”Ислямска държава” пусна нов запис на похитен журналист

Екстремистката групировка "Ислямска държава" разпространи нов запис с похитения британски журналист Джон Кантли.

Обратно в новината

Коментари - ”Ислямска държава” пусна нов запис на похитен журналист | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

кое е общото в тези видео-послания на истърваните'. облеклото от гуантанамо носено от журналисти. подценяването на бойната подготовка на истърваните не е дори глупост, а чисто малоумие. а като към това прибавим и тяхното "безсмъртие" (те поне така вярват, че ще се намери все някой си бог, който да им прости злините, които върща от негово име, но в същото време принизяват Аллах до едно жалко свое подобие, защото смятат, че Той е слаб и сам не може да се справи, щото да мутрябват разни изоглавени да му "помагат"). но те пък имат напълно основателен страх да бъдат убити от жена, понеже тогава "харема" им на "небето" отива по дяволите, което си е точно така.

принципна разлика между кадрите от тези публични екзекуции и кадрите от американския филм за функционирането на затвора Абу Гариб в Ирак. Буш се извини на света и с това въпроса приключи. Какво правим, ако сега някой от водачите на ИДИЛ излезе и се извини пред света?

Интересен момент - човекът намеква нещо, дори и в плен все пак успява да ни подскаже нещо. Той заявявя, че е "необходима обучена и дисциплинирана войска" за да вова успешно срещу ИД. Той просто ни казва - силите на ИД не а терористи, а са дисциплинирана и обучена и очевидно финансирана от някого войска. Въпросът е от кого - от САЩ, Израел или Саудитска Арабоия, Катар/Турция или всички те в комбинация...

След успехите на американците в Втората световна война, те разработиха нова теория за водене на бъдещи войни-тая на Дуе и Фултън. А тя е, че с удари от авиацията и настъпление на танковете, може да бъде спечелена една война. Ами то ако си спомним, Хитлер го направи това с танковете в Русия. А Америка не спечели ли войната с Япония само с една бомбардировка от въздуха? Случая в Сирия и Ирак обаче е съвсем друг. Тия фанатици с нищо не могат да бъдат победени. Тоя религиозен фанатизъм в същност е много голям социален проблем, които малцина разбират и това непременно ще ни докара големи беди. Американските и западни военни и политици, нямат достатъчно дълбоко абстрактно мислене за да го проумеят и за това винаги губят. И ние с тях разбира се. А спасение от никъде не се забелязва дори. Гуд лък.

БРЦК

Глупости на търкалета - не искат да решат проблема. До вчера американците въоръжаваха ИДИЛ и ги насъскваха срещу Асад и сирийската армия. Тогава бяха 'борци против диктатора' . Сега когато ИДИЛ стана силна и завзе половин ИРАК и се оглежда към Турция - станаха джихадисти. Това им е политика в района където надробиха огромни лайна и в Либия и в Ирак и в Сирия и в Иран се пробваха.

Шило

Руснаците да снабдяват Асад с модерно оръжие, че без сухопътни войски няма да стане. Пък американците от своя страна да бомбардират тези от ИД. По този начин ще се постигнат две неща- на джихадистите ще се покаже, че нямат място на белия свят, и ще бъде унищожена тази "държава"

Сега е времето да тесват на месо новия АК 12

Будистките одежди на похитените показват реалното състояние на Запада. Той допусна това да се случи. Алчността и безхаберието са плод на отглеждането на саудитците, които разпространяват пропаганда против Америка и днес няма нито един, който изповядва ислям и да не е настроен против Америка. Това е отличителна черта и на комунистите и русофилиите, на които все США им пречи да разработят справедливи нови икономически основи на равенство и братство. Те изпитват дива радост от отвличането и екзекуцията на обикновени журналисти, но не си дават сметка, че ИД е против светската цивилизация изцяло.

Шило

Доколкото знам, одеждите са заимствани от американските облекла на затворниците в Гуантанамо. Това първо. Второ- не мисля, че някой, който и да е изпитва някаква "радост" от безчинствата на ИД. Не забравяйте, че срещу тях са сирийската армия, както и Иран, които пък са подпомагани от Русия. По отношение на ИД няма различни мнения, показа го и заседанието на СС на ООН в тази връзка.

бате какво им обясняваш на тези русофили ислямисти глупаци...руснаците ли с е с правиха в афганистан...като пожертваха мимчетата си спомнете си белград.......само бои по канчетата.......ид са патници сбаркаха човека този пат......както и вие ще сбаркате човека на 15.10 смешници

Рисковете на професията това е! С цената на живота си да правиш кариера с клюки и драсканици.........тъпа работа!

дя-до

След толкова години война във Виетнам и толкова години за анализи на тази война, тъпите американчета не разбраха, че не можеш да победиш партизани с авиация. Те продължават да си въобразяват, че войната е Counterstrike.

Те направиха войната там те предизвикаха това и сега искат да се изкарат спасители. Абсолютна демагогия. А и война не могат да водят освен да натискат копчета и са си правят клипове.......

Какво прави там знае че ще умре или слава!!!

за 1 месец бомбандировки само 211 загинали, идил е между 20000 30000! абсолютно никаква ефективност.

А ти какво предлагаш - да посеят "гъбите" ли?! С въздушните атаки се премахват стратегически обекти и техника, а не хора, другарю сталин.

