма да лъжете!!!

Българино, за какво са ти 640 лева, средна месечна заплата, след като едно погребение ще ти струва само 399 лева?

поредна измислица поредна лажа на тази статистика.нищо не правят в тази статистика само лажт а получават незаслужени заплати.заплати от нашите данаци......

Е нали мина 1ви април..

Обидно е да се мисли Народът ни за толкова наивен и прост от страна на разни агенции и статистики, услужливо кръжащи около великия вожд ББ и правещи всичко възможно да му се харесат! Нали ако един взима 1000 лв., а друг 240 - средната работна заплата ще е 620 лв? Защо не се взима под внимание при изчисляването какъв процент работещи взимат 1000 лв. и какъв - 240 лв.?! Защо от статистиката не изнесат паралелно и данни с колко са се увеличили цените на парното, бензина, стоките и услугите за същия период? Голямо треперене пада за топлите местенца в Стъкмистиката, защото ако не уцелят сметките - може да излетят от там /както това се случи преди време с един нейн шеф/!

ако всеки ден заплатите нарастват с 3.4% след 4 -5 месеца сте имаме повод за радост, ама туж... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

БРЕ, КОГА Е ПОРАСНАЛА?? ЗАЩО ПЪК НИЕ ДА НЕ СМЕ РАЗБРАЛИ?? НАГЛИ ЛЪЖИ ОТ СТЪКМИСТИКАТА! ТОВА СИ Е ЧИСТА МАНИПУЛАЦИЯ. КЪДЕ РАСТЕ ЗАПЛАТАТА, ТА ДА ОТИДЕМ ТАМ?? ФИРМИТЕ НАМАЛИХА ЗАПЛАТИТЕ НА РАБОТНИЦИТЕ СИ, ТА СТАНАХА ПОД 500, А ТЕЗИ ТУК КАКВИ МИ ГИ ГОВОРЯТ?? ЕЕЕЕЕЕ, НА БУЛКАТА НА БАТ БОЙКО МОЖЕ И ДА СЕ Е ВДИГНАЛА ОТ 36000 НА 40000.

Боже, боже слез си прибери вересиите...На кого и в кой отрасъл му е мръднала заплатата в посока нагоре? Да излезе да се похвали. Хората масово мизерстват- 4 членно семейсто с двама работещи- идеалния вариант, с по около 400 лв заплата, нека са 500 с класове и т.н и 2 деца в двустайна панелка и без кола. Ха кажете ми и ми направете разпределение на бюджета за месеца. Който върже двата края е за Нобелова награда!!!

Е аз съм за Нобелова награда явно, пък и за 1ви път в живота се научих как се дели стотинката на две (София);) Което не значи, че не сте права, абсолютно сте права ;) Обаче за БГ си важи поговорката "Сит на гладния не вярва" в пълна сила ;), а и ние си ги избираме всичките поредни правителства през прехода поне ;)

Коментарът е излишен, смехът - моменталистичен .

С ТАКАВА ЗАПЛАТА МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ХВАЛИТЕ БЕ АЛАНКОЛУ... В НОРМАЛНА ЕВРОПЕЙСКА СТРАНА ТОВА Е ПО-МАЛКО И ОТ НАЙ-МИЗЕРНАТА ПЕНСИЯ. ТРЯБВА ДА СЕ СРАМУВАТЕ ОТ ПИСАНКИТЕ СИ...ПФУ..

многоуважаеми министърчо дянков - твоята заплата може и да е пораснала, ама моята не е, тъй като всеки месец до края на годината съм задължен да излизам в неплатен отпуск. Е аз не мога ди си сметна увеличението оставям на еб ти да го сметнеш. Вашите заплааааати не забравяте да си ги порастете, а моята даже и на половината от средните не е достигнала. То в бюджета нали нищо не произвеждаш, че няма и какво да откраднеш. Много лъжете МНОГО. Само за Вас си мислите, а за хоратаот село пет пари не давате, което е много, много лошо. Ама това е така щото не сте пили запотени вода. То е добре да ходиш от телевизор на телевизор и най -нагло да ланготиш колко много сме станали добре.То май според министърчето дянков щяхме да сме се оправили още през април-май, то пък лятото превали и още не сме започнали. Сега пък си взел да ни баламосваш, че това ще стане в края на година. А дано.

Да да , както се казва в една реклама... Този път СЪС СИГУРНОСТ ще гласувам, но няма да е за вас гербери-нарциси. Стига лъжи, кажете истината и няма да има много сърдити. Идват избори, дано не подмените вота тогава. Май ще си търсим Костов ми се струва...

