Китай ни задмина по минимална заплата

Пекин повиши минималната работна заплата с 20% за втори път през последната половин година, докато цените на храните и недвижимите имоти нарастват, а социалното разделение се засилва.

Обратно в новината

Коментари - Китай ни задмина по минимална заплата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Комунизъм, братчета. след 10-15 години ще заднинат и САЩ по минимална заплата. А ние ще се радваме, че демокрацията донесе на мутрите Поршета Кайен, да ги паркират по мръсните и оплюти софийски тротоари, по които блуждаят жалки и незадоволени помияри...

Сега всички големи корпорации ще преместят производството си от Китай в България

Хаха, Китай и игри с цифри и проценти! А защо ли са такива "глупаци"-китайците та се стремят да емигрират, вкл. в България!

Срещнали се двама приятели бизнесмени:-Какво става, как е? -Решил съм да намеря работа на моя син, сам да се оправя вече. -Нямаш проблеми, пращаш го при мене, получава служебен апартамент, служебна кола, почва с 1000 лева заплата -Да, ама аз исках да започне от нулата-да ходи с градския транспорт на работа, д. . . а получава 150 лева на ...месец. . . -О, не знам как ще стане, хората учат по пет години за такава работа!

да така , много си прав. за съжаление България я разори териториално нойския договор, след това борис(цар, за който сме били "потурковци"), след това комунизъм и сега мафията ще довърши. много жалко.

Не е чак толкова лош производствения цикъл у нас. Вярно, че много фирми и предприятия ги няма вече, но пък като се замисля, не съм си купувал, лоша българска стока напоследък. Просто сега който работи, трябва да го прави наистина качествено, за да му купуват стоката. А колкото до предприятията на Китай в други държави, това скоро няма да стане по една причина - няма друга държава с по-евтина работна ръка. Европа и САЩ създават предприятия в Китай, не защото не им стига акъл или не могат да правят даден продукт, а защото от тази дейност не печелят толкова, колкото от други (създаване на нови технологии, автомобилна промишленост и самолетостроене и например).

а, моля, моля...ние си обичаме китаи и всичко китаиско....от уолмарт, таргет и коол'с си купуваме на безценица kachestveni стокi, които на витошка в българя струват стотици левове...а бе далаверка си е америка.

Боко?

И какво излезна накрая? Новината е за заплатите в градовете. То си го пише ама заглавието... А според някои чужди новинарски сайтове става дума само за столицата им. По селата продължават да изкарват с по 100 юана.

Ха, "изненада". 12% инфлация имали. И още повече ще имат. Поддържаха йоана по-евтин от долара с печатане на пари и сега ги гони хиперинфлацията. В Китай е следващия имотен балон, които ще гръмне през 2011 или 2012 г. и Китайската икономика ще се срине. Това е неизбежно.

българите са финансово много добре бе стига сте ревали.. китаи е 1000 пъти по богата на суровини и по развита а 70% от населението печели 2 пъти по малко от българите.. не виждате ли че с 20 лева повече от българите получават само в градовете.. а в селата на китаи в които живее над 70% от населението живеят по зле и от циганската махала.. вижте какви са китаиските градове и българските и си помислете дали 200 лева стигат донякаде, като се имма предвид че американците взимат над 2000 доалра.. за умствения потенциял на народа и качеството му на труд българина получава прекалено прекалено много.. кво само се оплаквате ве идиоти.. като спрете да пушите и пиете.. като използвате градски транспорт вместо коли.. и вместо баби и дядовци да се ширят в 60-100м2 апартаменти да отидат в 25м2.. тогава тези заплати от 300 лева ще са ви предостатачно... вие хем сте прости, хем лошо качество работна рака, хем искате да пушите, пиете, да живеете на широко... така са американците ама те поне имат силна армия и крадят от другите... а българите от кож да крадят с тази смешна армия и страхливи воиници?? българите само македонците могат да победат, всички други от европа ще ни наебат, а нашите самолети докато стигнат до африка ще се разпаднат.. вашите заплати се взимат от американците ;) колкото по голяма е заплатата на американеца толкова по ниска ще е в останалия свят не го ли разбрахте това ве идоти.. като обичате американския народ които е дебел, грозен и глупав, но вие искате те да са богати.. ето тези гнусни американци са богати, а вие скоро ще се ядете едни на други

