Законът срещу бурките засяга всеки, покрил част от лицето си

"Законът за бурките” мина на първо четене в Комисията по вероизповеданията и правата на човека и в правната комисия.

Обратно в новината

Коментари - Законът срещу бурките засяга всеки, покрил част от лицето си | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тия които са против са тъпи популисти, с една дума - тъпаци!

Като знам нашите законотворци какви са 'кадърни', всичките ще ни глобяват зимата, защото сме се увили в шалове и сме си сложили качулките. Не съм против такъв закон, но съм против, че няма да го направят достатъчно подробен кога и какво не може да се носи и в един момент всички ще станем нарушители... или ще ходим болни цяла зима.

не ви глобяват 'законотворци', а държавни органи натоварени да осигуряват спазването на закона. При това в правото има общо изискване за резонност и целесъобразност на нормите. И още един съвет: ако опитат да ви наложат глоба която според вас е необоснована, ОБЖАЛВАЙТЕ! Ако не знаете как, помолете ваш познат юрист да ви помогне, вярвам, че няма да се 'охарчите' за услугата му.

Искам да спомена, че и в момента покриването на лицето и дори използването на качулки по време на масови прояви (митинги, спортни срещи и др.) е забранено. Точно за да не се крият хулигани. Друг е въпросът какво правим като завали по време на мача - пак ли не можем да си използваме качулките.

""Много лесно слагаме равенство между облекло, радикален ислям и тероризъм. Прочетете и вижте колко жени-камикадзета са осъществили атентати в света. Даже и "Черните вдовици в чеченския атентат не бяха с бурки, допълни още той. " Както е написано по-горе, забраната не е за бърки, а за дрехи закриващи лицето.

Ако настинеш зимата и се увиеш в шал, ще те лекуват в трето районно, а не в трета градска.

Вече без шапки и качулки... вали, гърми... голи глави

И мотористите забраниха... И булките, заедно с бурките ... Ама то за тях не е страшно, те воалите им без това отдавна са вдигнати...

"Не бурките са носители на радикалния ислям" Сигурно са дънките, не кадънките...

Има ли още някой илюзии за умствените способности на избраниците ни ? В състояние са да извратят до неузнаваемост всяко невинно предложение. С такива "управленци" е по-добре да нямаме управление. Всеки ден , в който работят творят несекващи безумия.

Съгласна с повечето от Вас, но от друга страна Вие не харесвате повечето то мен? Пуснат Ви "Бурки" и търчите с черешови топчета да се сбиете с башибозука и след това да бегате на Еледжик. Прави сте. Свободата, Санчо.....Но нали дяволът се крие в детайлите?....... Защо се дърляте, преди тази тема да е потънала утре? Защо въобще е тази тема? Комисия заседавала?....Ама, моля има си ред и дисциплина- 1. В Комисията -ОК,но е важен е параграфа, точката в Закона, а не гледната Ви точка 2. Внасяне в дневния ред след 6 год.,евентуално при добро стечение на обстоятелствата 3. Първо четене 4. Падане на Правителството. 5. Променяте си мнението, следоватално падане и на второто такова. 6. Бой с камъни 7. Служ. прав. назначено от .......8.Бой с камъни 9.Второ четене -няма, защото и Законодател няма и т.н. Без спор по "бурките", но как се измислили за глобата ЦИФРАТА 200 лева и какво по дяволите е това? Защо не 303.12 или пък 3.17? Вие да сте виждали, някъде "бурконосач", който/която да има в джобовете или диплите повече от 2-3 лева? Ако, без да иска местният полицай спре женицата/Скритата Брада/, да я опипва ли докато намери жълтица или.... каквото намери до 200 левова равностойност? Акт ли ще пише или фиш, или ако все пак се окаже, че това е библиотекарката на града/бедна женица/ ще минем в историята с едно "Е, кво ща праиме сега?"" Казано е в Параграф 33 от QWERTYUIOP : Незнанието за непрестанно увеличаващите се активи в джоба на народния избраник, не го ограничават в мислите, че не е сам, единствен. Всички неизбрани, неизбирани, неразбрани и т.н. са в правото си да му се възхищават безплатно при разумни срокове и цени. Тяхно задължение е да спазват този Закон и да си плащат мъдро определените им глоби, без значение дали са облечени, в какво, защо;

