Загиналите при труса в Турция и Сирия вече са повече от 9400

Това е най-смъртоносното сеизмично събитие от повече от десетилетие

Обратно в новината

Коментари - Загиналите при труса в Турция и Сирия вече са повече от 9400 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре, де 1999 година Турция я тресе така, че брега около Измит (да не се бърка с Измир) си смени вида. Пак паднаха много къщи и блокове заради некачествен строеж. Не им дойде акъла в главата, продължиха да строят както дойде. А още като дете съм учил, че долу горе там където е сирийско -турската граница е разлом и може да има силни земетресения.

"По - добре късно, отколкото - никога" Бог забавя, но не забравя.... Амин!

много тъжно не знам как да помогнем...

Трагедията е безспорна, но от нея произтичат лоши последици и за нас, защото в скоро време очаквам засилен мигрантски натиск по границата ни с Турция. И ако изобщо има отговорни хора у нас, сега му е времето да се вземат, както се казва превантивни мерки. Обаче се съмнявам, че служебната власт ще обърне голямо внимание на този факт. Те сега са се съсредоточили в "укротяването на цените".Хаха, не знам как и дали ще го направят, но после да няма изненадани как ще четем новини от сорта "Микробус пълен с мигранти от Турция и Сирия, катастрофира, а шофьора избяга"

Ама Господ - не

Най лошото нещо

Умират кюрди,а турците и сирийците се надпреварват да лъжат,че са турци и сирийци,че да лапат международни помощи.Какъв гнусен турско-сирийски цинизъм ! В същото време корумпираната в Турция власт не прави нищо за бедствуващите кюрди.Наш Радев пък се осра от чупки в кръста пред мангала Ердоган.

Престъпните мафиотски и непрофесионални турсни строителни фирми,които ействуват и в България тябва да прекратят дейността си,а шефовете им натикани в затвор.Моля,вижте какво правих и правят в България тия олигифрени.Магистрали,които мязат ба стари селски пътища от дупки и локви,жилища,които падат с подухване...съсипаха и жълтите павета в София.Цигани!

А аз чакам да изригне Йелоустонският вулкан в Сащ. Според учените вулканът изригва средно на 600г. а от последното изригване са изминали 644г. което значи че всеки момент може да изригне. Моща му е колосалн, облака пепел се издига до около 100км. Севрна америка ще бъде заличена. Лошото е че облака може да достигне Европа. Но най-много ще пострада естествено ОК.

Не преди 640, а преди 640 ХИЛЯДИ години, лумпен. Чакай си, чакай! Но ако избухна супервулкан като Йелоустоун в наши дни, няма да са само Щатите, а по-голямата част от живота на планетата ще измре от последиците. Ама, ти се радвай, като прасе в кочина.

Аллах е бил недоволен от тях затова е пратил бедствие. Всичко е работа на Аллах . Аллах знае вие по добре ли знаете от Аллах жалки мухи.

Мир на праха на починалите и моите лични съболезнования на роднините на жертвите! Не знам дали е безсрамно да сравняваме тази ужасно трагедия, но все пак въпросът се набива ма очи. Ако се случи подобна гадна трагедия и много хора веднага за всички зрително умират, тогава нараства голямото медийно внимание и всички са солидарни, има съчувствие, цветя, дарения и сълзи. Но ако същият брой хора си заминат за определен сравнително кратък период на време без видима за очите трагедия, то тогава на никой не му пука. в Германия например през януари 2023 са починали средно по 3205 човека на ден. Средното за същия период 2016-2021 са починали 2899 (+9,5% за 2023) за периода преди пандемията 2016-2020 (2789 +13% за 2023) В сравнение с най-тежкия период на короната през януари 2022 смърността е била 2890 на ден (+9,8% за 2023). В зависимост от стойността, която се вземе, в Германия поне 300 човека на ден са починали над очакванията през януари 2023. Това са 9300 човека над очакванията за само един месец. Още по трагична беше ситуацията през декември 2022, където средно на ден са починали 500 човека над очакванията. Това е около 15000 за месец. Но никой не се интересува от това. Има няколко експерта, които умуват и предполагат неща като грипа, жега, студ или фини частици, но никой не иска да създаде комисия от експерти или комисия, която да се занимава с неочаквано голямото повишение на смъртността. Същата е ситуацията и във всички западноевропейски държави, но подобна масова смърт не се наблюдаваше например в България, Румъния или Словакия. Много странен психологически феномен е това.

Само, че към статистическата ти смъртност изведнъж като се прибави и извънредната плюс ранените, останалите без дом и прочие, става много.

