Фирмите масово бавят заплати

Редовното изплащане на заплати се превръща във все по-голям проблем за фирмите, показват данните на Инспекцията по труда.

Обратно в новината

Коментари - Фирмите масово бавят заплати | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз пък се чудя що за клати...еди-кво си са тия от фонда за гарантиране на вземанията на работниците и служителите?!? Значи, някоя си фирма измита всичкия персонал на улицата и хлопва кепенците. Срещу нея почва едно производство по несъстоятелност, което се влачи година-две. А персонала - прекаран! Щото трябва да си бил служител на фирмата три месеца преди да е била обявена в несъстоятелност. И каквито светкавични съдилища имаме у Бугарско, я кажете ся некой видял ли си е някога мижавата гарантирана хилядарка от измисления държавен фонд? А иначе и там едни 20-30 тунеядци подпират бюра с мътни сънени погледи.

При държавните поръчки, както става ясно от тяхното име, Държавата поръчва стоки, услуги и пр. и е длъжна, като всеки клиент, да си ги плати - само че не плаща... В подробности за невърнато ДДС няма да навлизам, защото очевидно щи Ви е сложно да го разберете...

Това, че всичко се трупа на главата на народа е ясно. Това, че държавата е абдикирала напълно - също е ясно. Това , че всеки народ заслужава управниците си е азбучна истина. Но не мога да разбера защо напоследък не виждам коментарите на "KGB" и до кога "ideyazabulgariа" ще е на всяка манджа - мерудия? Това вече ме притеснява!

Ето поредния пример. Министерство на здравеопазването обявява обществена поръчка за услуга по доставка на пратки, които съдържат материали до населението за предпазване от някои болести. Срок за заплащане - 4 месеца след извършване на услугата. Което означава,че всеки месец предприятието трябва да плаща заплати и други разходи, а тези хубавци ще платят след 4 месеца и то с пари по Европейска програма. Коментарът е излишен.

Нидейте лъжи, боко тиквата рече, че цъфтим и връзваме. АКо някоя фирма не дава заплати, тогава виновни са предишните.

Получаването на дължими заплати и добавки,може да се реши веднага.Криминализиране на работодателите който не изплащат дължимите по договор финансови задължения в срок от 2 месеца.Запор на сметките на 3 тия месец до разплащане на задълженията.

Работодателите зависят от правителството. Преди да се криминализират работодателите, трябва да се криминализира работата на правителството. После да се създадат ЗАКОНИ И РАБОТЕЩА СЪДЕБНА СИСТЕМА-т.е да се възстанови върховенството на закона. Без такова няма държава, липсата на такова води до хаос, анархия и такива последствия.

Обичам България, мразя мутрите и политическата мафия създадени през прехода.

Кражбата на труд се прилага в БГ вече повече от 20 г. но на никого не му пука. Крадците си имат хора в парламента и в правителството. Затова кадърните хора напуснаха БГ.

Ами кой я прилага? Комунягите! Винаги са били народни изедници! Сега Бойко се опитва да ги разкара, ама тоя пласт, трупан от 1944 до сега е непробиваем и преместваем за 2-3-4 години. Иска се цялото общество да е в съюз. Е, да ама не, комунягите, като първи братчеди на дявола са се подготвили за тоя ден. Оглупили са народа, прецакали са му всички пътища за развитие - а сега стой и се надявай! Ръчкат двама-трима, останалите са наблюдатели ...

Искал ББ да ги разкара? Ти кого се опитваш да заблуждават, балами в таза държава не останаха. Обществото да му било помагало? На кого, на крадеца използваш властта си да краде парите на гражданите?! ББ използва властта са да печели за своя личен джоб, не работи за обществото бе нещастник!.

Борисов, Дянков, много се бавите със законите!!!

Най - верен изход от ситуацията предлага гръцкият професор доктор на икономическите науки Димитрис Кицикис. Още преди 15 години той прогнозира икономическия убийствен колапс на Балканите и в трудовете си изтъква неоспоримата истина , че прогресът във всички балкански страни спира веднага след излизането им от многовековната обща естествена среда в състава на Османската империя. Като сигурно средство за излизането от сегашната криза - огромни дългове, крайна бедност и невиждана нищета той препоръчва тясна интеграция с финансовия мегаполис Истанбул - традиционна столица на региона, с огромен 75 милионен пазар, бързо и масово внедряване на живителни турски инвестиции във всички отрасли на икономиката и ускорено възстановяване на замрялата балканска икономика и предотвратяване на унищожителната демографска катастрофа.

