Заплашили със смърт отец Иван

Отец Иван, който създаде приюта за бездомни в Нови Хан е заплашван със смърт през последните две седмици чрез анонимни обаждания по телефона.

Обратно в новината

Коментари - Заплашили със смърт отец Иван | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ало,телефониста-кажи какво предлагаш?Защо всички?Да не си построил нов палат?Стреахливец си ти,ако си мъжкар иди при отеца в дома и се разберете.То много лесно само се обаждаме и се крием като мишки.Излез на светло и очи в очи.

Браво и поклон пред отец Иван! Едно златно правило гласи Намери щастие в работа за щастието на другите!

ДПС. Трудно им е да преглътнат факта, че християнски свещеник "вербува" с доброта и грижа контингент, който си представят че им принадлежи по право. В държава, където няма спасение, нито защита от тази Дълга Ръка!!!!

не знам дали приют е точното име на тая комуна там -доколкото знам са се окопали като затворено общество от години и не приемат нови хора дори за по няколко дни -а едни и същи си живеят и се размножават там... ако беше приют всеки в нужда можеше да отседне по няколко дена но не приемат нови хора а то там си стоят с години че и забременяват и раждат -това ми намирисва доста на нещо друго ... говоря по принцип

Нерегистриран К, Едва ли е необходимо да превръщаш в публично достояние собствените си грозни сексуални фантазии - защо трябва да се мърси чистота и невинност? Потърси психиатрична помощ преди да е станало късно, за всички ни ще бъде добре.

Доколкото знам това е приют, а не манастир, какво правят приютените е тяхна работа, нали не убиват, не крадат. Освен това капацитета най-вероятно е ограничен и това е причината да не приемат нови хора, няма къде да ги настанят, логично, нали. Малко ако бяхте напънали самотната гънка и можеше и сам/а да се сетите.

първо нека речем, че отец Иван не е задържал никого насила в затвор, за да освобождава. анонимния пелтек да бъде издирен, осъден за заплаха и постоянно следен за възможен тероризъм и радикализиране. на отец Иван - само Здраве и Дълголетие. друго няма.

Дядо Боре какво ли мисли по въпроса?

Скъпи съфорумци, в момента тече акция Плюшено мече - доброволци подаряват коледни подаръци на деца в домовете. Списъкът с деца сираци в дома в село Якимово е почти без дарители. Ако желаете и имате възможност, зарадвайте някое сираче.

Никак не е трудно да разберат кой е тоя идиот, едва ли са много тия жени с деца в приюта. Вероятно става дума за мангалска идилия!

Отец Иван заплашват, а болен с жилетка отдоле иска да се бием.. вижте го днес на митинга къв е пълничък... плашат, който могат да уплашат.

Чета коментарите-рядко сме така единни и доброжелателни.Явно ДОБРОТО сплотява! Обаче-колко от нас са помогнали на отец Иван. Дал ли е някой от този форум и 1 лев? То само с пожелания не става. /И аз не съм му давала помощ/ Мисля си, че чрез SMS-и се включват повече хора. Но как се организира това?/

Моето семейство му помогнахме няколко пъти. Познат ни заведе преди години в приюта и ни запозна с добрия човек. Оттогава няколко пъти сме носили там пакетирани храни, веднъж дадохме и пари - не бяха много, но искахме да помогнем, колкото можем. Не мога да опиша удовлетворението, което изпитвах, когато се връщахме. Бях щастлива! Който може, нека помага! Има житейско правило - даваш ли, непременно ще получиш!

аз си спомням друго едно правило - никое добро не остава ненаказано....

Преди няколко години бях докторант в европейски университет. Там два пъти спечелих първа награда за самостоятелна изследователска разработка на ежегодната конференция за докторанти. Наградите имаха и финансов израз. Втория път беше 300 евро - прибрах се в България за Великден и ги дарих на дома на отец Иван. Така си бях решила да направя ако спечеля - само раждането на дъщеричката ми няколко години след това надминава онзи кратък миг на слава и удовлетворение, че трудът ми се цени. Щастлива съм, че бях полезна на хора, които имаха много по-голяма нужда от мен. За съжаление в момента сме затруднени и сме в период на голяма инвестиция, но с мъжа ми сме си обещали, че когато се поизправим финансово няма да изоставим бедните.

Има начини да се помогне! Тази година вместо подаръци от приятели за рождения ми ден поисках всеки да дари парите за малък подарък и цветя на дома. Аз също бях събрала малко и станаха една добра сума. Има начини да се помогне винаги, когато има желание:)

Има хора, които не могат да си преставят, че друг човек може да прави нещо добро, без да търси никаква облага за себе си. Познавам отец Иван - добър, безкористен човек, който винаги е подавал ръка на страдащи и бездомни. Няколко пъти и ние сме помагали с радост на хората в приюта. Да е жив и здрав! Ние, които оценяваме доброто му сърце, сме с него!

Как един човек се грижи за стотици бездомни ,а Държавата не го прави. Защооооооооооооо!

Държавата се грижи за гладните маскари в парламента. От моята заплата плащам за висчко и за всички, а те крадат и пак крадат. Там в парламента само измет влезе.

