Коментари - Захарова: Гледаме на заплахата за узурпиране на Руската църква като открита враждебност | Днес.dir.bg

Захарова: Гледаме на заплахата за узурпиране на Руската църква като открита враждебност

Говорителката на руското МВнР предупреди българските власти, че "ще бъде търсена отговорност за техните незаконни действия"

Обратно в новината

Коментари - Захарова: Гледаме на заплахата за узурпиране на Руската църква като открита враждебност | Днес.dir.bg

Коментари

В Парламента усилено се говори, че господин NEXOмир АНАЛниев, като седнел да обядва в служебния бюфет на НС и нагъвал по 5-6 порции една след друга. Както си му е реда - първо, второ, трето, пето и така нататък. Грижел се за себе си и най-вече за шкембето си, така да се каже. Шкембе, което можел вече на рамо да си го носи. Вечер пак от бюфета на НС си взимал храна за вкъщи и за из път - ако евентуално огладнее по пътя за дома си. Карал бюфетчийките да му увиват храната в картонени кутии за вкъщи. И като стана въпрос за храната в бюфета на НС, цените там са повече от народни - зер да не вземат много да се охарчат и овътрят народните избраници. Кюфте/кебапче по 1 лев, таратор по 1-2 лева, супа по 2 и 50, основно ястие по за 3-4 лева и все такива блажни, народни цени. В същото време кило кашкавал "Маджаров" на свободния пазар е 57 лева килото. Сирене от 80% вода, а останалите 20% са от цялата Менделеева таблица плюс ГМО като бонус. А пък БГ-робската, овча, проста, малоумна и мега страхлива рая кучета я яли! Пък и на кой му дреме на шмайзера за такава проста рая?!

Видимо е какви хора се канят как другата страна се заглушава !! Ако не си фанатик и си малко умен ще видиш !! Как ни обработват !! Аз мисля че и фанатиците от ДБ го виждат но се правят на улави !!

Чиста провинция спор няма !! Денков си каза на ДАНС вяра да нямаш което значи че поповете са изгонени нарочно !! Ама даже по купените тв миряните казват на чия страна са и на кой си е църквата !!

Дори и за уличните кучета е повече от ясно, че това крещящо злодейство е провокация и специална психологическа операция на представителите на ЦРУ към американското посолство в София( на брой 708 от общо 3080 служители в посолството). Цел и поставени задачи на операцията: 1). Активно мероприятие за осъществяване на провокация под формата на мега grande русофобия. Обтягане на и без това обтегнатите отношения между Русия и България и насаждане на взаимна омраза и неприязън между руснаци и българи. Мероприятието върви в пакет с провокацията и специалната ЦРУ операция по събарянето на Паметника на Съветската армия плюс изгонването на един руски журналист и кореспондент; 2). Ограбване и мега grande кражба на ценни икони и църковна утвар и най-вече мощите на светеца съхранявани в криптата на Руската църква в София и тяхната продажба по световните пазари и аукциони за артефакти, антики и исторически ценности. Малка част от откраднатото ще бъде подхвърлено на алчните попове от БПЦ, а останалата, по-голяма част от откраднатите църковни ценности ще заминат към частните колекции на богати американски олигарси и богаташи. Те вече са си поръчали какво да им бъде доставено. Част от откраднатото ще бъде продадено по разни аукциони от ЦРУ, което ръководи световния трафик и дистрибуция на откраднати артефакти и исторически ценности и антики; 3). Злепоставяне на България и българите като най-големите безбожници, подлеци, подлизурковци, мръсници, страхливци, мижитурки и предатели не в целия свят, ами в цялата Вселена. Което разбира се, въобще не e никак далеч от истината.

Руснаците са престъпници и убийци! И кое не ти е ясно, или изобщо - си като тях?

Толкова много глупав ум никъде няма ...Как може в България църквата да е руска, след като на блатняните ватенки ние даваме християнството??? То бива бива предателство към собствената Розина, но такива изказвания са за съд. Да ти покаже Захариева акта, че е купила църквата...Това,че КГБ е използваше под попско прикритие е друга приказка. Браво на нашите разузнавачи, хванаха ги на дело и мърдане няма- или затвор, или екстрадиция . И попиканите алкохолици бързо си отидоха сами!

дори за малоумниците е видно , че си продажна руска подлога , ай наздраве . на еск

Оказа се че Тъпите Американски Гъзоцелувачи освен всичко останало могат да крадат и църкви.

Тъп русоробски галош. Ти си името.

Заплаха можете бъит на територии росиа у Захарова балшои фантазии

Американските подлоги закон не признават. Но може горчиво да съжаляват.

Подлога си ти. Предател! Такива като теб се разстрелваха по време на война.

Марче, Марчеее ...като отвори дума за договори, то и с Украйна имате договор, гарантиращ териториалната и цялост... Ама ей на, каква стана тя

ААА ТЕ ЗА КОНИТЕ И ДОГОВОРИТЕ СА ЗА ВАС , А ПЪК НИЕ КОГАТО НИ ОТЪРВА ТОГАВА ГИ СПАЗАВАМЕ

Уж американска колония а в нея Русия краде и църкви и земя и бизнеси. А държавата я ръководи ДЕБЕЛ ДС внук санкциониран от същите тия американци дето уж са превзели държавата. Ако енергията система е 50 % собственост на руснаци или поставени на Русия лица като Ковашки Доган и тн. Ако 100% горивата са руски. То как може колонията да е щат а не губерния. Още повече че обикновен и съветски граждани се назначават за управители на губернията

"Само пропаднаи хора без морал", могат да помисят , че Бъгария иска да отнеме "Руската" църква от ... ммм... Това ми звучи познато. Къде и съм го чува? А, Мария?

По добре е тука да за мълчат неверниците който сега продават и предават БЪЛГАРИЯ ЕЙ НЕ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ВЪВ БЪЛГАРИ МИСЛЯТ ДА СЕ ОТКАЗВАТ И ХУЛЯТ РФ. ЖИВЕТЕ СИ СКАПАНИЯ ЖИВОТ И ОСТАВЕТЕ НАС ДА ЗАЧИТАМЕ БОГ И СЛУЖИТЕЛИТЕ НА ПРАВОСЛАВИЕТО БЪЛГАРОРУСКО /поне сега църквите са ни над земята за разлика под турско робство когато са били скрити под земята НЕКА БОГ ПАЗИ ИСТИНСКИТЕ БЪЛГАРОЛЮБЦИ

И ние гледаме по същият начин на нейното заключване, защото на кого е парцела ще реши съдът, но преди всичко това е църква.

