Закриха най-старата правозащитна организация в Русия

Извършвате голям грях. Унищожавате движението за правата на човека не само в държавата, но и в света, заяви съпредседателят на Московската Хелзинкска група Валерий Боршов

Обратно в новината

Коментари - Закриха най-старата правозащитна организация в Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сталински СССР=путинска Русия

какъв човек в русия китай с. корея итн тоталитарни диктатури, путя ви казва отивате да мрете в украйна за родину ако ли не, отивате в кауша или сибир откъдето ви поема вагнер и пак ви пращат за пушечно месо в украйна. Демокрацията и така наречените правозащитни организации са изобретения на фашисткия прогнил запад и имат за цел да ни завладеят тоталитарната държава според путя

Права на човека ли?! Знаем го и кой е човека - онази дебелогъзеста, проста, необразована, СИКаджаджийска мутра с едната мозъчна клетка и с интелект на хлебарка! Че и неговите побратими - Кауня, ДъйБъ педалите на Ристю, Гнома, Техноимпексовата мазмантия, ПП ПП-шарлатаните, дедо Стефчо Янкито, Иманбаялдътъ, 240 плашипутарници и цялата останала шайка отрепки. Правото им да те ограбват и държат в робство демократично и по евроатлантически. От 01.01.2024 ни готвят голямата секира наречена euro. И дума не може да става за референдум за еврото - бягат от темата като дявол от тамян. Ама иначе на сядане и на ставане само за демокрация и човешки права ни каканижат тия нашите продажни капути. Защото точно НАРОДЪТ е този, който трябва да реще дали да има или да няма евро с референдум - това е най-висшата проява на демокрация - да се допиташ до народа, а не един файтон мърши да мишкуват и решават на тъмно! И за сведение на овчата, проста, робска, страхлива рая, ето малко храна за размисъл - член 1 от Конституцията на РБ от 1991г : Чл. 1. (1) България е република с парламентарно управление. (2) Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция. (3) Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет.

Today MHC tomorrow BHC ...

Не съществуват " правозащитни " организации ! Няма и " миротворчески " Нито "демокрация" или " народо-властие" по нашенски ! Няма такива ! Просто ви лъжат като малки деца или като слабоумни , както ви хареса !

ДНЕС ТРИЕ В УМОПОМРАЧЕНИЕ! ТЪПАЦИ, ИСТИНАТА ИЗЛИЗА НАЯВЕ КАКВОТО И ДА ПРАВИТЕ! ВСЕКИ "ХЕЛЗИНГСКИ" КОМИТЕТ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАКРИЕ НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА!

... и да се съди за дейност уронвсщ институционслността и интересите на държавата..

Законите и правата в русия са според диктатора. За които каже диктатора важат за които каже не важат. Просто пример-наличието на частни армии и военни компании в русия е забранено със закон. Който обаче не важи за частната армия на путин вагнер.

Ама иначе оплювате действията на Хелзенския ''демократичен'' у нас като гледате как престъпни елементи все защитава нали???

Някой в българия да е арестуван и осъден на 15 години затвор за дето води руска пропаганда.

да, и границата със седерна Корея е премахната - ШЕНГЕН-изток.е с отворени врати за всяка демократичнадържава!!!!

Държавната Газпром в продължение на десетилетия финансираше опозиционниото радио "Ехото на Москва"... дори от 2018-а му стана мажоритарен съсобственик. Тъй че в Русия държавата предпочита да финансира опозицията за да я държи под око, и само когато от политическа опозиция запомва да се превръща в криминална група я озаптява. Само вижте колко време опозиционният канал "Дождь" работи в Русия, и след колко време, научените да работят по руски журналисти на "Дождь", попаднаха под ударите на цензорите в Естония, Латвия и Литва които им отнеха лиценза за излъчване... а после, за по-сигурно, ги експулсираха.

Остава сега да отворят и ГУЛАГ и късократия ще се нареди да мустакатия...

