Замразяват заплатите на депутатите и партийните субсидии

Правната комисия прие промените в Закона за извънредното положение

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Егати замразяването !!! И аз искам моята да я замразят на 5 бона.... долнио боклуци..... хората останаха без работа , минаха на социални , а тейа педерасти щели да си замразят заплатите .... и щяло да бъде доебра за обществото да не ги вдигат.... ПЕДРАСТИ ТРЯБВА ДА СИ ГИ СМЪКНЕТЕ НА 60% ОТ МАКСИМАЛНАТА ОСИГУРИТЕЛНА СТАВКА. За да сте единни с народа. ДОЛНИ БОКЛУЦИ НЯМА ЛИ ДА СЕ ЗАРАЗИТЕ И ДА ИЗМРЕТЕ ЛАЙНАРИ ТАКИВА. Ама и семействата ви ще постардат а те са в пъти по невинни от вас.

Само че те искат намаляване заплатите на все още работещите, а своите ги вдигнаха и тогава замразиха. Оставка!

БОЙКО ИЗГОНИ ЦВЕТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ПОКАЖИ ДОСТОЙНСТВО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ГАДНА Е !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! МОЖЕ ДА ТИ Е УДОБНА ЗАЩОТО Е БЕЗ МОЗЪК И ДОСТОЙНСТВО ТО ШКАРТИРАЙ Я !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

бойко бойко с тия простаци дето си се обградил.....мъка!!!! тая селяндурка караянчева вчера реших да й видя експертизата????!!! А БЕ МАЙНА ТИ В сТОЛИПИНОВО ДА ВЛЕЗЕШ И ПЪРВИЯ ХВАНАТ ОТ ЕТНОСА ДА СЛОЖИШ НА МЯСТОТО Й ЩЕ СЕ ХВАНЕШ ЗА ГЛАВАТА ОТ "ПРИРОДНО ИНТЕЛИГЕНТНА ЕКСПЕРТИЗА".... ТАЯ Я ИЗКАРАЙ НА ТРИБУНАТА НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ И Й УДАРИ 10 ТОЯГИ НА ГОЛ ГЪЗ.....ПРАТИ Я НА СЕЛО И ДА ДАРЯВА И ДА ПОМАЗВА ХОРАТА С ЧУЖДИ ПАРИ ....И АЗ МОГА ТАКА !!!! ТЯ И БАБА ЗНАЕ................ ТОЛКОВА ПРОСТА ЖЕНА БОЖЕ ОПАЗИ ЗА ДРУГ ПЪТ ........

СЕРИОЗНО!!!!!!???????Не може да бъде!!!!!!Наглата простакеса Караянчева няма да го понесе.Колко хубаво.Всъщност,тя трябва да мълчи като охлюв.Защо ли?Взима 13 657 лева ЗАПЛАТА,живее НА ДЪРЖАВНА ИЗДРЪЖКА във вила "Калина",пазена и обслужвана от НСО.Като думичката о"обслужвана" означава обгрижена по всички параграфи.Безплатни /за нея/транспорт,жилище,охрана,храна,дрехи,обслужващ персонал като готвачки,гладачки,камериерки,секретарки.Чудничко,нали????И се оказва че тези 13 700 лева Й ОСТАВАТ на банкова сметчица.Само за сравнение,минималната заплата в България е около 580 лева.Е,питам аз,дали живеем ние с тази сврака неграмотна и нечетяща Караянчева/сериозно твърдяща че столицата на Виетнам се казва Пекин/в една реалност???????Не,не мисля.Колко прав си бил,бедни мой Смирненски,в своята толкова вярна и истинска "Приказка за Стълбата".

ЗА НАМАЛЯВАНЕ, А НЕ ЗАМРАЗЯВАНЕ ! И НЕ САМО НА ТЯХ, А НА ВСИЧКИ ОТ ПУБЛИЧНИЯ СЕКТОР, КОИТО НЕ ХОДЯТ НА РАБОТА ИЛИ РАБОТЯТ С НАМАЛЕНО РАБОТНО ВРЕМЕ, КАКТО И НАМАЛЯВАНЕ НА ВСИЧКИ ДРУГИ РАЗХОДИ В ПУБЛИЧНИЯ СЕКТОР- за ДРЕХИ, за БОНУСИ, за ОЧИЛА за РАБОТА( и това се дава в нормално време) , ЗА КОМАДИРОВКИ , ЗА ОБУЧЕНИЯ, ЗА СЕМИНАРИ И ДРУГИ. Да се дадат на тези, който по 24 часа не могат да се приберат при семействата си- медицински екипи, за маски, за тестове, за екипипировка и оборудване на държавните болници(частните не се чуват).

