Дипломат: 2 балкански държави са пред разпад

Словашкият външен министър Мирослав Лайчак предупреждава, че две държави от Западните Балкани са на ръба да се разпаднат, а три са в дълбока политическа криза.

Обратно в новината

Коментари - Дипломат: 2 балкански държави са пред разпад | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Голям праз.Испания,Холандия и Великобритания също са пред разпад.В Америка САЩ и Канада.На времето се разпадна и империята на злото СССР.Такъв е животът.Всичко тече и се променя.

"..отделни държави е по-лошо от по-рано, да кажем, отпреди пет години, а трябваше да бъде обратното",.." какво да речем? това са реалностите, а не пожелателното мислене на онез, които са се нарекли лидери и са се отделили от реалния свят в някаква своя, паралелна вселена. но нищо чудно още утре от дойче веле да ни обяснят, колко полезен е разпадът на държавите и анархията в света на левите либерал-популисти. все пак това са резултати от болните видения на олбрайт и онези от обръчите на скъл енд боунс.

А ние като вечните шемети ,нищо не знаем и гледаме тъпо ,какво е външна политика ...?

И ние се какво да направим, за да не станат повече ?

За БЮРМ е ясно, а втората е нейна съседка вероятно ?

Мирослав Лайчак каза точно това в Брюксел на 6 март 2017, понеделник, това изявление беше отразено веднага, а на 7 март куп български медии го цитираха. Единствената новина сега е, че Лайчак е казал съвсем същото за сараевски вестник. След седмица може да го каже за друг вестник, пак ли ще се окаже новина?!

вижте кво...САЩ си имат приета стратегия за географско разпределение на света..написали са си хората коя държава трябва да се закрие, кои трябва да се обединят...не се кахърете вие всичко ще се случи по тази стратегия на САЩ , Русия и Китай...кротнете се малко бе

Прав е този дипломат за съжаление,но всичко започна на 24.03.99г.когато започна агресията на НАТО срещу Югославия от там започнаха всички беди.

ЗА ПРЕДИЗБОРНА АГИТАЦИЯ В ПОЛЗА НА ГЕРБ В ПРЕДИЗБОРНИЯ ДЕН ..

Дир-а са соцове, бивши комове, виж кой е в ръководството и спри да зяеш...

...бе папуас,защото са техни хора,как им казвахте - комунетата от глутницата герб!!!

Давам точната прогноза: да, Македония е едната, а втората е Турция. Там кюрдите рано или късно, нп по-скоро рано, ще се отцепят в тяхна държава!

Турция не е разположена в Западните Балкани обаче.

НЕ ДВЕ ЩЕ СЕ РАЗПАДНАТ , АМИ ЕДНА ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ - АЛБАНИЯ :))

Албания не само няма да изчезне, но скоро ще има три албански държави, вече има две. Който залага на национализма и демографската революция, върви напред, който залага на многото приказки и неправенето на деца, бъдещето му не е розово.

Плана е първо да всеят хаос и разпаднат чрез война Босна и Македония,после пускат султана срещу нас.

Македония ще се присъедини към България и си решава проблемите. И спора за името с Гърция и всичко. Защото България винаги се е състояла от Мизия, Тракия и Македония. Дайте сега всички части да се обявят за държави. Не става така. Тъкмо ще станем малко по голяма държава и по територия и по население. А и те са си българи. Те не са македонци а са българите от македонския край, бързо ще научат родния си български език, а оня развален български език който наричат македонски е срам и позор, ще се забрави завинаги тоя развален български. Мозъците им ще ги оправим. Албанците дори им го казват че са българи. И то постоянно. Така и Албания ще е ок. И ще си прибере нейното население. Сърбия също. А другата държава пред разпад са Босна и Херциговина. Вероятно ще се разделят една държава Босна и една Херциговина.

Всичко много хубаво си го написал ама българосръбския македонски е нещо като нашия език урудлив изопачен за 50-60 комунистите промениха нашия език от страх че нашия е първи а техния е копие

В Пиринска Македония се говори на звучен и напевен български диалект, който 90% се припокрива с македонската литературна норма. Само не наричай този красив и мелодичен диалект - боклук. Боклуци са тези които изчанчиха българският книжовен език и го центрираха спрямо подбалканския диалект.

