Коментари - Записи показват как властите в Иран стрелят с бойни патрони и сълзотворен газ срещу протестиращи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колко такива ''записи'' се разпространяваха и за майдана а после се оказа краварска работа или наети от краварите убийци...Елементарено мислене само може да допусне че срещу множеството ще се стреля с бойни парони а тия по навътре ще са пострадали от тях.....Сълзотворния газ само от иранци ли се ползва или е измислен и приложен и прилаган от ''миротворците'' на света????

Сандокан ще убие тигъра и ще ги освободи

браво,браво,браво.

На записи щото АЛО ВАНЙО казва че са манипулирани

А нашите талибани удариха дъното. Позитанските платени тролове сложиха ватенките и неистово защитават чалмите. С всичките им изцепки, убийства и терор върху собствения народ. Нашите тролове предизвикват отвращение и презрение. У всички нормални българи.

Руската практика на разпалване на конфликти по света, приписваш на американците. Това е руски патент , който руската държава използва от царско време за извличане на геополитически облаги и поглъщане на нови територии и народи към руската империя.

Няма разлика между комунистическия и религиозния ислямски фанатизъм. И двата вида фанатизъм са човеконенавистни. Той ражда комунистическите и ислямските терористи, които убиват , взривяват черкви. Фанатикът Вапцаров трябваше да остане жив да види колко истински вярващи са били тези , които са го използвали за терористична дейност , трябваше да види как комунизмът се срути без никой комунист да "ревне от болка

Като цяло си прав, но се оака с Вапцаров...

На Вапцаров половината стихове са писани след смърта му

Да, никой не "ревна от болка"! Беше грешка ..преди 30-тина години бях демократ, 30 години по-млад и също толкова по-зелен! Въобразявах си, че общо казано, правилата на демокрацията бързо ще заличат комунистическия режим, ще излекуват обществото. Ронг, както му казват на други места. Режим се лекува с режим. Десен режим, фашизъм. Да ревнат от болка! След това е лесно за домокрацията...примери бол.

Работих четири години в Иран. Обикновените хора там са изключително свестни и изключително честни. Повечето от тях се отнасят към властта и властващата идеология на ислямизма там така, както ние се отнасяхме към комунистическата власт и идеология преди 1989 г. - с неприязън, досада и прикрита омраза. В Близкия изток няма друга нация, която да е по-добре и по-благосклонно настроена към САЩ, Европа и Запада като цяло. Но за съжаление там смяна на режима не е възможна. Дори армията не може да го свали, тъй като аятоласите си имат своя армия - ислямската гвардия. Състояща се от фанатично верни на режима промити мозъци, ползваща се с огромни привилегии. Нещо като Държавна сигурност, но разполагаща с армия, авиация и боен флот. Най-близкият исторически аналог като идея и структура до ислямската гвардия са били "Waffen SS".

Сърбия я бомбардираха, защото хашим тачи плющеше словачката. А да се намери желаещ за това и беше мега проблем.

дрън дрън

....базирания в Ню Йорк Център за човешки права в Иран ....

Фурумната вата ще изпадне в истерия , защото Иранците не искат любимите им чалми. Ами не ги скат

" Свалили са самолета,не защото е украински,а защото пътниците са били сигурно бягащи в Канада ирански студенти и професори, на които се чува думата

Иран има голяма прилика с Русия и България. На пръв поглед красиви страни с възможности, но управлявани от корумпирани некадърници. Хората биват ограбени и оставени да тънат в мизерия. Пропагандата неспирно обвинява запада за всички проблеми чрез купените и цензурирани медии. Допълнително в условията на бедност и невежество най-добре се управляват и манипулират човешките маси. И най вече комунизма

Иранците най - после започнаха да назовават истинския виновник за мизерията, в която живеят, с истенското му име ! Не са им виновни ни САЩ, ни Западът, просто истинския виновник е режимът на аятоласите и е време да направят нещо срещу самия него

