Депутатската заплата се вдига с 300 лева

Средната заплата на депутатите ще бъде увеличена с 297 лева и вече ще е 3540 лева.

Обратно в новината

Коментари - Депутатската заплата се вдига с 300 лева | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

браво джен дарете си дигнали заплатите..... народа кучета го яли.....

без таван

Така се прави! .... с 300 - депутатските, с 3 лв. пенсиите .... Справедливост му викат!

ТАКА Е - Ало, чуваме ли се ? ( нерегистриран ) 14.02.2018 17:25 . Таван, таван му е майката. Къде е сега "конституционния" съд да наложи таван на депутатските заплати, както наложи "таван" на пенсиите. Въпреки, че пенсиите не се изчисляват спрямо някаква опорна заплата, а според вноските в общественото осигуряване и то години наред. За каква справедливост пледирате, господа депутати ?! Не се ослушвайте като ...

........Цецка Цачева: Обикновените работещи не могат да се сравняват с депутатите!!!! Малко са им. Трябва всяко тримесечие да им увеличават с по 300-500 лева.... Ами триста лева пари ли са бе господа...?

Само с 300 ???? Това си е пумиярщина -я си ги изравнете поне с немските депутатски заплати.

Малко е! Професия ПОЛИТИК е страшно престижна и заплатите трябва да се поне по 10 000! Т'ва лекари, инженери и тн. за чии са ни?

омразни изверги и самозабравили се престъпници на власт....

Пиночет дали не се мотае наблизо , а !

Уви, не разполагаме с такива генерали! Нашите са от друго котило!

не подминавайте роднината на плевела - каринка калинка - с космическата заплата от 20-30 бона месечно от Ка Фе Не -то.Тази безделничка, но с ежедневни празници лапа нашите пари и окото й не мига

Абе, хора, за 3!!! месеца септември - декември, СРЕДНАТА заплата се е вдигнала със 100 лева (около 10%)!!! Е.ах ти и статистиката!!! Това възможно ли е в България?!

Хора, мобилизирайте се, и църквата мобилизирайте. ИК спряхте, можете и това да спрете. Или първо ще чакате да видите Нинова какво ще нареди.

ЗАЩО?!? Напаво като във вица за ТКЗС-то: "Събрание.. Раздават награди за изпълнен план. - На Мара - чифт цървули... - На Пешо - чифт цървули... - А на Председателя, че не можа да изпълни личния си план - 1000 лв... Цялото събрание скандира: "Нека оди бос! Нека оди бос!"... Не дали им се е вдигнала заплатата и с колко, а "Защо са още живи и на свобода?!?" е въпросът за 99.9% от тези национални предатели!

и папкат.

а за пенциите им как стои въпросът..

без таван

на времето аз вземах 300 лв , а директора на завода вземаше 500 ... сега някои вземат пак 300 а други 3500 ...

съотношение на заплатите 1:4. Отдавна забравени борби.

Таван, таван му е майката. Къде е сега "конституционния" съд да наложи таван на депутатските заплати, както наложи "таван" на пенсиите. Въпреки, че пенсиите не се изчисляват спрямо някаква опорна заплата, а според вноските в общественото осигуряване и то години наред. За каква справедливост пледирате, господа депутати ?! Не се ослушвайте като ...

Щом Тиквата прави дългове значи няма пари. но от къде пари за заплатите им?? От дълговете,които те правят за наша сметка.

младите работят и разчитат на пенсионерите да изгонят тези търтеи, до един!

Те тези не заслужават ,пък решили да си вдигнат заплатите с още 300лв.,повече от една пенсия на бедните хорица от народа.Срам и позор за тях.

