Западът гледа на ХХ век само като на победа на доброто над злото. Това му пречи да разбира ХХІ в.

Днес няма причина да очакваме окончателна победа, която ще постави всичко и всички по местата им

Обратно в новината

Коментари - Западът гледа на ХХ век само като на победа на доброто над злото. Това му пречи да разбира ХХІ в. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Холандия измести Испания, Англия измести Холандия, САЩ изместиха Британската империя. Всички те са ЗАПАДА. Време е Изтокът да измести ЗАПАДА - Китай е на път да измести САЩ. Въпрос на време.

Западът въобще не работи с морални и етични измерения. Авторът никога няма да разбере това.

Объркали са словореда, победа на ЗЛОТО над доброто...

Да 1945 г беше тъка.А сега печелившата коалиция ще бъде тъка : Китай и Русия а после всички останали, ако останат.

Западният план си свърши работата. Справка . Западна Германия. Източна Германия. Мерцедес. Трабант. Южна Корея. Северна Корея. Всичко останало. Ракети. Изтока все чака някой друг да го оправи. Мераклии много. Справка. Путин. Ким. Лукашенко...

Japan na zapad li e? A Avstraliq?

"Zapad" kazva Putler. Normalno e da se kaje svetovnata demokratichna obshtnost.

"запада" нищо не гледа- на него му прожектират какво им се иска да стане !!!! Всички слуги и колониални държавички /като нас/им остава само да бият празните си тикви в земята, мислейки че са мюсюлмани !

Трудолюбив баце. Ташаци гуша Петрова ташаци.

А пък клетия двукрак безмозъчен добитък наистина го набодоха кат добитък, и сега на воля си гушва букета тихичко, спокойно, без много шум и в гигантски мащаби: www.genocideblog.com

Лента преди, медуза сега е агенция която винаги е била значително по професионална от ройтерс, ап, т.н. Доста добър анализ. Припомня неудобни факти от близкото минало. Впрочем да припомним опиумните войни, геноцид срещу китайския народ.

запада в лицето на европа загива

Ako prosperitetut na vuprosniqt Zapad e zagivane, dai Boje.

Медуза да чете човек не е достойно занимание, но имах свободно време и ей така прочетох. Боравенето с историческите събития както ти изнася е и стар и отработен трик, но тъп и скучен. Много са нещата, но Максим бих му казал да поразсъждава какво би станало ако Хитлер имаше ядрено куфарче и също да се поинтересува що е то Капитълизъм и има ли почва на Изток.

не с лошо дееее, сега ще ги накарш безгръбначните русофилье и да мислят. А ФъФ Алабама пък бият негЪрите, даааааа.

Боцкай се докато можеш, ставаш вече зелен..

която много се тиражира тука по форумитр: "- Щом децата ви бягат на запад а не към Русия значи на запад е по-хубаво." Това ЗНАЧИ, че има повече пари а не, че е по-хубаво. Примерно ако Сърбия и Гърция ни бяха бивши африкански колонии щяхме да им "изкупуваме" бананите по 1-2 ст.кг и да ги продаваме 2-3 лв и ще се пълним с пари. Като сме пълни с пари ще се пълним и с гастарбайтери и пришълци. Елементарно, Уотсън. Проблема е, че няма ОТ КОЙ да влачим, а да кажем САЩ са царе по влаченето и преджобването.

САЩ викаш са царе, а Британската, Френската и Руската империи какво са…

те са князе.

Западняците са съюз на империялистите изсмуквали със сила ресурсите на планетата. Техните мегаполиси и индустрия са имитирали всички вредни емисии в атмосферата. Те са отговорни за катастрофалното повишаване на средната температура на земята. Сега вече въведоха принципа замърсителя плаща за да накарат останалия свят да им чисти лайната. Но има Бог, той забавя, но не забравя............

