През 1995 г. Тръмп обявил загуби за $916 млн.

Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп през 1995 г. е отчел пред властите загуба за почти 1 милиард долара.

Обратно в новината

Коментари - През 1995 г. Тръмп обявил загуби за $916 млн. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Живея отдавна в US и с местните се чудим как от 300м държава успяха да излъчат тези двама клоуни за кандидат-президент! Ако случайно ви интересува, гледайте филма Ideocracy - много точна илюстрация как тази страна се превърна от империя на цирк (в лошият смисъл на думата)

Не знам защо се коментира Тръмп че през 95г.загубил милиони при това лични -важното е че въпреки загубите се е изправил ,успял и дори се е кандидатирал за президент - не всеки може да понесе такива загуби-пожелавам му успех

кара на субсидии от москва, затова е толкоз мил на съветските симпатизанти тук

Дали? На 25 март компания "Подеста Груп" подава декларация, в която посочва, че ще лобира за американския инвестиционен клон на "Сбербанк". Според документа фирмата ще работи върху банкиране, търговия и международни отношения. Изредени са и имената на трима лобисти, тясно свързани с Демократическата партия. Сред тях е Антъни Подеста, който се занимава с набиране на средства за кампанията на Хилъри Клинтън, освен това е бивш началник на щаба на Бил Клинтън и съветник на настоящия президент Барак Обама. Брат му Джон Подеста е председател на щаба на г-жа Клинтън. Останалите са Стивън Рейдмекър и Дейвид Адамс, бивши помощници на държавния секретар на САЩ. Регистрационната бланка посочва като дъщерни на клиента регистрираната на Каймановите острови Тройка Диалог", кипърската SBGB Cyprus Limited и регистрираната в Люксембург SB International. Според изнесената от Международния консорциум на разследващи журналисти информация "Тройка Диалог" и "Сбербанк" са използвани от приближени на руския президент Владимир Путин за пренасочване на държавни средства. Целта на "Сбербанк" е да бъдат облекчени последствията от наложените на Кремъл заради действията срещу Украйна санкции, твърди изданието. Друг проблем, на който "Обзървър"обръща внимание, е фактът, че "Подеста груп" представя клиента си като частна финансова институция, докато в действителност "Сбербанк" е притежание на Руската централна банка. Посочване на тази информация би наложило на американската лобистка фирма да се регистрира като агент на руското правителство.

БАЙ ТРЪМП ПРАВИ КИНТИ КАТО БЯГА ОТ ДАНЪЦИ ..... КЛИНТЪНАТА ПРАВИ ВОЙНИ СРЕЩУ КИНТИ И ТЕЛЕФОННИ ОБАЖДАНИЯ :))) ... КОЕ Е ПО-ЛОШОТО : - ХИТЪР БИЗНЕСМЕН - ПРОДАЖНА КУЧКА ?

най-лошото е злото жуже в кремлин което държи народа си закрепостен

Абсолютно си прав -Путин е виновен за укритите данъци от Тръмп, но също така и за фелациото на Моника Люински !!! Даже не си тъп, а просто жалък !!!

А тази година ще обяви загуба на президентските избори!

артур андерсън ги няма вече за да направят един одит и на кристалинка и на клинтън. за обама знаем - той, като верен на соц-интернационала ще остави америка в руини и дългове за петдесе поколения напред. левичарите друго не могат, освен да гледат в паничката на другите и ако могат да откраднат повече от всички, за да си приписват "добри" дела, като убийства на деца с техни оръжия.

Верно ли бе и Обама-та , и той ли комуняга !?!?!? Брях, това не съм си го мечтал даже !!!!

СЪЩО КАТО ЛУКОЙЛ

Троловете са тотално сгазени от общественото мнение под статията за Цачева и сега са налазили Тръмп, за да изкарат стотинките за деня. Ах, колко е жалко да си гербераст!

Гербераст - трол на БКП/ДС?

Ето че се различават в нещо Путин и Тръмп ! Единия дълги години е крал от собствената си държава и данъкоплатците й , и после решава да става президент , пък другия става президент и вече дълги години краде от собствената си държава и данъкоплатци ! После кажете че двамата не са като огледални образи !

ей сега ще ги изпреварим американците - първи ще имаме жена президент ..

Де да имах аз такива загуби!

...'загуби' ?! - ДайБожеВсекиму !

споко, първо имаш да изплатиш ктб...

По Всичко изглежда че 'наште' СА пипали изтънко да треснат Само Нас-Всички Данъкоплатците... - което Ни Задължава да Преразгледаме АбсолютноВсички Държавни заеми.

