Коментари - Увеличават ”зелените” сгради със закон | dnes.dir.bg
назад

Увеличават ”зелените” сгради със закон

Намаляване на разходите за доставка на горива и енергии, обследване и сертифициране на 10 985 броя сгради, предвиждат промени в Закона за енергийна ефективност, приети днес на първо четете от депутати.

Обратно в новината

Коментари - Увеличават ”зелените” сгради със закон | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Още един тарикатски начин да се получават пари

"...Най-новият термин, въведен в официалните документи, е почти нулева енергийна сграда (nZEB). Няма предписан универсален подход за nZEB в страните членки на ЕС..."

Какво ще ми спести енергийната ефективност, с която ни надуха главата?!? Като си налепя стиропорчето, то ли ще ми дава тока за ТВ, телефони, компютър, айпад, хладилник, печка и всички останали джаджи? Или пък ще свали потреблението на тока за тези джаджи?!? С отополението е същата работа. Отоплявам се на парно, но основната част от сметката ми е ЗАГУБИ. Все тая колко показват топломерите. Те съставляват несъществената част от сметката и почти няма да има разлика. Само дето ще съм се набутал еди колко си хилки за изолацията. или по точно за "нашите" хора дето трябва да се нагушат!

Да те светна! Идеята е да консумираш почти нулева енергия на максимално високи цени! Например ток-колкото за една крушка, а сметка за ток колкото за един цех!

Да обяснявам ли още? Анадънму!

79+3+14=96. Къде са останалите дембели до 240? Решението е нелегитимно и няма стойност.

Мтого в ми е интересно какви професии имат депутатите, които правят и коментират този толкова важен закон? Като слушам някои изявления... се хващам за главата...

Облекчете процедурите, дайте финансови облекчения и работата ще стане по-добре!

Шефът ми направи изолация на всички сгради във фирмата. Външна и Вътрешна с вата. Решихме да си извадим документ за енергийна ефективонст, по този начин щяхме да се освободим и от данъци за имотите за 5 години. За съжаление само определен кръг от фирми са получи лиценз за това. Поискаха ни страхотна сума, а тяхната работа е само да замерят и установят енерг.ефективност. Решихме че ще ни е много по евтино да си плащаме данъците 5 години наред отколкото да гушим тези фиктивни фирми. Целта е да се гуши определен кръг. Който иска да си изолира, но не се занимавайте с сертификацията по ен.еф - те са обрдижии.

Това ще повиши жизнения стандарт на населението. Ще бъдат разкрити нови работни места за специалисти по обследване на енергийната ефективност - ГЛУПОСТ.