Ще глобяват за лоши медицински услуги

Предложенията за промени в Закона за здравно осигуряване са свързани със създаване на дисциплина и подобряване на системата за задължително здравно осигуряване. Другата цел е осъществяването на медицинския контрол, който ще се регламентира.

Обратно в новината

Коментари - Ще глобяват за лоши медицински услуги | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе не случайно на този му викат Лъчо мозъка , сигур има що , а? к'во ша каете ?

самият проф.ЧИРКОВ ПРИЗНА 4Е БГ Д-Р КАТО ЦЯЛО Е НЕКОМПЕТЕНТЕН И ИМА НУЖДА ОТ ДОУ4ВАНЕ...!!!!

doktorite sa al4ni i nahalni! gledat jiv da te oberat ne gi interesuva imi6 li pari niama6 li!i vinagi gledat da te prekarat prez 4astniat si kabimet da ti vzemat parite!a ako ne dai si boje niama6 pari 6te mre6!!!

Радвам се че ще закрият болниците....но частните кабинети където ни преглеждат на цена 80-250 лв за преглед...Например .проф.Миланов -директор на болница Св.Наум ----толкова му е висока таксата чеее глава да те заболи ...има частни няколко кабинета и след това в болницата ..та тя да не е негова че се разпорежда като феодал...инвестира ..да хубава е болницата но персионала какъв е да не говорим ..а той как се държи с тях....само лежащо болен може да каже ..всичко др. е лицемерие и разделяй и владей...

Пациент възмутено говори на лекар: - Докторе! Каква е тая огромна сметка? Та ти ме лекува само две седмици. - Мда, скъпи мой! Само ако знаеше, колко интересен е твоят случай и какво огромно изкушение изпитвах да доведа нещата до аутопсия...

Доктор към пациент: - Пригответе се за най-лошото! - Ще умра ли докторе? - Не, но Ви изписвам лекарство, което не се плаща от Здравната каса.

В края на прегледа лекарят казва на пациента: - Отидете до прозореца и извадете максимално навън езика! Докторът пише рецептата. - Но вие въобще не погледнахте гърлото ми! - Няма нужда, диагнозата ви е дископатия. А това с езика е за да дразня данъчните отсреща.

След тежка операция близките на пациента се явявят при опериралия го хирург с пачка с банкноти. - Как мислите докторе ще живее ли? Докторът брои внимателно парите: - За сега не виждам как ще стане!

Пациент звъни на личният си лекар, за час. - Мога да ви приема след две седмици. - Но до тогава аз може и да умра. - Няма проблеми. Жена ви да се обади да отмени часа.

А мед. сестри и акушерки имат ли място в здравната система на България? Те нямат право да регистрират самостоятелна дейност. И в една обява виждам, че пенсиониран лекар предлага ... грижи по домовете - поставяне на инжекции, смяна на катетър, тоалет. Това са сестрински манипулации, лекарите нямат опит в грижите за болния. Никой да не си мисли, че някой, щом е лекар, може да прави манипулациите по-добре от опитна мед. сестра! Акушерките могат по домовете да помагат на майките да кърмят и да къпят бебето си. Защо МЗ не им разрешава да вършат това легално като се регистрират? Е, вярно е, че ще вземат някой лев от ресора на лекарите, но услугите ще са по-качествени!

господа министри, аз съм безработна - обяснете ми защо трябва да плащам здравни осигуровки, след като не ползвам никакви медицински услуги. Не искате ли да плащаме данък и за въздуха който дишаме! Няма да е зле да има данък светлина - защото слънцети изгрява въпреки вас! Помислете, помислете - могат да се измислят много данъци и да се съберат доста парички от нещастния народ, за да има какво да крадете после, а естествено и за да си вдигнете заплатките! Вземайте - ние още сме едно просто стадо овце!

Какво е това официално доплащане? Значи освен на лекаря сега ще трябва да плащаме и допълнително на здравното заведение, нищо, че си плащаме здравните осигуровки.

Трябва да сме много наивни или тъпи, за да си мислим, че докторите на снимката горе ще сътворят закони за защита на пациентите! По скоро законите ще узаконят беззаконията на участниците в системата на псевдо-здравеопзаван напр. ще се регламентира законово доплащането от страна на пациентите и ще се вдигнат здравните застраховки. Ефекта за пациента ще е нулев, а за докторите по-нови джипове, тризонети и имоти.

ама хич не вярвам това да стане поради простата причина, че в БГ са останали не знам дали има и 1 шепа съвестни лекари - останалите са алчни, безскруполни и изобщо нямат и грам човещинка - вярвайте ми за това, казвам го от опит........

Вервайте ми че ще се самоконтролират докторите и ще има качествено здравеопазване с лица като д-р Кехуйов и цялата гилдия от алчни, некомпетентни и арогантни участници в системата. Българското здравеопазване е на последно място в Европа, според проучване на Дейли Телеграф. Изследван са здравните системи в 33 европейски страни по системата на Euro Health Consumer Index въз основа на 38 фактора. Сред тях са достъпът на пациентите до медицински услуги и информация, както и времето за чакане пред лекарския кабинет или за извършването на дадена манипулация. Най-малко точки събира България, а преди нас са Румъния, Албания,Словакия, Полша и Македония.

Да го видим как ще стане!!!

Е СЕГА ВЕЧЕ ХАЗНАТА ЩЕ СЕ НАПЪЛНИ.ХА ДА ВИДИМ?ХВАЛА НА ТАКЪВИ ХОРА!