Скандала с г-н Кхан отшумя и извадиха отдавна подготвения нов компромат, за който публиката беше подгодтяна 2-3 седмици поне. Играта е елементарна до тук, поне за наблюдателите над нивото на средния ТВ дебил

Не, не - И със сем.Кхан И с IRS - Е Дебелшко ... - а Ако се окаже че ТръмпДъмп - Е ЗнаетеКакво - ....(НЕ знам. Воистине НЕ знам що Може да стане.)

Тръмп не ви прилича на тракторист както Георги Първанов.

По скоро на дерач на овце прилича.

"причината за такава голяма загуба е било лошото управление в началото на 90-те години на трите казина в Атлантик Сити (щата Ню Джърси), неуспешният опит на Тръмп да прави бизнес в сектора на въздушния транспорт, както и несвоевременното придобиване на хотел "Плаза" в Манхатън" Тоя Тръмп бил голем управник, бря ;-)

Дискретно : - Винаги когато се Види че Има Целево Висопрофилно Доене - се 'стига' до това Официално 'обяснение' (Bad Manadgment) (, което Обикновено е увертюра към Съд)

БългАриец

Да, ама тукана някои смятат, че трябва да води до президентство. Забравят как великият не плати на доставчкците си у Атлантик сити и ги фалира и тях. И за "университета" му без лиценз забрзвят.

кажи нещо за Цачева!

БългАриец

В НС всява респект. Но ти едва ли ще се съгласиш.

... поне си има... приятел... както и тръмп, де...

Той New York Times e като българския Стандарт!

Браво! Тъкмо 18 години не е пълнил алчните гуши на юдо-масоните, които задкулисно управляват САЩ! Евала!

Глей са, тов. М.Н.Гоимеснишки.... - Очевидно Тръмп - Е позадърпвал Годзилиарди... Вие (примерно) - Сте финансиращият .... И ! - ПетПъти Доказвате че Ви Е окрал... Що Ще направите ?

Малко факти за Доналд Тръмп. През 1993 г. Тръмп построява Тръмп Тауър и вече е считан за влиятелен бизнесмен и популярна медийна личност. През 2004 г. Тръмп е избран от американските граждани за най-обичан милиардер, а през 2007 г. получава звезда на Алеята на славата. През септември 2010 г. Доналд Тръмп заявява, че сериозно обмисля възможността да се кандидатира за президент на САЩ . В края на 2015 г. състоянието му се оценява на 3,6 млрд. Баща е на пет деца и има три брака.

Името-Ви (в Този вариант) - паруски. Изказаното - 'ода' за Типичен 'наш'.

От прочетеното така и не разбрах какъв е проблема с Тръмб .явно всичко е законно тогава за какъв компромат става въпрос? безмислена статия.

Вижте тук по-преди (към Колегата BG)...

Някой

Аз понеже съм глупав пробвай пак да ми обясниш ,харесва ми начина ти на писане изказа и полета на мисълта ти:-):-):-)

Горкият. Да похленчим с него за свидните загуби.

Това е периода в който беше поредната дълбока криза по размер съпоставима с 2008. Това бяха много лоши години за строителството, което е основният бизнес на Тръмп.

доколкото помня той обяви загуби от 900 млн. заради спад на акциите си в хотели и казина. Богатството му се формира от брой на акциите по борсовата им цена. Ако плащаш кредити на банките, а той плаща, си с голяма счетоводна "дупка" в края на годината. Значи не излизаш на печалба и нямаш данък върху собствеността или можеш да го приспадаш от бъдещите печалби. Щом преди 20 години данъчните не са открили нищо нередно, значи сега Килъри и NYT се опитват да търсат теле под вола...

ЗАЕ...тиит ! - да Си ТаковаТаковата И манджа-с-грозде забъркахте ... - Данък върху Собствеността ?! - Счетоводна 'дупка' която НЕ е осчетоводена ?! .. Там ?! ...пък нали Вие-Точно се Опитвахте (тук по-преди) да Внушите че е бил БЕЗ финансиране ?!

Ало, дира.... спрете този спамер "Дървосекачът" Пише под всеки пост и то нищо смислено. САМО СПАМ! Знаете ли значението на думата "спам"?

Знаем какво е спам, разбира се, нали те гледаме ти какви ги каканижеш.

Ъйс Оттук я, С.А.Ботажникянски ! - хем ХалХабер от данъци Там нямате ...хем Систематичните-Ви Зловредства и Замърсяване/Сриване на разговора Тук Винаги - СА Тотално Нетолерируеми.

Много ми е зор какви са били загубите на Тръмп преди 20 години! Всеки бизнес мен ще ви каже, че е фалирал поне 5 пъти докато открие правилния бизнес.