Искам да ти припомня, че в края на управлението на Костов бе такова отчаяние и безпаричие, че болшинството от избирателите гласуваха за Царя, който едвам говореше български и изглеждаше като питомник на някое училище за бавноразвиващи се... Така че ако гласуваш за някой - моля те, приятелю, нека не е точно Костов :-)

Сега ако отчетете, че и на средния научен работник му се е вдигнала заплатата, ашколсун! На кои браншове по- точно се е вдигнала? Кажете да проверим! Държавния сектор ли, туризма ли, търговията ли, промишленост, селско стопанство... всичко е надолу! То бива стъкмистика, то може, ама вие ни строшихте нервите!

Чудесно ,че растат заплатите ,значи расте и осигуровката,а оттам и постъпленията .Чуудесно ,че расте износът,следователно отново растат постъпленията .Защо тогава думите ,че се ЗАМРЪЗЯВАТ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ се отнасят само до пенсионерите.Защо при по-високи постъпления не растат и пенсиите.

Е на това му се вика...невероятна НАГЛОСТ ... да пишат глупости и да се опитват да убеждават хората че те не са градни е просто така и се струва ... средната заплта се била вдигнала ... при липса на заплати ... тези от НСИ или са абсалютни ОЛИГОФРЕНИ или абсалютни ПРОДАЖНИЦИ или управляващите се опитват да ни промиват мозаците ... ОЛИГОФРЕНИЯТА в България е в пълна сила

Расте, расте...Вие заспивате, а тя расте... Доста порастна..Вие заспивате..а вашата заплата расте.. дръжте с двете ръце да не се разсипе, расте... вие заспивате... хубаво ви е... расте...расте...

какво изнасяме за китай????китайци ли?пълни глупости.искат да кажат ,че 2010 (на герб)е по добра от 2009(на тройната коалиция).!!миналата година имах 180000лв оборот,тази годин 12000лв!!!ако статистиката на ХЕР ФЛИК като операциите на дон ЦЕЦИ,да,прави сте.

За София ли е тая статистика или за нормалните хора???Кой ги взема тия 600 и кусур лева, че не ми е ясно нещо???Като ми платят голямата заплата, че започва едно чудене - ток ли, телефон ли,вода ли да платя или на децата да купя нещо за в хладилника!!!А за дрехи не мисля изобщо, а обувките ....... баба и дядо имат си децата ми !!!! Пари няма, действайте!!!

Нагла статистическа лъжа! СРЗ расте в номинал, но реално стоките и услугите които могат да се купят с нея намаляват непрекъснато. Да не говорим, че по линия на качесвото също ни се пробутват все по-големи боклуци което никой не отчита!!

Явно тези управляващи или са се побъркали или нас смятат за луди.На медиите може да плащате за да ви увеличават имиджа с лъжи , но народа си чувства на гърба некадърното управление, което работи ден за ден.Няма никаква икономическа и управленническа стратегия.Е динственото е медийния супермен-пожарникар да се появи на няколко медии дневно.Колко ви е успешно управлението ще стане много скоро ясно.Предсоят местни избори и президентски.Народът или масово няма да излезе да гласува и вие сами ще се самоицзберете, или ако народът излезе да гласува масово , ще духате супата.

Професоре, всички заинтересувани от запазване на статуквото се грижат ние да сме в състояние на медийна хипноза. Или казано конретно, да отидат 1 милион избиратели да гласуват на следващите избори и те да са точно тези, на които гласът им е ЗАКУПЕН. Ние обаче ще продължаваме да искаме по-големи заплати и пенсии, социална справидливост, но няма да си мръднем и пръста, за да материализираме една такава промяна. Ще чакаме Господ да свърши всичко, а ние само ще "мрънкаме", като евреите в Синайската пустиня. Мойсей и Арон, чрез молитвите си към Небето, са получавали за еврейския народ, странстващ 40 години из пустинята, МАННА НЕБЕСНА и ГЪЛЪБИ. Ние сега сме ДУХОВНО ГЛАДНИ и преструктурират културата ни към онази османска култура, при която данъците са "десятък" и "кръвен данък" - набиране на "кандидатстуденти" за управители-ваалии в империята. Сега в България данъците са НАЙ-МАЛКИТЕ в Европейския съюз. 10% данък общ доход-"плосък данък" и още няколко косвени данъка само. Еничерството след 21 година либерална демокрация ще лъсне следващата година, при преброяването на населението. И тъй като ХИПНОЗАТА и ОБЕЩАНИЯТА за реки от мед и масло заменят истината, установена чрез гладния стомах и ПРОДЪНЕНИЯ ДЖЕБ, не мога да си обесня защо само 330 хиляди се подписаха за да се проведе референдум за подкрепа на членството на Турция в ЕС, а ако бъде приета, България моментално напусне ЕС.Сега ни лъжат, че давайки по-малко пари като заплати, имаме по-високи доходи. На 1 юли, по закон, трябваше да се актуализират пенсиите по "швейцарското правило", но като започнем от Конституцията и свършим със законите всичко е суспендирано. Още едно доказателство, че ДЪРЖАВАТА Е МАСОНО-МАФИОТСКА. Наличието на цензура означава също, че е отнето и правото за свобода и на словото. "СТАНИ! СТАНИ ... ОТ СЪН ДЪЛБОК СЕ СЪБУДИ!"

