Депутатите бламираха кабинета за закона за отнемане на имущество

Парламентът отхвърли на първото четене законопроекта за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност и от административни нарушения. По време на дебатите отново се стигна до сблъсък между опозицията и ГЕРБ.

Обратно в новината

Коментари - Депутатите бламираха кабинета за закона за отнемане на имущество | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази, че е елементарна- да, съгласен съм, но е много яка, много секси! Някой нещо напреки?

Прочетен вестник

Да направят референдум! Да видим останалия прост народец какво ще каже! ВСИЧКИ СА МАСКАРИ!!!!!!!!!!!!! ООООООООООх Алеко, няма читави хора в България вече!

"Отнемане на имущество от престъпна дейност". Още в заглавието е заложено противоречие! Престъпната дейност се доказва единствено в съда, а не в някаква си комисия! Освен това, поради ниския праг, отново големите акули ще се маскират зад ятата от цаци!

ако го бяха приели на ц.ц. трябваше да му вземат апартаментите *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

мисла,че закона е представен,като пропаганден ход , с очакване да буде отхвурлен,нема истинско правителство

Манолова кога ще си затвори устата?!Толкова нагла, колкото и неграмотна. "Юристка" от свободния университет във Варна.В К-л печелеше само делата, които купуваше от докладчици -приятелки съдийки. А любовните й и финансови афери нямат край. Много нагла и безпардонна псевдосоциалистка.

Сменете снимката отляво на статията,че ....оле ...страх!

Сложете му снимката на Цецка Цачева или Румяна Желева да е на кеф. Sorry, по-добре Искра Фидосова! Довелн ли си сега, гербер смотан. Гледай си Искра зе лека нощ!

и трите са по-сполучливи попадения,все още невампирясали!

Мен ми харесва тази хубава, нищо че е червена, но баш вампирка! Много е яка! Някой да каже нещо напреки срущу сексапила на Майчето?

тия в парламента моми нема ли кои да ги треска...

Такива закони е имало и в други държави,когато са били необходими.Няма друг начин - вижте по улиците мадами по на 20г карат коли за 200000!Но много трудно ще мине такъв закон - никой не реже клона ,на който седи.

А къде бяха "независимите" да ударят едно зависимо рамо на ГЕРБ??И още по-важно къде бяха техните депутати??По това ще познаете че е популизъм предлагания закон и самите Гербери не искат да мине, но ще могат да приказват как другите да виновни..

100 хиляди лева... Това е един апартамент! С две думи въпросния закон може да се преведе така: властта си запазва правото да конфискува имуществото на всеки, стига да го пожелае. Забележете - дори съд не е необходим. Някаква комисия решава - колко основателно? Колкото комисията прецени. После - ако искаш, съди държавата и доказвай, че нямаш сестра. 10 години съд, ти няма къде да живееш.

Естествено ,че не трябва да бъде приет . Стига простотия след простотия .

Права сте, но лумпените от Герб са на друго мнение.

"Бламираха"...? Абе, смешници!

Законите се правят, за да се контролира периферните мошенници! Мафията не се пипа никога! И така периферните мошенници са всички останали населяващи територията на България плащат на адвокати , а те на съдии и прокурори , и понякога на полица , за да се объркат нещата! Схемата работи на 100%, а ако някой излъже , че е платил му чупят нещо!

то це вижда от гласуването кой е крал и го е страх

ТАЗИ МАЯ МАНОЛОВА ЩЕ СКАЧА НАЙ-МНОГО ЗАЩОТО НЕЙНИЯТ СЪПРУГ МИТНИЧАРЯ ОТ ЮГОЗАПАДНА МИТНИЦА МИЛЕН МАНОЛОВ Е СУПЕР КОРУМПИРАН ТИП ОЩЕ ОТ ЗОРАТА НА ДЕМОКРАЦИЯТА С КОНТРАБАНДАТА НА ЦИГАРИ И ФИКТИВНИ ИЗНОСИ ПРЕЗ ГЮЕШЕВО ПОСТРОИХА КЪЩА ЗА 200 000 ДМ КОЯТО СТОИ ВСЕ ОЩЕ НЕОБИТАЕМА , И ОЩЕ ДЕСЕТКИ ИМОТИ ............КАК МОЖЕ ДА ИЗБИРАТ ХОРАТА ТАЗИ ОТРЕПКА ЗА ДЕПУТАТ