Невярно. - след Третата година - Всеки фалит значи Стоп (за Поне няколко години) ...което Отново повдига въпроси отн. ТръмпДъмп, респ. 'знанието' да витиеватства.

black_mask79@abv.bg

Успехите се постигат чрез болка и страдание!

Та това си е направо нищо още повече ,че е загубил собствени пари а ако са инвестиция може и да се окаже ,че е спечелил . Чакайте да видя с колко ми бръкнаха в джоба за КТБ колко Милярда бяха а осъдени НЯМА , а спрените проекти итам ОСЪДЕНИ няма , а за пропуснати ползи от ГАЗ щото Украйнците и на тях скоро ще им секне и колкото и да са незаобиколим фактор колкото и ние все тая . А колк е откраднатото ще разберем от следващото правителство когато и да дойде то - вечна далавера няма !

Говорим относно Бизнес НЕ у задунайско, Колега. ...а Ако и Когато видите/чуете някой В Америка да Е правил Бизнес БЕЗ финансиране - елате Ни кажете !, ...илиии - бъдете Сигурен че Е ня#Кой от 'наште' командировани и Безподобията-им !

Дали/ако някойВи> разбира- тъпотия->та, Здрав-->>е му кажи!

Някой говорят, а другите искат но не могат или няма какво да кажат. Твоя случай "колега" е още по тежък, защото не само речта , но и мисълта ти е нечленоразделна. С две думи и за ГМО американещ не ставаш.

"съвсем законно" - тогава какъв е проблемът? Да докажат, че е имало измама или да си гледат работата.

Ако позволите - описателно : - данъци се плащат за Отминалата година ... Правите (примерно Вие... Недайбоже !) такъв ингилък. Ингилъкът ' събужда' Допълнение на ТаксАкта. И ! - на Следващата година 'осъмвате' с Диспут (или Дължимо ) към/от IRS. ...и Така - очевидно Е с Тръмп...при това Нонстоп/Каскадно.

Някакви ПсИхИчнИ ПроБЛЕми ли имате, че пишете по тоя начин - с главни букви (смес) многоточия и др. такива? Или толкова ти е акъла, ахмак?

"избегне плащането на всякакви федерални данъци " Дир-а отново показва "журналистическа безпристрастност". Абе журналята - той не "избягва" (или укрива както се внушава) данъците, а има право да разпределя тази загуба върху текущите печалби в годините - което е съвсем нормално и всички го правят.

Да - относно Текста на Дир.бг... Не - относно Същността. ... И ! - наистина ли НЕ разбрахте Защо Ви отбелязах относно Ежегодните допълнения на ТаксАкта ?!

Добре де, Дир.бг ... - Защо Продължавате да толерирате Колегата с неизброяемите имена ?

"През 1995г. Тръмп обявил загуба за 916 млн." А като бил в 1-ви клас загубил на "Не се сърди човече" от съучениците си. Егати внушенията с повече от 20 години давност.

Чукнете Яко на дърво Никога да НЕ попадате на Такова данъчно 'внушение' Там...

Мисълта ти пак е отлетяла в известна само на теб посока. У наше село казват за такива като теб: "Де го чукаш, де се пука".

Освен да чукне по дървената ти кратуна!хахахахахаха ДървосекачЪт с дървената кратуна:)))))))

Тоя да не е подписвал и той с Росатом????

Не бе тмат договор с Контуър Глоубъл!!!

Ха така, промивайте сгомнените краварски мозъци

Америкааа спи, а виждам, че нейните ГМО емотикончета се събуждат и чувам как хленчат. Хленчете има защо, а и днес голям пердах ви чака от Сирия до любимата ви спяща ХХХ мама.

Измъкнаха ни Украйна под носа, като бонбон от малко дете. Голямо пляскане ни удариха американците и Украйна замина за винаги. 40 милионната ни най-голяма колония сега е ервогей и краварник....

Отказал бил!? Не е отказал а предложи да покаже съдържанието на данъчната си декларация срещу пълния текст на здравния картон на Клинтън, или колко бързо платената журналистика забрави какво се случи на телевизионния дебат между двамата.