ДА, ЗА НАМАЛЯВАНЕ!! НЕ НИ ПРАВЕТЕ НА ГЛУПАЦИ?!!!!

дупедавците не би трябвало да взимат никакви заплати в момента и да бъдат под карантина и в неплатен отпуск. същото важи и за чехльото радев и шопинг терапевтката му. в период на извънредно положение не можем да си позволим такива огромни разходи за заплати и бонуси на един куп чиновници и бюрократи в президентството, и за субсидии на престъпни полулегални сбирщини като "партията" бсп

със селска хитрина - ставаше въпрос за намаляване, а не фиксиране на заплати в тези пробни за всички нас времена. Би било справедливо всички да караме на минимална заплата, така благостойно изчислена от съответните органи, докато стихията отмине.

теа не би ли трябвало да минат на система 60/40, след като работят във фирма пред фалит.....

Наглата Караянчева да бъде незбавно уволнена! Защото не си сети да си подаде сама оставката! ОСТАВКА, Караянчева!

Замразиха ги на 5000, а безработните се увеличават като лавина. После ще стане доста горещо.

Сега БСП да предложи 60/40. Заплатите стават на 60% а партиите да решат дали да им дадат още депут още 40% от партийните субсидии.

Сега замразиха заплатите, за да се се намалят, когато се намали средният доход. Така ли е? Това ли е мисълчицата им?

Точно това е идеята, но хората само ще запомнят че са си замразили заплатата. Бездрамници!

"1.2 млн лв за великденски бонуси на депутатите, или по 5000 лв на депутат." ВЯРНО ЛИ Е ТОВА???

На тях им трябват много пари. Наглеци!

"...предложението на ГЕРБ политиците по върховете на властта да бъдат освободени от задължението да декларират имуществото си пред Антикорупционната комисия." ТОВА защо?

Тази закрита сметка.Сметкста трябва да е прозрачна и да става ясно как се харчат парите.Защото това са нашите пари,които тези хрантутници получават като заплата.

Предлагам помощите за всички граждани(по време на извънредното положение) да са по една месечна депутатска заплата на седмица. За медиците колкото месечната на шефчето на БНБ на седмица, за фармацевтите и производителите на защитни облекла и дезинфектанти колкото на шефчето на КФН, на земеделските производители и животновъдите, работниците в супермаркети и логистиката, които ни хранят, както и на заетите в енергетиката, които ни топлят и охлаждат колкото на премира, а на ВИК служителите и пивоварите колкото на президента. Елементарно, няма нужда да се спонсорират банки и преяли бизнесменчета, просто се превеждат парите като бонус пряко на работещите.

Една депутатска заплата е 6000лв., т.е. един пенсионер с тия пари оцелява /защото това не е живот/ 2 години. Простата сметка е 6000/24=250лв. И какво ги замразявате тези субсидии. Направете ги отново 1лв. Със субсидия от 1лв. неможахте и 6 месеца да изкарате, та си ги прегласувахте на 8лв.

Какво очаквате от изроди?

Бихте ли пояснили какво означава замразяване на депутатски заплати? По колко ше вземат? Защо някои го наричат популизъм?

Как тъй? Какво стана? Нали Караянчева беше против?Ясно е какво стана. Босът нареди, а ние изпълняваме без да разсъждаваме!

Нищо не е това, хрантутниици такива! Намалете си заплатите, разликата дайте на най-засегнатите. Вземате огромни заплати, спрямо доходите на мнозинството от българите.

ХОРАТА ОСТАВАТ БЕЗ РАБОТА НАМАЛЯТ ИМ ЗАПЛАТИТЕ ,А ТИЯ МАЛУМНИЦИ ИСКАТ ДА СИ ВДИГАТ ЗАПЛАТИТЕ ТИЯ ХОРА НЯМАТ НИ СРАМ НИТО НЕЩО ВЪВ ГОРНИЯ ЕТАЖ НАМЛЯВАЙТЕ СИ ГИ НЕ ДА СИ ГИ УВЕЛИЧАВАТЕ СРАМ И ПОЗОР ДОБРЕ ,ЧЕ ВОЖДА ВИ СВИ СЪРМИТЕ ИНАЧЕ ВИЕ СТЕ НАГЛИ АМА НАГЛИ ТОЯ ЧОВЕК СЕ ПОБЪРКА НАЛИ ГО ВИЖДАМ АЗ НЕ СПИ СТРАХ ГО Е ЗА НАС ВИЖДА СЕ СПРЕТЕ СЕ БЕ ЕЙ СПРЕТЕСЕ БЕ ТОВА Е ДЪРЖАВНИЯ ОРГАН СЪС НАЙ МАЛКО ДОВЕРИЕ ИЛИ ВЪОБЩЕ