Знайш ли ти писачо, къде е стигнала България през 1939? Занйш ли защо и как? Сигурен съм, че не знаеш :) - Потърси информацията. Има я навсякъде. Тогава ще разбереш може би какво е пропаганда! Коя я прави, защо я прави и на кого я вкарва! После ще си отговориш, защо тоа грък мазен е казал така. Не съм го чел, не го познавам, ама знам гърчолята що за стока са. От всичко правят измама - история!!, бизнес, наука!! - от всичко. Ето го и резултата им, днес. Спряха да ги търпят и им дръпнаха килимчето. А те взеха, че паднаха, да ги е...

Балканските страни са европейски народи и трябва да следват пътя на най напредналите страни на Европа- най- развитите икономики, които са и най-развити социални и правови държави в света, а не да следва Босфора, който си остава изостанал материално и духовен Ориент, колкото инжекции са му блъска Америка..

Балканските народи са несравнимо изостанали и в икономическо и в културно отношение, дори редица африкански и азиатски народи имат далеч по добри доходи и стандарт. Невъзможно е страни със остаряло население, в условия на демографска катастрофа да направят дори крачка напред. Инвеститорите трябва да са побъркани за да инвестират в страна на пенсионери и бедни купувачи. В този регион ще става все по зле, докато Босфорския тигър е набрал такава скорост че ще поеме скоро контрола над целия регион.

Какви европейски народи сънуваш, Столипиново, Факултета, Максуда и градовете с неизмазани сгради от 50 години. Навсякъде нищета и глад. Над 50% от населението е циганско, а останалите 50% силно циганизирани. Перспектива НУЛА!

На крива ракета космоса и пречи! Като сте "Инспекция по труда" , бъдете така добри да инспектирате и да санкцонирате. Иначе скоро няма никой да си спомня за вас.

Инспекцията пари не печата, че да ти даде. Ако шефът няма пари да ти плати, и да го глобяват файда никаква. Парите ще отидат за глоби, вместо за заплатата ти.

Щом искат да работят за без пари, защо ги спират??? Робчета има много в БГ нека ги използват.

Нали Тиквата постоянно се хвали,че за разлика от миналото правителство Герб се разплащало с фирмите.Тиквата отново ЛЪЖЕ!!!

Защото това е ангажимент на властта, която прибира данъците. Иначе държавата ще се разпадне.

В БГ пряката и коствената данъчна тежест гони 60 %, в един тон например пшеница =360 лева има поне 180 лева данъчни плащания !!!

С такава данъчна тежест са всички развити европейски страни. Не е това причината у нас. Причината е в липса на ПРОИЗВОДСТВА и производителен тип икономика. Само такава икономика може да създава работни места, да вдига жизнен стандарт, за изплаща заеми. Западните изградени социални държави има силно развит производителен тип икономика, за това и не се плащат от данъци, защото заплатите им се вдигат постоянно.

Правителството е това което създава предпоставки за да се стигне до тази междуфирмена задлъжнялост. Ще ти дам за пример големите търговски вериги магазини Кауфлан, Лидъл , Карфур, Била, които задържат с месеци плащанията на фирмите които ползват услугите им. ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ГОЛЯМАТА ИЗМАМА ПРИ КОЯТО КАТО ПЛАТЕЖНО СРЕДСТВО СЕ ПОЛЗВАТ НЯКАКВИ ВАЛЧАРИ. Заинтересовай се кой печата тези валчари за храна и кой прибира живите пари на работодателите. Знаеш ли, че тези фирми не са български и са част от тази схема с хранителните вериги с което се отнемат кешовите пари и умишлено се предизвикват фалити на десеткихиляди фирми от малкия и среден биздес, които плащат данъци , но не получават преводите от тези хранителни вериги. За сметка на това същите не плащат данъци и схемата с валчерите за тях си е чиста черна каса.

Кога сте виждали в България пазарна икономика? До 1939г. може би.

Ами щото то правителството бави своите плащания към фирмите, защото правителството бави плащанията на ДДС към фирмите, защото правителството всяка година измисля все повече чиновнически решения с цел плащания на различни такси и таксички, За пример малко семейно ООД, в което работят двама души (съпруг и съпруга) годишно плаща поне 2000 лева такси и таксички, защото държавата е била така добра да ги обремени с тези разходи, тъм този масраф сложи и 213012 - разходи за социални осигуровки и ще стана сметката розова. Знам, че сега ще решеш да затварят. И аз съм на рова мнение затварят и започват да си искат помощите от държавата. В подобно положение са поне 500 000 души, които сами се изхранват и е редно за захвърлят начинанията си да станат безработни. !!! Държавата да ги храни, защото държавата не пропуска възможността да им обере жълтите стотинки от джобовете. !!!

