Захарова: Българите никога няма да подкрепят опитите да се заличи ролята на Русия в историята им

Събитията във Варна и повреждането на паметника на Съветската армия в София беше определено от говорителката на руското външно министерство като "актове на вандализъм и оскверняване на историческата памет и истина"

Обратно в новината

Коментари - Захарова: Българите никога няма да подкрепят опитите да се заличи ролята на Русия в историята им | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Простотията и невежеството са виновни за положението в зБългария Единствената страна която величае окупаторите си поради невежество Затова страната ще тъне в тинята на една империя на злото

Герб и ДБ са виновни за подмяна на историята. Тези изроди ще мрът като кучета и децата им и внуците долни помяри

Грешка!Да ме прощава покойният професор!Божидар Димитров!Поклон!

Захарова може само да духа на Българите,защото за друго не става!Както беше казал покойният професор Божидар Иванов "Тя няма цици бе!"

Аз не обичам поробителите на България!!!

Как поне веднъж не си избрахме точните ръководители?Как беше,шарлатани!Много точно,младежи без опит тлскат Бг към дъното.

Маша водката пак не е в час. Какво общо имат обикновените руски войници умирали за свободата на България /на които винаги ще бъдем признателни/ със сегашната мръсна терористична кремъска пасмина.

ооо Маша Захарова няма повод за притеснение! Никой няма намерение да забравя за ролята на русийката, но този път ще напишем истинската история, а не фалшивата, която ни се насажда от 150 години.

Коя е истинската?Че 500 години чакахме друг да дойде да ни освободи?500 години и само няколко будни българи си дадоха живота,но не бяха подкреппени достатъчно от българина(в по вечето случай предатели) Не може да се отрича нещо ,което е донесло свободата на България след дадени толкова много жертви.Срамото!

https://avatars.dzeninfra.ru/get-zendoc/16074/pub5a2ce5b02480900f4fe099135a2ce5cb5f49678efd416c35/scale1200

да "залича " факта че моя прадядо,опълченец се е сражавал на Шипка или да се гордея с това ?

Той се е сражавал за свободата на България, а не за нечии имперски интереси с главна цел отнемане на Проливите от Турция

Не се забравя злото Русия.

Важното е да забравиш баташкото клане, насилствената ислямизаци от турските уроди, фашисткия геноцид. Не ти трябва памет, род също трябва ти само свирки да правиш, това за вас приматите стига...

Никога няма да забравим червения терор след 1944г.

Типичния руснак е наглец. - Сигареты ест? - Не курю. - А если найду? ------------------------------ Няма да я забравим, надявам се и няма да я повторим, надявам се. Историята с русия.

Ния няма да я заличим - само ще я преместим...в голно нанагорнище, където някоя болна ватенка ако иска да иде я гледа с болно умиление. Гнойната пропагандистка ПЪПКА моча трябва да бъде премахната.

Пипи ПРОСТ СИ МНОГО

О, г-жо Захарова, никой не иска да ви заличава от историята ни, а и не бива. Всички българи трябва да помнят какво ЗЛО сте в нашата история.

Ей пендел изчекнат ти какво зло и кога точно си видял от Русия ,че така неистово лаеш и се давиш във слюнката си А ?!?? Много боклук има за чистене !!! На всичко му идва реда ....

Чума или не чума не ти е работа на тебе! Русия е притежавала България и ще я притежава занапред. Всичко тука се решава в Кремъл . Така е било и така ще бъде. А който с еправи на много умен, ще бъде унищожен, точно както самозабравилте се нациски терористи в Домбас!

Тоя па и плаши...алоу таранколу я си седни на малкия платен задник и се скрий. Аман от нагли ватенки!

Абе, дебил, я първо кажи що за чудо е това "Домбас"??? Дееба майка ви малоумна, неграмотници!!!

Една товарошутка проплаква в умиление: - Ой, девчонки, наш Алёша! Наблизо стоящ пловдивски "гларус" се засяга и отвръща по националистически: - Алёша може и да е ваш, но къмъка си е наш!