Професоре, всички заинтересувани от запазване на статуквото се грижат ние да сме в състояние на медийна хипноза. Или казано конретно, да отидат 1 милион избиратели да гласуват на следващите избори и те да са точно тези, на които гласът им е ЗАКУПЕН. Ние обаче ще продължаваме да искаме по-големи заплати и пенсии, социална справидливост, но няма да си мръднем и пръста, за да материализираме една такава промяна. Ще чакаме Господ да свърши всичко, а ние само ще "мрънкаме", като евреите в Синайската пустиня. Мойсей и Арон, чрез молитвите си към Небето, са получавали за еврейския народ, странстващ 40 години из пустинята, МАННА НЕБЕСНА и ГЪЛЪБИ. Ние сега сме ДУХОВНО ГЛАДНИ и преструктурират културата ни към онази османска култура, при която данъците са "десятък" и "кръвен данък" - набиране на "кандидатстуденти" за управители-ваалии в империята. Сега в България данъците са НАЙ-МАЛКИТЕ в Европейския съюз. 10% данък общ доход-"плосък данък" и още няколко косвени данъка само. Еничерството след 21 година либерална демокрация ще лъсне следващата година, при преброяването на населението. И тъй като ХИПНОЗАТА и ОБЕЩАНИЯТА за реки от мед и масло заменят истината, установена чрез гладния стомах и ПРОДЪНЕНИЯ ДЖЕБ, не мога да си обесня защо само 330 хиляди се подписаха за да се проведе референдум за подкрепа на членството на Турция в ЕС, а ако бъде приета, България моментално напусне ЕС.Сега ни лъжат, че давайки по-малко пари като заплати, имаме по-високи доходи. На 1 юли, по закон, трябваше да се актуализират пенсиите по "швейцарското правило", но като започнем от Конституцията и свършим със законите всичко е суспендирано. Още едно доказателство, че ДЪРЖАВАТА Е МАСОНО-МАФИОТСКА. Наличието на цензура означава също, че е отнето и правото за свобода и на словото. "СТАНИ! СТАНИ ... ОТ СЪН ДЪЛБОК СЕ СЪБУДИ!"

Какво да кажем ние с пищовите , дето охраняваме...На половината от минималната....

значи 1) все още има какво да се пази и 2) все още има от кого да се пази и 3) [ край на оптимистичната част ] като ти е малка заплатата - ближи си пистолета... или го използвай като мъж!

Виждате ли какви са сумите по износа на България? Това е генералният проблем на икономиката ни - цялата ни страна изнася толкова, колкото средна американска или семейна китайска фирма. После чЕкай приходи от ДДС и мита...

....че откога пък ДДС и мита се събират на ИЗНОСА, а не на ВНОСА?

Бедни ми Митничарю, ДДС, като закон за добавената стойност се слага върху всяко изделие, което се продава в България. Така то е платено и върху изделието което се изнася, после верно се връща ДДС, но като се извади то от вече внесеното се оказва, че само една минимална част добавена стойност, създадена от фирмата производител не се облага... Тази част става или печалба, която се облага, или заплата която се облага или се харчи за други стоки, които пак се облагат.... Та бедни ми митничарю не се бой всичко се облага тук!

от къде расте катовсичко замразиха или идва време депутатите да си вдигнат техните05

след още 2-3 подобни статии, може и да ви повярваме!

Боже,на кого да вярвам? На това,което пише или на джоба си, и то не само на моя ,а и на доста хора около мен.

Ами нали заплатите на депутатите се определят от средната работна заплата, как няма да расте.

Дянков,за една година съм 60 лв надолу.И като чета не съм само май аз така.Че и има по зле.Дано форумните хиени на Явор четат и да ти докладват.Ниакви средства за информация масови няма да ви помогнат.И да плащате да лъжат все тая.Пари няма а и по зле!!Нямаме дори за месо да ядем!!Насила вегетарианци станахме ей!!