БРАВО, НА ТЕЗИ ТЪРТЕЙ ЗАПЛАТАТА СЕ ВДИГА НЯКОЛКО ПЪТИ В ГОДИНАТА, А НАШИТЕ ОТ СЕДЕМ ГОДИНИ НЕ СА МРЪДНАЛИ И С ЕДНА СТОТИНКА. ПРИБАВИХТЕ НИ ПРОСЛУЖЕНИТЕ ГОДИНИ КЪМ ЗАПЛАТАТА И ИЗЛЕЗНАХТЕ С НОМЕРА ПРЕД НАРОДА ЧЕ СТЕ ВДИГНАЛИ ЗАПЛАТИТЕ НА ВИСШАТА АДМИНИСТРАЦИЯ ОТ 10% ДО 35%, ТОВА Е НАГЛОСТ. НОВИТЕ, НЕОБУЧЕНИ ГИ НАЗНАЧАВАТ С ПО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ ОТ ГЛАВЕН ЕКСПЕРТ И ТОВА АКО НЕ Е НАГЛОСТ, ЗДРАВЕ МУ КАЖИ. ТЕЗИ КОИТО ИМ ПРЕСТОИ ПЕНСИОНИРАНЕ ЩЕ ВЗЕМАТ ПО 300-350 ЛВ. ПЕНСИЯ ЗА 35-40 ГОДИНИ РАБОТА ЗА ДЪРЖАВАТА. НОЖА ВЕЧЕ Е ОПРЯЛ ДО КОКАЛА СКОРО НАРОДА ЩЕ ВИ ПОМЕТЕ ВСИЧКИТЕ.

На всички тези маскари по една моя пенсия месечно отгоре? Ми те лесно се изкарвали тези пари, пък аз си мислех, че трябват поне 45 години стаж, като при мен, за да ги получиш. Как им се получава на наглите толкова лесно, не знам ...

1- не е само това и з0 % работни места на всякьде за мигрантите, а те нямат нашето образование и вьзпитание, тепьрва трябва да се сьздават училища за мигранти, а нашите деца са мигранти на запад, пенсионерите могат да изгонят всички в народното сьбрание! 2 - израел беше отстоявана като територия на евреите и я успяха! 3 - не продаваите земя на чужденци, дори алжир и израел не продават на алжирци или евреи ако 80% от рода не живее в алжир, по закон 4 - разчитаме на пенсионерите! пазете и предаваите бьлгарското!

Ех, Борисов, Борисов ... Каква хубава приспивна песничка ни пееш вече близо 15 години! И как да не сме доволни и тихи: за всичкото това време доходите на хората нараснаха близо наполовина - към 2005 г. депутатите вземаха около 2000 лв., а днес 3540. Получава се, че ние двамата с депутата - полуграмотен олигофрен от ромски произход, чието най-работещо изобретение е схемата за продажба на откраднат от ЧЕЗ ток за циганската махала в Самоков, то ние двамат с него получаваме увеличение от 1545 лева - той 1540 лева и аз 5 лева към пенсията. Откъдето и да го погледнеш, това си е 1545 лева увеличение. Грижа за човека! Мерси! Добре, че за трите ти мандата поне веднъж увеличихте пенсиите, че иначе бяхме загазили ...

Изроди

сега вече си обясних на какво (отгоре) се дължат бодряшките им изказвания. Като те обхване еуфорията и мисленето затихва.

Да се задавите, дано, кретени алчни и продажни!

Извинете господа дупетати,за каква свършена работа и заслуги ще си увеличите и без това огромните си заплати? Уточнет ,поне да знаем когато почнем да ви избиваме с точгите и камъните. А и вие,дупетати,да си знаете.

Минималната с 50 а на онези с два зад,а с 300..Такава ''справедливост'' може да има единствено при ''стабилната икономическа и политическа обстановка'' в маутренската ''държава''...После ''средната'' се вдигнала ама малцинството яде месото а мнозинството топи чорбата от него..