Когато напуска завинаги Русия на път за Германия, композиторът Михаил Глинка се съблякъл на границата съвсем гол и захвърлил дрехите си на земята, да не би случайно да са заразени с руския дух, плюл на руската земя и извикал: „Дай Боже, никога повече да не видя тази мерзка страна и нейните жители!“

На тази руска наглост, трябва да бъде сложен край! Прекъсване на всякакви дипломатически отношения с гнусната азиатска педерация, и масови гонения на руснаци лоялни на "цар" путан !!!

Само нашите тутурутки са до кожа съблякани от ватенките, ама нали са по прости от маймунски задник и са навикнали да са надупени към РуZията могат да твърдят, че българската земя е руска, колкото и западните покрайнини сръбски!

Руските Убийци, крадци и международни престъпници, обявили България за враг ни обвиняват в нарушаване на международните закони, нелоялност и безчестие, точно това, което са те самите. Руската наглост и безпардонност са безгранични. Тези азиятски подонки си мислят, че всичко им е позволено щом имат атомни бомби.

До Прес-алкашето на Руската педерация - марш отсюда шлюха продажная.

Ще ти турим в устата тоя пустиняк...

Освен всички нарушения на държавните закони, руските духовници извършват и тежко канонично нарушение, приравнено с разкол - не изпълняват нарежданията на Българският патриарх под чието духовно ръководство трябва да е храмът, а и споменават на Литургията първо патриарх Кирил, за патриарх Неофит не е ясно дали изобщо го споменават!

Ами то си е открита враждебност и то от най долните. Просто нямам думи…

Четем предложения тук, Руската църква в София да се предадяла за ползване от украинските бежанци. ЗА СВЕДЕНИЕ: МОЛИТВИТЕ в българските и руските църкви и песнопенията са на един и същ език ЦЪРКОВЕН - СТАРОБЪЛГАРСКИ ! Занесен в Русия, в Кевска Рус с приемането им на Христовата вяра от нашия патриарх и църква с евангелията, изписани върху милиони кожи по заповед на цар Симеон и великата му държавническа политика. С Първият руски патриарх - българин. Русия има 14 патриарси последователно - БЪЛГАРИ. ТАКА : РУСИЯ приемайки от нас християнството, ПРИЕМА и нашите книги с НАШИЯ ЕЗИК и НАШАТА ПИСМЕНОСТ. Разширявайки територията си във вековете като Русия и СССР на цял континент до Японско море, нашия език и писменост става основен чак до там. Та и до съюзникът й Монголия. ТАКА НИЕ, БЪЛГАРИТЕ се явяваме основоположник на Кириловата цивилизация в света с огромно население, дразнещо другите цивилизации - Латинска, Англосаксонска, може и Будистка, но тя не ни приема като конкурентна. Видео-интервюта и много статии излязоха в началото на войната ЗАЩО украинците са избирали България, а не Румъния, Полша, Западните страни. Заради ЕЗИКА, ПИСМЕНОСТТА, РЕЛИГИЯТА, БЛИЗОСТТА НА НАРОДИТЕ НИ, любовта им към морето ни и БЛИЗОСТТА ни с родината им. Показаха много украинки, плачейки от умиление в нашите църкви и духовната им упора, че могат да се молят и слушат на същия език литургиите и пенията. И, че ИКОНИТЕ са същите като в техните църкви. ДА! Защото нашите икони са рисувани в стила на руската иконопис. Всички знаят разликата на древните български икони и днешните с по-новата живопис и стил. Гостите възторжено споделят, че тук са като у дома. Същите блокове, строени от съветско време, същите сгради в класически стил, паркове, църкви, разбираем език, манталитет на хората, .... и щастие в минутите на усамотенние в храма пред същите икони, свещенически молитви и песнопения.....както и приемането им от хората тук, помощ и състрадателност при пристигането им, когато са били в шок. Толкова за гостите! ВЪПРОСЪТ Е: Как така имаме еднакви декори на живот ? Как така имаме разбираем език и душевност? Как така в българската църква си като в украинската, а 30 год по-назад - като в руската от СССР ? Как така са спокойни да искат работа, да попълват документи за временно пребиваване, за помощ, за ..... с едни и същи БУКВИ ? И: КАК така този народ, еднакъв с този зад източната си, северната си и югоизточна.....граница, без западната, стигна до смъртен бой с този отвъд границите му, без западната ? Всички българи приеха това със смръщено чело, със свити устни и вежди, клепнали от болка, осъзнавайки безумието и предстоящата национално-демографска трагедия за войниците им. Българите го приехме така, а на запад, лъганите народи и политиците им - с радост. И със съгласие за военна помощ за страната на гостите ни. След това западните народи осъзнаха на гърба си и с джоба си безсмислието на тази война, но не и трагедията на воините и фамилиите им от двете страни на бойната линия. Кръвта им зареждаше с дива ярост едни политици....Дано българите, които никога не са гледали съветски филми за Втората световна война и никога не са изучавали в училище руската класика - поезия и проза, българите, които никога не са откривали сходната ни душевност, морал, духовност с тия хора от двете страни на бойната линия, поради забрани в медии и образование..., та.... дано тия българи се замислят и осъзнаят, че щом гостите-украинци са като у дома си у нас, как пък биха се чувствали в бившата си родина! И да осъзнаят, че принадлежността към църква и религия, обединява тези народи в една и съща духовна, културна, цивилизиционна общност. Т.е. - в една и съща ЦИВИЛИЗАЦИЯ. Дано пък тези читатели тук свържат горенаписаното КОЙ Е СЪЗДАТЕЛ НА ТАЗИ ЦИВИЛИЗАЦИЯ ???? Език, писменост, вяра, духовност ! И колко голяма е трагедията да се избиват тези народи, заради нарушени политически условия на честна дума, без договор във възторжената 1989 г с падането на Берлинската стена, обединяването на европейските народи християнски и обещанието границите на НАТО да останат както в 1991 г, без доближаване границите на ядрена Русия от ядрени САЩ . Дано тези българи гласуват, изискват и избират политици,въздържани в крайните си изказвания на политическата международна сцена. А не за безмозъчни, антидипломатически и антинационални, граничещи до радикализъм позиции и до безгласен слугинаж. За да бъдат уважавани в избрания ни път към Европа и ЕС. Дори НАТО. Както са избрали и се държат Орбан. че и Ердоган натовеца. И имат много повече уважение в Европа, НАТО и света, отколкото нашите политици. МИСЛЕТЕ БЪЛГАРИ! Вас ви приемат в света така, както ви представляват политиците ви! Това ли искате? Съгласни ли сте? Великата дипломация на САЩ е да се разбира с Китай, с Япония, с арабите и да извлича ползи. Над 70 г го е правила след световната война. Западните колониални държави с дипломация и с памук са вадили душите за договори, а са забогатели от грабежи на различни народи в миналото. Изисквайте и очаквайте да бъде българският политик обран в такава деликатна дипломация с народи от една и съща на нас цивилизационна принадлежност като Русия - не значи, че сме прости, диви, антиевропейци и .... Гъзолизника и предателя НИКЪДЕ в света НЕ Е уважаван и е за подбив. А поданика му го смятат за същия нещастник без достойнство и чест. НЕ ПРЕДАВАЙТЕ, НЕ ПЛЮЙТЕ цивилизационния си код ! Цивилизационната си принадлежност. Вместо да се гордеете пред света, че сте НЕИН АВТОР, вие я плюете и заклеймявате. Съветският акдемик Лихачов е казал, че Русия / не днешна/ е ДЪЩЕРЯ ДУХОВНА на България ! Сещайте се ! Точка. Никога, никога, българи, търчащи в чужди университети, по чужди съседски морета, рипайки на чужди ритми по кръчми, точейки лиги от възторжено чуждопоклоничество, НИКОГА няма да бъдете приети там, освен търговски, като клиент, носещ им оборот и печалба! Никога, вие българи, с чужди дипломи, борещи се за работно място и заплата, и социални придобивки в англосаксонския свят няма да бъдете приети там като свои. Стига да сте умни - ще го разберете. Щото произхождате от друга цивилизация и култура - плашещ факт за тях, плюс национализма им.. Същото, както вие самите приемате мюсюлманския свят, будисткия свят - винаги за вас ще са гости или чужди, неразбираеми и непредвидими. Там завинаги ще живеете с пълен джоб дори, но с празна душа. Дори да сте успели там, то запомнете - дължи се на гена ви български с високо АйКю и на силния ви дух. А дух и психика са белег на определена култура и духовност. На цивилизационен код, съдържащ и двете - вашите устреми и разбирания за добро и зло, за крах и за успех. Не късайте корените си културни и цивилизационни, независимо от медийното ви облъчване и образователното! Четете! Глътнете си лигите от сиртакито, кючека и не се смятайте и за много успели и модерни в един свят, бленуван от вас, на северозапад, защото там не е вашият свят. Харесвайте го и вземете хубавото от него! Надграждайте го с вашата цивилизационна култура! НО не плюйте, не отричайте историята си, бабите и дядовците си. Борете се там, живи и здрави, за кариера, работа, признание, в условията на безпощадна конкуренция и безпощаден капитализъм с мечта да сте богати. В свят със заети всички ниши за печалба от местните, гледащи ви високомерно и неприемащи православните. Че и бившите социалистически народи. Но от машината на печалбата, пазете душата си ! Като храм!