виновни са червените вече не го ли научихте отговора *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Аз ви казвам да постискате зъби още малко - до към 2013 година ще е лошото. Трябва да гласувате за нас на местните и президентските избори, а после и на парламентарните избори и аз ви обещавам, че още в началото на 2-ия ми мандат ще направя минималната заплата 3000 лева, и ще отменя всички данъци. Пенсиите - по минимум 2500 лева! Само гласувайте за мен!

Звучи много добре! Радва ме тази новина! Ще взема да гласувам за тебе Боко!

Сега остава и Пакистан да ни надмине и наистина вече ще станем "пълноправен член" на Европа, а не на страни от третия свят!!! И пак ще се пръкне някой пръдльо, който да каже: "Ами ние сме си такива и това си заслужаваме..." Радио Ереван го запитали: - Кога българинът от мухъл и плесен ще стане човек? -Когато емигрира и законът на местната власт го смаже!!! Заключение: Няма морал, няма държава. Няма ли държава, няма народ, няма и идея. Няма ли идея, няма мисъл. Няма ли мисъл няма ни морал ни култура.... продължението се нарича "Българският преход", ама това маи си го знаете :D

НАВРЕМЕТО АЛЪН ФОСТЪР ДЪЛЕС ЗАЯВИ: "НИЕ ЩЕ ХВЪРЛИМ ВСИЧКОТО ЗЛАТО НА САЩ, ЦЯЛАТА СИЛА НА САЩ, ЗА ИЗМАМВАНЕ И ОГЛУПЯВАНЕ НА ХОРАТА ОТ СОЦИЛИСТИЧЕСКИЯ СВЯТ. НЕЗАБЕЛЯЗАНО ЩЕ ПОДМЕНИМ ЧОВЕШКИТЕ ЦЕННОСТИ С ФАЛШИВИ, В КОИТО ТЕЗИ ХОРА ДА ПОВЯРВАТ. КАК? ЩЕ НАМЕРИМ ЕДИНОМИШЛЕНИЦИ В ТЕЗИ СТРАНИ И РУСИЯ. ЩЕ РАЗГЪРНЕМ ГРАНДИОЗНА ПО МАЩАБИ РАЗЛОЖИТЕЛНА РАБОТА, ЩЕ ИЗТРЪГНЕМ СОЦИАЛНАТА СЪЩНОСТ НА ЛИТЕРАТУРАТА И ИЗКУСТВОТО, ЩЕ ПООЩРЯВАМЕ АВТОРИ, КОИТО ВТЪЛПЯВАТ НА ЧОВЕКА КУЛТ КЪМ СЕКСА, НАСИЛИЕТО, САДИЗМА, ПРЕДАТЕЛСТВОТО, Т.Е. БЕЗПРАВНОСТТА. НУЖНИ СА ПИСАНИЯ, ОСМИВАЩИ ЧЕСТНОСТТА И ПОЧТЕННОСТТА, КАТО НЕНУЖНИ АРХАИЧНИ ОТЖИВЕЛИЦИ. ПРОСТАЩИНАТА, НАГЛОСТТА, ЛЪЖАТА И ИЗМАМАТА, ПИЯНСТВОТО И НАРКОМАНИЯТА, ЖИВОТИНСКИЯТ СТРАХ МЕЖДУ ХОРАТА, БЕЗСРАМИЕТО, ДОНОСНИЧЕСТВОТО И ОЩЕ МНОГО ДРУГИ ПОРОЦИ, ЗАЛОЖЕНИ В ЧОВЕКА, ТРЯБВА ДА СЕ РАЗДВИЖАТ. ТАКА ЩЕ РАЗКЛАЩАМЕ ПОКОЛЕНИЕ СЛЕД ПОКОЛЕНИЕ ЩЕ ПРЕДИЗВИКАМЕ ЕРОЗИЯ И РАЗВРАЩАВАНЕ НА МЛАДЕЖТА, ЛИШАВАНЕ ОТ ЧУВСТВО НА ЧЕСТ У НЕЯ. ЩЕ СЪЗДАДЕМ ЧОВЕК С КОНСУМАТИВНА ПСИХИКА НА ЕЛЕМЕНТАРЕН ПОТРЕБИТЕЛ. ВСИЧКО ТОВА ЩЕ ОСЪЩЕСТВИМ ПОД ДЕВИЗА - " ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДНСКИТЕ МУ СВОБОДИ!"

