Синдикат: Всяка година ръст на заплатите със 100-150 лева

КНСБ настоява за ежегоден ръст на заплатите в реалния сектор и в бюджетните дейности поне със 100-150 лева.

Обратно в новината

Коментари - Синдикат: Всяка година ръст на заплатите със 100-150 лева | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и моята пенсия вдигнаха със 7 лв. на годишна база

Г-н Борисов,много ли ви се види МРЗ от 600.00лв? А пробвайте поне една година да живеете с 500.00 лв.да издържате студент и да купувате лекарствата на болен член в семейството ви.

Г-н Борисов,много ли ви се види МРЗ от 600.00лв? А пробвайте поне една година да живеете с 500.00 лв.да издържате студент и да купувате лекарствата на болен член в семейството ви.

Ми то след 15-20 години с тоя обещан ръст западняците ще идват да се пенсионират в България !!!!

Синдикатът на мафията и капо ди тути капи. Липсва Пашата.

Стига сте лъгали.А и то няма да има на кого да ги дадете.защото свършиха баламите да бачкат за заплати.

Тези от КНСБ са като някогашното ОФ - винаги верни на Партията и с несменяем шеф доживот!

Тея са мафията.

олигарси - комунистическа номенклатура много богати от кражби и роби много бедни, това е бг и винаги е било така не се заблуждавайте и ще става по-зле, от алчност избиват народа си

Накарайте работодателите да осигуряват работниците на реалните заплати , , а не това да се случва само на държавните чиновници от там е и несправедливата пенсионна система ,но нали вие се олажихте с баницата , какво ви пука за народа , срамота.

И защо това. За да ми отива 70% от брутната заплата за данък работник ли? Ако зависи от мен, ще се осигурявам на 0лв и по моя преценка ще си внасям и здравна и пенсионна осигуровка, но по лична партида само за мен и моите наследници. Не за тарикати, крадящи от социалната система.

Като ходят от Инспекцията на проверка, работниците отричат да им плащат под масата... Какво искаш тогава? Роба си е роб.

който е кадърен, той е поканен в частни болници и училища, детските градини или тледа децата - получава добри заплати, на некадърниците в бюджетния сектор - не трябва да се плаща. Нагледах се на груби медицински сестри, некадърни лекари и злобни истерични даскалки - стига! Трябва да добавят по 150 лева на пенсионерите - ето те наистина няма къда да ходят и кой да ги вземе на работа, когато са на по 70-80 години.

А аз не съм против. Това е начинът в България да задължат бизнеса да плаща по-добри заплати. Заплащането в частните болници и градини не е толкова по-добро.

Тоя без вратовръзката или е превъртял или някой го е превъртял.За какви 20 млрд.лева печалба говори 300 хил. работещи фирми в България,след като официално разследване на 10-те най-големи компании в България с милиарди оборот-тук са Нефтохима,ЕРП-тата,големите търговски вериги и др. са внесли около 100 млн. лева данък печалба за миналата година,даже някои от тях са на загуба.

Има ли изобщо синдикати у нас!30 години дрън-дрън!Неравенството е шампионско-няма друга такава държава! А решенията са две-съберете данъците и извадете на светло реалните заплати!тогава ще има пари за всичко -за нашите норми!

уреждат себе си и близките си с много големи заплати в много големи фирми и с евтини недвижими имоти, в които имат магазини, ресторанти и офиси. Делаверкомерс - това са нашите профсъюзи.

Манипулации на тонове взеха да пускат защото явно и властващи и псевдопрофсъюзите виждат че търпението се изчерпва.. За какво лъжете като ще се разбере не ми е ясно или това вече вие принципа в живота - лъжи кради и ще си ввъв властта докато имело заблуждаваш в противен случай ако се прецакаш а може и тояга по главата да си докараш...