Белорусия доказа, че с мирни протести не се маха диктатор. Украйна в момента плаща кървава цена от реки от кръв, за колебанията си да се раздели с Кремъл. В България днес има повече кремълски петоколонници отколкото в Украйна. Без тяхната кръв България няма да пребъде, колкото и да не им се цапат ръцете на някои. Нужна е раздяла-лустрация с комунизма и тя е кървава. Самите комунисти повтарят от Девети 1944г: Тази власт с кръв сме я взели и с кръв ще я дадем. Днес всички в управлението на България са деца и внуци на Столетницата. Там няма случайно попаднали. Във властта.

Да почнем с фатмака и киро по румънски.

А ти си извади от нафталина съветската униформа на дядо си.

И понеже си решиха проблема с КГБ гледай сега къде е румъния и къде е задунайската республика.....

Част петата колона си ти, русофоб.

ВАжно е да се знае ИСТИНСКАТА роля ан русия-ссср или както там се води в историята на България! Всичките ПРОПАГАНДНИ лъжи полу истини и други "братски" " постановки от методичката са многогодишна манипулация! Да почнем с платените "репараций" след 1876, да продължим със "сребърния фонд" и златния резедв след 1944г! Да завършим с опита за присъединяване като 16 република към империята! Не обсъждаме "автоматичните" копия от докладите на всчики български посолства изпращани до москва! Колко да сте ни "братя" и каква да е ролята ви за "създаване " на македония като откъсване на българска територия!

Ами нормално репарациите ги плаща българския народ заради управляващите , които се присъудиняват към фашистка Германия и стават неин съюзник и на финала губят войната...Тук Русия вина няма, а сакскобурготите и политиците управлявали по онова време...Сега е сщото ние българския народ плащаме заради политиката на изродите , които управляват...

че с фашистка Германия си поделиха Полша през 1939г а Молдова и Прибалтика са анексирани от СССР, както днес Крим. Тогава България е независима и още не е принудена да избира между Хитлер и Сталин. Що бе, сука пригожинская?

Права е госпожа Захарова ...Нормалните Българи имаме памет и сме благодарни на Русия ... А сащ-исаните курви на повикване- ГМО-хора видни социалисти в миналото, ползували всичките облаци на системата , сега са първи либерали и демократи и плюят и рушат всичко предишно, което страстно са любили...Българи и руснаци имаме общи моменти в историята и ще останем близки братя...А безказармените късопишльовци и политически свиркаджийки да се либерализират колкото си искат...Мого ми приличат на героите от " Криворазбраната цивилизация"

ако си брат с мокши, урдмути, чукчи, явенки, чуваши, якути, татари, черкези, корейци, китайци, монголци....аз не съм. Със Сибир не мога за бъда брат. Брат съм с украинците - в Южна Украйна говорят на чист Старобългарски език със задпоставни окончания. Точно както в "македония", откъсната от България от Коминтерна.

Аз мисля че на много от украинските граждани не им е ясно дали са руснаци или украинци, а също така и особено не им пука.

Да има украинци наследници на българи, все пак ние сме им създали държавата, дали сме им писменост и азбука ...но сме се махнали от тази България заради войнстващите хазари и сега 90 % в украйна са хазарско еврейски мърши. И точно тези хем евреи, хем фашаци за 9 години избиха много хора с българско самосъзнание, разрушиха и паметника на Кубрат и още исторически свидетелства за древна България...Е точно тези не са ни братя , дори не са православни християни...

тя русия толкова е деформирала българската история в нейна полза,че много малко истина е останало.

Аз лично няма. И супер се дразня когато разни продажници като Иво Инджев вземат да ми обясняват каква била правилната история.

Както империята и в последствие - СССР, зал;ичиха всичко в историята си (средновековие) идващо от България. Паметници на окупатори нямаме нужда! Червената армия била спасила Европа от Нацизъм!? Много едностранно твърдение на невежи в исторически план хора, или прокарващи политика. Замени се нацизъм с болшевизъм-сталинизъм...от трън та на глог. Толкова зло от сме поели от " освободителната" червена армия, колкото от турското нашествие в ранното средновековие. И естествено трябва да се обележи че западните съюзници не са цвете за мирисане също.

СЛАВА НА МАЙКА РУСИЯ И НЕИНИЯ ПЪЛКОВОДЕЦ ПУТИН

Теодорче, кажи на лекарите в Карлуково да ти дават редовно хапчетата.