Това в руски сайт ли го намери? Тази лъжа ще мине при всички, които няма да си направят труда да се информират от официални източници.

Така де! Чак има такива постове в чуждестранните мисии на САЩ, които се наричат "Financial Assassin". Това е лицето, което замества ценностите, като започне от политиците и се спусне по на дълбоко, към простия народ. Но има едно условие това да се случи, а именно народа да е прост (както е в милата ни България)...

как ще ги стигнем китайците

Козльо, в Германия, САЩ, Холандия, Франция и мн. други има демокрация, но животът е много по-добър и от българския, и от китайския. Понамали комунистическата пропаганда, защото бас ловя, че ако отидеш да живееш за по-дълго в Китай, няма да ти хареса особено и ще плачеш да се върнеш тук.

ДА НИ Е ЧЕСТИТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ...

Абсолютно съм сигурен, че догодина икономиката ще потръгне и ще се превърнем в балкански икономически тигър. Запишете си някъде, средна заплата 5000 лева ще има догодина по това време. Да потърпим още малко. Ей го на - светлото бъдеще е кажи-речи зад ъгъла. С такива интелигентни икономисти като Боко и Дяко, се чувствам уверен в утрешния ден. Добре че дойдоха тези титани на икономическата теория и практика, та да потръгнат нещата най-накрая. Иначе имах чувството, че стоим на едно място и дълбаем надолу. Както обичат да казват Боко и Дяко, ние ще бъдем отличниците в ЕС. Хубаво е да си отличник. Едно такова топло чувство ме обзема само като си го помисля. Едно ме притеснява само - много са щедри тези двамата към гражданите. Трябва да се затегне малко фискалната политика иначе догодина средната заплата няма да бъде 5000 лева, а максимум 4000-4500.

Ти вярваш ли си?

Интересно е, че минималната заплата от 260 лева (това е само в градовете) в Китай, доведе до екстаз шепата болшевики във форума, които видяха в това ярък пример за успеха на комунизма. Смях!

а сега прочети коментарите отново и ни кажи в кои точно се говори за успех на комунизма, защото е точно обратното в повечето свързани се говори, че в Китай формата на управление не е комунизъм.

2- та % седерасти луди стават при такава новина.

Не само седерастите не ги свърта! Сега всички работници от Япония, САЩ и ЕС ще искат да емигрират в Китай, което ще доведе до недостиг на работна ръка и крах на загниващата капиталистическа икономика.

а дали в Китай масово изкарват по окло 100 000 лв на година като мен?

ако това е с честен труд, което изключва пряко или косвено пране на пари и източване на фондове мога само да те поздравя, иначе не е никаква постижение и причината защо тази статия ни шокира и плаши.

ами от производство, търговия на произведенето и финансиране от Европа!

Валутния им резерв е 2 450 000 000 000$ дали някой там не изкарва повечко от теб как мислиш

По 100 000 лв. в България може да изкарват - полицаи, прокурори, съдии, лекари, частни учители, университетски преподаватели, чиновници на възлови места в държавната и общинската администрация, както и бизнесмени от "СИВИЯ" сектор, закрилян от Б.Б., Ц.Ц. и ГЕРБ! Един обикновен работник и чиновник в България крета!

В Китай има хора които изкарват по няколко десетки милиона долара годишно. Пък ти си изкарвай сто хиляди лева за година и се хвали.

