Все пак намериха пари за заплати на железничарите

До понеделник железничарите ще получат заплатите си за юли, а до 8 октомври - аванс за септември, се посочва в съобщение на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, цитирано от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Все пак намериха пари за заплати на железничарите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Отговорност се търси приятелю,аз съм един от тези дето наказват тези който закъсняват.....три забележки,предопрежд за уволнение и следващия път стягаш бухчата......влакове не закъсняват толкова често колкото се говори......всичко е клеветническа компания от конкуренцията ,чувал ли си за БЖК поразтърси се...

Единствената държавица, която се пръска от бедност и разруха, а старите й влакове се мотат насам-натам по изтърканите релси полупразни... Най-много някой заблуден селяндур с кошницата да се осмели да се качи...После пищят за икономии!! Баси...

Да им дадат пари, че да работят както трябва. Има доста жп истории в www.rail.blog.bg

Ako ima BDJ ima i Bulgaria, ako nqma BDJ nqma Bulgaria.

Дали наистина БДЖ - тата са три или повече не е много сигурно.Раздута администрация с директори,зам.директ и какви ли не лапачи на яслата.Как може да е реално железният път,експлоатацията,л стпанство,вагоните,е да са различни самостоятелни отделни единици като целта е една: ЖЕЛЕЗОПАТЕН ПРЕВОЗ! Едно без друго не могат.Стига се до абсурдното положение стрелките в една гара да са на две различни предприятия. На запад проумяха тази аномалия и вече се консолидират отделните звена.И още нещо много важно: на ръководни длъжности на всички нива са все още номенклатурни комунистически кадри.Е,повечето от тях на изживяване поради наближаване на пенсия и не правят нищо за подобряване на положението.Изключен е когато някой влак ,може би случайно,се движи навреме.И никой на никого не търси отговорност защо влакът не е тръгнал навреме или защо е закъснял по трасето.

намериха пари. Ако железниците спрат ще блокират цялата икономика.

със сигурност си някое кухо детенце което не е виждало 2000 лева на куп и си мисли, че това са много пари за гише на БДЖ. Колко е на майка ти заплатата за деня, ами на 6-те гишета, ами на петимата човека на БДЖ във влака, ами на десетте на гарата дето поддържат инфраструктурата, ами тока на самия влак, ами самата инфраструктура която непрекъснато бива повреждана и ограбвана и т.н. и т.н. и т.н. разходчета пред които тия 2000 лева са едно голямо нищо. БДЖ трябва веднага да бъде затворено.

В пътническите влакове почти никой не купува билети от касите на гарите, а всички дават пари на ръка на кондукторите. Така се губят близо 80 на сто от приходите. Необяснимо е как може ръководството на БДЖ да допуска такова нещо.

Това е пълна лъжа.Железниците имат страхотен приход.Майка ми работи като билетен касиер на централна гара в Пловдив и само вчера 25 има оборот от 2000лв.Направете си сметка какъв е прихода на 6-те гишета,които работят всеки ден.

Напълно си прав и те подкрепям.

към кои банки всъщност са тези месечни задължения и кой по точно имал интерес това да е точно така ?

Това добре, че са намерили грошове да тия хорица...А кога ще намерят и читави влакове, а не тия морги?!...

Хаахха... До осми октомври - аванс за септември. Предварително плащане, ама после.

Absolyutno sam saglasna s Kolio Kostov.Tozi nachin na jivot ne e nikak choveshko.Nyama smisal da dobavya neshto drugo.

съм в системата на БДЖ-ЕАД от 30 г. мога да ви кажа,че главната причина е в голямата администрация.В момента в България работят три превозвача-БДЖ-ЕАД,Б администрация-превоз в БДЖ-ЕАД-1:1,при другите два превозвача 1:10,ако не сте схванали в БДЖ-ЕАД всеки работник си има началник-е как да има пари?А синдикатите ги уважавам затова,че са независими-абсолютно нищо не зависи от тях.

Да и тези държави са реинвестирали в железниците си, не са ги смукали 50 години за да пълнят касички. Направили са удобен лесен достъпен транспорта, не мръсен гнусен бавен и скъп. Затова тия държави ще имат железници, ние няма да имаме железници. Всяка фирма в световен план която не се развива в продължение на 50 години, не се осъвременява, не инвестира, не се квалифицира и т.н. фалира всяка една !!!БДЖ няма да е изключение, както Кремиковци

за твое сведение има държави без металургичен комбинат,но няма държава без железница.и в цял свят железниците са на дотации.така че правителството да не се прави на ощипано.

А тези които обраха железницата, все още са на власт!

ами истината е там някъде. Маса мангали, а и не само мангали се возят гратис, то не че от пътническите превози са на печалба по принцип. Знаете ли колко е скъпо в Европа да се качиш на влак. От друга страна товарни превози нямат, защото никой не е луд да си качи стоката на товарен влак. По какви причини ли, просто няма да я намери след няколко гари

Е КАТО БРАШНЯН ЧУВАЛ НО МНОГО СЕ ГОВОРИ ,ЧЕ НЯМА ПАРИ ЗА ДА СЕ КРАДЕ НЕЗАБЕЛЯЗАНО

Железничарите ще си вземат заплатите за ЮЛИ!!! И това е новина. Нормално не биха ги взели. Тогава нямаше да има новина. А иначе държавата си взе от БДЖ всички осигуровки още юли, че и август, а скоро и за септември, нали? Най-правилно е всички плащания да са заедно- към държавата и работника заедно, в един ден.

Какво значи намери?! БДЖ означава Български държавни железници! Значи: Който си има брада... Голям жест! Намерили били! Намрете кой ги обра, а не ми говорете глупости!

Дали банкерите знаят и да почакат малко ?

Не мога да разбера защо заемите на компаниите трябва да се изплащат от заплатите на работниците? Ние не сме акционери в компаниите за да им изплащаме борчовете.

И БДЖ, е като Кремиковци, Балкан и десетките губещи държавни преприятия, чакайки държавата да им налива пари за да оцеляват. Налива се налива се налива се десетилетия за сметка на редовните фирми и данъкоплатци, но накрая се случва неизбежното.

Единствената държавица, която се пръска от бедност и разруха, а старите й влакове се мотат насам-натам по изтърканите релси полупразни... Най-много някой заблуден селяндур с кошницата да се осмели да се качи...После пищят за икономии!! Баси...

Точно така е прав си братле,ама обяснявай на едни от една статия от вчера,дето ми говорят глупости че в БГ се е живялп супер,че някой си взимал заплата 2000 евро. Взима на путкин ден. Да спрат да говорят глупости,бахти изперкалците. Добре,че се махнах преди 6 год. Далече от тоя бърдак, тва е положението. Така мога и да се грижа за милите ми родители,дето и двамата не могат да свъртят 300 лв. общо. Да ти еба и живота и чудото. Ше ме извините за цинизма ,но не мога да се изразявам вече по друг начин. ХОРА,АКО МОЖЕ БЯГАЙТЕ ОТ ТАЯ ПРОКЛЕТИЯ,СПАСЕТЕ СЕБЕ СИ И ДЕЦАТА СИ.

zaplati i pari nqma zaradi biv6i upravnici v kompaniqta kato Dun4ev..samo svetal primer i la4 koito ot BDJ mina i napravi BJK.s kwi pari????