Маке? Или шоп?

vasil

Езикът в източната част на Р.Македония се покрива на 90% с този в Западна България само при условие,че се говори на ЧИСТ диалект.Литературната им норма включва над 30% сърбизми.

србия и брюм.

Двете държави пред разпад са Македония и Босна. В политическа криза са Сърбия и Черна гора, а за третата трябва да гадаем. Словения - не вярвам. Хърватска - не вярвам. Косово - възможно е, ако се има предвид отделянето на района на Косовска Митровица, населен със сръбско население. Албания - мисля че не е. Гърция е в перманентна криза, но по-скоро икономическа, освен това не се смята за част от Западните Балкани. Румъния, България, Турция, също са в политическа криза, но също не принадлежат към Западните Балкани. От прегледа излиза, че вероятно става въпрос за Косово. Относно Македония, апетитите за присъединяването и към България са безпочвени. Това не е реално да се случи, но ако се случи, категорично няма да е за добро. Първо, македонците в голямата си част нямат българско самосъзнание. Второ, в Източна Македония живее също албанско население, което би преминало към България, ако това се случи само с Източна Македония.

Сърбия вече се разпадна с "помощта" на Запада.

Лицемер, или казвай нещата с истинските им имена или мълчи! Турция и Сърбия са пред разпад, едната заради болния си султан а другата заради болното НАТО, а ние, македонците и гърците не знаем какво искаме. Всичко друго е спекулации. То и аз мога да говоря с условности, но нито съм в позиция, нито желая да изказвам мнение. Гледайте си вашият гьол, че нещо ЕС не сме я цъфнали и вързали. Конкретика няма как да изисквам от лицемер!

Тц, Македония и BiH.

Инженерче

Изказах лично мнение. И точно условностите, с които говорят тези евросъюзни лигави плужаци им дават възможността да се измъкнат от ситуация. Ако няма какво да казва човек е по-добре да мълчи. Макетата и босненците ще се оправят. Лошото е, че Косово ще си замине от християнска Сърбия, а Кюрдистан дефакто е отделен вече!

Запада от 2 години работи за разпада на Македония защото там политиците не лягат на Сорос.

На вас устите от мъдете и дупето на Сорос не си отлепят!

две от западните и една от източните! Там комшулукът им кара правоверните граждани с рейсове, влакове и пеша

Едната вече е България!За другата само се досещам.

Турция е държава, а България разграден двор. Нито от Европа сме приети радушно, нито от Русия, дори една Македония ни се подиграва, или както е казал поета - не сме народ, а мърша...., гаврошовците на Балканите, диви и примитивни субекти, като тези на границата наричащи се патриоти, за които -ред и закон не съществуват.

мого си отворена, Маро!

Ей, кифло, що не хванеш пътя за някой харем? Това дето го нищиш не е за твоята празна тиква. Отивай да задоволяваш агите за друго не ставаш, там поне ще си бъдеш на мястото си, тука само смрад разнасяш, идиотке.

Само да добавя-както казва Остап Бендер-"Нас никой не ни обича, освен криминалната милиция, която също не ни обича!" Също съм възмутена от пишман патриотите и подвизите им по границата- да тормозят възрастни хора, които нямат и хабер за какво ги карат тук. Ще ни довлекат беля с Турция, с която трябва да сме мнооого внтимателни- да не забравяме колко млн. са, какъв военен потенциал имат и как НЯМА КОЙ да ни защити!

Това е мислене на първосигнална рая. Явно за сто и тридесет години някои не са еволюирали. Срам за такива като теб!

Радвам се че четеш български автори!

пускате тази новина?