Много е, неуспоримо е, но с всеки изминат ден свръхсмъртността в западна Европа невидимо набъбва до умопомрачителни стойности.

Въпросът е риторичен Aко кадърното и качествено строителство в България 5000 евро кв.м с пестене на материали и цени го люшне едно земетресение 7.8 по Рихтер с последващи 7.5 вторични трусове страната ще заприлича на гладък плаж.А ако същото това удари 20, 30, 100 км навътре в Черно море цялата брегова ивица вкл.градовете 3 до навътре щяха да изчезнат от картата на Земята избърсани от Цунами. Въпросът е след Хитрино наводнения и тн на които бяхме свидетели в последните 30г Зионистка пасмина от мръсни комунистищеше ли са си мръдне пръста Тръгнала да мъкне термокамери в Турция. Слабоумни мръсни животни

Да гледат на кои фирми са блоковете. Да не се окаже, че на еднакви места блокове строени от едни падат, а на други не. Примерно да са пестели от материали. Или ползвали некачествени. Сигурно там правят и бетона с пясък, дето се рони.

Като човек ще се опитам да направя някакъв човешки коментар. Голяма трагедия, но Турция е силна и модерна страна с диктатор, който е ислямист и ни е показвал карта , на която България е част от Турция. По тази причина, докато не се смени с нормален водач на нацията, никаква помощ, въпреки голямата човешка трагедия. После, Задължение на всяка суверенна държава да се грижи за гражданите си без чужда помощ. Този природен проблем се появи много навреме за нашите "управляващи", също толкова прости и долни като турските управляващи и откъсва вниманието на народа ни от огромните проблеми, които има България - инфлация и невъзможност управляващите партии с мнозинство да изберат договорен кабинет, който да е отговорен за кризите във всички оси5гурявани от държавата сектори - сигурност, здравеопазване, търговия и ценова политика, пенсии и заплати. Това е долна шега, да помагаш на някого, живеещ в силна икономика по-силна от твоята с едничката цел да не се виждат по новините, какви ги върши резидент, който няма право да управлява държавата и никога не би трябвало да я управлява, защото не е учил за това, а учил как да лапа мазна заплата, без ни един ден боен опит. По тази причина, въпреки, че съм хуманист, не мога да приема помощ за тези, които нямат нужда и си имат държава, а ние тук мрем в същото време гладни и в условията на спекула, грабеж и престъпления, извършвани от малцинствени групи...

... Задължение на всяка суверенна държава да се грижи за гражданите си без чужда помощ. ... ясно е че българия не е била, не е и никога няма да бъде суверенна държава. тя е едно семейно имение на кобургите, организирано от германия през 1878г. но това никой не го виждфа и никой не го знае! а турция е все пак държава и на нея и русия и други държави ще помогнат и след 1-2 десетилетие ще се съвземе. а западът ще и пречи разбира се! западът е пречка за щастието на цялото човечество. но това е голяма тайна и никой не я знае! нали така, а?

По скоро проруска имперска територия, отнета от Германия, като организатор на Берлинския конгрес със съгласието на Англия, Франция и Австрия, като противовес на Руските амбиции да направят Средиземно море тяхно вътрешно такова, под знамето на трети Рим и втора Византия, по това време САЩ е регионална, земеделска страна и сила и подкрепя Русия, наскоро са си купили Аляска и всичко е ок след Гражданската война. Ние и за съжаление Сърбите не можем да се разберем, по причина смяната на княза с галошите Кобург и така, за мен основно Франция е натоварена официално да ни финансира, а Германия - Прусия, където е "замъка" на нашия княз е пример за местните като начин на мислене и военна подготовка, въпреки слабите ни успехи в учението в Русия(реално учене, на е военно, а хуманитарно). Темата е дълга. Турция е в прегръдките на Франция и Англия и във силна любов с Германия, следващите 20 години, армията и ще се пренасочи към германски оръжия, както и нашата, а затишието преди ПСВ е свързано с леността на Александър трети, въобразил си, че е осигурил мир, който се разпада още 20 години след смъртта му, светът е нов, а ние сме демократи, вече..., но това не ни е присърце, защото сме неначесани последните 105 години, т.е. нямаме огромни жертви, освен тези за Сталин, но те са в рамките на поносимото - 50 000 - 60 000 души с инвалидите и още толкова от бившите... Та, милозливостта на медиите и властта тук е опит да ни разтуши и да не мислим, че бедните са мнозинство, а богатите елитни комуняги (ДС, МНО, МВР и т.н.) и от там обикновени долни, селски твари

Европейски ценности?: „Шарли Ебдо“ се подигра с карикатура на трагедията в Турция: „Дори няма нужда да се изпращат танкове“ ОНЕМЯХ !!!