А нима в България масово изкарваме толкова /?????

Ами моето момче ти си направо за панделата поне в БГ няма такава работа с която по честен път да изкараш тези пари.

Koz(e)l-чо никой не те задържа тука, ходи да работиш за една шепа ориз между 2 милиарда дръпнати където не пищиш от нищо просто защото НЯМАШ ПРАВА за нищо - може и да умреш от и по време на работа но има още 1,999 999 999 други. Така че вазирай натам или към Северна корея при другите "другари"

Зaщо си мислиш,че това което пишеш е вярно?Кога си бил в Китай и си видял за колко работят.Ако някой ти е набил чрез пропагандни клишета тази информация дрябва да знаеш,че нещата стоят доста по различно още от времето на Дън Сяопин.Тогава той прогласи своята стартегия за развитие на китайското общество"Една държава две системи" и това се случи.Сега няма китайско семейство без телевизор дори и в селските райони,а в градовете е задръстено от автомобили ои то в повечето случай часни.Инвестициите от цял свят се стичат към Китай,но те отдавна си имат собствени капитали,а голяма част от собствеността е държавна макар,че се управлява от часни лица.До 2018 год.Китай ще е първа икономическа сила в света,не само по обществен продукт,но и по реални доходи - т.е. всеки цент ще бъде покрит със стока или друг актив,а парите от заплатите ще са реално заработени,както е и сега.Това е Китай и там отдавна не работят за шепа ориз,а за много повече,а валутата им има реално покритие и затова всички треперят от тяхната икономика.Ако не ти се вярва ще ти уредя път до там да видиш с очите си.Ще те пострщнат с усмивка.Повярвай.

"Една държава две системи" беше за съвсем друго - когато си върнаха Хонг Конг имаше опасност, че ще стане комунистически (т.е. - нямаше да го има вече в Хонг Конг) и те буквално го спасиха като си го оставиха капиталистически - това означава "Една държава две системи". И се пише "Частно" не "Часно"!

Това ме интересува.

те маглеви имат (ако не знаеш прочети какво е това), а ти за прости неща като магистрали питаш.

В Китай по заводите работят за купичка ориз от 5г. възраст, айде стига глупости!!!

И къде прочете тази простотия?

Символично да, за една купичка ориз, но по-глемият проблем е че в провинциата масово се експлоатира детският труд и там паничката е по-малко от половината пълна...

Това което става е най-нотмалното нещо. Китай изнася цялата си продукция за САЩ и Европа. В Китай има закони защитаващи инвеститорите. Няма БълХари който да искат да печелят за 3 дена по милиони. Думата ДАЛАВЕРА е забранена и се наказва със смърт. Може да се водят на учебник, че да комунистическа държава, но ако се загледа човек ще види едне КАПИТАЛИСТИЧЕСКА държава с доста КАПИТАЛ в нея. Отношенията им с Русия са сведени до минимум (т.е. внос на суровини само). Нашите БълХари още разчитат на Русия, а да на правиш ДАЛАВЕРА е най-голямото нещо и ще се хвалиш с нея с месеци. Е... това е. БълХарите сте калпаво племе което се мисли за много умно, но... се вижда по начина му на живот и заплата колко му е умствения багаж.

При тези български корифеи на тъпотията - Бойко Борисов и Дянков, че и целият им правителствен екип, нищо чудно и в Етиопия заплатите на работниците да стане по-голяма от тези в България!!! Не стига това, ами и хората продължават да вярват, че Боко е бай ТОШО - ТОЙ ще ги оправи!

Изпускаш ''създателя'' на приватизацията у нас Внаьо - цигането изтъкнат икономист.

ченге, приватизацията беше започната от Виденов. Имаше там и един кръг "Орион", Мултигруп и тем-подобни комуно-мафиотски групировки

Може Бойко да мине през Китай, на връщане от Бразилия и да им понижи заплатите.

Някой да копира линка от тази статия и да го прати на ББ и Симеон Джанков, да спрат да се хвалят като циганки, колко сме добре!

А на теб какво ти пречи да го направиш?