под ударът на този закон попадат: полицаи, военни,мотористи, лекари, медицински сестри, пожарникари,строители, дърводобивници,заварчици,скиорите ,заморничавите зиме, слънчевите очила лете,фризьорските салони, готвачите, пчеларите, и ..... тежко им и горко!

Тия забраниха и Кукерите

спец.службите демек работещи милиционери или там коцкарите, прелъстителите, пишман полит.инж.-те, гоце - боко и сие комуноиди, те кво, а?

И мотористите забраниха... И булките, заедно с бурките ... Ама то за тях не е страшно, те воалите им без това отдавна са вдигнати...

Според мен, гъбаркането с този закон във форума е напълно резонно - хората са ядосани, че политиците отново не искат да нарекат нещата с истинските им имена. По този начин - с лицемерие и преиначаване, процесът на ислямизация не може да бъде спрян. Защото, за да се реши един проблем, първо той трябва да се дефинира и за него да се говори открито и нещата да се назовават с истинските им имена. Това е.

Pesh0

Интересно , колко пари са получили депутатите , като заплати , да измислят тази глупост . Колко ли струва един работен ден на парламента ?

а ако избухне пожар на публично място или в публичен транспорт или има промишлена авария или има прашна буря и т.н. тогава ше арестуват ли всеки които си увият главите в кърпи, шалове или чаршафи, а? а ако човек излее от градска баня и си увие главата за да не истина, ша го бутнат ли в ареста?

Точно това и аз щях да кажа.Защото,ако не премахнат носенето на бурки и аз ще си сложа бурка и ще виждам всички,но другите няма да ме виждат. Това има значение за сигурността,а не с религиозната толерантност ....

Pesh0

Местните парламенти , забраниха бурките . Централния парламент , забрани шапките :)

ами партиите и фирмите използват чужди лица за да ги представят! значи този закон е за тях? освен това използването на грим също ли е под ударите на закона!? гримът е по-вреден и от бурката!

тези начело със софията съвсем оглупяха! трябва да си отделим държавата от тях преди тяхната глупост да ни е хванала и нас!!!

Не са оглупели,мисли с главата си! Спасяват държавата от чужди нашественици. А текста може да се прецизира,но трябва да има забрана,защото ислямската атака е много силна!

тъкмо бях тръгнал на бал с маски. А онези с мутри като противогаз?

Щом не си тръгнал с бурка по улиците,а само с маска в залата,предварително идентифициран ,може!

ами то и свастиката не е носител на нацизма, ама ако развея чербено знаме със свастика , ще ме тикнат в затвора поне за месец, нали?

ще има лица назаем :-))) Освен личните ни данни ще крадат и физиономиите ни.

а ние как ще денсиме на празника

сопи нямахте ли... с тех денсете по чевръсто и дано си опазите обичаите и традициите. :-)))

за вас ще мoже. не се кахъри.

НАС СПЕЦ ПОЛИЦАИТЕ, КОИТО СМЕ НА ПУБЛИЧНИ МЕСТА ПО ВРЕМЕ НА АКЦИЯ С МАСКИ, КАСКИ И Т.Н.,КАКВО ЩЕ НИ ПРАВЯТ?

По време на акция сте с униформа,бе чожум!Не знаеш ли устава!

И Брайвик беше с униформа

Мотористите ще ги глобяват като са с каска или без каска или дължат глоба по подразбиране?

Не всички са босове като тебе да ходят на работа с Бентли! Такъв закон дава право на властите да се гаврят, с който си поискат.