По-големи заплати значат по-голяма свобода и власт на робите, или което е същото - по-малка власт и свобода на робовладелците. Никой робовладелец не би разхлабил доброволно ярема на робите си ако не е принуден. Особено пък нашите държавни хрантутници, които дотолкова сме разглезили с послушанието и кротостта си, че не ги е страх да се гаврят с нас по всевъзможен начин.

Всички работодатели са долни крадци и мръстни капиталисти, мислещи само и единствено за себе си и кръга около тях - жени, деца, любовници!!! За това призив към всички работници - напуснете веднага своите работодатели и ги оставете сами да се оправят!!! Само това може да ги принуди да направят нещо за хората!!! Всички работодатели карат скъпи автомобили, закупени с крадени пари от вашите заплати!!! Така че, скъпи работници действайте и изпочупете скъпите коли на вашите работодатели, запалете им палатите в които живеят охолно и богато!!! Иначе работници ще си останете бедни и нечути!!!

Напред, о, пари и презрени! Напред, о, роби на труда! Потиснати и унизени Заедно срещу врагЪ!

Ами не, всичко може да стане мирно и кротко. 1. Най-напред трябва да се измислят малко по-справедливи закони, които лесно да локализират и осъждат държавни престъпници и предатели които играят несвойствена за себе си роля, подобна на "вълк като пастир на стадо". 2.После трябва да се запознаят хората с тези закони, и да се обединят около тях. Не около хора, а около закони - това е съществено важно. Обединението трябва да има, защото сега ни разделят и владеят. 3. Това е най-лесната част: ако престъпниците все още не са се изпокрили в дън земя - 2 шамара и в затвора - те са пренебрежимо малко малцинство на фона на останалите -демокрация сме все пак. Но най-важното е да се събудят хората.

"За това призив към всички работници - напуснете веднага своите работодатели и ги оставете сами да се оправят!!!" Нали затова са малките заплати - за да не могат хората да спестят и да са принудени да робуват ден за ден, иначе глад за тях и за семействата им.

А ти да си чувал за "локаут? За работодателите е лесно - особено тези, които нямарт големи кредити. Разпродават всичко, вземат си милионите и си заминават. Все някъде ще могат да си инвестират парите. проблемът е какво ще правят работниците от тук нататък. Ще станат мениджъри? ами те ако са могли отдавна да са станали. Ще искат държавата да национализира предприятията? Ами че този филм сме го гледали - пълен провал. ще искат да си направяр работническо-мениджърски дружества, демек да се самоуправляват. Това го видяхме през 9-те - най-сигурния начин за фалит. Лошите капиталисти всъщност помагат на работника да не с еинтересува от нищо. И всеки опит да бъде натиснат работодателя ще завърши само по един начин - с уволнения на работниците. А иначе много красиво звучи - в стил Маркс-Енгелс-Ленин-Сталин. Но... няма нищо верно.

Няма да намерят друга държава, която така да ги обслужва, че и да се правят на Европейци и пичове, без да дават заплати!

Виждам че все пак сте мислещ човек освен работодател,можеби от единиците свестни такива-но не виждате ли че това удряне с лажицата по празното канче на българина е заради неговата ниска покупателна(работещи бедни) способност от заплатите които се плащат.Решението е само едно, драги бизнесмени намалете си печалбата бъдете патриоти мислете за майка България. С ниски доходи хората не могат да гледат деца от ттова ще се стопим като нация !

И кой ще работи?

Тия сметки са ако е нормална държавата с конкурентна икономика и реална производителност. Голяма част от тия фирми с 20 млд приходи са кухи фирми - комисионери дето нямат нужда и от един работник! Така, че ще им вземеш 0 % от прихода за работници! Другите пък ползват прихода за рушвети!

И кой ще накара частните фирми да вдигнат заплатите на работниците си???? Няма такъв механизъм. Това може да важи само за тези които са на държавна хранилка. Заплатата ми не е мръднала от 10 г. и няма изгледи да стане, но работодателите не са си намалили разходите никак, даже по-богати стават от ден на ден.Ето там е проблема, другото с увеличението со плазни приказки.Както е тръгнало заплатите ни скоро ще се изравнят напълно с минималната, която взимат хора без никаква квалификация и отговорност.