Това НС е патерица на Б Борисов, чрез мнозинството на ГЕРБ и т.н. ,,патриоти", подкрепяни от групичката на Марешки и ДПС

горката, ама ти си много зле, "патерица", направо си за смях

Патерица произлиза от патица ... пекинска

Горките те ,че и от хубавите им раздават ,те не струват по 3.50 както казва нашият Вожд ,Тия голяма работа свършиха бе замразили си увеличението на заплатите си :) Абе Вие де не сте малумни бе и какво сега да не трябва да ви пляскаме от балконите и градините на село ,че видиш ли Те си замразили заплатките Вие вижте та се посъкратете във един миниму от 50-60 човека ,че сте много на хранилката мисля си ,че толкова човека са предостатъчни да работят във полза на Родината си и после като не ги изберат да си живеят по света който където си има къщичка :)) Тоя народ ще ОГЛАДНЕЕ МНОГО И ГОСПОД НЯМА ДА МОЖЕ ДА ГО СПРЕ И ЩЕ ВИ ПОМЕТЕ МИСЛЕТЕ ЕЙ ДЕПУТАТЧЕТА

Раздават им маски безплатно, щото им замръзиха заплатите, а те си бършат носа и очилата с тях.

Какво значи “замразяват”, аз го разбирам като да си ги вземат паричките след кати отшуми короната ? Защо не си гласуват “без заплащане“, както са много хора в страната ?

Някой да ми припомни, какво грачеше вчера "пекинската патица"? Чакам да видя, как ще оближе любимия и г...!

Дариткова е закарана до Смолян със"специална линейка" по нейните думи.Зашо за другите заразени няма такива линейки?Докога ще търпим да ни мачкат и третират като второ качество?Това не ви ли обижда?

Да ги намалят двойно заплатите им, и след това да ги замразят!

"....ще превеждат половината си заплата в специална закрита сметка..." ЗАКРИТА ли е, или ОТКРИТА. Как става превод в закрита сметка и разпореждането с набраните средства по нея - човек се учи докато е жив. И аз да се науча искам.

Не в закрита сметка където вие пак ще се разпореждате( умниците вие) а 50% директно в бюджета.

Наглата Цвета Караянчева явно е попарена от решението на Бойко.

Защо не ръкопляскате? Само че нямаше това да се случи, ако това поредно вдигане на техните заплати не се бе появило на бял свят така да кажа. Неграмотната се изцепи с оправдания и популизъм, похвали се, че даряват, затова е този цирк сега. Сега замазват гафа, а вожда за пореден път поправя грешките на свои хора.

живи да ги "ожалиш", ами сега как ще преживяват...от една страна корона ги гони за да ги короняса, а от друга безпаричие, ужас, сърце ми се къса!

Бойкооо нещастник скапан, не ги замразявайтр, намалете ги наполовина скапаняци недъгави. Господ ще ви съди боклуци!

не ги намаляват? Това очаква обществото

Бай Ганьо много бързо се ориентира в обстановката, веднага усеща накъде духа политическия вятър. Така и бащицата, набързо клекна и почна да се подмазва. Да почувства народа, че го е грижа за него!

Аз да попитам защо не са в карантина!? Нали са имали досег със заразени с корона вирус! Защо се нарушава закона и указанията на Щаба!? Трябва да са в карантина вкъщи, с болничен. Но пуста му лакомия - като си в болничен заплатата пада, намя извънредни, безотчетни... Изедници!

една много хубава дума , подходяща за случая: ИЗЕДНИЦИ. На времето така наричаха капиталистите, богаташите, наричаха ги народни изедници!

А пачата дето разбира от популизъм ще си подадени оставката!? Или лакомията й е толкова голяма, че ще стои да я плюят на по-малката заплата!?

