16-годишно момиче и три млади жени сред жертвите на ”Тракия”

16-годишно момиче от Стара Загора на име Мила е сред загиналите при катастрофата на автобус, който се обърна след удар от кола на магистрала "Тракия".

Обратно в новината

Коментари - 16-годишно момиче и три млади жени сред жертвите на ”Тракия” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Що за професионален шофьор е карал, щом малка кола му преобръща авобуса??? Какво му е професионалното? Нима не ги обучават да овладяват машината при спукана гума, скачане в дупка, страничен удар, поднасяне?? Знаем ли ние какви хора возят децата ни? И с какви автобуси?? Имам роднина в транспортна фирма, при нито една не се правят реални профилактики, поддръжки, текущи ремонти. Ако подложат на детектор на лъжа всички от ЮУ, ще излязат страшни гадости, вярвайте ми! Предлагам пълен бойкот на всички автобусни превозвачи и международна проверка на автобусите им!!!

- Скапани автобуси - случи ми св на връщане от морето - Закупени предварително билети(шофьорите са предупредени за тях, а се правят, че ги няма или не знаят нищо) - миналата година племенникът ми пътуваше за Балчик с приятели. Бабата(служителка в съшата тази фирма) на едно от момчетата купила билетите и ни бе предупредила за тях. Шофьорите заявиха, че нищо не знаят за билетите и че трябва да им платим курса на тези момчета. Жена ми вдигна скандал. Обади се на бабата. Накрая един от шофьорите каза, че имало такова нещо. Впоследствие се оказало, че е честа практика. - Невземане на пътници при международни курсове,при предварително закупени билети - преди години, случи се на жена ми на връщане от Германия.

Унион Ивкони имат доста проблеми - скапани автобуси, закукени предварително билети(шофьрите са предупредени за тях, а се правят, че ги нямя или не знаят нищо), невземане на пътници при международни курсове и др.

1. Версията, която ни се предлага за катастрофата, противоречи на фактите. Няма как автобусът да е повдигнат от реното, защото а) има малък просвет б) от лявата страна на автобуса- от където се твърди, че е налице силен страничен удар при предприето изпреварване, НЯМА НИКАКВИ СЛЕДИ ОТ УДАР- няма изкривени ламарини на автобуса 2. Някой от двамата шофьори лъже, може би дори и несъзнателно, защото и двамата са в шок.Следите от катастрофата по автобуса не отговарят на обясненията на шофьора на автобуса - от всички разпространени снимки се вижда счупено предно стъкло на автобуса и никакви щети по цялата лява страна на автобуса. При такъв силен удар, какъвто се твърди, че е настъпил, щеше да има поне драскотини по него от лявата му страна...

Бог да прости загиналите...! Да оздравеят по бързо всички ранени...! И от тук нататък, коланите да са задължителни за всички и във всички превозни средства...!!!!!! Казва ви го оцелял при катастрофа с аквапланинг при скорост 143 км. в час... От колата ново Пежо 307 нищо не остана, но коланите(и еърбеците) ни спасиха 3 души - аз шофьорът бях само в шок, а другите двама със съвсем леки натъртвания... Коланите спасяват човешки животи...!!!!!!

Според мен малко се спекулира с тая тема за коланите, често пъти точно коланът е допринесъл за злополучен край, все си мисля че шофьорът въпреки че не е виновен е могъл и по добре да се справи в тази ситуация.

Загиналите са се изсипали от седалките през счупените стъкла и са попаднали под влачещия се автобус, който ги е премазал. Ето с това. Ако имаха колани щяха да останат на седалките и да се отърват в само със счупвания и натъртвания.

Коланите така или иначе нямаше да спасят хората, които седят най- вдясно, до десния прозорец на автобуса. Коланите не са панацея и не могат да променят човешките грешки! Могат да помогнат В ОПРЕДЕЛЕНИ случаи, но не във всички случаи! Шофьорът на автобуса ни пробутва своята защитна версия, и също така считам, че не казва цялата истина...

Ако имаше Бог щеше да вземе моя живот, а не живота на една самотна майка. Какво ли ще стане с горкото сираче!

Айде стига с пози на гърба на пострадалите и близките им!!!