Виждате ли сега защо ПутКин не желае да си признае за свалянето на холандския самолет над Украйна. Защото добре знае, че ще го сполети непредотвратимото- закономерният позорен край на всички диктатори! Мусолини, Саддам, Кадафи

А и да не забравяме, че дори иранците имат все пак някакво остатъчно достойнство и самоуважение, за разлика от руския башибозук в Донбас. Дано все пак тези съботия станат катализатор за смяната на режима

Религиозният фанатизъм е едно от най–отвратителните неща, подобно на комунистическия!

Иранският анализатор Саид Лайлаз. Той сравнява случилото се със скриването на информация за трагедията в АЕЦ "Чернобил" от съветското ръководство през 1986 г.

Появиха се и кадри с жени, късащи плакати на убития командир на външните операции на Революционната гвардия Солеймани.

"Лъжат ни, че врагът не е Америка, врагът ни е тук", гласи антиправителствен лозунг, който се чува на някои клипове от мястото на събитието, достъпни онлайн, предаде Би Би Си.

"Гвардийо, ти си диктаторът, ти си нашата "Ислямска държава" "Не ви е срам, гвардейци, оставете страната на мира"

"Врагът ни е тук" За една нощ нагласите, показани с актовете на единство в памет на Солеймани, се промениха - иранци излязоха по улиците в Техеран и други градове като Исфахан, Мащ, Машхад, Хамедан и Бабол. Голяма част от участниците в протестите бяха студенти, а срещу тях бяха изпратени жандармерия, гвардейци и цивилна полиция, пише Би Би Си.

Общественото мнение се обърна против режима в Иран! Хора, разберете - демокрацията не е идеална, но запитайте се защо където я няма армията е огромна и хората са гладни. Само преди месец в Иран увеличиха три пъти цената на бензина за да могат да изнасят повече.

Браво на Дир.бг мислех че ще пропуснете тази новина - тя е много важна. Хората разбраха кой, кой е !

Ако беше жив ,сега Иран щеше да е съвсем друга страна.

ПОВТОРЕНИЕ НА УКРАИНСКАТА МАЙДАНА. ЩЕ УСПЕЕ ЛИ ТРЪМП ИЛИ ЩЕ ДОКАРА НА ВЛАСТ ХАРДЛАЙНЕРИТЕ НА МАХМУД АХМАЗИНЕДЖАТ ?!! ПРЕЗИДЕНТА НА ИРАН Е ГОТОВ С ОСТАВКАТА СИ. КОЙ ЩЕ Е СЛЕДВАЩИЯТ ПРЕДИНТ И НЯМА ЛИ ТОВА ДА ДОВЕДЕ ДО ОБЯВЯВАНЕ НА ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ?!

Че си пропутински трол разбрахме, а защо крещиш като ИДИОТ ? По-културно не можеш ли ?

глупиии

Вероятно американски агент, преоблечен като аятолах, е издал заповед за стрелбата.

Дано този режим падне по-скоро! От прекрасна светска страна аятоласите я превърнаха в изостанала с векове територия.

дано

Вероятно американски агент, преоблечен като аятолах, е издал заповед за стрелбата.

Този филм го гледахме в украйна !Друг епизод с един и 6ъщ сценарист !

Нашите комундета и този път са на страната на атентатори, малоумници и фанатици. Нашите комундета винаги са били такива. Те са мързеливи и некадърни комплексари, които разчитат да си оправят живота с кръв, насилие, грабежи. Да се гушнат под крилото на Партията. Да влязат в глутницата. И тя да ги храни. За сметка на работливите и кадърните. Повръща ми се от комундета с чалми.

Рубашки, Иран утре като признае, че стреля по собствения си народ с бойни патрони вие пак ще сте наакани като след сваления Боинг! А срамът ви, че защитавате режим на терористи ще ви остане вечен.