България и нашия български народ е най- тормозения, измъчван, избиван и дискриминиран народ.Ние за рязлика от тях обаче когато живота им е бил застрашен сме се изправили и защитили всички живеещи на територията на страната независимо какъв произход или вяра са имали.Сега същите тези които все са жертви и целия свят трябва да им плаща да живеят като фараони, същите тези които сме спасили с цената на хиляди български животи копаят гроба на България и на православието.Дано се опомнят защото Бог има и неговия гняв е много по страшен от този на човека.

Кой ги разпали тия войни през 20ти век се пита в уравнението?

САЩ ! И европейските подлизурковци

Да, баш САЩ запали Първата и Втората световна. Явно и мозъка ти са запалили...

Силите на доброто и светлината загубиха през ХХ в. и затова сме в това положение. Никога няма да се уморя да го повтарям.

г-н Безгръбначен (виж прякора на автора), цял свят, в това число и любимия ти запад знае, че главния победител във ВСВ е Съветския съюз. ВСВ започва 1939 г., а твоя лайнян запад се включва в бойните действия едва юни 1944 г., когато съветските войски вече са освободили половин Европа. А и всички мислещи знаят , къде намериха убежище победените нацисти - Аржентина, ФАЩ и Канада. Последната, наскоро, дори отдаде почести на един СС-овец. ФАЩ пък се сдобиха с ракетите "Круз" и "Пършинг"(прототипите са съответно "Фау-1" и "Фау-2"). Накрая за медузата - цитат: Медузите нямат мозък, но нервната им система им позволява да усещат и да реагират бързо на външни дразнения, като светлина и разни миризми.

Аз списвач на медуза и споделям различна гледна точка за Запада който е загнил и глупав и новият ред от китайци и руси Цитирам истории Обаче не се сещам за една история наречена преселението на народите и че то продължава и до наши дни История се обръща като се обърне и преселението, всички към Русия и Китай като го вися това спокойно мога да умра

На Бибитко от Зайчарника хубаво ще му набибиткаме дебелата мазна дупара.

Сглобката се роди с лъжа и управлява с лъжи! Управляват ни некадърници и предатели на националния интерес. Оставка мишкари!!!

Тая идея че светът е арена на битка между Доброто и Злото и че накрая Доброто ще победи е християнска концепция и е много токсична. Няма такова нещо, никаква такава битка не се води, и никаква победа на Доброто няма предопределена. Либерастите дето не могат да траят християнството всъщност са негови инфантилни отрочета и вярват в победата на Доброто "правилната страна на историята".

Израел никога не е замислян като държава която трябва да приюти жертвите от Холокоста... Просто ционистите си харесват тази земя прочула се с най-добрите памук, фъстъци и дини и от 1919-а почват да тероризират местните чифликчии, сред които има араби, немци, арменци и гърци, да им продават чифлиците си. За да принудят британското управление да приема евреи в Палестина ционистите взривяват корабите с които пристигат еврейските преселници... в бързината взривяват и кораба Патрия, от който не всички евреи са успели да слязат. А ционисткото правителство на Израел отново затваря,за по 10-а години, в лагери точно жертвите на Холокоста, имали нещастието да се преселат в Израел... така че като си говорим за Израел трябва да уточняваме дали говорим за теростите създали тази държава... или за техните жертви сред които има и много евреи;)

Израел има държава благодарение на Сталин, така че е изключен какъвто и да е замисъл за Холокоста там, просто след това всичко се вмириса и лешоядите се наместиха трайно в нея.

съобщиха, че и Марк Зукърбърг, чорбаджията на Фейсбук строи подземен бункер с бронирани врати, способен да устои на ядрена атака. Изглежда милиардерът се притеснява, че „светът ще свърши“ скоро и иска да е подготовен. Бункера е на Хаваите и е с площ близо 500 кв.м. и е снабден с генератор на електричество и богат запас от храна поне за няколко години. Жив и здрав да е пича!

Само дето не е помислил, че Хаваите ще отидат под вода и от бункера излизане няма.