Фашистки режим и репресии. Русия се завръща към мрачните времена на тоталитаризма.

Между фашизма и комунизма се оказа чисто теоретична идеологическа. На практика разлика всъщност няма - еднотипни диктатури. Най-лоши и мракобесни обаче са диктатури не подчинени на определена идеология. Там няма дори идеология, която да ограничава безобразията и извращенията. Нищо не ограничава и пречи на каквото и да е своеволие на властимащите.

Трепане за тия западни подлоги

Още един фашист. Типичен. Нищо друго освен трепане за всички несъгласни и недоволни, а?

Киивският кмет, геният Кличко съобщи, че ПВОто е свалило всички ракети от днешната атака. 15 от 15. Ако виждате снимки и видеа с пушилка до небесата е от него. Готвил е казан с боб и го е забравил.

Ем като имат правозащитни организации, така е... само лошо. Друго си е да те освободят и да направят концентрационни лагери, да се радват децата!

Скоро не само права, но и Москвич няма да има. В Мацква ще тръгнат конски впрягове и шейни. Ще им забранят да излизат от Кочината, а блядките ще проституират за едни дънки - пълна програма.

1990г. към която никога няма да се върнат. Никой от Запада вече няма да ходи на екскурзия в Русия, за да краде кристални полилеи и да шиба 11 годишни на летището.

Не казвай никога. Че са тръгнали да се връщат с доста добро темпо...

Закрили хелзинкския комитет на Сорош, не правозащитна, а открито антиславянска и антируска организация. И антибългарска.

Първото което ще направим и ние вземем ли 50+1 гласа

Че никога няма да вземете толкова гласове. Но пък можете да получите 50 плюс една година затвор за държавна измяна.

В Русия вече имаш право само да умреш за господарите в Кремъл. Напред русороби, сега е момента да покажете предаността си към господарите!

На блядовете им трябва водка, Путин и да се бият с някой по-слаб. Нищо друго.

Шило

А БХК и производните, които са на издръжка на соросоиднята- кога?

Смее ли колонията!?

Шило

Прав си.

че си ми кух

Тук се толерира чуждото мнение. Даже и вашето. В Русия за противно на официалното като минимум щяхте да сте глобени и уволнени, като максимум в затвора и евентуално в щрафбат на фронта. Пушечено месо.

Ти да не се събуждаш от кома!? За кво чуждо мнение и толерирането му говориш!? Арестуват и уволняват за вяско мнение което на пасва на официалната линия, както с немския адмирал казал в Индия че Путин бил прав. Шо не отидеш някъде в демократичните и толерантните и да кажеш слава на путин или долу гейовете или чернилките. Тогаз ще видиш толерантността...

Отидеш в Русия да пишеш, даже не срещу Путин. Пробвай просто да призовеш за мир. И то не като представител на държавата си. В лично качество. Пробвай бе! Да те видим. А тук даже не те търси никой. Нищо че има правила и закони срещу език на омразата.

Правозащитна организация в кочината е пълен абсурд.

Ако и във България се закрия тези соросоидни нпо-та, ТРОЛОВЕ КОЙТО ПИШАТ ТУК ЩЕ ИЗЧЕЗНАТ ВЕДНАГА. Дира също ще спре укронацистката пропаганда.

Той кръволока Сталин още го е казал. Няма човек няма проблем. А Путин е по-лош и от Сталин. Неговата диктатура толерира корупцията и олигархията. При Сталин само държавата ограбваше и потискаше, а при Путин сума още сатрапи и олигарси пият кръв.

Поредния платен козяшки трол. Добре че , хората не де хващат на тъпата и елементарна провокация.

Провокация бе тролчо? Просто факти от историята и настоящето.

в русия няма права, това е царство и оркско господарство

Рай е това, където сиганите имат предимно задължения, а не "права" да съдят до дупка държавата, която ги вкарва в пътя.