все пак иранците не си бутят кулите и да набеждават други че са свършили това пъклено дело

и в Сарафово не взривяват автобуси!

ни съдят понеже ние ги спасихме

а бе червена кратуно , кой ти каза че САЩ са си бутнали сами кулите ? ИТАР-ТАСС и РТ , цитирани от Посирано ли ? Що пък Беслан,Будьоновск и Норд-Ост в Раша да не са направени от руснаците ,а ? Ей тъй заради теория на конспирацията........

Смокинг-чо, ами след като се разбра, че грузински наемници са пролели кръв със стрелба на Майдана, какво се случи? Или, когато убиваш в името на демокрацията е Демократично, а в противин случай-терористично.

Не знам защо българските медии не отразиха факта, че британски дипломат е бил задържан на тези спонтанни протести.Далеч съм от мисълта, че част от иранците нямат право да протестират срещу ситуацията в страната, но присъствието на дипломатически лица там буди подозрение. Така бе и в Хонг Конг. Да, генерал Сулеймани едва ли е ангел, но една страна да екзекутира без международна санкция втория човек на друга суверена такава и впоследствие да не даде виза на външния и министър за участие в сесия на ООН буди, меко казано недоумение.А генерала е бил екзекутиран, защото, видите ли, готвел бъдещи акции срещу САЩ.Ами това категорично оневинява Русия, защото взе Крим заради ивинтуално разполагане база на САЩ. В бъдеще.

То "тънките" неща дипломатите ги правят. Вервайте ми!

Вониш на водка и боярщик..

От водка се изтрезнянва, от промит и примитивен мозък, какъвто е твоя случай отърване няма.

Къде е Виктория Нюланд да опече от специалните бисквитки за протестиращите? Иначе в Иран си потестират постоянно, най-вече заради задължителните забрадки, дискриминацията на християни и атеисти. Но не протестират ли затова също и в Саудитска Арабия, Дубай и т.н. Защо от там не вижаме протести по телевизията?

малко тъмен на цвят генерал размахваше разни прахчета преди демокрацията в ирак,пък после се оказа че там няма такива прахчета,а се оказа че имало нефт за краднене от едни световни разбойници

Гледайте "Тhe war you don't see" на John Pilger и тогава коментирайте....

ся си го пускам - ютубата ли

И тоя австралийски бек се е облажил с някоя рубла, като дружката си Асанж. Сигурно и ще завърши "кариерата" си по подобен начин. Предатели и "месии" винаги ще има, затова мислете с главите, а не с очите.

Путяф кво каза по въпроса?

Каза, че скоро ще чукаш камъните в Сибир.

Аа ти ще си с предимство ..преди камъните.

демократична Франция със какво стрелят и бият,пролетта е далече от иран

В париж демократично ги бият и обгазяват не е като в Иран с диктатури

Да де, но не ги убиват, тази разлика не могат да схванат чугунените ви глави.

проста тиуква схваща ли какво е демокрация и какво диктатура

Кой са убили? И кой е стрелял или ти се информираш от ЕЖК

Демокрацията изисква жертви. Краварите на драго сърце ще ги осигурят! Вижте как и с какво е заплашвал Иракския Премиер трумпето по телефона. Тук никой не иска да напише и ред за наглите шантажи извършвани от краварите и лично от трумпето! "Ще ти спретна протести, ще стрелят и по цивилни и по държавни служители..." "Ще си платиш първо, преди да се изнесем..." "забранявам ти да подписваш договори с китайците, възстановяването ще го правят само наши фирми" това са думи на трумпето, разпространени от иракския Премиер...

Оказало се, че това е казал путеф на асад

Ми то и в Украйна беше Путин па после изнесоха запис на разговора и се оказа тръмпи.