Не си българин, а тролчик кагебеец !!! Толкова лъжи,пропаганда и полупустинни само изпечен агент на Митрофанова може да напише !!! Само в едно си прав, че признавате че азбуката и религията и книжовноста ви сме ви я дали ние ,българите !!! И пак сте неблагодарни ,и пак искате господство над народа ни !!!! Да ,ама НЕ !!! Когато България е била държава с дворци ,икономика,книжовност, култура, непобедима войска ,вие в Москва сте били в блатата и сте говорили на монголски с конете си / перефтаьирам думите на любимия ви агент Г. Димитров пред Лайпцигския процед / !!! Така ,че впиянчената Захарова и оня алкохолик Медведев да вървят на х@й !!! Путлер капут!!!

Пропаганда или историческа истина, бодяща руснаците и българска гордост е, че сме им създали всичко в ония времена?

До 9-ти дан дали не си блъскан много в главата, а?

Църквата си е наша,а нотариалния акт е фалшиф издаден едва през 1997.г. при положение, че църквата е строена през 1913г.когата Русия като сега ни е била пак обявила за враг.Това ,че земята е била руска Имперска собственост,не значи че църквата е строена с руски пари,а точно обратното с български пари.В София повечето блокове са на Общински терен,но не значи че са собственост на Общината,а са собственост на този който е дал парите за строеж.Това,че някой Нотариус е заверил документи без да има хабер ,кой е дал парите за строежа,ще се докаже в съда.И нищо чудно тоя Нотариус да е бил финансово стимулиран да направи тая правна грешка от някой политически функционер русофил на висока Партийна позиция.Рано или късно,ще се разбере истината,че това си е чисто българска църква и няма да я даваме нито на украинци нито на руснаци,защото тя е отворена за всички християни и в нея работа нямат никакви руски агенти,прикрити под расото .

кой е коментирал имоти, нотариални актове,собствености, принадлежности ? Говори се защо пък на укрите да даряваме църквата ? там винаги са ходили българите

Дълго, но добре написано. Прочетох го цялото. Относно будизма и другите източни религии, за разлика от еврейските такива, те са духовни и нямат нищо общо с държавния апарат и държавата. Освен това искам да подчертая че като човек бил и на запад и на Изток, на Изток не съм усетил ни най малко онова пренебрежително отношение и надсмешка характерно за западняците.

Да не забравяме, че ние първи обявихме Русия за неприятелска страна, когато България първа в света на 26.2 2022 забрани на руските самолети да кацат у нас. Едва след това на 5 март 2022 г. Путин обяви всички държави в ЕС за недружествени страни, вкл. България.

