Стивън Хокинг: Няма да оцелеем още 1000 години на Земята

Британският учен Стивън Хокинг смята, че човечеството няма да оцелее още 1000 години на "тази крехка планета".

Обратно в новината

Коментари - Стивън Хокинг: Няма да оцелеем още 1000 години на Земята | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не се знае, дали ще оцелеем още 10 години. с такива непредвидими диктатори като путин и севернокорееца ким, които имат контрол над тонове ядрено оръжие, апокалипсисът може да настъпи всеки момент. целият процес на масово унищожение започва само с едно натискане на голямо червено копче. останалото е въпрос на време.

Този чичо казва истини известни на всички! И му ръкопляскат., с извинение защото е инвалид ( не искам да го обиждам). Виновни са журналистите, а той се опитва да бъде полезен и известен - компенсация.

НАЙ ГОЛЯМАТА ЗАПЛАХА НЕ СА ИЗВЪНЗЕМНИ А НИЕ САМИТЕ ЗАЩОТО СИСТЕМНО УНИЩОЖАВАМЕ ПО ВСЯКАКЪВ НАЧИН ПРИРОДАТА НА ЗЕМЯТА ЗАМЕНЯЙКИ НЕЙНИТЕ ПЛОДОВЕ С ИЗКУСТВЕНО СЪЗДАДЕНИ ТАКИВА. НЕ ЗНАМ ДАЛИ СА ТОЧНИ ЦИФРИТЕ ЧЕ ЧОВЕЧЕСТВОТО ЗА 20 ГОДИНИ Е ИЗРАЗХОДВАЛО 100 ТРИЛИОНА ЗА ОРЪЖИЯ.АМИ АКО ИЗПОЛЗВА ТЕЗИ СРЕДСТВА ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ВОДИТЕ ЗА ЗАЛЕСЯВАНЕ И ОПАЗВАНЕ НА ЖИВОТИНСКЯ СВЯТ? ТОГАВА ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ И МИСЪЛТА ЗА ЗАПЛАХА ОТ ИЗВЪНЗЕМНИ.

Забравете за Марс, мисията невъзможна... виждате каква планета си имаме и на къде отива - а именно "по дяволите"!

Гледал съм доста от научно-популярните му филми. Наистина е много наясно с космическите науки, но едва ли е казал точно това. Статията блъска на политическа пропаганда, сътворена от журналист, който търси внимание от читателите.

Наясно ли си с космическите науки? И знаеш ли значението на думи като моб психология, социално инженерство и пропаганда?

Ако беше чел и книгите му щеше да видиш, че на едната страница твърди нещо а на другата сам се оборва. Нещо като наш Винету. Всяко второ изречение му е хвалба. Единствения му спорен нАучен принос е хипотенузата за илъчване от черните дупки.

Тоя хвалипръцко и шушумига просто работи за техно-компаниите. Един вид, като се изтрепем на Земята да хукнем да се трепем и на Марс.

Кажи честно,верно ли си толко тъп?

как си позволява червената измет да обсъжда един о най-умните хора на планетата, я марш в Сибир

Точно "червената измет" никога не смее да говори срещу авторитетите, преди слугуваше на СССР, сега на ЕС и НАТО.

Експериментът за конформизъм на Аш ...

ДА УМЕН Е.НО Е БЕЗДУХОВЕН.НЕ Е В СЪГЛАСИЕ С ВЕЛИКИЯ КОСМИЧЕСКИ РАЗУМ-БОГ.И СЕ ГЛАСИ ДА ДОКАЖЕ ЧЕ ГО ПРЕВЪЗХОЖДА.ТОЙ СЕ РАЗВЕДЕ СЪС ЖЕНА СИ ПО ПРИЧИНА ЧЕ ТЯ Е ДЪЛБОКО ВЯРВАЩА В БОГ.В ТОЗИ АСПЕКТ НЕ ЗНАМ КАК СТИВЪН Е СТАНАЛ ЧЛЕН НА АКАДЕМИЯТА ВЪВ ВАТИКАНА. МОЙТЕ УВАЖЕНИЯ КЪМ НЕГО ЗА КВАНТОВАТА КОСМОЛОГИЯ НО ТОВА НЕ Е ДОСТАТЪЧНО.В НЕГО НЕ УПРАВЛЯВА БОЖЕСТВЕНАТА ЧАСТИЦА ЗАЩОТО ТОЙ НЕ ИСКА ДА И СЕ ПОДЧИНИ И ДА ЖИВЕЕ В СЪГЛАСИЕ С НЕЯ.