да ама проблема не са стратегическите обекти и техника, а точно хората - щото като им набомбиш един източник на доходи те намират друг. каквото и да посеят проблема няма да се реши защото днешните малки момчета и момичета са утрешните бойци на ИД или там който дойде след тях. Прочее както се видя културните и икономически инструменти за капитулиране на противника са в пъти по ефикасни от всякакви оръжия.

да по време на милосърден ангел видехме колко много стратегически обекти се разрушиха и колко малко хора загинаха. Тва са абсолютно безсмислени операции.

защо ли се ,,проспаха,, три години ,,обезсилваики,, асад??? когато колеха християни и шиити в сирия само тои ги защитаваше!!! тогава беше ,,лошият,,!!! нещата се ,,обърнаха,, след падането на ,,мюсулманските братя,, в египет!!! какво ли ще прави турция след като бившият им приятел -идил влези там??? тука пак се пише за червени и други тролове!!! ,,червени,, не виждам но ,,ционистки,,??? досега само асад им разгонва фамилията с помоща на русия и това е факт!!! и кои му помага друг -,,терористите,, от хизбула!!! излезна че ,,лошите,, са добрите а ,,добрите,, са лошите!!! колко ли ,,идилчета,, има и тук с ,,помоща,, на чужди ,,агенциики,,???подкрепяни от разни неправителственни ,,организациики,,!!! тези ,,неправителственни,, са като ,,икономическите,, аташета в посолствата!!!знаем с какво се ,,занимават,,!!!

Не знам кой е прав и кой крив, но светът е полудял. Алчни производители на оръжие искат да го пласират с цената на стотици хил.човешки животи.

Как мислите-за янките човешкия живот не струва та макар и друговерци и те са хора както върви 3 св е на прага.??

факт, само че хизбула са си терористи - просто са по-малкото зло и Асад стратегически трябваше да им се довери, щото те се пропиха във Сирия по мирен начин и получиха голямо влияние. Любимата схема на УСА може би това десетилетие ще се порпука - внедряването на власт на религиозни екстремисти, които държат страната под контрол, но са добри бизнес партньори, а офизциално са заплаха и врагове и оправдават увеличаването на военния бюджет.

Трябва да си абсолютен примитив, заслепен от злоба, за да защитаваш тези варвари от ИД, само защото мразят САЩ. Бог да ви е на помощ, нещастници!

Ти си пълен идиот да ти кажа :) Американците са агресори и се правят на световен господар.....а колко хора са убили.....Ти промит мозък на не повече от 23 години и ако тук има подобен проблем ти ще си първия който ще се скрие като мишка.

сори ама до преди 2 години точно УСА искаха да бомбардират Сирия и да помагат на ИД... вземи се образовай малко.

Тези от ИД никога няма да могат да настигнат по зверства и брой "постижението" на колегите си комунисти. Комунистическите режими по света са отнели живота на 153 млн. души (повечето от които по варварски начин).

Да поканим ИД тук тогава. Има и у нас артефакти за унищожение.......................И тъпанари.

Това без да броим индианците ли е? Или тях не ги смятаме за хора?

Червените тролове, много бързо забравиха как падат руски глави в Чеячня. Трябва да си много ограничен едно и също зверство да го разглеждаш по различен начин, само защото едните са руснаци, а другите западняци.

И за Афганистан не искат да си спомнят.

Докато руснаците бяха в Афганистан, държавата беше светска! След като цру създаде муджехидинската напаст и започна да я въоръжава се видя до къде стигнаха нещата! Ирак и Либия също бяха светски държави, но проблемът е, че не искаха да продават петрола през USD! Е, видяхме до къде стигнаха и те!

три години колят християни в сирия!!! къде бяхте ,,демократичните,, протестъри??? просто се прибавиха още две три западни глави!!!

дълго има да прави тактически и оперативни планове и да търси реализацията им без унищожаването на командните центрови, комуникациите и логистиката на противника от авиацията. Освен това загубите ще са доста повече. Жалко за похитените, но това е логиката на похитителите - да правят зребища пред света с живота на други беззащитни., отвличани по партизански.

"това е логиката на похитителите - да правят зребища пред света с живота на други беззащитни., отвличани по партизански." ...За да бъдат освободени!

Номерът с преграждането на връзката с държавите - износителки на нефт към ЕС няма да мине и няма да се молят нито на исляма нито на руснаците.

Заловен от терористи, а не изоставен от Великобритания. Разбира се , че ще казва каквото искат терористите.

така се получава, когато се опитваш да завладяваш чужди народи и искаш да им налагаш собственото си мнение. никой никога не е успял да спечели партизанска война. още преди векове народите са действали по този начин с/у поробителите си. дори ние стотици години сме имали хайдути с/у омразния ни поробител.

Едно е да се бориш за вяра и независимост, друго е да преминеш всякакви граници и да изтребваш наред мирни граждани. Касапите от ИДИЛ нямат извинение - те са просто престъпници а не борци за свобода....

Няма по-ценно нещо от свободата! Когато искаш да бъдеш свободен, а не поробен, то "целта оправдава средствата". Ако ти си роб ще направиш всичко, за да се освободиш. Останалото е лицемерие.

този е млад. Той не знае как комунистите в Алжир , скрити зад ислямската фасада, изтребваха по СЪЩИЯ зверски начин по 15 - 20 души по селата нощем.