Лъжа! България не е обявявала Русия за неприятелскиа държава, за разлика от Русия, която ни вкара в списъка с неприятелски държави. Типично по комунистически руският роб обвинява нас в греховете на Руската Фашистфедерация

Май май ще си останете без църква

Господ ще ни накаже за това, че хората на посолството вдигнаха ръка срещу вярата и посягат на храма!

Канадеца въобще не го е ене, иска да насъсква славяни срещу славяни!

На храмове посягат комунисти спонсорирани от Москва. Справка -атентата е Света Неделя

Както и мекеретата на посолството. Справка - Руската църква.

От една страна, руската църква си е българска. От друга, добре е, че захарова е вдянала, че ние не сме си приятели, особено след като рашистан ни обявиха за враг. Та за кво реват при всичките тези факти.

Русия ни обяви за неприятелска страна на 5.3.2022, след като България на 26.2 2022 България забрани руски самолети да кацат у нас

Сатанистите-евроатлантици и Злия Запад претърпяха пълен провал в Украйна. Руснаците са на път да празнуват победата. Скоро терористичния режим на Зеленски ще е в миналото И след като западните сатанисти видяха, че губят войната - те измислиха нови методи за провокация - опитват се с политически провокации, такива като с руската църква, да дразнят руснаците. Само че историята показва, че който е тръгнал да дразни Русия - добро не е видял. Само си представете, ако руски крилати ракети Калибър и Циркон завалят над софия - българските политически подлоги на американците как ще бягат панически на всички посоки. Руснаците като взривят няколко сгради в София, и българските политически продажници от страх и ужас ще капитулират на секундата. Чудя се на американците - защо им трябва да се занимават със такива страхливи продажни отрепки като българските политици?!

Вземи изтрезней.

Маша, изтрезня ли? Буботиш като кукумявка в хралупа.

Трябва и друго да направим всички големи джамии да им слагаме християнски символи и само като имат молитва там резняците на найрямите тогава да се махат и после да си функционират като хр.храмове оня Ердоган какво направи със света София спомнете си от Европа възроптаха и Ватикана и толкоз

Приятелски отношения с неприятелска държава, за каквато те самите ни обявиха Руснаците под приятелство разбират пълно подчинение, ама свърши тая

Какъв договор за приятелски отношения бе, утайко азиатски, нали ни обявихте за неприятелска държава. Спи спирта, кремълска мършо

Аз по изключение ще подкрепя Захарова. В тази църква се съхраняват мощите на голям руски светец, който въпреки че съм католик ми е помагал като младеж. Много внимавайте какво правите, защото Господ и светеца гледат отгоре. В църковните дела не може да има озурпиране, кавги, страсти и дразги ако тази църква е руска дайте им я и настоявайте да я управляват руснаци с безупречна репутация отколкото да правите прецеденти и скандали.

Че откакто Путин дойде на власт, руснаци с безупречна репутация няма

Русия е голяма страна, хората стават свещеници защото обичат Бога, все двама-трима ще намерят.

Ама те избягаха от Русия и от режима на Путин.

Именно другарю, именно. Свети Серафим Софийски не спира да помага. И ако помниш какво пише в Новия Завет "вече няма пи юдеин, ни елин". А когатотова е казано още е нямало руснаци, братче. Така, че светецът е на всички не само на руснаците и Захаровата какво иска?

Вие обявихте България за враг! Вие лъжете и мажете! Българите си имаме църква! Вие я бяхте окупирали! Сега пак е наша, както е редно! Украинците ви направиха за смях! На разпродажба сте за Китай!

Трай, келикандзер!

Австрия винаги е била на наша страна! Те спряха Румъния, за да не сме сами! Австрия и Германия са нашият гръб! Това са нашите съюзници!

Захариева вече не става въпрос за враждебност а направо за омраза.

вижте я таа евраZийска гивиндия ..как вилнее в гнеZдото на Zападните оси :) Ню Йорк ..как черпи с пълни шепи от либералния лукс ..вдигнала е пищна сватба в Ню Йорк..а сега го играйка на руска патриотка ..а всъщност тя просто си е една постоянно поркана понаедряла и поодъртела кокотка. https://bgkids.hallowedgaming.com/experts/nju-jork-svatba-marija-zaharova.html

крадливи българчета, ама нищо друго не умеят.

Тя си е такава матрьошка и без сиво вещество, но може да пие от самовара на пуутлеер за по дълъг живот !

В тарапаната през 1997 решили да започнат с приватизацията, и взели квото могат.

Да живее България, НАТО, ЕС и Германия!

Вие обявихте България за враг! Вие лъжете и мажете! Българите си имаме църква! Вие я бяхте окупирали! Сега пак е наша, както е редно! Украинците ви направиха за смях! На разпродажба сте за Китай!

Ей тъпак, какво ли не направи България враждебно спрямо Русия в продължение на 30 години и особена напоследък, ной-ВЪРЛИЯ ястреб (кокошка разбира се), марионетка на Кравария..за какво да я обави Русия - за първа дружка ли!? Целият ЕС е враг заради безкрайните саткции -ДОЛУ??

Добре че ги покръстихме тия степни саляци, че иначе захарова и досега нямаше да знае какъв е вкусът на алкохола

Тя Захарова още колко вкусове знай…охоооуу

Настоящите български власти са пълно дъно. Акцията се води пт корумпирания Пеевски, който се страхува, че ще бъде тикнат в затвора, ако не лае по поръчка на господарите си от магнитски. А наивниците продължават да гласуват за сглобката между корумпираните и лъжците.

Кой ще тикне Пеевски в затвора бе?Та той е член на проруска антибългарска партия

Караконджул!

Хит в тубата в момента е путьо реши да се прави на пич и отиде на посещение в детското отделение на една болница и като отвори вратата едно момиченце изпищя и се зави през глава.

Полша и Германия водят преговори за разделянето на Калининград, тая за руската църква е закудкудякала.

Маша шлюхата алхшка пак заплашва. Мамичкта им свинска болшевишката. Мръсни руски боклуци. Освен да заплашват друго не знаят. Мрете скапани руски свине!!!!

Кой печели?

Тея боклуци цела държава искат да узурпират, а щели да ни търсят отговорност на наш храм. Типично по Путлерски.

Откога Захарова започна да разбира от църкви?

Като сме почнали да взимаме чужди църкви, предлагам да присвоим и джамията Баня Баши и Софийската синагога !