Тоя иска да каже - време е САЩ да се върнат и довършат доброто дело, което започнаха през 1991г.....тоес, закриване на сръбската кочина. После да се местя в Гърция и да закриват и тях. Ония кенеф в Азия - Раша, също ще бъде закрит, но китайците искат да сторят това, в което няма лошо. Те бавно и сигурно си връщат Сибир, който е бил техен де

Призна ли си че си турчин най-накрая. Само за тях нищо не каза

Бухахахаааа....тъпанар !!! Никакъв резняк не съм и ми дреме на канадския кленов чеп, кво ще става Туркия. Само да не сме в конфликт с нея че лошо за нас.

демокрацията във българия няма нищо общо със демокрациите на гремания,австрия,франция,чехия,полша ,дори и от румъния българската демокрация е по скоро посткомунистическа съветска демокрация тип -путин!

Ти си "bylgarin",колкото аз съм Наполеон.

gonzales

тоя нищо ново не казва. откакто навлезе демокрацията Балканите са все в разпад. същото важи и за цяла Източна Европа.

И от кога има навлязла демокрация на Балканите? Я ми кажи, че съм пропуснал този момент. Явно съм го проспал, защото не съм виждал демокрация на балканите. Виждал съм само пошъл посткомунизъм, който се мъчим да чистим и се окчава всичко пропито с него, най-вече мозъците на хората. Трайно зловоние!

ГОСПОД ЩЕ КАЖЕ ТЕЖКАТА СИ ДУМА!!!НЕ ГУБЕТЕ КУРАЖ ЗА ОТЦЕЛЯВАНЕТО НА БЪЛГАРСКИЯТ ГЕН И СЕ ГОРДЕЙТЕ,ЧЕ СТЕ БЪЛГАРИ!!!

Нали си русофил бе, свиньо. С какво право пишеш за българския ген.

АБЕ БАШ ЗА НАС СИ ГОВОРИ АМА НИ Е СЕ ПРАВИМ , ЧЕ ......

Ами да го каже бе, Щерьо, да го каже! Или няма топки за това! Не пожелавай лошото на съседа си, че като му се хилиш докато мечката играе в двора му, току дошла при теб. Хайде със здраве. Ние ще се оправим. Да му мислят нихилисти като теб!

Лайнария е на изчезване - след 80 години ще бъдем 0,7 млн. И за това главна причина е, че сме изключително прост народ - начело с Боко, Курнелия, Сопола, Болния, прасето Каракачанов, Марешки, Лютви Насран, Куневица и тем подобни изроди и тези, които им целуват гьза!

Отврат! Ако нещо стане с България, това щее заради таква простаци като теб!

виж ухилената физиономия от снимката - точно на такива като теб се подхвърлят подобни неясни информации ----започват едни догадки, съмнения и отричания на всичко стойностно и реално постигнато..... Така западните държави от векове разделят балканските народи за да печелят (влияние, евтина работна ръка и пазари). Една балканска федерация би била доста силна - общи пътища свързващи Черно море, Бяло море, Адриатическо. Отлични условия за земеделие и конкуренция на запада. Посочете поне един исторически факт за помощта на Европа към Балканите - дори по време на робството американци и руснаци са вдигнали глас в защита на поробеното население, НО НЕ И ЕВРОПА. И СЕГА СМЕ ИНТЕРЕСНИ С ПРИРОДНИТЕ СИ РЕСУРСИ И ЕВТИНАТА РАБОТНА РЪКА - ВСИЧКО Е САМО ФИНАНСОВ ИНТЕРЕС И НИЩО ПОВЕЧЕ.

Докато има недоклатени като Щерев и Сънуващич Канада, така ще е

Само заради начина, по който се обръщате към нашата родина, защото това е моя родина и на много от съфорумците, заслужавате да бъдете лишен от българско гражданство и всичките активи, които притежавате да бъдат конфискувани в полза на република България. Навремето имах един съученик, на който му писаха 2 на релси защото написа България с малка буква. Но вие сте по-опасен. Вие сте безхарактерно животно, което може само да се оплаква и да критикува. Плюсовете, дадени ви от бот-машината на сайта са някакво извратено подобие на храна за вашето его. Ако България не ви харесва, ходете в лайнария - където и да се намира тя!