Не му знам мейла на Боко, нито телефона, той нали от 6 години не си го е сменял, може и със същата карта да е, все някой от вас ще му знае номера.

Заяжда му контрол+це.

Абе не знам за китай ама утре като си платя 180 лева гражданска отговорност и парите свършиха......да са ми весели празниците!

А на теб какво ти пречи да го направиш?

На тези празници няма да има "иху", ще бъде "тихо"...

Плати я разсрочено и ще имаш пари за нова година

Къде сме тръгнали да се сравняваме с Китай. Що за хора сме. Едно време настигахме американците. Ужас. Нито по население нито по културни признаци нито по икономика... нищо общо нямаме с Китай та да се сравняваме. Господа болни мозъци осъзнайте се и си седне на задника.

Много са ни кофти шаманите. За това е така...

Ами те затова са построили китайската стена, за да отблъскват българите :))))

Никой в коментарите до тук не каза,че за да сме на това дереже сме виновни самите ние ,като народ.Не бива да се сравняваме с Китай по обясними причини /НАРОД,МАНТАЛИТЕТ,СУРОВИНИ И ПОЛИТИЧЕСКА С-МА/,Сигурен съм,че ако кадърните и можещите в нашата чудесна България са по точните места в управлението на държавата /чрез конкурси ,тестове и без ходатайства/,нещтата при нас ще се оправят.Основния проблем при нас е зависта и омразата която цари между политическите сили. Демокрацията в истинския вид все още не съществува при нас. Ще минат години за да се научим на толерантност и висока производителност на труда,откъдето и идва повишаване на заплатите в стопанската сфера и естественно след това и в бюджетната област. така ,че спасението на давещите се е в самите тях/нас/.

Не е съвсем така, от народа почти нищо не зависи. Представи си, че чашата прелее и съвсем справедливо народът тръгне да коли тия мръсници. Ами веднага ще долетят бомбардировачите на новите ни "братя".

а защо мислиш, че няма да долетят за да помогнат на народа, виждайки че той вече се е осъзнал и иска да си помогне, нали знаеш че никой не иска да помага на хора, които не искат и не правят необходимото сами да си помогнат

Ого, мръсниците са комунистите, като теб.

искаш да кажеш - когато бедните комунизирани чалгари решат, че не могат да търпят повече и тръгнат да колят богатите мутро-комунисти? Е, какво ще стане тогава, ще се промени ли нещо? Читавите в тази страна са клани и гонени от 1944 насам от такива като теб и вече са се изнесли всичките. Който когото и да коли, все тая - по-добре няма да стане. Мат'риал, какво да го правиш.

Там, в Китай, НЯМА НАРКОМАНИ! КОГАТО КИТАЙСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ ВЗЕМА ВЛАСТТА, НА 1 ОКТОМВРИ 1949 ГОДИНА, ПЪРВАТА РАБОТА Е БИЛА ДА ЕЛЕМИНИРА НАРКОМАНИТЕ И НАРКОДИЛЪРИТЕ. Комунистите от 9 септември 1944 година и демоНОкратите от 10 ноември 1989 година в България "пуснаха" - амнистираха престъпниците от затворите. Как така стана ли? Има план - програма за унищожение - редуциране на българската нация. Нарича се "Програма Ран и Ът". Затова е така популярна сега ширещета се наркомания и контролираният наркобизнес - наркотрафик. Времето на така наречената демокрация ОБАЧЕ изтича, някъде около 21 декември 2012 година. "ШЪ СЪ ОПРАВИМ!!!"

Евала! Ако повече хора мислеха така, нямаше към тази статия да има над 100 коментара. Поне в коментарите сме силни!

НЕ САМО!!! И в молитвите и крамолите също. Само сърбите са по-добри от българите, в псуването.

