"Файненшъл таймс": Залязващият авторитет на Меркел е проблем за Европа

Според авторитетното издание никой не очаква тя да се кандидатира отново през 2021 г.

Обратно в новината

Коментари - "Файненшъл таймс": Залязващият авторитет на Меркел е проблем за Европа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма незаменими хора, а немците винаги са носили беди на Европа, Меркел не прави изключение.

Защо немците така се държат...от какво произтича това? Вторият въпрос е дали франция и англия ще бъдат това което са били преди за да си изясним дали немците ще носят още беди?

В Германия депутатите не се командват от първия ред с Червена и Зелена папки. Както се вижда и там може да се случат непланирани вътрешни преврати. И защо така? Защото има значение какво мисли всеки, а не командира да ги назначава по послушност.

Защо да е проблем?! Тези бездетни и корумпирани политици докараха Европа до разцепление... трябва да си ходят.

В Германия вече не се обсъжда въпроса "Трябва ли Меркел да излезе от политиката" на дневен ред е въпроса : Кога ще стане това ?

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

извинявам се за техническата грешка - за бедния Изток на Германия става въпрос, а не за юг

PEYTSCH

Меркел е от Укермарк, област която е на 90 клм северно от Берлин, а не ор Саксония (Дрезден)...А избирането ѝ беше мръсен гешефт с цел запазване статуквото на казионните досегашни партиики...Но догодина ще е последната за Меркел! АзГ ще с около 30% първа по сила в бишето ГДР, и с над 15% в Западна Германия. Което автоматично прави невъзможни правителства без АзГ да участва...Идваме със страшна сила. Ние сме народа!

150+

И тя е кукла на конци като всички политици. Модерните методи на гласуване дават възможност всеки да бъде избран. Никой не я искаше преди последните избори, недоволството от политиката и е преобладаващо както в най-богатия запад - Бавария, така и в най-бедния юг - Саксония, откъдето произхожда. Стана непоносима като нашата Цачева, която и собствените и съселяни не искат.

Да Меркел е лошо немско копие на Цецка Цачева!

Да, обаче оставя: "Силна икономика, препълнена държавна хазна, бързо намаляващ национален дълг"

PEYTSCH

Германската икономика е на два стълба. Единият е банковите кредити (с лихви!) на страни като Гърция. Вторият стълб е плавното повишение на цените което автоматично води до повече приходи в хазната от данъци (ДДС например), като е все едно кой пазарува, германци или гостите на Меркел с дадените им пари в брой...Третият стълб е автоиндустрият която напоследък е един счипен стълб (спад на продажбите на нови коли с 30% през тази година)...Колко ще издържи Германия ли ? Ами само Гърция дължи стотици милиони лихви, ежемесечно...Милион мигранти се кефят с покупки като 19% редовно си ги прибира обратно...Търговската печалба отделно. Транспортни и складови - също...Купуването е далаверата....

Tova e taka,no NE blagodarenie na Merkel,a VAPREKI Merkel !!!

В голяма грешка сте че залязването и махането на меркелката е проблем, защото реално е начин да тръгне еврогейския в правилна посока. Проблемът от нейното властване бая години ще стъжнява живота на европейците защото щетите които докара на Европа ТЯ и другите като нея няма как да ги засегнат след имането което натрупаха докато властваха и подлагаха европейците на собствените им интересиняма

и какво стана сега моите хора дават фира един по един Меркел Мей и след тях и Макрон , ама за всичко е виновен този гаден Путин.....

Зайди, зайди, златно сонце, Меркелово. Македонска народна песен.

PEYTSCH

МЕРКЕЛизмът е като стомашно-червна инфекция (диария) и минава много трудно и продължително...Таз все още канцлерка пада от м.май 2015 досега, но не се усеща в падението си...Провал;и цяла Европа.

13 години, дори са ѝ прекалено много, ама така, като се кара по инерция... Като с нашата Тиква! ;-)

Уморените коне ги карат в кланицата. Време е.

Комсомолските кадри толкова си могат, но успешно лъжат останалите за собствените си възможности. Лошото е, че в ролята на шарани са цели нации и дори континенти.

нашия човек в Европа залязва - лошо, лошо...

Краят на крадливата шайка ГЕРБ.

вилкомен бе!

Шмеркел съсипа и засра една велика държава като Германия и прокарва в Европа СССР / СИВ ver.2