депутатите увеличение на заплатите с над 100 лв а на пенсионерите с 2-3 лв. Те ядат повече ли......

То няма такава Рони.

Отче Иване с теб сме ще помагаме, бъди жив и здрав.

Бре, че и хитър бандюгата - да освободял всички жени посред зима а не точно неговата че да не се разбере кой е.

Срамота ! ...То остава И Бай Добри да вземат да страхуват... Хора ! --> Дву ... !!! (нямаКакИначе !)

Ало, полицията, още ли чакате да ви сигнализират за да се задействате?

На може би единствения хетеросексуален свещенник му завидяха за многото мацки...

Другите сигурно са те минали а?ха ха ха

ti si goliam p i g i l i n i k i prochie ha kato si tolkova otvoren vav neschtata za darjavna sigornost razberi i dechefrirai kakvo ti napisah pozdravi ot men za teb P h= g

Бреййй много защитници! Кво па толкова е направил тоя? А ако наистина е направил, Вие що не направите същото - или ви мързи, щото сте заети със себе си. Аз съм зает със себе си и грам не ми дреме за тоя :)))

Много си зле братле

не ни дреме за теб

Нещастен идиот си ти!

Абе, мижитурка, на кой му пука за тъпата ти кратуна, че се изказваш и ни осведомяваш за себе си?!

Жалко, че не схванахте иронията, ама явно бях по грубичък от колкото трябва. Живи и здрави и лека вечер.

баце дрисливко,ходи се гръмни високо неиде в гората...

Хубаво ни информират медиите, ама правоохранителите, които гледаме като писани яйца дали четат?

Какво нещо са хората. Един отдава живота си да помага на другите, а друг гледа да го унищожи. Един застрелва човек, друг цяла нощ се бори, за да му спаси живота. Един биологичен вид сме, а сме толкова различни.

Да е жив и здрав отец Иван, ама щом така наречените "журналя" и на негов гръб взеха да се пласират, нищо хубаво не очаквам от бъдещето Не, че има полза от файдата наречена "полиция", но какво цели всъщност тази "новина"?

"Журналята" са като мухите - колкото по-смрадливо е ..., толкова по-апетитно е за тях. Прехрана, какво да правят ...

И като сигнализира ченгетата да не мисли че ще си мръднат пръста като няма аванта??

В старите аналогови крозбар или банян архитектура е невъзможно в последствие да се проследи обаждането, но дори и там системата имаше възможност да се проследи обаждането, заключваш линията, прекъсването на повикването от двете страни е забранено и в последствие екипи от централите по релетата и мултиплексите проследяват връзката, когато го намерят, дупе да му е яко. Днес за за минути може да се проследи обаждането, "анонимно повикване" не съществува, системата знае и записва всичко. Ако желае полицията ще го намери веднага.

По този повод - три пъти имах обаждания от телефонни измамници, два пъти ми се обаждаха за измислени искания за пари, три пъти и в дома ми влязоха, с фалшиви искания и пак за пари. Всеки път като коректен гражданин се обаждах в РПУ. Отговорът беше - ела утре и пиши...... Ако съм саката и не мога да дойда утре? Регистрирани ли са тези сигнали? Ето затова не вярвам нито на държавата, още по-малко на полицията. Жалко за отеца, той има подкрепящи, дано му помогнат.

Има Полиция за таква случаи. Обаче в България, май основно разни лаина стават полицаи и затова нищо не пазят. Може би и затова ПРОДЪЛЖАВАТ Телефонните измами..... А иначе, оня който го е заплашвал е като разни Мутри излезли от затвора и нападащи с ножове жени, които са познавали преди да влязат в затвора, затова че са си намерили друг мъж.

Как не ги е срам, как не ги страх от Господ..., един малкото хора в БГ, които правят нещо добро... нещастници

Това е истински духовник, а не тези с аудитата и политическите мераци.

само че ако се разбере публично, че някога и той е беше "от държавна сигурност" да не започнете да си променяте мнението?? съдете за хората по делата...

ti si goliam p i g i l i n i k i prochie ha kato si tolkova otvoren vav neschtata za darjavna sigornost razberi i dechefrirai kakvo ti napisah pozdravi ot men za teb P h= g

по делата съдим за отеца - в случая подслонява хора и се грижи както може за тях. Какво лошо има в едно такова дело?

Да е жив и здрав отец Иван.Малко българи останаха като него.Бог да го пази.

Да им изсъхнат устата ,ръцете и краката и при отец Иван на колене да идат ида му се молят за прошка! Мръсни безродници!

Сигнализира се не в полицията, а в комисията по съобщения и далекосъобщения, от там ви казват да им чукнете, когато получите обаждане и после привикват говедото, правят го мокър и всичко спира. На такива им взимат номерата и не им дават услуги. Полицията си бърка в ушите, работи две години и нищо не установява, а после куц прокурор прекратява поради липса на доказателства.

Няма лошо да приютяваме араби, но е редно първо да се погрижим за наште хора. Дъжравата преди да дрънка глупости за горещи точки и строи лагер, първо трябва да помогне на родолюбци като отец Иван.

Как да не се гордееш..

само глупости до тук