Там, в Китай, НЯМА НАРКОМАНИ! КОГАТО КИТАЙСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ ВЗЕМА ВЛАСТТА, НА 1 ОКТОМВРИ 1949 ГОДИНА, ПЪРВАТА РАБОТА Е БИЛА ДА ЕЛЕМИНИРА НАРКОМАНИТЕ И НАРКОДИЛЪРИТЕ. Комунистите от 9 септември 1944 година и демоНОкратите от 10 ноември 1989 година в България "пуснаха" - амнистираха престъпниците от затворите. Как така стана ли? Има план - програма за унищожение - редуциране на българската нация. Нарича се "Програма Ран и Ът". Затова е така популярна сега ширещета се наркомания и контролираният наркобизнес - наркотрафик. Времето на така наречената демокрация ОБАЧЕ изтича, някъде около 21 декември 2012 година. "ШЪ СЪ ОПРАВИМ!!!"

Крайно време е да се обърне сериозно внимание на демографските процеси в България. Китай се развива изключително на благоприятното съчетание - свои трудови ресурси + чужди инвестиции.Чуждите инвестиции винаги се стремят към подходящата работна ръка-затова възпроизводството на работна ръка в България трябва незабавно да се възстанови с решаващата помощ на държавата.Така в Русия дават безвъзмездно земя мин. по 25 дка. и по 10 хиляди долара за насърчаване на раждаемостта.Даже в "изостанала" Турция мин. заплата е 650 лв и учениците получават до 150 лв помощи и 80% от стойността на лекарствата се поема от държавата и хората се пенсионират преди 55г. жените и 60г. мъжете.20 години хранихме гладни правители и алчни царе време е да помислим за себе си!

Попитали Радио Ереван: - Кога заплатите в Китай ще станат по-ниски от тези в България? - Когато Дянков им стане финансов министър!

Браво на ККП, да живее кумонизъма и социализъма, на страна от шегата, евала, сега ще завалят инвестиции от Кирай към по-евтината България....дали? Малоумието на Българските управляващи като цяло, пак няма да може да се възползва. Единственно телевизията и печата ги интересува, колко често са там.

Относно неистовата пропаганда, че данъчното бреме в булгаристан е най-ниско в света ще ви дам, граждани, следния пример от живия, истински живот - малка фирма има средно месечно за 2010 оборот 47 хил.лева/вкл.стойността на стоките, не печалба, а оборот/ от които внася по различни БЮДЖЕТНИ СМЕТКИ НА ДЪРЖАВАТА 17 хиляди, което прави точно 36,17%, точно толкова процента близко до четиридесет отиват в държавата като преки и косвени данъци. Господа управляващи, кое точно му е ниското на всеобщото данъчно бреме, не цитирайте само корпор.данък от 10%, данъчните закони с различни вноски са доста повече. За фирмите толкова към 36% данъчно бреме, а за физическите лица, които плащат от дохода си акцизи, ддс-та, данък имущество, такса смет и други измислени вноски в общия кюп по бюджетните сметки на държавата е 60-70% или мършите работим над половин година изцяло за бюджета, не смея да кажа за държавата. Дамите и господата доказали своята кадърност и ненадминатост, които получават всеки месец 200-150-60 ХИЛЯДИ, другите с по 10-15-8 ХИЛЯДИ МЕСЕЧНО, които се осигуряват на две кирливи хилки, въобще не ги коментирам. Те незаменимите с най-големия принос за бизнеса работят за държавата няма и половин месец на година. Доколкото сме запознати, другарю борисов, в цивилизованите страни принципа е приноса на богатите е повече и е основен в бюджетите. Доколкото ни е известно този принцип дори го има и в Библията, вечната книга. А кажете вие как е в булгаристан и за какво оправяне говорим, за какво светло бъдеще тоже, бъдеще необрозимо, което ликвидира вече 7-8 поколения българи. Как пък почти век кризата, прехода и обирджийство в булгаристан не свършиха. То излиза , че е било по-добре да сме в границите на турската империя, защото е имало принципи, правила, развитие и поносимо жизнено равнище. Питам къде е сега в 21 век жизненият стандарт на българина, може би в комуналните сметки и данъците, и също питам къде е свободата ни, на милионите мишлета както се пееше в една песен преди 15 години, просто мишлетата са още по зле, направо да се завием с бял чаршаф и да вървим бавно към клематориума на централните, щото и гробните места свършиха.