Георги Марков събуди Денков от коледния му сън с ТЕЗИ 12 ТОЧКИ Коледният сън на Денков е за друга България. Вървели сме били напред... Сбъркал е обаче нашият Химик желаното с реалното. 1. Няма как да върви напред страна, в която победените на изборите управляват. 2. Няма как да върви напред страна, в която управляващите да са получили на партийната си листа комичните 273 000 гласа. 3. Няма как да върви напред страна с разнебитена съдебна власт, ВСС с изтекъл мандат, Инспекторат също, няма главен прокурор, минал през президентски указ. 4. Няма как да върви напред страна, която е парламентарна демокрация, а партиите тотално са загубили доверие. Само ГЕРБ успя да мине 500 000 гласа на общинските партийни листи, а всички останали са под 300 000. 5. Няма как да върви напред страна, отказала се от историята си и станала колония, в която решенията да се взимат от Посолствата, докато комшиите скандират, че сме въшки, татари и фашисти. 6. Няма как да върви напред страна, чийто Конституционен съд, 2 години функционира в неконституционен състав. 7. Няма как да върви напред парламентарна държава, за чийто парламент са гласували едва 1/3 от избирателите, а конституционното мнозинство е с обществена подкрепа 2/9. Това пък мнозинство изземва функции на Велико Народно събрание и прави радикални промени в основния закон. 8. Не може да върви напред държава, която е лишила гражданите си от конституционното право на информация и е въвела свирепа цензура. 9. Не може да върви напред държава, в която населението се стопява. 10. Не може да върви напред страна, в която гражданското общество е подменено от НПО-тата на Сорос. 11. Няма как държава да върви напред с тотална загуба на суверенитет. Как е възможно пред очите на нацията чиновник с име О`Брайън да ни налага с бухалката Магнитски, в името на върховенство на правото, а в собствената му страна прокурорите и съдиите малтретират и искат да отстранят от участие в изборите в Колодаро президента Доналд Тръмп. Всички власти мълчат по въпроса в България, за разлика от Орбан в Унгария. Легендата рече: “Ползването на съда като политическа бухалка за отсвирване на политическия противник ми напомня комунизма“. 12. Добрият наш Химик чака крупни инвеститори в България, а те отиват при лошия Орбан в Унгария - заводите за танкове и бронетранспортьори на германския Рейнметал в Залаегерсег и Варпалота; китайският завод за 7 милиарда евро за електрически батерии в Дебрецен; китайският завод за електроавтомобили BYD в Южна Унгария, а влакът-стрела от Белград няма догодина да е до София, а до Будапеща. Не се е чуло заводите на “Мерцедес“, “Ауди“, БМВ, “Сузуки“, “Сименс“, “Самсунг“, “Бош“, “Мишелин“ да се изнасят от лошата Унгария към Соросоидната България. Кога се очаква да направим Световно по лека атлетика, Световно по плуване, Европейско по футбол, финал за Лига Европа и Шампионска лига по футбол, Формула 1, Джиро Д`Италия...Кога, кога, кога, неуважаеми Химико? Откакто се спука гумата на джипката на Бойко, нещо не се строи. Само един паметник се разруши... Може ли да се разбере от облика на София днес, че е това е европейска столица и е Коледа? Розовите либерали я разнебитиха за месеци. България през 2023-а е като България през 1989-а. Тогава последни разбрахме за песента на “Скорпиънс“ - “Вятърът на промяната“ и че комунизмът си отива. Чак догодина, на 10 юни след евровота, Денков ще се събуди от коледния сън и ще разбере от резултата на евроизборите, че вместо да вървим напред, сме вървели обратно на часовниковата стрелка срещу вятъра, който вече духа срещу Сорос на Байдън и все повече европейци ще си спомнят думите на великия генерал Де Гол, че американците не са европейци и не е нужно Европа да става 51-ият щат на Америка без право на глас. Духа и срещу ислямизацията и африканизацията на Стария континент и джендър идеологията и неконтролираната миграция на ножа. Няма в съня на Денков видение за ареста на лидера на опозицията Бойко Борисов, извършен незаконно, все едно бяхме в дните след 9 септември 1944, което не значи, че не се е случило... Няма нищо в съня му и за разградените граници и трепещите се по пътищата мигранти. Много неща в съня липсват, в това число и разтърсващи неразкрити убийства. Хубавото на съня на Денков е, че 60% от българите били щастливи. Вероятно от това щастие спряха да гласуват, нали? P.S.: Денков, да видиш не унгарски сън, а реалност! От 1 януари 2024 г., семействата, които се осигуряват и са до 40 години, получават кредит за придобиване на жилище от 130 000 евро при лихва от 3%. За всяко новородено до трето дете държавата приспада 26 000 евро от главницата за своя сметка.