за Ватикана ...

Абе дано да оцелеем още поне 50 години .... После мен не интересува )))

значи на земята ще се унищожим с посочените опасности, но ако колонизираме марс, то там няма да има болести или оръжие или изкуствен интелект... това само тук може да стане... браво на професора. железна логика..

От пакистанец логика не чакай. Дай им само да говорят...

"Запомнете, ако искаме да продължим да се развиваме, трябва да гледаме звездите, а не краката си." Трудно е да го обясниш на хора, които вярват на врачки и суеверия. Още повече, че науката отива в кошчето с президент като Тръмп...

Науката е толкова облечена в метафизика, колкото не можеш да си представиш! Всяка теория е предпоследна, а щетите нанесени от т.нар. наука на планетата, вместо в светлото бъдеще, много скоро ще ни прати в първобитния строй. И излиза, че работи не за развитието на човека, а за неговата деградация. Отделно, че с наука, а не със административни безумства се занимават наистина единици и всяко изборетение, което би повлияло живота на мнозина, първо се тества от военните.

както е казал Никола Тесла: Ако няма за крайна цел подобряването на условията за живот на човечеството, науката не е нищо друго, освен перверзия.

Ами откажи се тогава от всички научни постижения, които приемаш за даденост и ползваш ежедневно в живота си, щом си такъв противник на науката.

голям оптимист тоз човек ние 100 мяма да избутаме още той 1000да :-)

Тези учени не могат едно земетресение да проучат как става, а тръгнали да берат дерт какво ще стане след 1000г.

Чета че някакъ си милиардер прави кораб за да пътува до Марс с цел да засели 1 милион хора.Билетите до там щели да струват около 300 000 долара. Това не всеки може да си го позволи,а само богат човек. Та думата ми е: Ще закарат ли и роби за да работят и хранят заселниците тъй като те не са свикнали да работят и произвеждат блага а само умеят да консумират.Ако ДА да се записвам!

И инженери. Е, примерно Хокинг е с генетично заболяване, но нито този песимистичен факт за потенциалното му потомство, нито песимистичните му прогнози са попречили да се размножи успешно. Илиза, че върпеки всичко Хокинг е един много оптимистично настроен човек за бъдещето на медицината и на технологиите изобщо. Или медиен балон, с който регулярно се злоупотребява.

Интересно колко ще оцелеят, при положение, че като вид не сме еволюирали там няколко поколения? То да не е като да отидеш от Перник -в София. Мислете малко, де. Напрегнете кратуните :))))))

Ако комунизма не бъде заличен от лицето на земята по какъвто и да е начин, човечеството може и да не дочака XXII век.

благодарение на комунизма..И ще изтрие от лицето на земята всекви там халифати, педокрации, царства, капитализъм , либерастия и т.н:)

Човечеството може да оцелява САМО в условията на комунизъм ! Да не мислиш, че и на друга планета шепа хора ще си играят на колонизатори и роби ? Равенство! Това е истината !

И как може в човешкото общество да има равенство, като в Природата няма. Ние сме нейно отражение във всичко. В природата само слонове ли има, само катерици, само лъвове, само люцерна или само коприва. Има всичко. Заека яде трева, лисицата- заек. Който е по- развит, по- адаптивен, по-силен, по-хитър той оцелява. Точно социалната система при хората е изкуствена- работи българин- плаща за римлянин. Да сте видели в природата лисица да храни мечка? Или орел лястовица? Няма. Така, че няма как всички да сме лекари, инженери, дърводелци, хлебари или обущари. И умствения потенциал е различен.

Айде стига са показвали този урод, дето го представят за гений!!! Аман от глупостите му!

Косматия го боли косматия по туй въпрос!!!! Я жиф съм подир 10 годин я не!!!!!

Точният сюжет на филма "Елизиум" - богатите в чисти и красиви къщи на орбитална станция в космоса, безните в мръсотия и мизерия тук, на Земята. Холивудски сценарист го е изпреварил в прогнозата.

Какъв Марс какви 5 лв. ? Сутринта на минус 5 се насрах от студ , а на Марс е минус 100 градуса !

има места на марс където температурата достига 23градуса целзий!!!

Излиза, че човечеството има достатъчно интелект да превзема космоса, но не и да се спаси от собственото си безумство?! Или тази теза е невярна, или ние се държим само заради агресията си. Ние сме колонизатори, но не и реформатори. Ние сме за революция, но не и за еволюция. Искаме щурм, но не и устойчивост. В нас ли е грешката или в тезата на Хокинг?