Ами ти какво чакаш? Отвори си фирма и богатей, богатееееееей!!!!

Ти какъв си - оплакващ се "работодател" ли... Що не си закриеш фирмата и покажеш нагледно колко си "безценен" и някой твой колега ще те наеме да му бачкаш за 5-10 бона заплата.... Или пък да си преместиш бизнеса в Германия например да покажеш как се работи по правилата с нает персонал на заплати от 2000 евро нагоре!?

Така наречените 'синдикати'не са по-малко кръвопийци от така наречените 'политици'! Баси и изманиците са!

Да намалим и работния ден на 4 часа! Защо да стоим до пет часа да си лафим в офиса? По добре по кафенетата!!!

много си прав, масово повечето работници са обявени на 4 часа, а бачкат по 8 -10 часа! И като ровниш в сайта на НОИ виждаш че няма осигоревки нищо драги! Та няма да е лошо да стоим само 4 часа!

Не става ясно -1 Пред кой настояват, пред Борисов ли. и 2-кОЙ ЩЕ ИЗВЪРШВА ДОПЛАЩАНЕТО кнсб ,нои ИЛИ ????????????

Ако намалите държавните хрантутници, може да остане и за пенсии.

Напълно съм съгласен с исканията на Димитров, но за съжаление червенитее олигарси винаги ще бъдат против това...

Вдигането на доходите на хората е функция на добавената стойност на продукта/услугата. Това няма как да се постигне, когато 90% от бизнеса продава на супер ниски цени, само за да оцелее. За това в ИТ сектора заплатите са големи - защото има висока добавена стойност! Няма как продаването на картофи да има 500% добавена стойност, особено ако разчиташ на ръчен труд! Няма как на улуцата да има 5 фризьорски салона и те да подстригват на 100 лв и да са пълни, докато на съседната улица има 5 такива, които правят (почти) същотото за 10 лв!

Ха-ха..

слагаш каруцата пред коня.

А можеш ли да ми обясниш как е възможно работодател да кара кола за половин милион, а да плаща на работниците си 500лв. И можеш ли да ми обясниш защо като си резервирам хотел в чужбина на букинг.сом го плащам веднага онлайн, а като резервирам хотел в "милата "ни родина не мога онлайн и трябва да го платя в брой под предлог, че терминала им не работи. Като поискам биснес банкова сметка ми дават личната си банкова сметка.

прекалено голяма армия на държавни хрантутници в БГ

Къде бяха т.н.синдикати,когато ни откраднаха пенсионният фонд?Къде бяхте когато ни зачеркнаха като живи хора?Внасял съм осигуровки и за 42 г.трудов стаж получих толкова пенсия,колкото предлагаш да бъде увеличението-200лв.Изчезнаха ни осигуровките,на много хора изчезнаха документите,а ти уж си загрижен за работещите.Ако знаех какво ще се случи не бих внесъл 0,50лв.осигуровки.Българските т.н.синдикати се грижат единствено за собственото си забогатяване,пример е др.Тренчев. Синдикати: Където Не Сте Бе

Естествено, че ги няма! Парадоксално, синдикатите бяха успешно съсипани от наемните работници. В ранните години на демокрацията всички масово се отказаха от синдикатите, защото трябваше да плащат по десетина лева членски внос, членовете на синдикатите намаляха в пъти, съответно и влиянието им намаля пропорционално. Това което остана от тях са някакви жалки руини, с които никой не се съобразява. Правителството и работодателите преговарят с тях в Тристранния съвет, само защото са длъжни по закон...в крайна сметка си правят каквото си знаят. Така че, след като сами си съсипахме синдикатите, сега ни остава да се молим на Бащицата да ни защитава интересите...