Това четиво е за Б.Борисов, Т. Младенов и Дянков. Може би ще проумеят, защо в БГ "материала" е лош, защо няма пари в НОИ и защо няма приходи от ДДС.

До кога неграмотни журналисти ще пишат в Дир ???!!! Не е необходимо винаги да се търси сензацията! Нека се поднасят новините с удачни коментари , а не с тъпи и противоречиви заглавия!

и какво точно казваш с твоя коментар? като не си съгласен, изкажи своето мнение и го подкрепи с факти, ако не поне с впечатления от личен опит, както аз направих в коментарите си към тази статия.

Звучи като виц , но е истина: Познат търси добра цена от китайците за продукт който да внася в БГ.Казват му , че минималната бройка за добра цена е поне 10 мнл. Той обяснява , че сме 8 милиона общо, а те му препоръчват после да се премести и в друг град:))))

Друго и не биха могли да му кажат,като се има предвед,че в предстоящото им преброяване ще вземат участие 6 милиона преброители!

В Китай няма ГЕРБ, БСП, СДС, ДПС, НДСВ, ДСБ, АТАКА, ВМРО, РЗС и други подобни хрантутници...

tomazow

ВСЪЩНОСТ ИСТИНАТА Е , ЧЕ КИТАЙЦИТЕ ВЗИМАТ 2-3 ПАТИ ПОВЕЧЕ ОТ БЪЛГАРИНА , ЗАЩОТО ТАМ ЦЕНИТЕ СА 2-3 И НАГОРЕ В ПЪТИ ПО-ЕВТИНИ ОТ БЪЛГАРИЯ !!! Дънките които тук ги купуваме за 50лв там струват МАКСИМУМ 5лв , бензина им е МАКСИМУМ 1лв (тук е към 0,80ст, а останалото е акциз , надценка и делаверки), храната - ако тук кашкавала е 10лв , в Китай е максимум 3лв ... и тн и тн и тн , което всъщност просто са си РЕАЛНИТЕ ЦЕНИ !!!

Цирк Томазов отново е тук. След шведският модел, китайският ли започна да пропагандира идеазабулгариа? Хайде стига с вашата евтина пропаганда. В големят град в Китай в нормален магазин цените са по-високи от България, а по битаците и полулегалните базарчета са на договаряне, но трудно слизат под тези на Илиянци.

Още един малоумник на хоризонта който ни обещава светло капиталистическо бъдеще. Я се скрии бе нещастник.

може да е евтино, но пък всичко им е китаиско :)

Да те светна.В САЩ около 90% от стоките за населението са с китайски произход,а останалите от други азиатски страни.Качеството им е в много пъти по-добро от тези на стоките в България.Справка Уолмарт.

ами г-н Томазноу отивайте и Вие в Китай, ще ви е ефтинко! Странно като им е толкова добре на китайците защо има толкова самоубили се ? Тамън след 1-2 години като се самоубиете (заради това, че трябва да работите за 150 долара, и заради вътрешните ви противоречия и обърканост) и вие, като другите нещастни китайски работници, ще спомогнете още за просперитета на тази светла комунистическа държава, ще качат още минималната заплата и ще прославите идеазабългариа.цоп и в азиатско :)

В БГ самоубийци няма ли?