Вярно си е. Няма друг животински вид, който толкова малоумно да унищожава обиталището си. В тази връзка по-добре е никъде да не ходим. Защо да прецакваме и други планети извън Земята?

Изплютата дъвка със гласов синтезатор роди най новото си пророчество...... ще си седим на някой марсиянски хълм и ще си казваме както за Нострадамус -ехе Хокинг това когато го предрече....

аз съм дал 500 години.

хапят го щъркелуте яко... проблема е че му се връзват .аз предлагам комунистите да идат на марс за да гласуват за вселената да бъде в цвят червено вместо черно

И аз смятам, че е много малко вероятно някой от живеещите сега да оцелее още 1000 г. А как тази новина ще развълнува хилядите, които не знаят дали ще оцелят до следващата година?!

Здраве да е.

И като го е казал Стивън Хокинг не трябва никакво съмнение да има... Тука има егати тъпаците честно!

И през 17-ти век не трябвало да има съмнение, че Земята е плоска, неподвижна и център на Вселената, защото така казвала Светата Католическа църква. Е, имало един Галилео Галилей, но бързо му свили сърмите, и кой изобщо си спомня вече за него :). Светата Инквизиция сега друго се казва, ама я има, да знаете. Така че, не се съмнявайте, само си хихикайте!

Понастоящем учените могат да ти докажат и че е плоска. Въпрос на перспектива, както се казва.

Объркал си се, точно Хогинг е авторитета на който всички трябва да вярват и да се кланят. Той е от страната на официалното.

А при преселението ще има пи комунисти.Щото ако има, аз се отказвам, по добре тук да си пукна.

Този като го видя и ми се повръща... Да си стои в стола и да не тормози хората с глупосите си! Всеки може да си измисля врели-некипели...

Човечеството може да оцелее само с помощта на извънземните. Иначе ще се самоунищожи.

Така е, тези които са ни създали ще се погрижат ,тази семка човешка да не се затрие.Без този цирк който гледат и те са загубени.Само не знам подбора по партийна линия ли ще бъде или едно към кесим

Мисля, че трябва да гледаме на Земята като единственото уникално място на което има условия за човешкото съществуване. Тогава ще се стремим да я пазим и съхраним на цената на всичко, няма да има ядрено въоръжаване, генно модифицирани инженерства и разни вълнообразни!

А Брус Уйлис какво мисли по въпроса?

Веднъж на 100-150год земята я удря мощна слънчева буря! Предишната е била преди 100 години, ама тогава не е имало електроника! Сега при следващата такава ще се завърнем в средновековието за 1 ден!

Сега при следващата такава ще се завърнем в средновековието за 1 ден! Сега при следващата такава ще се завърнем за 1 ден в средновековието! ==== Открийте разликата :)

Само преди 100 години и самият той не би оцелял, ама ей на, жив е и пише глупости...

И кой или къде е обещавал на някого, че "трябва да просъществуваме, като вид". Я колко други видове измряха.

ChatGPT

Според мен човек не може да оцелее дълго на друга планета. Единствения вариант е да направим съвременен "ноев ковчег" или по - точно да изстреляме в космоса днк от различни биологични видове и ги насочим към специално подбрани планети. Така новите видове ще имат същия шанс да еволюират и населят планетите Ние обаче сме си земляни и ще си пукнем на земята

Много писания са изписани още от библейско време и хиляди мошенници и секти са спекулирали с Края на света! И никой не е познал. Хокинг не е глупав за да каже че света ше се затрие след 1000г., а просто е казал че ако не се промени човечеството и не поумнее, както е казал и колегата по-долу в коментарите - ще се стигне до катастрофа. Ние си го знаем това и без той да ни го казва. Но човека си има авторитет и гласът му се чува поне в научните кръгове. Нищо лошо. А за тези които се интересуват от това което ще се случи с човечеството в следващите години мога да споделя две книги от Ювал Харари - "Сапиенс"(Sapiens 2014г.)- за историята на хората и "Деус"(Deus-2016г.) - за развитието на човечеството днес и утре. Има много материали със картина по Ютюб, които не съм изгледал, защото предпочитам книгите - могат да се намерят в Гугъл с : "Yuval Harari".

Мисля, че Хокинс малко прекалява и злоупотребява с популярността си. Откъде стана пророк на всичко?! Много сме далеч от космическите пътувания, каквито има по филмите. А и не виждам как проблемите на Земята се решават с избягване на друга планета. Земята е на няколко милиарда години, ще я има още доста милиарди и от нас зависи дали и ние ще сме тук.