Мммм... - Там Този вид Дебат - Знаете че НЕ е като Нашия с 'наште'Тук. ----- Нито Тръмп - Може да покаже Тези/Сегашните папири (щото Е В одит) ... Нито Хилари - Може да покаже Тези имейли (едно че Никой НЕ ги Видя, второ - тяСамата и нейните СисАдмини НЕ могат да Идентифицират кои СА хайджакнати и Как са били)

Искате да кажете че и американската данъчна служба играе в отбора на Клинтън, ли? Да не забравяме че госпожата беше "помогнала" да бъде спряна данъчната проверка на над 50 000 човека притежаващи офшорни сметки. А щом никой не е видял и-мейлите на Клинтън тогава спокойно може да се твърди че това не се е случвало, споменаването на разните му там хакери е просто пропаганден трик... за разлика от прясно обявената издънка със забравена папка секретни материали в руски хотел, което пак не говори добре за Клинтън.

русофилки забравете за момент че путлер ви заповяда да харесвате тръмп и напишете истинското си мнение за него! сигурен съм че го мразите много :)))

хаха.. явно не схващаш нищо. Просто Тръмп е по-малкото зло, а Килъри е доста по-голямото.

Шибан кравар капиталист милиардер, обаче Путинид 1 се иказа ласкаво за него, значи сега той е един добър човек и най-подходящ за президент. Ние путинидите ще го защитаваме защото вожда казва така.

не се дължи на "предпиемачи" като тръмп, а на интелигентните иноватори във високите технологии.

Абсолютно ! ...а Имайки предвид че ТочноТогава започна имотниятБалон - Тръмп е Неминуемо Гонен от Тези от които измъкване Няма.

Паисий

имотният Балон го надуваха Банките (осолено онези 5, дето фалираха през 2009), с благословията на правителството, което симулираше благополучие, и че всеки американец може да си купи дом, независимо дами има финансова възможност за това, щото всичко ставаше с кредити.

В периода между ноември 1995 и март 1997 г. Моника Люински е имала САМО орален секс с президента Клинтън в Овалния кабинет. Това е заевила пред съда. оралката.

Ама т'ва - Нонстоп ли я ?! ... Вижте, М.Н.Огоименяснишки - Бил - Бе аха-аха да 'стъпи на чорчик' ...и 'стана' Само пуронезнамквосито (, щото ...) - а Хилари - от Първата Първа която дори не се появяваше - с Действията/Позицията-Си по 'скандала' - Започна да Има Име всред Масовите Данъкоплатци.

Познайте кой е президент на САЩ през 1995 г. Това не е някой друг, а Бил Джеферсън Клинтън (президент от 1993 до 2001 г.) Явно спора на Тръмп със семейство Клинтън не е от вчера и съдейки по материала - нищо не е забравено.

Вижте, Задунайски.... --> Там НЕ е кат у задунайската незнамквоси.

Дървосекач, не ми казвай как е там и там, добре преценявам на кого подкрепа и на кого юмрук да дам!

хахаха ей доживях да видя русофилистични комунисти да защитават американски милиардери които крият приходите си и избягват данъци :))))) и гадния капитализъм заобичахте щом ви заповяда путлер :)) роби!

явно някои хора не разбират разликата между това "да защитаваш човек" и "да защитаваш истината"... Щото ни е писнало от вашите лъжи.

Е ЕдинЕдинствен. ...ама Лошото Е че Очевидно Е Добре'чадъро'Осигурен от 'наште'.

Робите на Русия имат нужда от малко. 2-3 мазни изказвания на Тръмп за Путин и Русия бяха достатъчни. Сега ще се хвърлят на амбразурата заради него....

Преди всичко загуба на значи престъпление. Освен това, понятието загуба не е точно дефинирано. Освен това има временни загуби и невъзвратими загуби. Така че, може и вярно да е имал загуби тогава, който да са се превърнали в печалби после. В бизнеса е така. Например казиното му в Атлантик Сити започна с голяма загуба и банките искаха да му го вземат. Той им каза - като го вземете, какво ще правите с него утре? Щом аз не мога да го направя печелившо, това значи че в Америка никой друг не може. Те му дадоха отсрочка, то стана печелившо. А сега отново е на загуба. Това е ежедневието на американският бизнес. Несигурност. Но Тръмп определено е типичен образ на американски бизнесмен. Може и да падне, но бързо се изправя. Пожелавам му успех.

Витиеватизъм. ...та ако позволите : - Загуба - Е Загуба. - IRS папир - Е IRS папир (, а НЕ нападжийстване кат у Нас) - Там - за 'грешка' от Два долара Дължими (данък) - Моментално се начислява И-лихва - Тръмп - бидейки тръгнал от милиАрдите на Баща-си, 'стига' И до Свръх'странности' (далечПоДебелшки от тези в материала) ...а дали Ще успее - Да ! , зависи от Изборите Там.