-Правата на човека - късото в Кремъл и шайката му имат всички права, на другите не им тряат; -Борбата с корупцията - понеже корупцията е кирпичът на който се крепи цялата руска 'държава' то борбата с нея определено 'подкопава устоите и'; -Накърняването на тънките чувства на тъпите и невежите - огромна част от населението и съответно всяка по-будна, истинна и умна мисъл има обиден и също антидържавен характер.

Щото във ФАЩ сина на президента не отдава на баща си вила за 50000$ на месец и не е съсобственик на украинската нефтогазова компания, от времето когато баща му беше вицепрезидент и нареди на Порошенко да уволни главният им прокурор - опитваше се да покаже истината !

Да живее Сесере!!! Скоро ще се изпълни спомена да се редят на опашка за телевизор и да мечтая за червена лада без екстри .... Потресаващ прогрес!!!хак да им е, дерзайте тролове

Точно ...добре че си сега имаш американски телевизор и кадилак... Жалко че няма кога да им се радваш тъй като си добитък на евронивата

ако си против негрите - ти си расист, ако си против евреите- ти си антисемит, ако си против руснаците -ти си правозащитник

А ако си тъп - пишеш глупости като горните по форумите!

Един път да прочета нещо вярно и от тебе...правилно си се описал...

Тази организация руснаци защитаваше. Но както обикновено, собствените им управляващи се оказаха най-големия им враг.

Хе...соросоидите нямат националност..колкото нашите са българи..толкоз и ония са руснаци... А на истинските руснаци няма да им липсва...както на нас няма да ни липсва ако закрият хамерика за бълхария...

С неясна националност тук сте тези дето се определяте като "русофили". Така и не разбрах как се пишете "българи", обаче обичате Русия и как обичате Русия, ама аплодирате всяка една нова проява на потисничество над руският народ. Вие всъщност и русофили не сте значи. Вие обичате, по финансови или други причини, само диктатора и диктатурата. А това си е чиста проба фашизъм. Понеже само фашистите оправдават всеки терор, потисничество или смърт в името на диктатурата.

Една камара общи приказки...сигурно си гордостта на хамерика за бълхария!?

Истината боли, а? Хем си го знаеш, ама е много гадно да ти го кажат, а? Хе, хе, хе.

Засегнах ти колегата ли!? Или '''партньора''', все пак това са ви на вас евроценностите...

И веднага си пиши плюсчето...ще изглеждаш по умен...

Опряхме и до персоналните нападки и обиди а? И задължително на тема сексуална ориентация също. Друго типично за всеки малоумен фашист. Предполагате че изглеждате много мъжествено така, а? Само дето такава една перманентна фиксация върху тази тема е доста съмнителна. Притесняваш се нещо...

крайно време е и у нас да бъде затворен антиБългарския Хелзинкски комитет

Хелзинската група като бая международни институции отдавна няма нищо общо с първоначалната си дейност, че парата от бая години определя за какво ''да работят''

Ма така де, ти какво ми говориш?! Ми нямат регъс истрация, хората, та ги закрили, какво си мислиш! Ако имаха регъсистрация, щяха да ги открият. И сега никакви ги няма. То сичкото в регъсистрацията бе, чичо, ти казвам. Не че има друго, да не си помислиш? Чудя се, да им помогна ли, да не им ли помогна-а... Ти какво ще кажеш, чичо? Ама, чичо, там ли си, защо мълчиш така?

Да отидат да защитава в Америка онзи американец, който е осъден само за това, че си е подпрял краката на бюрото на дъртата Пелоси.

А защо ти, посрьо не отидеш и опиташ да си качиш краката на бюрото на Путин, например? Тогава ще можем да направим сравнение къде примката е по-стегната. Ако нямаш дупе за това, отиди на червения площад с едно листче А4 напиши на него думичката "НЕ", нищо повече и виж какво ще ти се случи! После се върни пак тука, ако изобщо още можеш да ходиш и тогава ще те видя какво ще драскаш тук.