Доста играчи на фуутболни отбори в България, че и по Европата, си намалиха заплатите въпреки че те не са в пряк производствен бизнес. У нас депутатите си замразиха заплатите, които също не са в пряк производствен процес а замразиха и партийните субсидии в очакване на светло парично бъдеще. Чудя се кои са по-тъпи - едните или другите, като се има предвид, че и едните и другите са подкрепяни от народа и напълно или частично народът ги захранва с пари?

Замразяват ги за 1м.Това наистина е популизъм.Ако не се страхувяаха за животеца си /който не са и сънували,живот базиран но грабеж /нямаше и да се спрат,щяха да са по екскурзии всички до един.Сега е момента да има избори.Активност0%,не да се бият в гърдите ,че спечелили при 10%гласували.

Дигнаха и замразиха, ама насила, щото една патка не си знае езика. Оставка веднага.

Уникален цинизъм. Живея в чужбина и като чух, не можах да повярвам. Останах си тук пп времв на кризата. При това освобождаване на хора ако тук някой политик си отвори устата дори за повишение ще стане страшно. Всеки изминал ден ме убеждава, че взех правилно решение преди време. Явно у нас нахалството е стигнало висини

След изявленията на тъпата пекинска патица, не завиждам на ГЕРБ!

По принцип, не е виновна тя - баща и е виновен, че не си е довършил работата. ;-)

Да вземат да въведат руския модел. Всички 20 дена ПЛАТЕН отпуск, като държавата им поеме заплатите. Тотална 20 дневна карантина. Ще има много по-голям и драстичен ефект, отколкото същите пари да ги налеят в разни измислени "бизнесменчета", дето ще прилапат всичко, а за работниците - нищо. Да се мисли за хората, а не за милионерите. И да се пусне свободно хинин по аптеките, а не да се съобразяваме със забраните на ЕС, защото видяхме до къде я докараха в Италия и Испания.

много по света, влючващи обезпечението на работници, сужители, дребен и следен бизнс..и какво от това? Знаете ли , че лекарите нямат все още защитни облекла, а тези които се хвалим , че шием се изнасят, в другите държави такъв износ е забранен ? Та какво повече да говорорим за взаимстване на модели ?

Веднага трябва да се забрани износа на защитни облекла, медикаменти, животоспасяващо обурудване, храни от първа необходимост и суровините за тях, а с остатъците да се попълва резерва.

Ей, тази Караянчева да я хвана ще я разчекна. Да си увеличат заплатите , защото си дарявали 1/3 от тях. Хората не с 1/3 живеят , а 5 ст нямат в джоба. Трябва 2/3 от заплатата да се намалят в извънредно положение и парите за увеличение да се разпредели на съкратените. Трябва де се уволни тази.

Колко е нахална само тая овца Караянчева. Сбъркала била. Гьонсурат. Готова е на всичко само и само да лапа. Тя да не е малоумна, че да е сбъркала. Че се и извинява. Бойко я е привикал и следва извинение.

Позна от раз!

на мен ми прави впечатление снимката, как щедро им раздават маски от пликчето. Попанднах на коментар на доктор, в страницата във ФБ на Национална асоциация за спешна медицинска помощ, цитирам го дословно: "Вчера преди започване на нощното ни дежурство ни бяха раздадени ( доктор, мед. специалист и шофьор ) по три броя маски и десет чифта ръкавици и ни казаха че това е за един месец..." С всеки изминал ден нямам сили да мрънкам дори..замразили си били заплатите., щели да даряват в сепицално създадена за целта сметка.......МС и НС намерете начин и осигурете средства за екипировка и оборудване на болниците и хората , работещи в тях!

Добре ,че дойде короната та да се сетят дупетатите да си замразят тлъстите заплати ,бонуси ,командировки ,представителни и какво още дето се сетите???????

Популизъм е това че при тази обстановка държавни и общински служители се спотайват /някой сигурно не стъпват/в слувбите но си вземат заплатките на 100%. Нормално е да се рудицират заплатите на вцички бюдветни слувители .до излизане от кризата

Оппа.Е това вече е цинизъм,а не популизъм???????????

На фона на парализираната държава -Цялата държавна администрация си стои непокътната .Нито намаляване на заплатите ,нито съкращения.-А работа никаква. Кой ходи в днешно време по министерства ,агенции и дирекции.

Хехе, демек вижте ние сме ,,съвестни,,- по поръчка на ББ, след като видяха реакцията на народът. Направо гнусотия са всички тези псевдополитици. И сега какво става с популизмът на Караянчева- нали тя не иска да е популистка и били дали пари- демек дадохме ви и трябва да си ги получим обратно?