от руски трoлове!!!!!!!

соросче с червен задник тип Божанков. Ха-ха-ха...

При бай Тошко бе най-добре. Българите преживяха златен период в своята история. Но дойдоха едни хора с бради и демократично заподскачаха по площадите. Сега сме на последно място в Европа и не ни приемат в Шенген и Еврозоната.

И самолета вдигаше при бай Тошо нали? А сега се е приземил като руски Боинг

А пък клетия безмозъчен двукрак добитък наистина го набодoха кат добитък, и сега си мре тихичко, безшумно и в гигантски мащаби: www. genocideblog.com

Ама моля ви се бе, ние нищо не знаем и непознаваме, нали засекретихте всичко, червена гнила долна измамна пасмина !

Абе, Пеевски от добрите ли е? Ми Борисов? А Кико тъпото? Може би Къро, Таки и Божков са, щом победиха бедността си…

и фашизма и комунизма са зло,но пък в обратната точка запада е лошия,а за болшинството хора европейския съюз подкрепян от сащ и ционистическите фамилии е най-голямото зло което сполетя света през 20 век и продължава през 21 век,а запада ако иска да е доброто да забрани третополовите изяви и да изгони всички мигранти и гастарбайтери породните им държави и да се отърве от сащисаните

Към 2023 г. в Европа остават дванадесет суверенни монархии. Седем от тях са кралства: Дания, Норвегия, Швеция, Обединеното кралство, Испания, Нидерландия и Белгия. Три са княжества: Андора, Лихтенщайн и Монако. Накрая, Люксембург е Велико херцогство, а Ватиканът е теократична, изборна монархия, управлявана от папата. Ох, щях да пропусна Обединеното кралство.

И какво като са монархии?! Те са парламентарни монархии, а не сатрапии като на фюрера!

Някак като гледаме корумпираните Байдън, Мърсула, Шолц и прочие давоски отрочета и соросоидни карикатури, не изглежда доброто изобщо да е побеждавало…

Ам то в малките градове като идеш на центъра им - виждаш че не е спечелил доброто, сми е спечелило нещо неясно и по-зло от злото....с по селата като идеш разбираш, че отдавна злото е спечелило и здраво държи властта и управлява...

Учете китайски!

Към 2023 г. в Европа остават дванадесет суверенни монархии. Седем от тях са кралства: Дания, Норвегия, Швеция, Обединеното кралство, Испания, Нидерландия и Белгия. Три са княжества: Андора, Лихтенщайн и Монако. Накрая, Люксембург е Велико херцогство, а Ватиканът е теократична, изборна монархия, управлявана от папата.

Аз бих казал че 20ш век е победа на злото, веднага след третия рахйх съвсем безнаказани бившите членове създадоха ЕС и НАТО което е продължение на третия райх. Преди може да не си личеше но днес е очевадно. Убеден съм, че цялата тази сатанинска група ще бъде разконспирирана и ще понесе сурово наказание.

Оптимист съм за България. Определено хората са добри и си помагат един на друг. Останали са само 10-20 драскача по медийте който пишат глупости но никой вече не им вярва. Обичайте се в семейството! Помагайте си! Здраве и Щастие!