никакви синдикати. Профсъюзите /професионалните съюзи/ ги забраниха и трансформираха в синдикати за обслужване на правителствени интереси. Синдикатите не са профсъюзи.

Ниското заплащане в България е причина за ниска раждаемост и по-голяма смъртност на населението. и ако доходите ха хората не се вдигнат демографският срив ще унищожи България. И може би това е целта, защото заплатите и пенсиите се поддържат изкуствено ниски.

В такъв случай защо при ромското население има висока раждаемост. Трябва да са със заплати по 5000 евро? Само определен етнос ражда за пари!

Защото са цигани, толкова е просто.

Само не ми е ясно къде са шибaнитe синдикати при левите правителства, а изпълзяват от дупката само когато дойде дясно правителство.

Докато България е под ботуша на МВФ и СБ, а ръководителите на едрия бизнес, банките, медиите (и част от държавното ръководство - вкл. шефове в МВР и прокуратурата) са една шепа масончета - нищо добро не я чака!

Право в десятката ! Сто плюса

то пък едно дясно...

Това иска КНСБ. Работодателите искат друго. Като си стиснат ръцете ей го де увеличение 40лв на година. Аз само не мога да разбера на работодателите за какво им цепят басма, при пазарна икономика който не може да издържи на темпото затваря кепенци и толкова. Особенно при големите фирми норма на печалба над 15 процента си е престъпно ограбване, а то масово се практикува.

Пак бла-бла-бла....и после нищо!

Стига с това глупаво разделение, повече от ясно е, че заплатите и пенсиите в България трябва да се вдигнат, защото хората не живеят нормално. Пари има! - въпросът е как се разпределят.

Боже, в БГ имало синдикати !?!?!?!

Този господин с тези предложения ражда ежедневно и ежечасно(както е казано в червените книги) корупция и черна(не сива) икономика. Ако има такова действие, реалния сектор реагира мигновенно.

Нещо не разбрах.Сега имаме 48% от средните доходи в ЕС , а според Борисов при разстеж от3,3% ше са ни необходими 20години ,за да достигнем 70% от доходите.Нещо не е така ще се опитам като за съвременен ученик/отличник/ да го напиша70%/мечтата/-48% /настоящи/ = 22%:3,3%/годишен разст./= 7години /приблизително/.Така , че Борисов да отиде в школата на МВР да си върне дипломата или да си издържи изпита по аритметика.Нарочно съм го написал като за дебили и дименсиите нарочно са поставени в елементарното равенство.Всичко това е изведено при условие , че ЕС е замрял от изненада от нашия чутовен разстеж

Това не се изчислява само с елементарните действия на математиката. Отличник си някъде за 2-ри, трети клас.

Или сте малоумен политико-икономист ,или сте обикновен провокатор,почитателна Борисов.Цитирам за едноклетъчните "Всичко това е изведено при условие , че ЕС е замрял от изненада от нашия чутовен разстеж ""Та нали на същата база вашия бог извежда периода от 20години при условие ,че забравя началната база за сравнение , която ,кой знае е приема за нула

a според теб те ще стоят и ще ни чакат да догоним ли? Замисли се, че в момента ръстът на икономиките от ЕС е от порядъка на 1.5-2%, което се счита за ниско. Сега извади този процент от 3.3% и смятай пак.

Онуфрий, сметката ти е вярна,но ако ЕС стои на едно място,а за тези 7 год.те ще дръпнат напред ,сл. Б.Боррисов МАЙ е прав за 20-те години догонване. А може и да не стигнат, нали?

Ха дочете поста и след сините буквички.Просто чукнете върху тях.За да ви облекча в този сизифовски процес ще ви цитирам,ако ви е трудно,да го проумеете """Всичко това е изведено при условие , че ЕС е замрял от изненада от нашия чутовен разстеж ""

Под тази статия само дребни риби пишат. Такива недоказани, неспособни, мързеливи, оръфани. Заплатите си растат, вие се събирайте под такива места и си подсмърчайте за цена на сирене от префи 50 години.