Коментари - Захарова: Гледаме на заплахата за узурпиране на Руската църква като открита враждебност | Днес.dir.bg

Захарова: Гледаме на заплахата за узурпиране на Руската църква като открита враждебност

Говорителката на руското МВнР предупреди българските власти, че "ще бъде търсена отговорност за техните незаконни действия"

Обратно в новината

Коментари - Захарова: Гледаме на заплахата за узурпиране на Руската църква като открита враждебност | Днес.dir.bg

Коментари

В Парламента усилено се говори, че господин NEXOмир АНАЛниев, като седнел да обядва в служебния бюфет на НС и нагъвал по 5-6 порции една след друга. Както си му е реда - първо, второ, трето, пето и така нататък. Грижел се за себе си и най-вече за шкембето си, така да се каже. Шкембе, което можел вече на рамо да си го носи. Вечер пак от бюфета на НС си взимал храна за вкъщи и за из път - ако евентуално огладнее по пътя за дома си. Карал бюфетчийките да му увиват храната в картонени кутии за вкъщи. И като стана въпрос за храната в бюфета на НС, цените там са повече от народни - зер да не вземат много да се охарчат и овътрят народните избраници. Кюфте/кебапче по 1 лев, таратор по 1-2 лева, супа по 2 и 50, основно ястие по за 3-4 лева и все такива блажни, народни цени. В същото време кило кашкавал "Маджаров" на свободния пазар е 57 лева килото. Сирене от 80% вода, а останалите 20% са от цялата Менделеева таблица плюс ГМО като бонус. А пък БГ-робската, овча, проста, малоумна и мега страхлива рая кучета я яли! Пък и на кой му дреме на шмайзера за такава проста рая?!

Видимо е какви хора се канят как другата страна се заглушава !! Ако не си фанатик и си малко умен ще видиш !! Как ни обработват !! Аз мисля че и фанатиците от ДБ го виждат но се правят на улави !!

Чиста провинция спор няма !! Денков си каза на ДАНС вяра да нямаш което значи че поповете са изгонени нарочно !! Ама даже по купените тв миряните казват на чия страна са и на кой си е църквата !!

Дори и за уличните кучета е повече от ясно, че това крещящо злодейство е провокация и специална психологическа операция на представителите на ЦРУ към американското посолство в София( на брой 708 от общо 3080 служители в посолството). Цел и поставени задачи на операцията: 1). Активно мероприятие за осъществяване на провокация под формата на мега grande русофобия. Обтягане на и без това обтегнатите отношения между Русия и България и насаждане на взаимна омраза и неприязън между руснаци и българи. Мероприятието върви в пакет с провокацията и специалната ЦРУ операция по събарянето на Паметника на Съветската армия плюс изгонването на един руски журналист и кореспондент; 2). Ограбване и мега grande кражба на ценни икони и църковна утвар и най-вече мощите на светеца съхранявани в криптата на Руската църква в София и тяхната продажба по световните пазари и аукциони за артефакти, антики и исторически ценности. Малка част от откраднатото ще бъде подхвърлено на алчните попове от БПЦ, а останалата, по-голяма част от откраднатите църковни ценности ще заминат към частните колекции на богати американски олигарси и богаташи. Те вече са си поръчали какво да им бъде доставено. Част от откраднатото ще бъде продадено по разни аукциони от ЦРУ, което ръководи световния трафик и дистрибуция на откраднати артефакти и исторически ценности и антики; 3). Злепоставяне на България и българите като най-големите безбожници, подлеци, подлизурковци, мръсници, страхливци, мижитурки и предатели не в целия свят, ами в цялата Вселена. Което разбира се, въобще не e никак далеч от истината.

Руснаците са престъпници и убийци! И кое не ти е ясно, или изобщо - си като тях?

Толкова много глупав ум никъде няма ...Как може в България църквата да е руска, след като на блатняните ватенки ние даваме християнството??? То бива бива предателство към собствената Розина, но такива изказвания са за съд. Да ти покаже Захариева акта, че е купила църквата...Това,че КГБ е използваше под попско прикритие е друга приказка. Браво на нашите разузнавачи, хванаха ги на дело и мърдане няма- или затвор, или екстрадиция . И попиканите алкохолици бързо си отидоха сами!

дори за малоумниците е видно , че си продажна руска подлога , ай наздраве . на еск

Оказа се че Тъпите Американски Гъзоцелувачи освен всичко останало могат да крадат и църкви.

Тъп русоробски галош. Ти си името.

Заплаха можете бъит на територии росиа у Захарова балшои фантазии

Американските подлоги закон не признават. Но може горчиво да съжаляват.

Подлога си ти. Предател! Такива като теб се разстрелваха по време на война.

Марче, Марчеее ...като отвори дума за договори, то и с Украйна имате договор, гарантиращ териториалната и цялост... Ама ей на, каква стана тя

ААА ТЕ ЗА КОНИТЕ И ДОГОВОРИТЕ СА ЗА ВАС , А ПЪК НИЕ КОГАТО НИ ОТЪРВА ТОГАВА ГИ СПАЗАВАМЕ

Уж американска колония а в нея Русия краде и църкви и земя и бизнеси. А държавата я ръководи ДЕБЕЛ ДС внук санкциониран от същите тия американци дето уж са превзели държавата. Ако енергията система е 50 % собственост на руснаци или поставени на Русия лица като Ковашки Доган и тн. Ако 100% горивата са руски. То как може колонията да е щат а не губерния. Още повече че обикновен и съветски граждани се назначават за управители на губернията

"Само пропаднаи хора без морал", могат да помисят , че Бъгария иска да отнеме "Руската" църква от ... ммм... Това ми звучи познато. Къде и съм го чува? А, Мария?

По добре е тука да за мълчат неверниците който сега продават и предават БЪЛГАРИЯ ЕЙ НЕ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ВЪВ БЪЛГАРИ МИСЛЯТ ДА СЕ ОТКАЗВАТ И ХУЛЯТ РФ. ЖИВЕТЕ СИ СКАПАНИЯ ЖИВОТ И ОСТАВЕТЕ НАС ДА ЗАЧИТАМЕ БОГ И СЛУЖИТЕЛИТЕ НА ПРАВОСЛАВИЕТО БЪЛГАРОРУСКО /поне сега църквите са ни над земята за разлика под турско робство когато са били скрити под земята НЕКА БОГ ПАЗИ ИСТИНСКИТЕ БЪЛГАРОЛЮБЦИ

И ние гледаме по същият начин на нейното заключване, защото на кого е парцела ще реши съдът, но преди всичко това е църква.