Ски пистите обществено място ли са? Щото в мразовит или слънчев ден нищо от главата не остава открито?

Айде не се лигави!Не се отнася за скиорите!Малко ти са джамиите и минаретата,на път и под път,където трябва и не трябва,както и чужди имами,подмолно да ни работят! Щвейцария забрани строителство на минарета с референдум,тука що спим,докато ни окупират!

Къде са написани изключенията да ги прочетем дружно.

Чудесно сега като те заболи зимата гърлото и ще отнесеш глоба и се завиеш с шал!

много тъпи депутати си избираме . ей ! сами си ги избираме тъпаците .... сега покрай бурките се опитват да се ебават с данъкоплатците, които протестират зимата с шапки срещу цените на тока

Засяга и феновете.... Простотия! Зимата не слагайте на децата си шапки и шалове щото....глоба!

Както е казал канадеца - " Има 57 държави в света където ги чакан с отворени обятия " - богат избор на държави в цял свят, Шериат колкото поискат, никой няма да им попречи да заминат. Ама не им стиска на кадъните, защото там убиват с камъни за щяло и нещяло и им е по-лесно тука да си пищят в един глас с Хелзинкския комитет.

Кмета на квартал в Монреал, Канада е казал в свое интервю - "Мюсюлманите трябва да разберат, че те трябва да се адаптират към Канада и Квебек, местните обичаи, традиции, местния начин на живот, защото това е мястото, където те са избрали да емигрират. "Те трябва да разберат, че те трябва да се интегрират и да се научат да живеят в Квебек. "Те трябва да разберат, че трябва да променят своя начин на живот, а не на канадците, които така щедро ги приемат. "Те трябва да разберат, че канадците не са нито расистки, нито ксенофобски настроени, те приеха много имигранти мюсюлмани (докато обратното не е вярно, мюсюлмански държави не приемат не-мюсюлманските имигранти). "Както много други нации канадците не са готови да се откажат от своята идентичност или тяхната култура. "Най-накрая, те трябва да разберат, че в Канада (Квебек) със своите юдео-християнски корени, коледни елхи, църкви и религиозни празници, религия, трябва да остане в частната сфера. Общината на този квартал на Монреалl правилно е отказала всякакви отстъпки на исляма и шериата. "За мюсюлманите, които не са съгласни с секуларизма и не се чувстват комфортно в Канада, има 57-красивите мюсюлмански страни в света, повечето от тях недостатъчно населени и готови да ги приемат с отворени обятия. Защо канадците могат да го кажат с пет изречения, а ние се превръщаме в най-големите пишман демократи?

Закона в този му вид казва точно ,че си незаконен дори с една обикновена шапка на главата. Искам ИСТИНСКИ ЗАКОНИ И СПАЗВАНЕТО ИМ СТРИКНО, а не закон, който позволява глупости и се тълкува както му падне на дадения служител ,който обикновено се взема за господ като си му в ръцете. Именно за да не са с бурки след време сега трябва да се вземе закон срещу бурките, а не срещу всяко парче плат на планетата!

м 4и тъй ми цигънкити да ни са праят на толкос важни 4и ся бая са натокани ся и вирсачи бурки ши тарсят ас ко да ги прая хубо 4и са патреотити 4и да са спрат

Законът е ясен - шапки, шалове, очила - всичко влиза.

"Законът ще преследва всеки, който по някаква причина на публично място е скрил изцяло или част от главата или лицето си, "включително устата, очите, косата и ушите, независимо от наименованието на съответната дреха или покривало"." В проекта е записано - "включително .... косата и ушите независимо от наименованието на съответната дреха..." - това означава, че се забраняват всякакъв вид шапки - мъжки, женски, детски (има и деца терористи), всякакви шалове и забрадки, дрехи с качулки и дъждобрани и т.н.т. необходимо е да се прочете и приемат законовите норми на Кемал Ататюрк от началото на 20 век - той е баща на турците мюсюлмани и нищо насочено срещу тяхната религия не е направил (защото им е баща по тяхно признание).