Драги ми Меркурий ли си Плутоний ли си... Съзнателно правиш фундаментална логическа недомислица с която искаш да ни излъжеш ! Ако животът в Русия е лош това НЕ означава, че живота в САЩ и Европата е добър ! Ако пък вярваш на десетте подбрани от ютубе клипа за Русия за "случайни" руснаци качени от украински "блогери" (в същност звено на укро-американска агенция за сигурност) значи не знаеш да се ориентираш във фактите придобивани от "свободния" Интернет ! Защо тогава ни натрапваш твоето мнение или за това ти плащат ?

30 години след падането на СССР тези хора живяха заедно, икономиката им не беше лоша. и моля не пишете колко бил БВП на Русия и колко на САЩ защото няма нищо общо. руснаците бяха едни от ней жалните туристи в цяла свят. ходеха и харчеха пари. купуваха какво ли не. богатите европейци ходят на "ол инкслусив" и извън почивката рядко харчат нещо. така че не знам колко е БВП на Русия, но знам че хората имаха пари, много пари. в САЩ първо 90% живеят изцяло на кредит, държавата като цяло е на 100% на кредит и всички го знаят. това че там има големи технологични компании оценени на стотици милиарди долари не означава че обикновения американец има пари. това че се правят красиви филми не означава че там се живее добре. в Турция се правят красиви филми, там има десетки милиони мигранти, но това не означава че живота в Турция е супер. същото е и в САЩ. това че има красиви филми не означава че обикновения американец живее добре с 2500-3000$ долара заплата. там става да отидеш, да работиш като роб 10 години, да спестиш 40-50 000$ и да се върнеш тук да си направиш ремонт на къщата и да си купиш БМВ на старо. това е. който не е живял и работил в "чужбина" трудно може да направи разлика между филми и реалност. знаеш ли че много райони на САЩ като се стъмни е опасно да се разхождаш по улиците, особено ако си бял. престъпността е на толкова високо ниво че ние тук сме като в рай. и всичко щеше да продължи да е добре, ако САЩ не бяха организирали въоръжения преврат в Украйна. подобно на превратите които направиха в Либия, Ирак, Египет, неуспешния преврат в Сирия и Турция. сега се налага обществено мнение че ако не изпълняваш нарежданията на САЩ си диктатор. нима Сирия, Ирак, Либия, Афганистан или сега Украйна живеят по добре след насилствената дмеокрация на САЩ. нима Европа живее по добре? Европа се наводни с емигранти от държави в които се водят войни организирани и водени от САЩ. нима в Австрия, Франция, Германия, Италия или който и да е са щастливи от наплива на емигранти. има квартали в западна Европа в които полицията не може да влезе. на който му харесва тази демокрация да ходи да живее там или вие искате да ходите в белите квартали в които демокрацията не действа. защото в САЩ едно се говори, но друго се прави. в западна Европа е същото. говори се праза, за демокрация, за многообразие, но добрите градове за живеене са тези в които няма толкова демокрация и където белите са мнозинство. там където мигрантите превземат......дори местните напускат и се махат.

Не мога да определя тъп ли си или идеологически подпетен. Ами човече отвори в ютуб напосоки 10 клипа в които руснаци обясняват как живеят, как се хранят,как преживяват от заплата до заплата или пенсия. Обикновени, прости хора от народа и ще бъдеш поразен. Ще разбереш, че жестоко ненавиждат управниците си и ако не се страхуват от репресии ще ги изметат за ден. Но хората вече се събуждати това няма датрае дълго. Отвори, погледай, послушай,помисли и тогава пак пиши тия глупости. Все пак живеем в информациония век, не е само "Работническо дело"!!!

Драги ми Меркурий ли си Плутоний ли си... Съзнателно правиш фундаментална логическа недомислица с която искаш да ни излъжеш ! Ако животът в Русия е лош това НЕ означава, че живота в САЩ и Европата е добър ! Ако пък вярваш на десетте подбрани от ютубе клипа за Русия за "случайни" руснаци качени от украински "блогери" (в същност звено на укро-американска агенция за сигурност) значи не знаеш да се ориентираш във фактите придобивани от "свободния" Интернет ! Защо тогава ни натрапваш твоето мнение или за това ти плащат ?