Ами първo това ДДС ние, потреbителите сме го платили и не виждам защо фирмите ще го прибират. По-доре да си стои в правителството и да се строят социално значими обекти, отколкото да се върща на т.нар. бизнесмени, които да си купуват коли и имоти

Ами защото когато фирмата изнесе стока ти никакво ДДС не плащаш !!!

Я Бойко веднага да скръцне със зъби!!!

ПРОБЛЕМА С ПЛАЩАНИЯТА СЕ ПОРАЖДА ОТ ОГРОМНАТА МЕЖДУФИРМЕНА ЗАДЛЪЖНЯЛОСТ КОЯТО Е ДОСТИГНАЛА ДО АСТРОНОМИЧНИТЕ РАЗМЕРИ ОТ 160 МИЛИАРДА ЛЕВА !!!! Това ще доведе не само до отказ от плащане на заплати , но и до пълно блокиране на производството !! Правителството не е в състояние да се справи с проблема. Чака ни Жанвиденовото време.

Та от външните заеми на Луканов и сие( същите които осъзнаваха БСП и станаха нейни кумири)започна престъпния ни преход. Те от тогава до сега се въртят и множат в нови престъпно направени пари. Носителите им са престъпници, щом без угризение на съвестта как са ги взели и как са направили началния си капитал - с кражба на останалите членове на обществото.

Е на този фон раздадените бонуси в държавната администрация са абсолютно престъпление!

Нека ББ се изправи пред медиите и да обясни на хората- Защо фирмите бавят заплати и трупат задължения????? Защото точно това правителство забравя да си погасява плащанията къмдържавният и частен сектор и оттам тази вътрашнофирмена задлъжнялост. И вместо хората да рабатят и да внасят данъци и осигуровки- отиват на безработицата...... Нямям думи

защо трява да връщат ДДС на фирма, която с рушвти е подписала договор с ройната коалиция за милиони левове, при положение, че ремонтът например, струва няколко хиляди. Ето ти източване и съвсем правилно е да не се връща ДДС.Масово протесират фирми на БСП и ДПС , които не могат уж да си вземат ДДС-то

Интересно с какви документи работник ще докаже неизплатени заплати !!!!! Пак много шум - ефект никакъв!

С банков превод. Затова искаха всички заплати да са по банков път. Аз така доказах пред адвокат, фирмата беше английска със седалище Лондон се опита да ме цака. Извадих си извлечение, че нямам никакви постъпления до еди коя си дата от фирмата и адовкатът каза, че това е дсостаъчно доказателство

Трябва наказание- затвор за всеки не платил на работниците си повече от 1 месец. Трябва както е на запад да се обявява заплата при реклама на дадена позиция. А не да те питат по интервютата- колко очакваш. Така изкуствено се понижават заплатите. Трябва да се отвори и популяризира анонимна линия за докладване на подобни работодатели, включително и тези които предлагат фалшиви договори, че да си спестят осигуровки. Докато това не стане си оставяме роби..

Ами няма закони , които да наказват работодателите за експлоатация. Ако не можеш да плащаш, не бива да имаш право да наемаш. Толкова е просто. А тези които плащат пък държат работниците си на фалшиви договори за минимална заплата. Ако имаше проверки, задължително превеждане на заплатите по банкова сметка и затвор за подобни нарушения нямаше да има подобни издевателства. Обаче на хамериканските ни господари им трябва евтина работна ръка...

Кога г-н Т.Младенов това го чуваме от миналата година.Аз имам да взимам от същия този г-н В.Захариев 5000лв и не мога да си ги взема защото съм напуснал преди 2 г. и го обжалва непрекъсното .Бихте ли ми казали а тези дето им дължи пари и не са на работа кога ще си ги взет. Или да пият една студена вода както казва г-н В.Захариев. И питам аз защо държавата го остави да дължи такива голями суми .защо до сега не взеха мерки.Питам и искам отговор ако има въобще такъв.Ине зная кой може да го даде ако не държавата

Интересно съотношение: работниците вземат 20% от изработеното, а държавата - 80%. Социализъмът се върна!

не е социализъмбе момче, а МАЩАБНА КОРУПЦИЯ С ПЛАДНЕШКО ГРАБЕНЕ НА НАРОДА.

То и тогава беше същото ама се криеше по-желязно. Нали бай Тошо му е учителят по демагогия на днешния Вожд.