Е, какво? Това само показва нещо, което всички си знаем - че депутатите са идиоти.

Очила, качулка, противопрашна маска и ще видят какво ? Големи глупости. Само и само да ни скарат с турците. Ама не са ни те проблема, не са те ...

Сега съм на мисия, в леговището на Боко- Харема ! Всичко ми промениха, едно обръснаха , друго покриха ! Моля, помогнете ми, пак да стана, прост мильоцйонер?

А-а-а не е гейропейско, нарушават се основни принципи, ми то какти е тръгнало утре ще забранят и мъжката любов, а без нея какви гейропейци ще сме???

Лепиларите на сидераста от атака тоя път ги чака пандиз ,бушон в мутрата и цинтара в ребрата!

кога ще бъдат свалени...

Отличен, прекрасен въпрос!

Ако цял месец е -20 зимата ,детето си гологлаво ли ще държиш навън? Не може ли този закон да уточни за какво точно се отнася...толкова ли е трудно да се уточни ,че става въпрос за бурки, чалми, полицейски маски, използвани от други не по предназначение?

А на полицайте каските и маските по силата на този закон не би следвало да ги носят

противогази.

Истината, че цялата Мафия, част от която се е настанила и в парламента, вече ги тресе шубето, защото грабежа е стигнал такова ниво, при което никой от тях не знае откъде ше му изскочи някой - с нахлузен "шлем"

Ами сега- имам една руска плетена шапка, която зимно време се надява на главата (най-вече децата я носят), при което само очите се виждат - страшно много пази от ниски температури. Кво прави с такава шапка - през зимата?

за качулки да не говорим... Големи патриоти ни водят.

Ще има чок сеир :)))))

Тоест - зимата вече без шалове?

да владенце! вече и чорапогащник не може си нахлузих на чутурата

Чудесно, най-после ще се отървем от кукерите, винаги са ми изглеждали подозрително и заплашително.

ай, тъпанари-не е ли ясно за какво иде реч-не за детските шалчета и шапки

Не, малоумнико - от закона е ясно, че става въпрос И за шалове, шапки, па даже и за очила.

че има много неадекватни коментари от хора, които нямат понятие какво е публично място! Затова смесват каски маски, ски-писти, шалове, очила и забрадки!Все пак когато моториста или скиора бъде спрян за проверка от полицията следва да си покаже лицето, но бурката няма да я свали , защото ще се позове на религията!Това е разликата, не се правете на неразбрали!

Ми просветли нам неуките.

това правя!А ако още не сте разбрали, че циганките от Пазарджик нарочно нахлузиха бурките, без дори да знаят кой е Мохамед, си е ваш проблем!

а да си свалят ли и брадите и превръзките, а?

Ако под бурките имат бради, веднага ги: 1. Глобяват те с 200 лева/For first time/ 2. Глобяват те с още 5о лева за несъответсваща снимка в личната карта и 10, защото си пресякъл на червено 3. Искат ти данъчна декларация за парите, с които си купил камуфлажното обелкло-бурка, а ако нямаш такава 500 лева за първи път. Назначават ти ревизия на физическо лице 4. "Съветват те", но не много в районното.Като платиш: 5. Пращат те по етапен ред в неназован, таен и секретен обект, където има специалисти, които знаят как да получат отговор на въпросите: а./ Шпионин ли си или не си? б./Жена ли си, мъж ли си? в./Извънземен? г./ Кога най-накрая ще примеш вярата в хиндуизма и ще почнеш да ходиш гол/а и т.н. Разбира се ще те обръснат на всички места , където бръснача влиза... При условие, че приемеш, а то няма друг начин, вземаш си бурката и си тръгваш по живо по здраво. До следващия път... /Върни се на първи ред/ :)