според мен по-тревожно е че САЩ са намесени във всяка държава по света с ресурси и петрол в която възникват протести Венецуела Иран Ирак Сирия Либия. Винаги намират някакъф повод и винаги някой от дотогавашните властимащи излиза че е много лош и едва ли не закусва сутрин с малки дечица и стреля по мирни протестиращи изнасилва по 5 невинни девици на вечер. Намесват се САЩ убиват и свалят тоя лошия с цената на още повече невинни човешки животи и уж донасят демокрация . ама оказва се че нито Ирак е по-добра държава откак свалиха и убиха Садам нито Либия е повече държава от как го няма Кадафи. ...всички знаят че борбата е за петрола ама не бива така тази алчност и безскруполност от страна на САЩ не е на добре

В Северна Корея няма петрол, в Сърбия също. А Кадафи го свалиха либийците и с помощта на французи го убиха.

Северна Корея е богата на природни изкопаеми и имат ресурси за които да ги завладеят, а при Сърбия мотивите са други - и защо мислиш Бондстийл остана в Косово/

бивша югославия и сърбия ги избомбиха за да приобщят косово и да си осигурят коридор за наркотрафик и сфера на влияние , разбира се Милошевич не беше много прав да иска да си продължи Тито-ва Югославия, вече дойдоха други времена социализъма разпадна хървати и бошняци поискаха да са отделно ама бомбардировките над Сърбиябяха много МНОГО

Соросоидите полудяха напълно от писане на поръчкови коментари.

Кеф е безплатно да се гаврим с руското посолство.

кажете към кой да пиша бе хора да изкараме някой лев че сега пиша безплатно от скука и си мисля че браня няква истина и да призная се дразня чеСАЩ завлафяха с интриги целият свят ма ако някой плати ше пиша за САЩ само хубави работи

Абе имам един спомен, че в Пориж също имаше газ. И димки и водни оръдия и всички екстри. Ама тал явно газа е друг. Демократичен такъв.

Казваш, дали ще те гърмят с водно оръдие или калашник, на теб ти е все едно... баси тъпите парчета, дето сте това БСП троловете...

Ти как разбра кой по кого е гърмял с калашник? Всеки талобан може да излезе в тълпата и да изпразни един пълнител!

Ами само в заглавието пише нещо за стрелба с патрони. После говорят само за контейнер с газ. Някой в тълпата извикал, че жена е ранена в крака с куршум. Ма това дали е вярно.....? И друго да те питам - ти знаеш ли какво ще стане ако дръпнеш един откос с АК47 в тълпата? Даже и само 1 патрон да гръмнеш? Явно не та да ти кажа - ще свалиш 7-8 човек минимум. Не 1 и то в крака. Ако наистина има ранен в крака то това вероятно е извършено от някой стоящ в близост до жената и стрелял надолу. Щото иначе и с макаров да е произведенна стрелбата щеше да има повече простреляни при тази тълпа.

с един патрон 7-8 човека!

От близо, в тълпата, 7,62 мм куршум със стоманен сърдечник като нищо ще порази 7-8 човека.

Да си спомним и поменем смелото иранско момиче Неда Солтан убита от снайпер на ислямските стражи през 2009. Тогава все още нямаше соросоиди. Това момиче днес е символ на иранската съпротива срещу чалмите и спомена за нея отеква в сърцата на совободолюбивите иранци.

Спомняме си я много добре. Само че не си спомняме да е убита от снайпер на ислямски или други стражи. Трагичният случай с Неда, която дори не е била на протеста е опит да се засили напрежението на тогавашните протести.

Как могат да са сигурни че това не са Американци които стрелят по мирното население както в Либия Сирия Ирак и други Тази статия я намирам за платена и подвеждаща както в БГ дира всичко е платено и неоснователно Ако беше за Френски стачки Испанските където ги пребиват като кучета и се използва газ по стачкуващите, което официално се дава по телевизията за там ДИРНИЦИТЕ нищо не знаят

Могат да са сигурни така, както са сигурни, че те свалиха самолета.