и какво? 20г по късно не е фалирал .... или се намеква, че е това е правено с цел да се укрицат данъци??? Ами тогава какво са правили данъчните 21 години ? е..ти и плоската "новина"

Ама честно - ха Изкажете ЧакТакъв 'наш' Задръстеняк ли Сте ?! -> та си мислите че тоя - дори И да Е задърпал парса от Вовочка, Би бил оставен Да работи В Овалния ЗА ДнешенКремъл ?! -> та се Правите че НЕ знаете че Официалните-му Фалити са Пет ?! -> НЕ знаете че Всеки КандидатПрезидент на САЩ за последните 30 (Тридесет..) години - Само Е Публикувал данъчната-Си ?! (БезЕдинствено тоя 'умник')

Бас държа, че вестник "Ню Йорк Таймс", който публично обяви преди 3 дни подкрепа за Килъри, е прочел данъчната декларация на Тръмп, както дяволът чете евангелието.

Паисие ! - ако Би било възможно да има дяволо'четене' на Евангелието --> на IRS папир - Н'мой.

хахаха - сега добавиха към новината годината 1995. Ами това не е тайна отдавна. Явно някои не помнят повече от 3 дни назад.. Аз си го спомням. Тогава Тръмп беше медиен гигант и като обявиха загубите му, си помислих, че е балон и така му се пада, щото правеше тъпи предавания в стил "как да стана милионер" в унисон с америк. мечта.

....Х (1996) = Х х 1.54 (2016) - друг с ЧакТакъв 'резултат' (Хеле пък от бранша-му) - Абсурд !

Е и какво? Незаконно ли е - не е. Тогава какво търсят под вола теле. А това което вършеше Хилари със секретната информация и мейлите си е за затвора на 100%

Съдържанието на Отвлечените мейли - Никой НЕ е видял . ...а че Ако имате акаунт В ...ъъъ... Дори КредиСюис - Оттук НЕ трябва да го Дори погледнете - Знаете.

Нали ако тоя фалирал въшльо имаше пари, камо ли 10 милиарда, Путин нямаше да може да го купи като евтината проститутка която всъщност е.

какво ли още ще изровят? тръмп започва да ми става симпатичен. килари няма финансови проблеми,са и катар яко и наливат в джоба

... капиталът му не е 10 милиарда долара, ... Добре де, значи е 9 млрд. И какво от това? Баси нелепата новина?!

бил загубил $916 млн. долара. При криза е така. Други загубиха десетки милиарди. И какво?

Вместо да си даваш сам плюсчета, вземи прочети какво съм писал по-долу. Не бъди толкова късоглед. Опитай се да се поставиш на мястото на стотиците милиони американци, които дават 35% от доходите си за ДОД и още 10%-20% (не съм сигурен, но са много, наистина много) за частно здравно осигуряване (!). Постави се на тяхно място и ще разбереш защо са толкова вярващи американците и всяка неделя са в църквата - молят се за здраве, че иначе жална им майка. А сега се замисли как биха се почувствали тези хора, ако разберат,м че тръпм - милиардера - не плаща данъци... и то 18г!!

Шило

Всеки, който се занимава с бизнес е застрашен от загуби в определен момент. Не защитавам Тръмп, ама ако е имало нещо нередно в тази декларация, да са реагирали.

Въпроса не е колко много пари е загубил и следователно колко лош бизнесмен е, нито колко много е спечелил, а интересното е какви данъци е плащал. Да не се окаже, че прехваления милиардер е плащал данъци за жълти стотинки, а в същото време да печели милиарди. Това би го поставило в мооого конфузна ситуация пред очите на стотиците милиони американци, които плащат редовно данъци в космически размери (процентно от доходите им) и са заплашени от затвор ако пропуснат плащането на $1. Иначе всички знаят, че тръмп е милиардер и е ясно, че данъчната му декларация ще съдържа числа с много цифри, но никой не очаква, че човек който печели толкова много би плащал смешно ниски данъци. Затова и статията на NYT е толкова интересна, защото увеличава още повече съмненията в това отношение.

Шило

Да са го хванали? Ако няма такива констатации, значи не е. Айде стига с това "Да кажа, че сестра ти е кур.а, а ти доказвай, че нямаш сестра!"

Те нагризаните ябълки, като национално тоговорна американска компания НЕ плащат данъци в САЩ. Държат си /уж де, никой не ги е виждал освен на хартия за пред борсата/ парите в някакви сметки в някакви зони и зонички, но не са ги върнали в САЩ. Така че, това е масова практика. Освен това, компаниите плащат данък ПЕЧАЛБА /приходи-разходи/, а гражданите данък общо доход, т. е. облаг им се прихода и не могат да го намялт с разходите си. Това е така от много години и не е нещо ново или особено шокиращо. :-)