Аргументите, че този закон щял да удари всички български граждани са абсолютно несъстоятелни и лицемерни. Първо преобладаващата част от българските граждани са бедни като църковни мишки и на тях законът ще отнеме на босия цървулите. Второ същият процент български граждани не са престъпници и нямат придобито по престъпен начин имущество и трето от закона се плашат най-вече тези, които са престъпници и имат придобито по този начин имущество, обаче при сегашното състояние на съдебната ни система това трудно се доказва в съда. Примери всекидневно и колкото щеш. Така че не лейте крокодилски сълзи за нещастния български гражданин. Що се отнася до това, че само в Ирландия имало такъв закон, ама там имало тероризъм, това няма нищо общо с незаконно придобитото имущество.

Браво Иване!

Иване, не си наясно за какво става въпрос. Те искат някаква комисия да може да решава дали ти си престъпник или не. Къде е логиката ? Ще кажеш, "ами съда не става за нищо". Добре, съгласен съм. Но защо мислиш, че тази комисия ще е по-различна от съда ? Ти казваш, че по-големия процент от хората нямат какво да им вземат и няма да бъдат засегнати. Няма да бъдат ПРЯКО засегнати, но като подгонят работодателя им, да приемем дребен бизнесмен с малка фирма за няколко стотин хиляди лева (колкото 5 - 6 апартамента в София). Той няма да може да докаже, че е бил на гурбет и е спестил парите, щото естествено човечеца е поскрил туй онуй да не плаща всички данъци и не ги е обявил. Но тогава вместо да му вземат данъците и някоя друга лихва и глоба ако щеш, те ще кажат : ооо престъпна дейност, вземаме всичко. И тогава и тия бедните хорица, дето работят при него и те ще пострадат. Този закон е много грозен и ще удари не по големите престъпници, а по дребните риби, които са поскрили дребни работи, и тяхното наказание няма изобщо да отговаря на деянието (разбирай да им вземат всичко)!

Рони, за много глупави смяташ хората от форума. Ние сега ще седим да мислим , както сама каза , за тези които са скрили това онова. Това не е съд , а агенция , която сравнява дохода ти с имуществото ти. Като не можеш да докажеш с какви пари си го купил , просто го губиш- Трябва да почнат да се плащат данъци накрая. а това че работодателя щял да фалира и обикновенните хора да станат по- бедни, въобще не ни ги пробутвай тия глупости

ха-ха, да бях на мястото на БСП щях да искам 100х увеличение на минималната заплата... и дори повече :-D

Ми то се знае, че такъв закон никога няма да приемат, щото първо ще ударят себе си. Например Ипон. Ама що да не направят зрелища. Малииий какви са ми борци за правда!

А НЕ СИ НАПРАВИЛ ДАРЕНИЕ НА ГЕРБ - А СМЕ ТИ КОНФИСКУЖАЛИ ВИЛАТА! - ама аз съм я купил за 10000! - НИЩО, ПО ОЦЕНКА Е 100000 И ДОХОДЪТ ТИ НЕ ОТГОВАРЯ! ТАКЪВ Е ЗАКОНЪТ! ми да пшоведем въоръжена борба тогава - ООН го повзволява, когато има геноцид :))))))))

за съжаление в момента референдум може да решава само въпроси от компетенцията на народното събрание - тоест - може да променя конституцията, но не да прави нова. предвид колко "революционери" се навъдиха напоследък някой може да пробва и преврат да направи, ама се съмнявам...

Така е , но в момента... В революциите РЕЗУЛТАТИТЕ са други. А ТЕ не се правят с бизнес партии, прогнили до ушите в престъпленията си, а със СИЛНИ ГРАДИВНИ ИДЕИ за развитие на ОБЩЕСТВОТО и подкрепата МУ!

Законите казват, е всеки е длъжен да обявява доходите си и да плаща данъци за тях. Ако не го прави значи е нарушител и само заради това би трябвало да му се отнеме имущество, което е платено с незаконни доходи. За крадените пари няма нужда да се коментира

А за имоти, купувани на цени, в пъти по-ниски от пазарните с пари от тъщата и консултантнски договори по тема, по която нямам никаква компетентност какво се прави?

Ти като си продадеш телефона на старо и като не си декларираш прихода и си направил данъчно нарушение, какво е редното ? Да ти вземат къщата ли ? Да редно е държавата да си прибере данъците, дори с лихвите, но не и повече ! Другото е прекомерно и е грозно !