Захарова да си вземе паметника и да го занесе на Путкина- халал да им е.

Няма, няма, спокойно!

Бившата стриптизьорка много сигурна какво ще направят българите в бъдеще. Или си е проста по рождение, или ботоксовия гном й е наредил така да плямпа.

Така е. Имаме светли моменти, имаме и тъмни премълчавани с години моменти. Във Варненските централни гробища са погребани германски подводничари, защитаващи града от бомбардировката на Руския флот през първата световна. Нашите освободители ли са били тия, които обстрелваха Варна и защо никой не казва, че има доста разрушени къщи и убити цивилни граждани. Руския флот се оттегля, когато им става ясно, че германски подводници ще ги атакуват. Така че, освободители и приятели е доста спорно понятие. Варна е спасена от Германските подводници от разрушение през ПСВ.

Паметникът на Червената армия е паметник на армия, която извършва държавен преврат В България, краде от България, изнасилва и убива българи. Русия да си гледа своите работи и да спре да сере по чужди държави!

Правилно! Ние българите никога няма да забравим какво направи Русия за нас. Опитите на САЩ чрез медиите ни и Кирияк Стефчовци в страната едва ли ще има успех!

Нашата история е почти напълно променена. България е отдавна окупирана и парцелирана, като сме само една Хамериканска територия. Един вилает. За над 33 години, вече имаме поколения които са и генетично сбъркани, тъй като ЛГБТИ+ сбърканяците неименувано много са се нароили. Основното население в България, която превърнаха в държавата на абсурдите, е циганизирано, чалганизирано и с промито съзнание. Еврогейските/евроатлантически ценности са мнооого преди човешките ценности. https://www.youtube.com/watch?v=P0i1yL7JNzE

Освен Захарова имаме и мнения на големи български революционери, борили се за нашата свобода. Защо никой не чете статията на ГС Раковски за Рассия , той поне е безспорна фигура от нашето революционно движение. Имайте поне малко национална гордост и достойнство. Ние сме имали късмета, че похода на Рассия към проливите е съвпаднал с нашата мечта да сме свободни. А после-запитвате ли се свободни ли сме били? Колко пъти Рассия е спирала нашето обединение и питате ли се, защо обявяваме независимостта си толкова късно след Руско -Турската война. Ние просто сме били на пътя на имперските стремежи на Рассия.

Малев, ти сигурно не си чел, че руският император откупува от султана нашето "съединение", което в същност е било анексиране на Източна Румелия1 Знаеш ли колко милиона швейцарски франка опрощава на Турция, за да не нападне Княжество България след т. н. Съединение? Ще ти напомня 75 милиона златни франка!

Никой не иска мнението, обаче! Непотърсено мнение не се дава!

Убих толкова белвежити българи, като почнеш отт Георги Марков и стигнеш до Людмила. Нир сме били управлявани от Кремъл. И на-некадърните от на и най- лошите от нас са били техни слуги.

Да имаш руска роля в историята значи да си беден , прост и корумпиран . Руската връзка не прощава никому. Как може да забравим, че чакахме всеки ден по час на опашка за насъщни стоки , по 10 години за Москвич и 15 години за панелка , един месец годишно работихме безплатна ангария , а мъжете две години допълнително.

Аз съм против Русия да остане извън историята! Нека остане като най-големият грабител и унищожител на българската интелигенция.

Русофили обесиха Левски защото беше против Русия да пороби българите. Днес бившите комунисти са олигарси,деца на тези, които избиваха българите по заповед на руснаците.

не искаме да заличим Русия , искаме да заличим СССР от историята си.

Нищо не трябва да се заличава от историята! Просто трябва да се спре политизирането на историята и да се казва и изучава документираната истина! Не трябва да забравяме хилядите паднали в жертва руски войници, но не трябва да пропущаме и тайните споразумения на руския император за разкъсване на българските земи в няколко държави. Трябва да изучаваме и докладите на Граф Игнатиев, като руски представител при Високата порта, в които пише, че в никакъв случай не трябва да се допуска обединяване на всички българи в една държава, защото България ще е много силна, а това противоречи на руските интереси на Балканите!