Щом в иран са американци, значи ли, че газът на протестите във Франция е пуснат от руснаци?

Ако на някой от руските тролове тук толкова му харесва в Иран, Турция и Сирия, защо не тръгва натам? Или към Сибир при Путьо? За какво се натискате да живеете в омразните американски и европейски кочини като там е по-хубаво? Тръгвайте и се спасявайте. И не поглеждайте назад.

Троловете тук са предимно анти руски и анти български. Най-гръмогласната и противна сган в дира.

Нещата не опират до харесване, а до обективност. Обективно погледнато, по света и у нас има много слабоумни миндили като твоя милост, които гълтат новинарския поток наготово и нямат никаква логическа мисъл в кухите кратуни. Същите миндили от 20 години насам дават гражданската си подкрепа за тъпоумни и безсмислени конфликти в чужди страни, а резултатите ги виждаме - смърт и разруха за стотици хиляди там, и приток на всякакви утайки тук. Та няма нужда ние да се спасяваме, по-добре отиди ти в Иран и Сирия да се бориш за свободата на инженерите, учителите и другите репресирани интелектуалци. По-активно, ако може, и не се връщай.

Едно не мога да разбера - при първите статии за трагедията с украинският самолет в Техеран стотици "разбирачи и анализатори" се хвърлиха неистово да защитават аятолаха хвърляики вината за трагедията върху американците. Даже някои се хвърлиха отчаяно да обясняват как видеото на удара с ракета е фалшифицирано с цел да се злепоставят иранските власти. Два дни след това иранските власти си признаха. Хора, от всички тия които хвърляха вината върху други така ли не се намери поне ЕДИН който да поднесе извиненията си след излятата помия върху хора, нямащи нищо общо с трагедията. Така ли не се намери поне един, който има капчица доблест - но явно това са същества загубили човешкия си облик в напъните си да обслужват чужди интереси.

Не е нужно никой да се извинява за мнението си. Всеки си го носи. Да не са стреляли те по самолета? Щатите да не се извиниха за свалянето на иранския самолет? Защо някой трябва да поднася извинения? На кого да ги поднася тези ивинения? На теб ли, на щатите ли, на кого?

Щатите наградиха капитана на кораба, дето свали иранския Боинг 1988, с медал...

Защото на този свят има едно понятие наречено ИСТИНА! Всеки говорейки нещо различно от нея се поставя в услуга на лъжата. Затова и във всеки съд свидетелят полага клетва, че ще говори истината и нищо друго ,освен истината. В противен случай носи наказателна отговорност. При други изказвания човек носи отговорност пред собствената си съвест/ако все още не я е продал/ и за да е чист пред нея, може да поднесе извиненията си - не е нужно да са насочени към някого.

Ей скапаха я тая държава! Почти като във Франция станало!

Само полицията в Техеран използва сълзотворен газ, и само там може да се видят локви кръв. По протестите в Испания, Франция и другаде ма въоообще няма такива неща...

То и защо и на Техеран да стреля по своите? Също и защо да сваля граждански самолет пълен с иранци? Самолета падна от пожар в двигателя и разбира се непрофесионални действия на украинския екипаж.

То бива измислени новини, то бива, ама чак пък толкова. Ще ходят демонстрантите да умират заради чуждите самолети - ха ха ха

Самолета при което загинаха 176 души, най-голяма част от които иранци , казваш бил ''чужд самолет'' ? Кефи как си завършваш поста с хилеж за загиналите стотици невинни. А чел ли си книгата ''Да убиеш присмехулник'' ?!

Един иранец умря заради чужда ракета в Ирак. Защо да не умрат няколко и заради чужд самолет?

На дирниците няма кой да им увеличи броя на сесиите към БД. Стават за смях вече.

Некадърен дизайн, некадърен софтуер, но кака ти усвои едни пари. Дреме и на катеричката.