Вие депутатите не ги мислете - те са видни консултантни по всякакви теми и ще си оправдаят парите за имотите, че и отгоре ще им останат. Вие му мислете, след като сте купували жилища с разни кредити и сте носили в банките едни слубежни бележки с истинските си доходи и са ви отпуснали кредит, а после в НОИ работодателя ви е декларирал, че ви плаща 250 лв само. Накрая те пак ще са сухи , а вие ще изгорите и ще идете да ревече на рамото на премиера тиква.

Бламираха?! Ха-ха-ха Смях в залата :)))

Толкова сме умни всички - да се чудиш защо сме все на опашката! Дай ни нещо да оплюем и само гледай съвършенство! Виж, за работа не ни търси..

За да сме на опашката и избираме гробокопачите си да ни управляват пак, причината е в липса и НЕзаложени правилата на правовата държава в българското законодателство и неработещата съдебна система. Една държава без съдебна система не е държава, обществото тъне в корупция и се лумпенизира бързо.

Вече и на олигофрените,ще им светне,кои са мошениците и крадците в България.Жалките опити на сини, червени,жълти и т.н.,да минат за демократи,няма да минат.Истина или лъжа,изберете сами! Само ГЕРБ,ЗАВИНАГИ.

Е като е само ГЕРБ завинаги, що точно тия от ГЕРБ ги нямаше в пленарна зала. Толкова сте смешни. Кой ви е виновен бе о...ни.

Всички днешните депутати, скрили се зад имунитет вследствие на участие в предишни управления сега треперят и са против. Реално, всички от тях се обогатиха по необясним начин или с лаишки и фалшифицирани обяснения и документи. Гербаджиите днес са същата стока. Този закон тярбва да бъде приет. Но наистина границата да е някак си съоразмерена до стойности до 500 хиляди лева и не са фрапиращи. Имоти над 1 милион да се доказват задължително.

Интересно обаче защо в залата не са били всички гербери??? Да не би липсващите да са от тези,които са с блажни пръсти???

В тоя случай всички избягал и депутати на ГЕРБ трябва да занесат извинителна бележка на Боко!- Нали така им заповяда, когато ги избраха? Никога не са отсъствали така масово и то при тяхен законопроект. Личи си от Луната, че тая тиквена нива в НС и ГЕРБ са все гнили кауни отсега. То не бяха консултанти като Лъчистия Мозък, като Доан, Костоолу, и Дочоолу, чишащия Румян, Фидоска и др., цалата пасмина дупедати, все едни и същи маскари.

Та този закон си го имаше още по времето на соца и той си работеше перфектно!!! И НИКОЙ, абсолютно НИКОЙ не беше пострадал без причина. Сега искат да го премахнат, за да се ОЗАКОНИ откраднатото в продължение на 22 г. Жалко...

Пише се УЗАКОНИ .

Всичко много хубаво, ама само на теория. Има доста недомислени неща, според мен. Някак все пак трябва да има доказателство, че даден имот/имущество са придобити по престъпен или незаконосъобразен начин. И тогава да се конфискува. Иначе съдията може да си го изтълкува както си поиска и да вземе жилището на кой ли не, а нашите съдии си ги знаем като стока....

Не знам защо, ама тая Маргарита много ми прилича на Баба Яга яхнала метлата...

А шестте апартамента на Цветанов и парите даде ни му уж от тъстовете му По този закон цвъцко ще стане бездомен клошар много скоро.

Браво на депутатите, само така, да мре милиционерската хунта

Съгласен съм, може да има в закона недосмислици, те могат да се корегират в процеса на дебатите. Така е в правовите дължави. Но не в това е проблема! Преди да се приложи закона, се иска да се направи РАБОТЕЩА СЪДЕБНА СИСТЕМА, ЗАЩОТО ТЯ ЩЕ ПРИЛАГА ЗАКОНА. И НАЙ ХУбАВИЯ зАКОН БЕЗ СЪДЕБНА СИСТЕМА ОСТАВА НЕПРИЛОЖИМ!