Когато напуска завинаги Русия на път за Германия, композиторът Михаил Глинка се съблякъл на границата съвсем гол и захвърлил дрехите си на земята, да не би случайно да са заразени с руския дух, плюл на руската земя и извикал: „Дай Боже, никога повече да не видя тази мерзка страна и нейните жители!“

На тази руска наглост, трябва да бъде сложен край! Прекъсване на всякакви дипломатически отношения с гнусната азиатска педерация, и масови гонения на руснаци лоялни на "цар" путан !!!

Само нашите тутурутки са до кожа съблякани от ватенките, ама нали са по прости от маймунски задник и са навикнали да са надупени към РуZията могат да твърдят, че българската земя е руска, колкото и западните покрайнини сръбски!

Руските Убийци, крадци и международни престъпници, обявили България за враг ни обвиняват в нарушаване на международните закони, нелоялност и безчестие, точно това, което са те самите. Руската наглост и безпардонност са безгранични. Тези азиятски подонки си мислят, че всичко им е позволено щом имат атомни бомби.

До Прес-алкашето на Руската педерация - марш отсюда шлюха продажная.

Ще ти турим в устата тоя пустиняк...

Освен всички нарушения на държавните закони, руските духовници извършват и тежко канонично нарушение, приравнено с разкол - не изпълняват нарежданията на Българският патриарх под чието духовно ръководство трябва да е храмът, а и споменават на Литургията първо патриарх Кирил, за патриарх Неофит не е ясно дали изобщо го споменават!

Ами то си е открита враждебност и то от най долните. Просто нямам думи…

Четем предложения тук, Руската църква в София да се предадяла за ползване от украинските бежанци. ЗА СВЕДЕНИЕ: МОЛИТВИТЕ в българските и руските църкви и песнопенията са на един и същ език ЦЪРКОВЕН - СТАРОБЪЛГАРСКИ ! Занесен в Русия, в Кевска Рус с приемането им на Христовата вяра от нашия патриарх и църква с евангелията, изписани върху милиони кожи по заповед на цар Симеон и великата му държавническа политика. С Първият руски патриарх - българин. Русия има 14 патриарси последователно - БЪЛГАРИ. ТАКА : РУСИЯ приемайки от нас християнството, ПРИЕМА и нашите книги с НАШИЯ ЕЗИК и НАШАТА ПИСМЕНОСТ. Разширявайки територията си във вековете като Русия и СССР на цял континент до Японско море, нашия език и писменост става основен чак до там. Та и до съюзникът й Монголия. ТАКА НИЕ, БЪЛГАРИТЕ се явяваме основоположник на Кириловата цивилизация в света с огромно население, дразнещо другите цивилизации - Латинска, Англосаксонска, може и Будистка, но тя не ни приема като конкурентна. Видео-интервюта и много статии излязоха в началото на войната ЗАЩО украинците са избирали България, а не Румъния, Полша, Западните страни. Заради ЕЗИКА, ПИСМЕНОСТТА, РЕЛИГИЯТА, БЛИЗОСТТА НА НАРОДИТЕ НИ, любовта им към морето ни и БЛИЗОСТТА ни с родината им. Показаха много украинки, плачейки от умиление в нашите църкви и духовната им упора, че могат да се молят и слушат на същия език литургиите и пенията. И, че ИКОНИТЕ са същите като в техните църкви. ДА! Защото нашите икони са рисувани в стила на руската иконопис. Всички знаят разликата на древните български икони и днешните с по-новата живопис и стил. Гостите възторжено споделят, че тук са като у дома. Същите блокове, строени от съветско време, същите сгради в класически стил, паркове, църкви, разбираем език, манталитет на хората, .... и щастие в минутите на усамотенние в храма пред същите икони, свещенически молитви и песнопения.....както и приемането им от хората тук, помощ и състрадателност при пристигането им, когато са били в шок. Толкова за гостите! ВЪПРОСЪТ Е: Как така имаме еднакви декори на живот ? Как така имаме разбираем език и душевност? Как така в българската църква си като в украинската, а 30 год по-назад - като в руската от СССР ? Как така са спокойни да искат работа, да попълват документи за временно пребиваване, за помощ, за ..... с едни и същи БУКВИ ? И: КАК така този народ, еднакъв с този зад източната си, северната си и югоизточна.....граница, без западната, стигна до смъртен бой с този отвъд границите му, без западната ? Всички българи приеха това със смръщено чело, със свити устни и вежди, клепнали от болка, осъзнавайки безумието и предстоящата национално-демографска трагедия за войниците им. Българите го приехме така, а на запад, лъганите народи и политиците им - с радост. И със съгласие за военна помощ за страната на гостите ни. След това западните народи осъзнаха на гърба си и с джоба си безсмислието на тази война, но не и трагедията на воините и фамилиите им от двете страни на бойната линия. Кръвта им зареждаше с дива ярост едни политици....Дано българите, които никога не са гледали съветски филми за Втората световна война и никога не са изучавали в училище руската класика - поезия и проза, българите, които никога не са откривали сходната ни душевност, морал, духовност с тия хора от двете страни на бойната линия, поради забрани в медии и образование..., та.... дано тия българи се замислят и осъзнаят, че щом гостите-украинци са като у дома си у нас, как пък биха се чувствали в бившата си родина! И да осъзнаят, че принадлежността към църква и религия, обединява тези народи в една и съща духовна, културна, цивилизиционна общност. Т.е. - в една и съща ЦИВИЛИЗАЦИЯ. Дано пък тези читатели тук свържат горенаписаното КОЙ Е СЪЗДАТЕЛ НА ТАЗИ ЦИВИЛИЗАЦИЯ ???? Език, писменост, вяра, духовност ! И колко голяма е трагедията да се избиват тези народи, заради нарушени политически условия на честна дума, без договор във възторжената 1989 г с падането на Берлинската стена, обединяването на европейските народи християнски и обещанието границите на НАТО да останат както в 1991 г, без доближаване границите на ядрена Русия от ядрени САЩ . Дано тези българи гласуват, изискват и избират политици,въздържани в крайните си изказвания на политическата международна сцена. А не за безмозъчни, антидипломатически и антинационални, граничещи до радикализъм позиции и до безгласен слугинаж. За да бъдат уважавани в избрания ни път към Европа и ЕС. Дори НАТО. Както са избрали и се държат Орбан. че и Ердоган натовеца. И имат много повече уважение в Европа, НАТО и света, отколкото нашите политици. МИСЛЕТЕ БЪЛГАРИ! Вас ви приемат в света така, както ви представляват политиците ви! Това ли искате? Съгласни ли сте? Великата дипломация на САЩ е да се разбира с Китай, с Япония, с арабите и да извлича ползи. Над 70 г го е правила след световната война. Западните колониални държави с дипломация и с памук са вадили душите за договори, а са забогатели от грабежи на различни народи в миналото. Изисквайте и очаквайте да бъде българският политик обран в такава деликатна дипломация с народи от една и съща на нас цивилизационна принадлежност като Русия - не значи, че сме прости, диви, антиевропейци и .... Гъзолизника и предателя НИКЪДЕ в света НЕ Е уважаван и е за подбив. А поданика му го смятат за същия нещастник без достойнство и чест. НЕ ПРЕДАВАЙТЕ, НЕ ПЛЮЙТЕ цивилизационния си код ! Цивилизационната си принадлежност. Вместо да се гордеете пред света, че сте НЕИН АВТОР, вие я плюете и заклеймявате. Съветският акдемик Лихачов е казал, че Русия / не днешна/ е ДЪЩЕРЯ ДУХОВНА на България ! Сещайте се ! Точка. Никога, никога, българи, търчащи в чужди университети, по чужди съседски морета, рипайки на чужди ритми по кръчми, точейки лиги от възторжено чуждопоклоничество, НИКОГА няма да бъдете приети там, освен търговски, като клиент, носещ им оборот и печалба! Никога, вие българи, с чужди дипломи, борещи се за работно място и заплата, и социални придобивки в англосаксонския свят няма да бъдете приети там като свои. Стига да сте умни - ще го разберете. Щото произхождате от друга цивилизация и култура - плашещ факт за тях, плюс национализма им.. Същото, както вие самите приемате мюсюлманския свят, будисткия свят - винаги за вас ще са гости или чужди, неразбираеми и непредвидими. Там завинаги ще живеете с пълен джоб дори, но с празна душа. Дори да сте успели там, то запомнете - дължи се на гена ви български с високо АйКю и на силния ви дух. А дух и психика са белег на определена култура и духовност. На цивилизационен код, съдържащ и двете - вашите устреми и разбирания за добро и зло, за крах и за успех. Не късайте корените си културни и цивилизационни, независимо от медийното ви облъчване и образователното! Четете! Глътнете си лигите от сиртакито, кючека и не се смятайте и за много успели и модерни в един свят, бленуван от вас, на северозапад, защото там не е вашият свят. Харесвайте го и вземете хубавото от него! Надграждайте го с вашата цивилизационна култура! НО не плюйте, не отричайте историята си, бабите и дядовците си. Борете се там, живи и здрави, за кариера, работа, признание, в условията на безпощадна конкуренция и безпощаден капитализъм с мечта да сте богати. В свят със заети всички ниши за печалба от местните, гледащи ви високомерно и неприемащи православните. Че и бившите социалистически народи. Но от машината на печалбата, пазете душата си ! Като храм!