Еми явно е умряла от старост.

което прави Путин да му мислят руснаците. Но не ми харесва че иска да суэдаде хаос в България и си има добри помощници като Въэраждане, БСП . Да не говорим че е впрегнал сърби и македонци в пропаганда срещу България.

Споменете една организация която работи в защита на човека в България.

УБО - пазят човекът

Приеха закон са не се публикуват в Интернет декларациите за доходите и имуществото на депутати и сенатори. Диктатура от средновековен тип се оформи в Русия. Чудят се обаче троловете, защо едни украинци не искат да стават част от "руският свят ". Иначе не е странно, защо само на сила става присъединяването.

Искат... милиони украинци са взели руски оаспорти!

Също беше доброзорно. И посмали малко с милионите. Милиони са руснаците избягали от Русия. Защо ли?

Дискотеката пак започна.

Време е и в България да закрият тази организация...

.

Нормално. Идиот като настоящия управник на русия не е имало от 1917. Нито Хрушчов, нито Сталин или Брежнев са били милиардери и ръководили банди за рекет.

Затова олигарсите я закриха тази работа с комунизма. За да могат да си купуват яхти и да потънат в разкош. Западен при това.

Хе...закрили тамошната хамерика за бълхария...опс...за раша

Започвам да харесвам все повече Русия. Вече си нямат БХК. Изнасилвачите и убииците там получават куршум във врата, а не 3 месеца условна, както тук.

Заключения направени чисто по фашистки, за това и симпатизирате на Раша.

Когато изнасилят и оберат майка ти или баща ти - тогава ще ми говориш, но ти с окраднатите пари от обществени поръчки сигурно си се опасал с охранителни съоръжения и техника, много по-добра от тази по границата на Б-я с Турция.

Това шорошоидите не знаете какво е фашизъм и повтаряте като папагали ... Ако си фашист, означава, че смяташ различни народи и нации за малоценни, които подлежат на унищожение. За Хитлер СЛАВЯНИТЕ СА БИЛИ НИСША РАСА, КОЯТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ТОР НА ВИСШАТА АРИЙСКА РАСА ... За САЩ АМЕРИКАНЦИТЕ СА ВИСША НАЦИЯ, НА КОЯТО ВСИЧКО Е ПОЗВОЛЕНО И ЗАТОВА НЕ ПРИЗНАВАТ ЮРИСДИКЦИЯТА НА СЪДА НА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И БОМБЯТ КЪДЕТО РЕШАТ - почти 170 пъти са нахлували в суверенна страна с войски след 1945 г. В Украйна считат руснаците за малоценна нация и ги наричат таракани. Убиха 14000 човека в периода 2014 - 2022 г. - защото са руснаци ! Сега разбра ли дришльо какво значи фашизъм ?

Изнасилвачите и убийците в момента са пушечно месо в Украйна.

Изнасилвачите и убийците в Русия, тези които оцелеят след 6 месеца в редовете на вагнеровци вУкрайнасе завръщат като граждани на Русия с чисти досиета. Да им са честити! да им са живи и здрави дълги години за да им напомнят за управлението на Путин след като си отиде. Определено ще имас какво да ги запомнят.

много късно са я закрили т.н. правозащитна организация която защитава западните служби и политики. Късно е либе за китка за корумпираният запад.

бхк основана 1978 с цел да наблюдава правата в ссср то евреи основана. 1978 мисля че черните в сащ са имали повече проблеми, но са се загрижили за ссср....

И добре са направили, няма да видиш Путин да похапва порция печени мадагаскарски съскащи хлебарки и да убеждава руснаците колко са полезни за здравето, както и фон лайнен де, но последната ще убеждава европейците колко са полезни и питателни като храна.