А за да стане работеща, съдебна система трябва да се ДЕполитизира, т.е. да се отдели съдебната система от политическата власт, както е в правовите държави на Европа. Настоящата действаща съдебна система избира своето ръководство- ВСС от политическите партии в НС и познай за кого ще работят съдиите във ВСС?! Изборът на ВСС е бетониран в настоящата действаща българска конституция, за това трябват КОНСТИТУЦИОННИ ПРОМЕНИ с нова структура на ВСС и нов избор. Но нито една от бетонираните стари комунистически глави в БСП, СДС+ДСБ, ГЕРБ и прочее искат такива конституционни промени.

журналистите да вземата да си напънат мозъка малко и да използват български думи, какви са тия чуждици.

Червени, стига сте защитавали мутрите, защото това ще ви удари много лошо на изборите. 99 процента от нормалните хора нямат придобивки над 100хил. лв и те виждат за кой сте се загрижили.

Само до преди 2-3 години дори една панелка се продаваше на цени по-скъпи от 100000лв. 99 % от народа, през последните 20 години е принуден да работи в сивата икономика. Да не говорим за това какъв е процентът от българите, които взимат по 400 пършиви лева, а са осигурявани / това е легитимният приход/ на още по-пършивите минимални. Така, че не блъфирай народа, че това не го засяга. И банки и всички други институции дерат точно народа, а не мутрите и останалите ояли се властимеещи

До всички които РЕВЪТ, като убодена мечка, че закона е лош! Да такъв е! Наистина е лош! Защото на НАС ЧЕСТНИТЕ ХОРА ни трябва закон, който отнема незаконно придобитото, независимо преди колко години е станало това, както и да е без значение на кого е "прехвърлено". Как така наяма да мога да докажа от къде са ми приходите, които съм изработил или спечелил с честен труд? Пари придобити чрез методите на мошениците, престъпниците и крадците не могат да се докажат - ясно е защо. Също така трябва да се отнема и всички незаконно построено! А за по-големи жилища, по-скъпи коли, по-лъскави магазини, хотели, заведения, трябва да важи принципа - ВИНОВЕН ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО. И притежанието на такава собственост, да БЪДЕ ПРЕДПОСТАВКА ЗА ПРОВЕРКА.

Не сме "убодени мечки" бе! Преди този закон да се приложи, се иска да се направи РАБОТЕЩА СЪДЕБНА СИСТЕМА, ЗАЩОТО ТЯ ЩЕ ПРИЛАГА ЗАКОНА. И НАЙ ХУбАВИЯ зАКОН БЕЗ СЪДЕБНА СИСТЕМА ОСТАВА НЕПРИЛОЖИМ!

Да наистина без съдебна система, както сме сега, това няма как да се случи. Затова: 1. трябва ни ВЕЛИКО (но настина велико) народно събрание 2. съдиите и шефовете на полицията да са избират пряко от народа 3. механизам за отзоваване на депутати от Народното събрание. Последното не е никак трудно, изхождайки от факта, че вече е ХХI век и възможностите на информационните технологии са такива, че може дори да се прилага ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ. Знам, че за някои това е като анатема, но тъй като не го вярват и затова не се впечатляват много. Ние обаче, трябва да напрвим всичко възможно да се случи, особено разбирайки колко това може да бъде изпълнено.

Да, закона е лош, защото сме свидетели на действащи корупционни схеми и сега!!! КЪДЕ СА ПАРИТЕ ОТ АКЦИИТЕ НА НАП???? КЪДЕ Е ФИСКАЛНИЯ РЕЗЕРВ????? Те сега не могат да оправят кражбите от ДДС и далаверите, а ще се връщат 15 години назад. Закона ще бъде само за хора противници на сегашния герберски режим!!!

Бойко като засне замъците на мутрите да не би да конфискува нещо? Всичко си е по старо му. Разбира се, че този закон е насочен точно към панелките и схлупените дупки на бедния народ. Питай в шивашките цехове на колко ги осигуряват / т.е. колко е легитимният им приход/ и тогава проповядвай глупостите си. Или за теб и шивачките са мутри???????

Това е идеята, да няма съдебно производство, да има един вид провинение/наказание. Защо? Същото е в магазина: вземаш и плащаш, тук е ВЪПРОСА като нямаш законен доход как плащаш,.......тия имоти.....на база декларации подавани в НАП всичко е черно на бяло, отразено, след него сива икономика...захранвана от проституция, наркотици, рекет, отвличания, убийства и все "демократично придобити доходи".... В много европейски страни се конфискува движимо и недвижимо имущество при невъзможност за доказване на доходи....абсолютно нормално.... Държавата си конфискува имоти с недоказан произход на парите и следващия и ход е да ги подари чрез търг на партиен велможа... Прехода свършва с магистралите, парите стават кът, ще изчезнат съвсем скоро към 2012, 2013 и държавата ще се озъби....Това е смисъла на закона..........