И кои сте вие безказармени късопишльовци с една прочетена книга....Нищо не можете да заличите , а иначе СССР еврейската мърша горбачов се опитада го унищожи, но както е тръгнало пак ще се възстанови...

Интересни неща се случват с историята напоследък. Първо в България не било имало турско робство а османско присъствие, сега пък съветската армия избавила света от нацистите, но те пък не били толкова лоши като комунистите. Очаквам в скоро време да започнем да почитаме падналите в бой хитлеристки войници в борба със съветската армия(агресор). А защо да не се окаже че сме били и под комунистическо робство.

Имаме германски пилоти загинали в защита на небето над България. Но нямаме съветски войници загинали в защита на България.

пак не си пил хапчетата...

Също така имаме германски пилоти загинали в защита на небето над Лондон.

СЛАВА НА БРАТСКА РУСИЯ ДОЛУ фащ НАЙ ГОЛЯМОТО ЗЛО НА ТАЗ ЗЕМЯ

Теодорчо македончетата много ги убичам цял ден ша ма целуваш по уя

Майка ти..майка ти..

С унищожаване на културни и исторически паметници се прочу ИДИЛ/Даиш. От тях се учат ПП-Пропаднали педали, ДБ-Дебили и Бойчо. Браво на учениците, но да не си крият учителите терористи.

Не знаех че монумент на окупатор се нарича паметник на културата. Ми по вашата логика дайте да върнем паметниците на хитлер и нацистките символи.

А ролята на България в историята на Русия? Не знам да има паметник на българската просвета в Русия. Дали сме им и писменост и религия.

Кой предател слага минус? Поне да се аргументира или да приемаме че e руски нещастник

Не се учудвайте, това е резултат от промиването на мозъци. Пълно е с нещастници, които предпочитат Русия пред България!

Ответ Стану: не поверите, есть! Прямо в Москве, и никто не покушается! http://www.verav.ru/mess/news/2021/05/210525001640.jpg Самый первый появился в Мурманске. В Севастополе есть, в Самаре есть, в Череповце, Дмитрове, Коломне, Владивостоке, Черкесске, Липецке, в Краснодаре, в Старой Рязани памятник в виде креста в круге.

памятники Кириллу и Мефодию у нас есть в Москве, Дмитрове, Владивостоке, Коломне, Мурманске, Самаре, Саратове, Севастополе и Ханты-Мансийске. И самым, по-моему значимым памятником является то, что свою письменность мы так и называем "кириллица". И в отличии от "братских" народов у нас никому в голову не придет, из-за недовольства их флюгерной политикой уничтожать эти самые памятники.

Българския народ знае истината, че сте най-големия агресор на света! Започва се прочистването на балканите от вашето имперско присъствие! Ще си получат заслуженото и тези, които вие сложихте на власт след 1944-та г.!

Така е, българите не искаме и не трябва да забравяме ролята на Русия в историята на България. Трябва да помним всяка мръсотия направена от вас и да изобличим всяка проагандна лъжа която сте набивали в главите на хората.

На онази Русия - вечна признателност!

Пътувай курварова.

Един от плановете е бил цяла България да се изсели в сибир! НЯМА БЕЗПЛАТЕН ОБЯД

А последната ежегодна вноска от България на Русия/СССР за Освобождението от османско робство е внесена от нас през 1981 г., т. е. точно на 1300-годишнината ни.

Тая да си затваря гнусната миризлива уста. Да си живее в кочината Русия и да не смърди повече.

СЛАВА НА БРАТСКА РУСИЯ,ДОЛУ фащ ИСТИНАКОТО ЗЛО НА ТАЗ ЗЕМЯ

МногУ рано с тия глупости, бе, пийте си хапчетата

не мога да не споделя току що chatGPT какъв коан написа: Една нощ Мария Пияндето срещна Путин Хуйло в тъмнината. "Къде отиваш?" попита тя. "Където ме заведе пътят", отговори той. "Аз също", каза тя и се усмихна. И продължиха заедно, в тъмнината на нощта. WTF това е уникално!!!

Ние сме кандидати за отвъдокеанска територия на Великите САЩ.

Марш за копейки трол нещастен!