Не си българин, а тролчик кагебеец !!! Толкова лъжи,пропаганда и полупустинни само изпечен агент на Митрофанова може да напише !!! Само в едно си прав, че признавате че азбуката и религията и книжовноста ви сме ви я дали ние ,българите !!! И пак сте неблагодарни ,и пак искате господство над народа ни !!!! Да ,ама НЕ !!! Когато България е била държава с дворци ,икономика,книжовност, култура, непобедима войска ,вие в Москва сте били в блатата и сте говорили на монголски с конете си / перефтаьирам думите на любимия ви агент Г. Димитров пред Лайпцигския процед / !!! Така ,че впиянчената Захарова и оня алкохолик Медведев да вървят на х@й !!! Путлер капут!!!

Пропаганда или историческа истина, бодяща руснаците и българска гордост е, че сме им създали всичко в ония времена?

До 9-ти дан дали не си блъскан много в главата, а?

Църквата си е наша,а нотариалния акт е фалшиф издаден едва през 1997.г. при положение, че църквата е строена през 1913г.когата Русия като сега ни е била пак обявила за враг.Това ,че земята е била руска Имперска собственост,не значи че църквата е строена с руски пари,а точно обратното с български пари.В София повечето блокове са на Общински терен,но не значи че са собственост на Общината,а са собственост на този който е дал парите за строеж.Това,че някой Нотариус е заверил документи без да има хабер ,кой е дал парите за строежа,ще се докаже в съда.И нищо чудно тоя Нотариус да е бил финансово стимулиран да направи тая правна грешка от някой политически функционер русофил на висока Партийна позиция.Рано или късно,ще се разбере истината,че това си е чисто българска църква и няма да я даваме нито на украинци нито на руснаци,защото тя е отворена за всички християни и в нея работа нямат никакви руски агенти,прикрити под расото .

кой е коментирал имоти, нотариални актове,собствености, принадлежности ? Говори се защо пък на укрите да даряваме църквата ? там винаги са ходили българите

Дълго, но добре написано. Прочетох го цялото. Относно будизма и другите източни религии, за разлика от еврейските такива, те са духовни и нямат нищо общо с държавния апарат и държавата. Освен това искам да подчертая че като човек бил и на запад и на Изток, на Изток не съм усетил ни най малко онова пренебрежително отношение и надсмешка характерно за западняците.

Да не забравяме, че ние първи обявихме Русия за неприятелска страна, когато България първа в света на 26.2 2022 забрани на руските самолети да кацат у нас. Едва след това на 5 март 2022 г. Путин обяви всички държави в ЕС за недружествени страни, вкл. България.