Нямали колани... Че кой автобус в България има колани???? И международните на Ивкони нямат,какво да говорим за междуградските... Трагедия! Лека им пръст ,! :(

лека им пръст , моите съболезнования

унион ивкони имат проблеми отдавна, по добре да спрат преди да убят още хора. аз путувам често с тях , ами много зле стана, уморени водачи, лиши автобуси спрете да превозвате , нямам кирилица на компа извинете ме за грешките

Бог да ги прости всички.

И АВТОБУСА НЯМАШЕ ДА СЕ ОБЪРНЕ АКО имашие мантинела !!!!! За съжаление МАНТИНЕЛАТА НЯВА !! Тя започва от предния край на катастрофиралия автобус!! Защо участъка не е ОБЕЗОПАСЕН С МАНТИНЕЛА г-н МИНИСТЪР Ненов?? Колко струва сега тази ИКОНОМИЯ на фирмата поддържаща магистралата?! Алчността и желанието за ЗАБОГАТЯВАНЕ го плащат невинни хора, а не тези които отговорят за това подобни неща да не се случват!

Ами защото няма нужда.Има си правил ници,къде трябва и къде не трябва,да се поставя Еластична ограда.

Мантинелата е по-ниска от гумата на автобуса! Как си представяш две ламарини да спрат няколко тонен автобус движещ се с около сто километра в час?

Светла им памет на загиналите! Защо се копаят канавки - ями покрай магистрали и остовни пътища ?!! Малко невнимание и си там. Навремето около пътищата се засаждаха дървета. Излизаш от пътя и си в дървото. Това с дърветата като, че ли се прекрати отдавна. Но това с канавките - ями не мога да го разбера. Не е ли безопасността и живота на пътуващите над всичко ?

ТОЧНИЯ ВЪПРОС Е: Защо в този участък от пътя липсва обезопасителна МАНТИНЕЛА КОЯТО БИ ПРЕДПАЗИЛА ОТ ОБРЪЩАНЕ АВТОБУСА?! МАНТИНЕЛАТА започва от предната част на КАТАСТРОФИРАЛИЯ АВТОБУС!!! ПОДДЪРЖАЩАТА ФИРМА И МИНИСТЪРА ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ДА ОБЯСНЯТ ЗАЩО НЯМА МАНТИНЕЛА И КОЙ ПРЕПИЧЕЛИ ОТ ТАЗИ ИКОНОМИЯ - бандитите спестили разходи по обезопасяването или ЖЕРТВИТЕ НА НЕЩАСТИЕТО! МИНИСТЪР НЕНКОВ Е ЗА СЪД!!

мръсника не беше ли ненчев

Ами защото чрез тези канавки се отвеждат повърхностните води приятелю.

Юнион Ивкони е фирма на ДПС. Автобусите им са пълни бараки, а шофьорите винаги карат в нарушение на пътните правила, за най-малко закъснение чорбаджиите ги глобяват жестоко. ЛИЦЕНЗА НА ТАЗИ ФИРМА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОТНЕТ ВЕДНАГА, АКО НЕ ИСКАМЕ ОЩЕ ЖЕРТВИ!

отпред фаровете на автобуса бяха изрисувани като котешки очи.сякаш черни очи. тези хора не знаят с какво си играят. какво сте ги изпорисували тия автобуси.

МАЛКО ЗНАЯТ ЗА МЪГЛЯВИНАТА КОТЕШКО ОКО НАМИРАЩА СЕ НА 66,6 ГРАДУСА СЕВЕРНО ЗВЕДНО НЕБЕ В СЪЗВЕЗДИЕТО ДРАКОН. ОЩЕ ПО МАЛКО ПЪК ЗНАЯТ , ЧЕ ТОВА Е "ЧЕРНОТО СЛЪНЦЕ" , което символично е отразявано от БОГОМИЛИТЕ С ДВЕТЕ ПРЕСИЧАЩИ СЕ ЕЛИПСИ. С ПОДОБНИ СИМВОЛИ НЕ БИВА ЧОВЕК ДА СИ ИГРАЕ!

Имам момиченце на 16 и ми е мъчно за семейството загубило дете.

"и 31- годишната Станислава от Сливен - самотна майка на малко дете." Просълзих се...какъв гаден ден в историята на България

пък за тая к.рва не ми е мъчно,до кога ще наричаме пр.ститутките самотни майки,аман от изкривени понятия,товасамо тук го има

Гнусно и жалко същество сте, господине или госпожо...

Как ги правят тия деца самотните майки?

Поредната трагедия на магистралата. Всичко е трагично

Аз бих казал - логично

Ужас.