Къде са тези добро хора които си помягат че за цял живот не ги видах? Всички са едни гадни егоистични уроиди които мислят само за себе си, завиждат на останалите и мразят всичко живо

Тия добрите хора са ми наслагали минуси хахаха. Лафа "не ми давай акъл, пари ми дай" казва всичко за такива добряци като вас

Аааа схванах. Имаш предвид мутренските ОПГ-та. Да, те си помагат за да ни грабят и да им е добре на тях за наша сметка

Планът "Маршал" няма за цел възстановяване на икономиката на следвоенна Европа. Целта му е пласиране на излишъка на стоки в САЩ, продукт на военното свръхпроизводство по време на войната.

Победата на капитализма над социалзма е победа на злото над доброто, която ни върна назад в мизерията и жестокостта на капитализма. В САЩ по улиците се валят милиони наркомани и това няма как да е добро освен ако не си пълен изрод. А победителя Китай във втората световна война, руснаците го освобождаваха от японците. Е такъв победилел са Китай, които са ги пислаи наравно със САЩ и СССР. Записвайте се за канала ми в телеграм "https://t.me/pprazum за да ми помогнете да направя България нормална просперираща и модерна държава която работи за народа и в която няма насилие, няма разделение и омраза и всички сме равни, въпреки усилията на ЕС и САЩ. Не хапе, не боли, нищо не ви струва. А ако спечеля аз печели цял народ, а ако загубя печелят само мутрите. Аз за разлика от дебилите в ЕС в парламента и правителството знам и мога

Ае евете си макята Краварска

Проблемът е, че в развитието си Западът е в 21-ви век, докато Русия е още в 19-ти. И като гледам там и ще си остане до окончателния си разпад.

В мокрите сънища на Джордж Сорос ...

Пелвис Светът се е запътил към гибел. НАТАМ ЩЕ ГО ОТВЕДАТ ТАКИВА ЖАДНИ ЗА ВСЕОБХВАТНА ВЛАСТ ДИКТАТОРИ КАТО ПУТИН. Предпочитам такива стихотворения да ги рецитират способни клоуни, рожби на БКП като Киру или Мирчев-Свирчев, а не скучни магарета като този.

Сам по себе си факта, че имперската пропаганда на държава в която по закон се лежи 10 години за инакомислие, тук може свободно да се публикува, говори за разликата в ценностните системи на два противоположни свята.

на Ада отдавна са публикувани от Данте Алигиери: О, вий, прекрачващи през този праг, надежда всяка тука оставете.

Аха - и набързо наложената цензура тук е показател за свободно говорене. Социалните медии сами решават кое е истина, кое не е, забраняват критични коментари за избори в "свободния" свят, като САЩ, Германия.

Да, свободата на словото в България - нещо като демокрацията в България - постоянно говорят за нея, но до сега не може да се намери или да се види от хората... По времето на комунизъма можеше да се оплачеш от началника, без да те уволнят....по време на демокрацията - не се оплакваш - всичко ти харесва и блъскал за 500 евро на месец, щот си доволен ... Да ва ева в непоръбените демократи тъпоглави да ва ева....... вий от София не сте излизали бе... демокрации някви ша говорят...децата ги избиха по улиците и няма наказани, а това дето уби ферарио САМ си върна книжката в КАТ щото не са ИСКАЛИ да я ОТНЕМАТ на място... ЗА кви диктатори пишете бе?! Тия нашите унищожиха младите и изгониха младите акъли от България - съсипаха каквото мога и продължават да съсипват ... А най-важното: демократично населението намалява с още по зверски темпове...сигурно Путин е виновен?

Светът се е запътил към гибел. НАТАМ ЩЕ ГО ОТВЕДАТ ТАКИВА ЖАДНИ ЗА ВСЕОБХВАТНА ВЛАСТ ДИКТАТОРИ КАТО ПУТИН. И понеже се споменава за Китай - то Китай е това, което е сега благодарение на Дън Сяопин, който отвори Китай към Запада...а сегашния лидер ще затвори Китай къв запада и ще го отвори отново към Русия....Ще се види какво ще стане от това отваряне. ИСТИНАТА Е, ЧЕ НИКОЙ ВЕЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СПРЕ ВСЕКИ ДИКТАТОР РЕШИЛ ЗА ЗАВЛАДЕЕ ОЩЕ ТЕРИТОРИИ...