Лъжа! България не е обявявала Русия за неприятелскиа държава, за разлика от Русия, която ни вкара в списъка с неприятелски държави. Типично по комунистически руският роб обвинява нас в греховете на Руската Фашистфедерация

Май май ще си останете без църква

Господ ще ни накаже за това, че хората на посолството вдигнаха ръка срещу вярата и посягат на храма!

Канадеца въобще не го е ене, иска да насъсква славяни срещу славяни!

На храмове посягат комунисти спонсорирани от Москва. Справка -атентата е Света Неделя

Както и мекеретата на посолството. Справка - Руската църква.

От една страна, руската църква си е българска. От друга, добре е, че захарова е вдянала, че ние не сме си приятели, особено след като рашистан ни обявиха за враг. Та за кво реват при всичките тези факти.

Русия ни обяви за неприятелска страна на 5.3.2022, след като България на 26.2 2022 България забрани руски самолети да кацат у нас

Сатанистите-евроатлантици и Злия Запад претърпяха пълен провал в Украйна. Руснаците са на път да празнуват победата. Скоро терористичния режим на Зеленски ще е в миналото И след като западните сатанисти видяха, че губят войната - те измислиха нови методи за провокация - опитват се с политически провокации, такива като с руската църква, да дразнят руснаците. Само че историята показва, че който е тръгнал да дразни Русия - добро не е видял. Само си представете, ако руски крилати ракети Калибър и Циркон завалят над софия - българските политически подлоги на американците как ще бягат панически на всички посоки. Руснаците като взривят няколко сгради в София, и българските политически продажници от страх и ужас ще капитулират на секундата. Чудя се на американците - защо им трябва да се занимават със такива страхливи продажни отрепки като българските политици?!

Вземи изтрезней.

Маша, изтрезня ли? Буботиш като кукумявка в хралупа.

Трябва и друго да направим всички големи джамии да им слагаме християнски символи и само като имат молитва там резняците на найрямите тогава да се махат и после да си функционират като хр.храмове оня Ердоган какво направи със света София спомнете си от Европа възроптаха и Ватикана и толкоз

Приятелски отношения с неприятелска държава, за каквато те самите ни обявиха Руснаците под приятелство разбират пълно подчинение, ама свърши тая

Какъв договор за приятелски отношения бе, утайко азиатски, нали ни обявихте за неприятелска държава. Спи спирта, кремълска мършо

Аз по изключение ще подкрепя Захарова. В тази църква се съхраняват мощите на голям руски светец, който въпреки че съм католик ми е помагал като младеж. Много внимавайте какво правите, защото Господ и светеца гледат отгоре. В църковните дела не може да има озурпиране, кавги, страсти и дразги ако тази църква е руска дайте им я и настоявайте да я управляват руснаци с безупречна репутация отколкото да правите прецеденти и скандали.

Че откакто Путин дойде на власт, руснаци с безупречна репутация няма

Русия е голяма страна, хората стават свещеници защото обичат Бога, все двама-трима ще намерят.

Ама те избягаха от Русия и от режима на Путин.

Именно другарю, именно. Свети Серафим Софийски не спира да помага. И ако помниш какво пише в Новия Завет "вече няма пи юдеин, ни елин". А когатотова е казано още е нямало руснаци, братче. Така, че светецът е на всички не само на руснаците и Захаровата какво иска?

Вие обявихте България за враг! Вие лъжете и мажете! Българите си имаме църква! Вие я бяхте окупирали! Сега пак е наша, както е редно! Украинците ви направиха за смях! На разпродажба сте за Китай!

Трай, келикандзер!

Австрия винаги е била на наша страна! Те спряха Румъния, за да не сме сами! Австрия и Германия са нашият гръб! Това са нашите съюзници!

Захариева вече не става въпрос за враждебност а направо за омраза.

вижте я таа евраZийска гивиндия ..как вилнее в гнеZдото на Zападните оси :) Ню Йорк ..как черпи с пълни шепи от либералния лукс ..вдигнала е пищна сватба в Ню Йорк..а сега го играйка на руска патриотка ..а всъщност тя просто си е една постоянно поркана понаедряла и поодъртела кокотка. https://bgkids.hallowedgaming.com/experts/nju-jork-svatba-marija-zaharova.html

крадливи българчета, ама нищо друго не умеят.

Тя си е такава матрьошка и без сиво вещество, но може да пие от самовара на пуутлеер за по дълъг живот !

В тарапаната през 1997 решили да започнат с приватизацията, и взели квото могат.

Да живее България, НАТО, ЕС и Германия!

Вие обявихте България за враг! Вие лъжете и мажете! Българите си имаме църква! Вие я бяхте окупирали! Сега пак е наша, както е редно! Украинците ви направиха за смях! На разпродажба сте за Китай!

Ей тъпак, какво ли не направи България враждебно спрямо Русия в продължение на 30 години и особена напоследък, ной-ВЪРЛИЯ ястреб (кокошка разбира се), марионетка на Кравария..за какво да я обави Русия - за първа дружка ли!? Целият ЕС е враг заради безкрайните саткции -ДОЛУ??

Добре че ги покръстихме тия степни саляци, че иначе захарова и досега нямаше да знае какъв е вкусът на алкохола

Тя Захарова още колко вкусове знай…охоооуу

Настоящите български власти са пълно дъно. Акцията се води пт корумпирания Пеевски, който се страхува, че ще бъде тикнат в затвора, ако не лае по поръчка на господарите си от магнитски. А наивниците продължават да гласуват за сглобката между корумпираните и лъжците.

Кой ще тикне Пеевски в затвора бе?Та той е член на проруска антибългарска партия

Караконджул!

Хит в тубата в момента е путьо реши да се прави на пич и отиде на посещение в детското отделение на една болница и като отвори вратата едно момиченце изпищя и се зави през глава.

Полша и Германия водят преговори за разделянето на Калининград, тая за руската църква е закудкудякала.

Маша шлюхата алхшка пак заплашва. Мамичкта им свинска болшевишката. Мръсни руски боклуци. Освен да заплашват друго не знаят. Мрете скапани руски свине!!!!

Кой печели?

Тея боклуци цела държава искат да узурпират, а щели да ни търсят отговорност на наш храм. Типично по Путлерски.

Откога Захарова започна да разбира от църкви?

Като сме почнали да взимаме чужди църкви, предлагам да присвоим и джамията Баня Баши и Софийската синагога !