Да ви кажа презерватив не върви , я по-добре си останете такъв какъвто сте си, обикновен капут

Тази от картинката, се подиграва с нас или разказва вицове.Виж ,ако говори за ненаялите се държавни служители става може ще стане , но в частния бизнес не.

в висшата администрация кадрите с стаж над 10 години са с доста по ниски заплати от новопостъпилите без никакъв трудов стаж, на нашите заплати като се извадят парите за прослужени години заплатите са под 700 лв. и то на хора с над 25-30 години стаж е къде е справедливостта, дойде млад обучаваш го а той взима 500 лв. повече от тебе назначен по партийна линия без конкурс, това е навсякъде, по рано поне правиха проформа конкурси а сега карат през просото, те са недосегаеми за тях не важат закони и наредби, така че които работим сме на доизживяване и ще се пенсионираме с мин. пенсии, е как се работи така, от 5-6 години заплатите не са мръднали, но средната расте за ведомството, е как става това, пълна анархия и никой не мисли за работещите служители

Държавата е най - много АДМИНИСТРАЦИЯ и държавни служители Иска увеличение на заплатите !? Първо реална реформа и съкращения ! Много вождове малко индианци !

Голяма част от работодателите отдавна са преизпълнили това условие - всяка година ръст я с по едно Порше или джип, я някоя вила на екзотично място, нови апартаменти или яхти, няколко нови телефони, нови дестинации за почивки, джаджи и дрънкулки за жени, деца, държанки и пр.... Само се оплакват, че не могат да дават повече от 300 евро месечна заплата, щото ще фалират!

Напълно подкрепям. Наблюдавам го непрекъснато.

Да искаш тези пари всяка година от нашия "бизнес" е все едно да стрижеш вълна от костенурка те пари НЕ им се дават !

смешки в държава в която инициативата се подтиска от държавата ще ми вдигате и заплатите на чиновниците в кой точно филм се снимате

Депутатите отдавна са преизпълнили това изискване ! Всяка година по 800 - 1000 лв, към месечната си заплата !

Никой нище да работи за слава. Егати алчниот народ, всичко пара иска

150 лева. Перфектно. Точно ще гонят инфлацията с тези жалки подаяния. А какво стана с 1500 лева средна заплата? Или това беше само за преди изборите? Както казваше Лукарски - Помайтапихме се!

Нещо майтапите им, все са на гол гъз.

само не разбрах, тези трохи на кого ще ги дават. на айтитата, които според концепцията за развитието на пазара на труда на мутрата проста, неграмотна, нагла и тлъста, трябваше да се апгрейднат на овчари, или на тези, дето са били започнали са садят картофи съгласно стратегията отново на тиквокъл. или на ценния ресурс мангустите, дето подпират метлите по булевардите. някой накрая да пусне водата и да дръпне шалтера на боколандия циганистан, това подобие на територия. приятен ден.

Пламене, п*тко герберастка, със 100 лв отгоре на година кога ще стигнем румънците бе????

То така ако ставаше с по 150 лв всяка година, то след 10 г. ще получавам 1500 лв повече. Този клоун с бившия пожарникар нищо не разбират от пазарна икономика, както и комунистите - те обещават заплати, но никога не ги плащат. Май и тези натам са тръгнали. Няма кой вече да издържа магистатите, полицаите и други партийци на държавна служба, няма загубени да бачкат, а други да взимат по 20 заплати при пенсиониране и да не плащат лични осигуровки, че и по-рано се пенсионират.

Аз съм стегнал багажа вече и съм с единия крак извън България. Кой ще плаща данъци... не знам. Всичките ми приятели вече се изнизаха. Последните 7 години и най-упоритите патриоти си биха шута. И на мен ми писна да бачкам за тази държава, а тя да не ми се отплаща с нищо хубаво. Тиквата доста милиарди завлече, но гласувалите за него май ще умират от глад.