Аве, кой смля арабските страни с "доставката" на демокрация?! Кой види постоянно войни за да поддържа своята икономика? Кой? Русия ли?! Путин? За ква демокрация става въпрос и за кви правилни неща?! Та вижте каква ни е Българийката след 33 години "демокрация", "свобода" и т.н. идеали...от 16 години сме в ЕС - къде е демокрацията и "народната" воля в управлението?! Вие слепи ли сте бе?! Бившите страни от соцлагера бяха и са средство за убиване на Русия. Бахти надъханите кьосета тука дет на мъже са правят... Путин бил диктатор - да заради Путин ни спряха АЕЦ, не построиха магистралите заради него... А пък БОКО ТИКВАТА ИМА МЕДАЛ ЗА ЗАЩИТА НА ПАМЕТНИКС НА БОРБАТА СРЕЩУ ФАШИЗЪМА...тоя дето го нарязаха НЕЗАКОННО но "демократично" ...

Петродолара гушне ли букета - гушва го и печатницата ...! И войните по Света свършват .....

Не жна революция с Мадридския, който доведе мутрата Борисов, а ако не бе убит Алексей Петров може би щеше да ни управляват с Пеевски от Парламента. Овчо племе сме си. Затова и тези, които са били облагодателствани от тоталитаризма и политическата система на соца още мътят мозъците на хората с лъжи и манипулации.

В българия имаше нежна революция, за да могат нелустрираните с привилегиите още да ни ядат хляба.

ВОЯ НА ФЛЕКСА.............Трябва да се сложим паметни плочи, на които да се изпишат имената на героите, които пратиха паметниците в небитието.

Запада е зло което винаги се е крило зад парите и измамата. Дано тази година му намерим мястото и ние.

а вие сте олицетворение на доброто с кражбите от запада, отричането на човешката дума и облагодетелстването на малоумните партиини величия. Я, Гриша Филипов живял в Евсиновград, а на бедните пенисонеро обрахте парите и не им давахте дори софийско жителство. Говорите з аедно, но правите обратното. И от комунизъм направихте в ограбените от вас държави олигархичен капитализъм, за да можете да строите пак лагери за неудобните.

сега преписвате от сайта Медуза утре други глупости пак от рускоговорящи. Пишете поне в заглавието -"Медуза" пише че е така....

Зеленски не се прави на Левски гноди не смазана.

По традиция фашизмът идва от запада...явно никой все още не оценява демократичното разполагане на американски ядрени неща в Германия...тъй, демократично. А благодарение на руснаците, които подариха източна Германия на американците- Германия се обедини...ама ще се види - измислените долари и евро скоро ще си идат на мястото. Руснаците нито са прости, нито са изостанали - оня с мустака пробва вече, един французин също пробва...

По същата традиция социализъм, комунизъм и марксизъм пак идват от запада...просто на изток не е популярно измислянието, а подражаването...

Ами и ти си в това число или се правиш на американец?

Джъстин Трюдо се извини за приветствания украински нацист в чест на Зеленски Канадският премиер Джъстин Трюдо се извини, след като бившият председател на Камарата на общините Антъни Рота приветства нацистки ветеран по време на заседание, на което присъстваше и украинският президент Володимир Зеленски, предаде Ройтерс. Агенцията забравя да отбележи, че Зеленски и Трюдо също приветстваха украинския нацист, докаран в Камарата на общините в чест на Зеленски, а целият канадски парламент се изправи на крака. Ройтерс също така изпуска и думите, с които Антъни Рота представи нациста от Вафен-СС като "ветеран от Втората световна война, който се е борил за независимост срещу руснаците." Това беше грешка, която засрами дълбоко парламента и Канада", заяви Трюдо пред репортери и отбеляза, че скоро ще се изправи в Камарата на общините, за да поднесе официално "безрезервните извинения" на парламента за случилото се.... :)