Е, то скоро в прассея и хлебарки няма да останат, така че няма страшно!

а защо го видя да си бие три ваксини, руски, и да защитава бенгалския тигър като Джеки Чан, ако трябва и еколог ще стане и ще спре газ-а

Да си ходят в родният Израел или Краваристан. Да ти пикам на партенката американска, измислената им "демокрация", която я видяхме как без да и мигне окото даде пари на нацисти и готви света за Трета Световна. Нищо подписано от ВСВ насам не трябва да се зачита докато не се преразгледа в новата реалност на Мултиполярният ред. Светът нито започва, нито свършва с Американските колонии, 800 те им военни бази и терористичните им организации, маскирани като НПО та и носители на "демокрацията по Американски". Запалиха света с Ковид, за да започнат планчето мислено и подготвяно от ВСВ насам. Те са спасили Бандера нацистите, те са прибрали "елита" на Хитлеристите. Документите са публични по Freedom of information act. От както свитнаха Кенеди, последният им реален президент, съсипаха всичко свързано с идеалите на Америка и Конституцията им, позволила им да станат лидери на свободният свят. От повече от половин век са подпалвачи на война и врагове на човечеството и цивилизацията. Всичките им корпорации са потопени в злоупотреби с власт и закони. Всичките. И да не забравяме, единствената "нация" решила за уместно да употреби ядрено оръжие.

О,свсещена тъпота! Другарю, ако не сте платен трол, което е очевидно, защо не отидете да живеете в РФ и защо пшете в български сайтове?

Защото е българин и е в България. Ти какво си

Същото като Щерев, МАЙОРА, Brant, Yossarian, ico, 123, 4, Павел, dp, и останалите некадърници, изкарващи центчета с разпространение на лъжи и идиотизми. Нещастни онанисти и нацисти. Последователи на трансхуманизма, екофашизма и храните от насекоми.

тука някакви фенове на бхк да ми обяснят какво прави Хелзинкски Комитет извън Хелзинки, кой го финансира? защо няма клон извън Европа? комитета е основан 1978 от евреи, същите основават хюман райт уоч и и др подобни, само с цел правата в европа. Азия и африка не ги интересува? там с правата всичко е наред, и с апартейда и уйгури..... знам само че това юдейско племе ще си намери майстора... винаги има възмездие....

Закриването на всички правозащитни организации в РФ, осъждането на малкото, останали в страната, опозиционери на затвор, ескалиращите репресии, са продиктувани от всенародната любов и непоклатимата власт на бункерното джудже. Едно нещо ме успокоява, винаги в човешката история злото губи, тъй че това жалко старче и клоаката му ще изчезнат рано или късно.

Квичи сороско хохолче. Квичи. На никого не пречиш.

Вие сте типичен пример за нивото на интелектуално ниво на симпатизантите на Путлер, тъпи, жалки и без никакви аргументи, точно като "вожда".

Яде ли кравопитек печени хлебарки? И да не яде ша прояде, щом му наредят

Путлер ги дерусифицира за няма и година. Още година и ще се посрещат със Слава Путлер, ще го изучават и в детските градини и ще затворят границите да не бягат повече.

Правилно. Всички чужди агенти трябва да се спрат и приведат към съдебна отговорност. Враговете на народа - до стената, имуществото - пълна конфискация. Без майтап.

То ако стане така и у нас, такива като теб ще ги ринат от стените. Каквото повикало..

А дано както са тръгнали ,да закрият и мишешките очи на путКин.

Путин не е подтисник. Защитата на хората от либералните идиотизми не е подтисничество, а стимулиране на нормалното и естествено развитие на света.

Ами отиди да живееш там бе гений на мисълта. Ама не ти стискаааа

Ама не ни щат. Русия обяви, че няма да приема емигранти и климатични бежанци от неприятелски държави. Особено климатични бежанци.

Те затова горят газ, да повишат температурата и да изнудват. Акъли. Дотогава ще са ги разделили.