Спокойно Хокинг....Винаги може да оцелеем под Земята..Два метра под земята....

Голяма е руската земля....ехххх!

Ми да....ще побере всички които идват на нея..Та и още повече..то не са били шведи, немци, французи и кой ли още не:) Всички побира, споко! И за тебе ще има място!

ChatGPT

Въх... ми ся? Аз си бях резервирал почивка на едно островче така след около 1000 годинки. Дали ще ми върнат парите?

тогава, я камилата, я камиларя.

Не трябва да оцеляваме като вид. Сеем само разруха. Унищожаваме Земята. Като паразити сме.

Хората който ще заживеят на МАРС ще са то друг биологичен Вид ! Човека е създаден за тази планета и ще си умре тук ! Нашата задача е да запазим 'ЖИВОТА " като го разпространим е космоса като зараза , която се предава по полов път .

Бай ти Ганя ръси коментари за Хокинг ХАХАХАХАХА СМЯХ!

Защо да не ръсим? Той може да плаши с апкалипсис, а ние не можем да коментираме? Пък някои от нас даже и са чували за него.

Коментарите са много готини и ако човек чете между редовете ще разбере че българина е умен и любознателени не му е все едно, за разлика от много прехвалени нации!

Да тези коментари които го наричат грозен, прост, смешник и т.н. глупости са много весели няма що ХАХАХА, че българина е умен, спор няма - като му кажеш бай Ганьо и веднага се припознава ХАХАХАХА СМЯХ!

Теорията на Голю Босев е по вярна- Всеки ден десетки хиляди не оцеляват. След 1000-години ще сме построили комунизъмъ, и ще бъдем безсмъртни - ще сме вечно живи както Ленин и Сталин.

А до тогава ще ни увеличат ли пенциите.Питам за да знам къ да се стягам

Браво! Получаваш повече от работещ на минимална заплата, който плаща осигуровки за да я има пенсията ти.

Хайде, стига де! Да не е провидец. Писнало ми е от апокалиптични драми. Ами колкото, толкова. Крънкат пари за космически изследвания. То там явно е "куче влачи, дира няма". Вместо човечеството да влага пари в смислени неща, които да подобрят живота ни тук и сега,са се засилили тукашните ни драми да ги пренасят и в космоса.

човечеството и сега влага пари в смислени неща, друг е въпроса че за бай ти ганьо единственото смислено нещо е да се вложат пари в яденето му, та да има кво да изсе..ре накрая. а това да даваме определения на хокинг (може би най-големият ум на нашето време) е не просто смешно, а направо жалко

Как човек, по думите му значително с по-малко ум от този на Хокинг, успява да достигне да прозрението, че умът на Хокинг е най-големият? Има един много интересен експеримент в социалната психология - експеримент на Соломон Аш ...

стивън хокинг и приятелчетата му-евреичетата,така им се иска,но хомо сапиенс ще пребъде,само трябва да проумее,че и физическото съвършенство,е толкова важно,колкото и умственото

Е друго си е да направим халифат на земята нали? Хем няма ядрено оръжие, хем и изкуствения интелект го забравяме. Важно е жената да бием редовно и да ходим на молитва!

То тогава и естествен няма да има.

нещо си объркал важните неща,важно е да пием ментета,да слушаме чалга и да се бием в гърдите за това,че сме наи-велики,а пък жените може и друг да ги е.е....откъде измисли,че ганювците не бият жени,та вие сте наи големите комплексари и като не ви стават патлаците,хаиде бои по жената.....ако все пак стивън хокинг е дори и малко прав,то това се дължи на вас българите,вие сте наи-голямата пречка пред еволюциятя на вида хомо сапиенс,остатъци от свиня сте

Смешник.

Тази "крехка" планета има поне още 3 милиарда години живот като планета. Преди 70 милиона години тогавашните форми на живот са унищожени от сблъсък с космическо тяло. Сегашните форми на живот са пред прага на самоунищожение, благодарение на дейността на висшият населяващ вид - човека. Ако приемем условно, че на всеки 70 милиона години на земята се зараждат нови форми на живот, то за тези 3 милиарда години до колапса на Слънцето, на планетата могат да се зародят поне 30 бъдещи форми на живот във времето и пространството и които да се надяваме няма да имат нещастието да са ударени от астероид или да имат подобни на човеците видове, които да ги унищожат!

с цялото ми уважение към професора, какво от това, че ще открием нови светове? Нима генномодифицираните храни, ядрените бомби и войните няма да ги пренесем и там?

Да се преместим на други планети, та и тях да осерем. :(