Ми защото ББ върти бюджета в своята банка Корпоративна и чака да свържи падежа. Мащабна корупция и злоупотреба с властта тресе Борисов и правителството му, но нещастието е ,че нямаме в НС никаква опозиция, която да му го каже на глас

как няма да се бавят масово заплатите от фирмите,след като държавата предезвика верижна задлъжнялост,фалит на фирмите в резултат на отделни монополи на управляващити те!!!

Точно така. И аз искам да видя анализ защо се бавят заплатите, а не само констатации,, че това се случва. Защото огромна част малки и средни фирми са поставени в позиция на безисходица и си мисля, че тази година предстоят масови фалити. Никаква визия за излизане от кризата, тъпчем си на едно и също място, пари за държ.задължения няма за бонуси обаче дал Б... А отдавна трябваше да стане ясно, че с добри намерения и магистрали само не става.

Задлъжнялостта аз я разбирам предимно от неизплатено ДДС на фирмите( и оставяне малките средни фирми без подкрепа на държавата). Причината е пак в едно- Борисов върти бюджета на страната в своята Корпоративна банка. Там играят заедно с Доган , който доведе катарския принц Омар и основаха заедно с Бориславова Кооперативна банка.

всичко това води до умислен фалит на държавата и всички власт имеещи го знаят и напълно умишленно деистват в тази посока.след фалита на държавата се замазват всички следи и ни лук ял ни лук мирисъл.точно сега се източва сребърния фонд,държавния резерв е останал около 500 милиона и ако устискаме до маи,ще сме фактически на 0 откъдето и да го погледнете като все още държавата няма да е върнала задлъжналоста към фирмите(окпло 5 милярда,никои не знае истинската цифра).до края на годината ще се обяви фалит,може да има някакви размирици които ще бъдат потушени до седмица,ще се признаят някои грешки на цола драгоичева и тодор живков и ще започнат взимане на големите заеми от европеиската банка и мвф.това е задачата на симеон дянков и точно с тази цел тои е в правителството.

да, води, но тях не ги интересува това, те гледат само своите изгоди. Между впрочем такива са били властимеещите преди ГЕРБ- само, че по прикрити. Те докараха държавата до сегашното положение, до ръба на пропастта. За мафиотски клан на ГЕРБ произлязъл от предишните, не бе останало нищо за глозгане, за това настървено и открито крадат. Не случайно народът ни нарича ГЕРБ- ГРОБ, просто защото на ГРОБ не му остана нищо друго освен да хвърли държавата в пропастта.

Защото държавните поръчки не са изплатени от една година и повече.

С ГЕРБ КЪМ СВЕТЛИ БЪДНИНИ. ДОГОДИНА ХЕПТЕН МОЖЕ И ДА НЯМА ЗАПЛАТИ. ЗА КАКВО СА ИМ ЗАПЛАТИ НА РАБОТНИЦИТЕ-САМО РАБОТА,БЕЗ ПАРИ. КОЙ КОЛКОТО ИЗДЪРЖИ. ДНЕС ЧЕТА ЧЕ ЦВЪК ЩЕ РАЗДАВА 200 НОВИ ЧЛЕНСКИ КАРТИ НА НОВИ ПРИВЪРЖЕНИЦИ НА ГЕРБ В ТЪРНОВО. ЯВНО ИМА МНОГО ОВЦЕ ОЩЕ В ТАЯ ДЪРЖАВА,КОИТО ВЯРВАТ ЧЕ НЕЩАТА СЕ РАЗВИВАТ В ПРАВИЛНА ПОСОКА. БОКО РЪСИ МОЗЪК ЧЕ ПО-ДОБРЕ БИЛО ДА БАРА СРЕБЪРНИЯ ФОНД НА 20%, ОТКОЛКОТО ДА ТЪРСИ ЗАЕМ ОТВЪН. НЕ Е ЛИ ЯСНО,ЧЕ ЩЕ ПОХАРЧАТ ФОНДА И ПАК ЩЕ ВЗЕМАТ ЗАЕМ ОТВЪН. ЗАТОВА ЗАПЛАТАТА В БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА Е 150 ЛЕВА, БЕНЗИНА ДА 5 ЛЕВА, ХЛЯБА 2 ЛЕВА, А ТОКА 1 ЛЕВ. САМО ТОГАВА ГЕРБ ЩЕ ОПРАВИ ПОЛОЖЕНИЕТО.

Кога г-н Т.младенов таво го чуваме от миналата година.Аз имам да взимам от същия този г-н В.Зхариев 5000лв и не мога да си ги взема защото съм напуснал преди 2 г.Бихте ли ми казали аа тези дето им дължи пари и не са на работа кога ще си ги взет. Или да пият една стусена вода както казва г-н В.Захариев