явно е че ще има над 10 000 убити, може би над 50000 ранени, над 25 милиона засегнати и милиарди загуби! какво направи клуба на "богатите" досега? ами почти нищо, дребни гупички, древни парички, дребни транспортечта., медиен шум..... защо така, а? сега ще загрибят и турция и сирия в заеми, ще ги налазят, ще им посртоят боклуци, които ще паднат. същото напарвиха и в софията и в българията! почти всики "строителни" фирми и в българията и турцията и в цяла источна европа са или с голямо западно участие или са звисимо по много наичини от западняците.. ама като нема прокуратура! защо кметове и главни архитексти в бълагарията не са затворени? щото нема нито съд нито прокуратура нито честни експерти! всики са страхливи използвачи и слуги на запада! съучастници в грабежите. а който не слуша ... или емигрира илиу умира! или не е така, а? пак ли греша?

А някой да се е сетил, че 2 млн български пенсионера мизерстват, бедстват и гинат по селата? Шопциииииииииии, много сте състрадетелни, бе шопцииииииииииииииииии !!!

Всички тролове ли са такива идиоти като тебе???

Отде да знам. Не съм трол. Ама всички шопци са като теб - изнервени, арогантни, нагли и нахални. И обидени като им го кажеш в очите.

Кульо не бъди завистлив. И ти можеш да дойдеш в София, тук е пълно със селски пръчки като теб. Имаме и мангусти, да се чувстваш като в Бяла слатина.

Наред с всичката помощ, църквата да им прати и Евангелия(Индижил), та дано някои прочетат и разберат това: =Лука 16:16-" Законът и пророците бяха до Иоана; оттогава Божието царство се благовествува, и всеки на сила влиза в него".Исус не е пророк, а Бог, както учи Инджила, още по-малко Мохамед е пророк , роден 600 години по-късно. =2 Коринтяни 11:14-15" И не е чудно,защото сам сатана се преправя на светъл ангел; тъй че, не е голямо нещо, ако и неговите служители се преправят на служители на правдата. Но тяхната сетнина ще бъде според делата им".Това относно Корана и исляма. =2 Петрово 2:1-" Но имало е лъжливи пророци между людете, както и между вас ще има лъжливи учители, които ще въведат тайно гибелни ереси, като се отричат даже от Господаря, Който ги е купил, та ще навлекат на себе си бърза погибел". =Деяния 4:10-12-" да знаете всички вие... че чрез името на Исуса Христа Назарянина, Когото ...разпнаха, Когото Бог възкреси от мъртвите... чрез никой друг няма спасение; защото няма под небето друго име дадено между човеците, чрез което трябва да се спасим.

Не са си научили урока от земетресението през 30-те години на 20-ти век. Вземайте за пример Чили. При последния такъв трус, то е малко трудно за сравнение, щото в Чили беше малко над 9 магнитут нямаше загинали!

Къде са Кирчо, кокорчо, ДБ...., първите помагащи за войната в Украйна. Сега са се скрили. Защо??? Нали са активни, честни???

В Чили и Япония не падат сгради защото знаят как се строи

Добре де, как е възможно едната сграда срината, а другата на 15 метра от нея няма и драскотина? Струва ми се, че има бая хора за трепане. Кой знае с какъв пясък и цимент са строили.

Корупция при проекта за пестене на пари. Морски пясък вместо речен. Морска вода вместо сладка вода. Малко цимент и слаб цимент слагат. В България има внос на турски цимент,смесват го с българския.

Не са слагали желязо, разбирате ли.. желязо Ако се вгледате в разрушените сгради се вижда колко тънка е арматурата им. Има една мярка - фи на желязото, тя се определя в проекта. За съжаление и в България ще има същото, защото с временното строителство е некачествено, пестят за да печелят. Никой нищо не вижда, облечени сградите с плоскости от смоли и сплави, за по-бързо..... Ще питате вие за строителството когато бяхме близки с руснаците. И последен въпрос. Защо къщите отвъд океана при всеки та фун се разрушават, защото са същите боклеци-сглобяеви от панели и дървени плоскости.

От вчера, около мен, всички точно това коментират. От кадрите, ясно се вижда, как едни сгради не са мръднали, а други са тотално сринати. Как може, разлика от 10-15м. една от други- едните са здрави, а другите не.

Над 6000 паднали сгради и имало само 9000 жертви.Над 100 000 са.

Нека загиналите почиват в мир. Вероятно жертвите ще са няколко десетки хиляди при това масово падане на сгради. :( Природата показва колко сме малки и беззащитни.

Ужас!!! Пази боже!