Гласувайте пак за мутрите и борците на ГЕРБ, който се разхождат с хеликоптер и харчат на парите ви, за транспорАко все още има млади учени в България (университетите и БАН) лекари или умни деца спечелили олимпиади и т.н., напуснете държавата незабавно. Тук в която и да е западна държава или в САЩ ще бъдете най-уважаваните хора. Това в което се инвестира най-много е науката и умните хора. Как е възможно в 21 век малди учени да живеят в Булгаристан и да си дават знанията и възможностите на тези гнусни комунистически изроди. Вие сте бъдещето на човечеството. Вие сте технологичния и духовен прогрес. Давайте тези знания и възможности на Западния свят. Нека това племе се затрие само от лицето на Земята. Ако имате възможност, веднага заминавйте за САЩ или Западна Европа. Тия глупости "България над всичко", България за българите" и прочее са абсолютно безсмислени. България е такава мизерна страна, която за нищо не става. Там, дори и да си умен, амбициозен, пак ще си останеш зидаро-мазач примерно, само щото някое комунистическо копеле е решило да набута синът на втория си братовчед на твое място. Всеки УМЕН в България направи така и сега там са останали само Комунисти, Цигани и заблудени "Патриоти", на които им харесва да живеят в такава мизерна Държава като България, в която Управлява МАФИЯТА, чрез поставени политически партии!тиране на онази мутра, която заедно с приятелите си нападна човек в Габрово. Вместо да е в ареста, те с хеликоптери го возят. За ваша сметка.

В Европа ни търсят, тука ни арестуват.Който се примирява с липсата на перспектива и се е превърнал в касичка да стои тук и да убива чалгите .

Но в Европа взимат само кадърните...

Ей мърляч, стига си призовавал хората към емиграция, кой ще остане тук след това? Не бива заради една шепа мошеници, да обявяваш цялата държава за пропаднала!

Ще останат само паразитите: комунисти и наследници останалите престъпници тарикати и мошеници и много, много ненатурализирани натурални цигани Единственият начин тази паплач да измре преди вас, свестните българи, е да я оставите без приемник, от когото да смуче кръв. Махнете се, отидете на хубаво място, оставете ги да се самоизядат. Това е единственият начин да не си изгубите живота и наследниците.

Ти нали беше в Германия?!?!

Ей, аман от лумпени като теб, миячи слуги и прочие. Как не ви омръзна да плюете ката ден тук, не сте ли на бачкане при господарите си? Вече ми се драйфа от вас, честно!

Искрено се радвам, че ти се драйфа. Дано ставаш все по-зле.

Гласувайте пак за мутрите и борците на ГЕРБ, който се разхождат с хеликоптер и харчат на парите ви, за транспортиране на онази мутра, която заедно с приятелите си нападна човек в Габрово. Вместо да е в ареста, те с хеликоптери го возят. За ваша сметка.

Вие пък... Кво не ви стигат заплатите? Кога примерно китаец на държавна работа ще се сдобие с поне2 апартамента в най-якия квартал на Пекин, ще яде пие, ще се гъзи с Веско Маринов, ще направи от изтърбушена вила цял палат, ще яде и пие на корем с многобройна китайска челяд и ще му и останат? Я ги зае...те китайците - истинското чудо е тук - у Булгаристан!

Точно преди да го разстреля някоя наказателна бригада или да го обессят на някое дърво

Да, в Китай с крадците не се церемонят, ама хич. То така беше и при Тошо, затова доматите тогава бяха по десет стинки килото и то истински, български.

муаааха ха ха ха ха. БълХария я я я я

Кога ще ги стигнем... китайците

Простете герберски комплексари но вчера не ни ли убеждавахте как България е единствената страна в света която не немалява заплати заради кризата и е запазила данъците .

в еврозоната бе, не в света... а иначе герберчетата са и по-лъжливи и по-крадливи и от предишните, ама от популизъм нищо се не чува. засега. (освен едни много апартаментчета, земи, т.н)

Помня помня аз точно в света беше и не беше един тъпак бяха цяла бригада все пак беше вчера когато им четох безумията как сме имали най-кадърните управници . Пък и немога да разбера какво има общо с нас еврозоната това че борда ни е вързан за еврото не ни вкарва в еврозоната .

Изчакайте малко да завърша магистралите и към 3199 година ще ви вдигна доходите с 3 процента. Стига сте ревали ! Толкова мога, толкова правя !

Борят инфлацията с повишаване на заплатите? хахахахха

Ти виж как Дянков ще пребори инфлацията, защото ми се струва, че ще си хване скоропостижно самолетчето за САЩ, след като се издъни тук.

Хората там произвеждат - ние тук само пием и мрънкаме :)