Идеята за разпад е адресирана към Македония.Познайте защо? Ами през територията на Македония трябва да премине "Турски Поток",което ще промени доста неща в половин Европа.Поради тази причина ЕС и някой служби оказват циничен натиск над властите на Македония да обяви за втори официален език в държавата им албанския език,като същевременно обяви втората политическа партия за уж спечелила изборите и да им даде мандат за управление,което предполага отказ на новите вече власти да допуснат преминаването на този проект през територията на Македония.Индиректната заплахата и намек е ,че ако не го направят ще започнат етнически проблеми и разпад на държавата им,по уж есествен път. Рецептата за "сготвяне"на непокорни правителства и държави е една и съща. Щипка заплахи,щипка медиина лъжа,щипка платени протести,а после всичко се забърква в казана на НПО-та и се чака ефекта. Ако ефект няма ли ? Ами тогава идват "чакалите" от ЦРУ - както казва Джон Перкинс....

големи глупости си написал. ето виж по-просто обяснение. албанците са мюсулмани и никога не са били близки с македонците. освен това са повече от з0 процента от населението. това число се покачва бърза заради големия прираст сред албанците. албанките раждат по 5-6 деца. скопие е наполовина албанско и двата етноса вйобще не се харесват и не се мешат. с други думи разпада е неизбежен. след 20 години албанците ще бъдат 50 процента и тогава ще вземат половин македония, сега могат да вземат само з0 процетна. доста по просто от това което си написал.

Ами по твоята логика,ако китайците в САЩ се наплодят достатъчно,то Америка им принадлежи ли?

да е единствения официален език там. Другите за нищо не стават, само ни излагат. Да бягат в Сърбия, да я освинят и нея.....

и боко си каза......ставаме емигранти...всичко се враща на този свят...koi e e...

...Дипломат: 2 балкански държави са пред разпад... --- Балканите ще бъдат асимилирани и анихилирани от Австрия, германия, Италия и Швейцария и ... от Запада! Балканите имат само три избора за живот: балканска федерация/конфедерация/съюз федерация с Русия * федерация с Турция Другото е смърт!

Първото не е възможно по никакъв начин, доказала го е историята. Последното е пълна идиотия само заради религията.

sunday71@abv.bg

Второто е идиoтия поне три пъти повече от третото и е ясно на всички грамотни хора

Много си в грешка. Ние имаме огромна сила и ще водим Балканите един ден. Сега е време да се отрезвим, обединим и съсредоточим в уменията. Време е за смели дела, но не и за смели приказки. Време е да изчистим ненужните и предателите и да се стегнем на сила и стратегия, но не и да заплашваме, защото се печели с труд и мъдрост, а не със заплахи. Силата не е в богатството, а в мъдростта.

знаеш ли защо бсп имат з0 процента - защото толкова са пенсионерите. наскоро бях в лондон и англия - навсякъде има тичащи и играещи деца - в българия няма никакви деца. младите имигрираха.

Европейците не пасат трева ,очевадещ факт е ,че в многострадална България след епохата на подем при Бойко,Ганю коконата ще докара тиранията на освирепелите червени бабички на Курнела!!

даааааааааа европата такова майката и бащата на балканските народи и държави!

Лошото е, че едната държава явно е Македония. Другата е Босна. А осаналите три в криза кои ли са - Сърбия, Черна Гора и Албания? Косово едва ли някой го брои за държава - то и не е много ясно какво е.

Грешиш. Точно Косово е една от трите страни в криза.

ЗА СЛОВАШКИ ДИПЛОМАТ СТАВА ВЪПРОС ИЛИ ЗА СЛОВЕНСКИ?

Словашки и Словенски няма - те са пред разпад. Този е СУДАНСКИ, но е бял, защото майка му е македонка. Ти бял суданец не си ли виждал?

Кой от западните блакани ви е натоварвал с проблемите си,че да заявявате :"отговорността, която имаме към региона" ? Страните,за които иде намек не са в ЕС.

Говори за нас и не ми е ясно какво още? Трябва да си опичаме акъла.

От кога сме Западни Балкани? По скоро говори за Босна и Македония

Освен това ние отдавна сме се разпаднали.