Започва да прилича на робовладелски строй и решения на самотек.

Законопроектът е много хитро и коварно замислен. Задава ли си някой как се доказват доходи и цени от периода 1992-2000 - когато имаше и инфлации и стари/нови цени и всякаква бъркотия. И сега постфактум да се лови риба в старата мътна вода. Ама вие да не си мислите, че това касае само политиците? Нееее само не и тях. Накрая ще вземат пак на сиромасите жилищата. Такова нещо даже и по турско време тука не е било

Говорим за НЕДОКАЗАНИ ДОХОДИ НАД 100 000 СЕГАШНИ ЛЕВА, КРЕТЕН!

за 50 000 евро преди 2-3 години можеше да се купи само панелка - гарсониера, а не палат!

Те нали затова станаха тези инфлации и деноминации, за да се заметат следите на червените крадльовци. Но има математически методи и модели с достатъчна практическа точност с които може да се докаже неправомерно забогатяване. От ЕС одобряват проектозакона. Та има да трепериш Андрешко и няма отърване....

Как да не ги бламират. Нали при такова решение трябва да отнемат имуществото на 89-93% от така нареченият "ЕЛИТ"-включително и на политиците /извинявам се те не са елит/. Само вземете решението народа ще Ви подкрепи.

ГАРВАН НА ГАРВАНУ ОКО НЕ ВАДИ!поредната предизборна лакардия! ЖАЛНА МУ МАЙКА НА НАРОДА ни с тия лъжливи и крадливи като за световно имбецили!

НАПЪЛНО ВЕРНО И НАЙ ТОЧНО! Законът е хубав, но "опозицията" го атакува, защото се страхува, че ще се приложи само за нейните хора, а не за хората на ГЕРБ. Причината е в съдебната система на България , тя от време ОНО- ПОЛИТИЗИРАНА е , свързана е със политическата власт и се намира под шапката на управляващата партия. Именно съдебната система трябва да приложи този нов закон на ГЕРБ, но при тази политизирана съдебна система, законът няма да се прилага за хората на ГЕРБ и сие, а само за хората на "опозицията". А ГЕРБ ( и опозицията) не пожелаха да направят КОНСТИТУЦИОННИ ПРОМЕНИ в съделбната система за да я направят работеща!

Продадоха си за по 1 лев цели заводи, а ние ще доказваме от къде намерихме толкова много пари / над 100 000 лв/ за една гарсониерка. Това е целта - всички жилища да са в ръцете на една шепа идиоти, а след това ще плащате и заплата на още по-голям идиот посочен от тях за домоуправител, кото от Вашето безправно име ще подписва наляво и надясно заробващи ви договори с топлофикация, с банки за кредити и т.н

да се конфискуват апартаментите на Цецко и тъста и тъщата и на оня от общината /как му беше името - с 14 имота/пък да им се върнат ако докажат доходи колкото е пазарната им стойност.След това да карат наред всички ,които през последните 20 години са добили някакъв имот-да се конфискува.Следкоето след няколко години може и съдът да се произнесе!

А на Първанката и сие?

на тях ще е по-трудно, че са доста повече ;-)

десет нови заповеди : лъжата е истина ,клюката също . не слушай умните и мъдрите , а слушай фанатиците. мрази всички , особено несъгласните с теб . глупостта е мъдрост . неграмотността - интелигентност. некадърността е ценз за висш пост . да продължавам ли , или познахте сегашното управление ?

Хубаво е ,че все още има червена партия на престъпността,та да защити откраднатото от мене!Затова винаги ще гласувам за тях-те са гарант ,че крадливото остава ненаказано!Браво червени другари,да живее мафията!

КЪОРФИШЕЦИ! ПРЕДИЗБОРНИ! БЕЛКИМ ХВАНАТ ДИКИШ И НАРОДА ПАК ДА ИМ СЕ ВЪРЖЕ! И ПАК ЗА НЕГО - КУКИШ!

Цачева,добре е,че ги тествахте,но следващия път да осигуриш мнозинството на ГЕРБ,иначе излиза,че и вашите ви бламират?!Народе мой!