ББ даде 100млн лв на полицаите за заплати, сега ще даде на пазачите в затвора и т.н. Но това увеличава средната заплата в обществения сектор,т.е. и на депутатите. Червата са вързани.....Виж на пенсионерите по 1,87 лв, да си купят две свещи за погребението им

Като умреш,за какво са ти свещи? Я по-икономично!

Трябва да се внесе корекция:Заплатата на депутатите да зависи от средната пенсия на пенсионерите, а не от средната заплата в обществения сектор, при това в същите пропорции!!!

ама какви са тези суми пари за тези търтеи....в еу парламента взимат по 20000 евро. и каква раборта са сършили? никаква? пълен батак е цялото законодателство. еди с един закон няма стикован кожто да е в услуга на гражданите - да улеснява икономическата им миграция и изгода...плащаме им да ни тровят живота.

Е, в България е пълно с хора, които за такава заплата (за нищоправене) ще си продадат и задните части. Само гласуваш каквото ти кажат, а заплатката си тече. А може и да не ходиш на работа, както знаем. Честно, не знам как има още хора, които възприемат сериозно думата "демокрация"

да си купят най хубавите свещи с тях...

без пари не се живее, но кой от тях с толкова много пари е истински щастлив, посочете само един.

Това са "вредни" и пак са малко.

......."Цецка Цачева: Обикновените работещи не могат да се сравняват с депутатите!!!!" Не им завиждайте..... Онази трътла минетката допълни: Българите не трябва да чакат пенсии от държавата а да заделят средства от приходите си и за сметка на наличното си имущество.... Те за това дупетатите получават повече за работата си за да осигуряват бъдещето си....

Ако не е свършил излишъкът на бюджета, да се освободят и от данъци. Като църквата.

Всеки депутат да осинови по трима пенсионери, за да стане страната ни един образцов зоокът. Който не желае, да бъде пенсиониран преждевременно с таван.

Вуйчо ми на времето казваше : " Прост народ , слаба държава ! " Сега разбирам значението на думите му !

статистиката е поръчкова като всичко друго, а депутатите защо си направиха 3 средни заплати своите заплати. Може би поради висока производителност на труда или пък имат по 3 стомаха.

Каква я мислехме ний каква стана тя.Вместо минималната пенсия да стане 300лв. депутатите си вдигнаха заплатите с 300лв.,а за да стане пенсията 300лв. бяха нужни само 100лв. повишение,а сега основната заплата на един депутатин надхвърли 3 500хил.лв. и като крайна сума средно ще вземат по около 6 000хил.лева!?!

За да не се нарушава баланса и салдото да не е отрицателно, т. е да не се натоварва хазната, е необходимо всяко повишение на депутатските заплати да е обвързано с пропорционално намаляване на броя на депутатите! Ха сега да ви видим де!

240, не 400, но и това спрямо съотношението с броя на населението ни е кощунствено много!

Време е да изхвърлим боклука! Да не чакаме някой да ни оправи! Да не казваме, че то няма друга алтернатива на статуквото, че референдума е мръсна дума и всички протести са платени! Дремещите 400 депутати незабавно трябва да бъдат намалени най -малко половината, а не да се харчат неоправдано милиони от парите ни

е повече от пенсията на майка ми, която има 40 години трудов стаж, съсипа си здравето от работа, а сега взима 230 лв. пенсия. Къде го има това неравенство и тази социална несправедливост?

безсрамно много й дават на дъртата вещица за клатене на крака и крадене,права си,никъде го няма това,за нулева работа цял живот и пенсия да ти дават,никъде нямаше и стотинка да получи,но в страната на неограничените възможности за това,че си паразит те награждават с безбожните 230 лв.срам,наистина,направо гнус

Съседката ми - пенсионирана детска учителка- взема пенсия , която е по- ниска от такава на хора , които не са работили нищо през живота си.Дори при последната индексация на пенсиите не получи нищо , защото е пенсионирана преди години. Унизително е това , което четем и виждаме . Едва ли има спасение от демагогията и безразличието на власт и пари имащите