В дипломацията нарочно се бърка понякога. Там е особеното. И не е ясно за кого работи словакът? Дали за руснаците или за турците, което си е едно и също. а сега да ви видя?

Бе, аз ли не знам посоките на света, ама нашият кимизарник не е на запад, а на изток?

Не посоките, а посланията. Аз посоките ги знам, но опитвам да отгатна посланието. Може да е фишек, но го гледам сериозно, защото по- опасното е да не го гледам сериозно. Това може да са Македония , Сърбия и Румъния, но може да са други. Има вариант лицето да е вече сдухан като Костов и да търси малко слава. Тогава е друго

"Факт е, че състоянието на Западните Балкани и в отделни държави е по-лошо от по-рано, да кажем, отпреди пет години, а трябваше да бъде обратното" - Това е за съжаление реалнaта картинка, следствие влизането ни в ЕС.

Тъпак, опитай се поне да поучиш география

Едната е Сърбия, а другата не е Балканска а азиатска и има 140млн монголоидно, крепостно население

312 милиона са, сбирщина от бандити крадящи мозъци и тероризиращи света.

Може да са били толкова преди да се разпадне СССР. Сега са малко над 140 милиона

преди 5 дена. Сега я претопляте ли? Карай "новини" да има.....Я извадете някоя от миналата година.

И пенсиите в тези Пред разпаднали държави е в пъти по голяма от в БГ.

Исказал се е в стил "а някои хора". Твърде популистко и безлично.

иЗЗЗЗказал!!!! Със "з" се пише, байноооо!!!!

иЗЗЗакал!!!!!! също със "з"

СИВ = Съвет за Икономическа Взаимопомощ, звучи точно като Група за взаимопомощ на хронични алкохолици и несретници... дават си акъли един друг, откъде да изпросят левчета за водка! :))))

ЕС звучи много европейски, аз си пия, а ти гледай и преглъщай

2-3 в криза, 2 пред разпад и още една има, която вече се е разпаднала.

От как нема СИВ всичко на Балканите се разпада. Кеф им на Краварите така, така Кеф им онака, онака. Нема да закачате Макетата ей

Ахахахахах... та СИВ не се ли разпадна бе? Югославия в СИВ ли беше, байтошовски смешнико? Само НРБто и Мизеромъния бяха СИВаджийски кочини на Балканите! Лелеле, колко сте зле, дрогаре!

Надявам се шумадийската кочина първа да се разпадне, ония помияри и бездруго се събират в един вагон...

Има проста истина, силен център + силна периферия. Не става само със силен център (Германия). България е хем периферия хем център, за Балканите. Какви да са те щом ние сме зле?

е периферия на София и център на мигрантите

България и Турция ще се разпаднат, но на тяхно място какво ли ще се роди...

Нищо не си познал, човекът говори за западните балкани!!!

Така искат западните господари - Балканите винаги да са пред разпад и в постоянни конфликти! Още на времето когато са разцепели БГ нарочно, всичко е било ясно! Запада много го е страх от Балканите, защо ли?

го е страх

Да не се мислиш за много умен, след като си се родил лишен от умствени възможности олигофрен?!

След месец март 1205 година и 1913 година в Одрин, западащия запад е решил ДА НЯМА СИЛНА ДЪРЖАВА НА БАЛКАНИТЕ, камо ли федерация. Колизиите български ще са до към Коледа, тази година. Всички наши душмани ще си получат заслуженото, за което са сторвали, а и сега правят на носителите на БЪЛГАРСКИ ГЕН. БОЖЕ, ПАЗИ БЪЛГАРИЯ. Ген. Тодор Бояджиев: "Не забравяйте, но не отмъщавайте" - 11:31 24 март 2017 дир-а

Ти в кой век живееш? Това са безумни глупотевини.

ИНТЕРЕСИ...... ИНТЕРЕСИ..... Времената се промениха и значението на балканските държави за Европа намали икономическата си стойност. Но все още сме интересни като пазар на евтина работна ръка. Този дипломат явно е загрижен най-много за буфера на мигрантите...